חופש דת בישראל - האמנם?

Astroo

New member
לא מרגיש שקיימת קהילה כזאת

לכל אחד יש חוג ממצומצם של חברים וקרובי משפחה, וזהו. מה גם שאני גר באזור שכמעט אין בו יוצאי בריה"מ, אז גם כדי להיפגש עם החברים המעטים שיש לי, צריך לנסוע חצי שעה עד שעה וחצי ברכב.

Astroo

New member
אם הייתי גר במקומות האלה, סביר להניח שכבר לא הייתי בישראל

אתה גר ברעננה רק בגלל תדמית היוקרה שלה,

כי היא, בדומה לצפון תל-אביב, נחשבת לעיר יוקרתית, עיר של עשירים ונחשבים, למרות שבפועל מבחינה חברתית היא לא מתאימה לך?

Astroo

New member
רעננה זה איליה40

אבל גם אני גר במקום די דומה. לפחות יש פה קצת פחות ערסים.

beatman

Member
די נכון, בסביבתך הקרובה לא תמצא הרבה

בעלי זהות כמו שלך

אתה אכן כמעט ולא תמצא בארץ קהילות לא אורתודוקסיות,

אבל הסיבה העקרית לכך היא שהרוב המוחלט של היהודים בארץ (גם החילונים שביניהם) מזדהים ליהדות האורתודוקסית (היהדות הרגילה). הרוב בכלל לא מחשיב את הזרמים הקונסרבטיבי והרפורמי ליהדות, ורבים מאוד בכלל לא מודעים לקיומם. שמת לב שברחוב הישראלי כמעט ולא משתמשים במילה "אורתודוקסי"? זה בערך כמו שלדגים אין מילה למים. זה ההסדר החברתי בארץ שהיה קיים הרבה לפני העליה הרוסית של שנות ה-90, וימשיך להתקיים גם הלאה, וכדי להתוודע אליו צריך להפסיק לחרוש אינטרנט ברוסית ואנגלית בכיסופים לפטרבורג ומונטריאול, לקום מהמחשב ולצאת לרחוב. אם אתה רוצה להרגיש חלק מקהילה דתית תגיע מדי פעם לבית כנסת לתפילה ושיעור תורה, לפחות תספק את סקרנותך.

beatman

Member
להרגיש ממש חלק מקהילה דתית בלי להיות דתי זה מסובך

אבל להגיע לבית כנסת, להקשיב להרצאות רבנים או לשמור עצמאית מצוות מסוימות אפשרי בהחלט.

SupermanZW

Well-known member
לא מסובך בכלל, אפילו פשוט

הרבה יותר מסובך לחגוג חגים לבד וליצור אווירה רק בשביל עצמך, יש אנשים שכלל לא מסוגלים לכך (מבנה אישיותי מסוים).

beatman

Member
תלוי איזו קהילה והיכן

אם אתהלא חלק מקהילה דתית בחו"ל אז באמת תצטרך לחגוג חגים לבד והאווירה תהיה רק אצלך בבית, בארץ ממש לא.
&nbsp
להצטרף לקהילה דתית ("אורתודוקסית") בלי להיות שומר מצוות ולא לנהוג ע"פ הכללים הנהוגים שם זה בערך בלתי אפשרי, גם בארץ וגם בחו"ל.
אם התכוונת להצטרף לקונסרבטיבים או לרפורמים אז בהחלט פשוט.

SupermanZW

Well-known member
רוב תושבי ישראל מעולם לא פגשו קונסרבטיבי או רפורמי

הרוב אפילו לא קראו על הזרמים האלה ורק שמעו עליהם בחדשות מה שהעבירה המדיה וזה מידע שרחוק מלהיות אובייקטיבי. אם היהודים הלא דתיים בישראל היו נחשפים אל ההיהודים הקונסרבטיבים והרפורמים היו דעותיהם עליהם משתנות משמעותית.

לרוב הישראלים (בישראל) אין שום צורך להשתייך לקהילה דתית מכיוון שהם חיים באזורים פחות או יותר הומוגניים, בקרבת קבוצת הדומים להם בעיקר, מחוץ לישראל המצב הוא שונה מכיוון שאנשים חשים צורך באינטראקציה עם קבוצת הדומים להם ומחפשים קבילה עם מכנה משותף מסוים, זו הסיבה שישראלים חילונים שאינם חיים בישראל בוחרים להשתייך לקהילה דתית כלשהי באזור מגוריהם בה הם מרגישים בנוח. מכיוון שבישראל לא נדרש שום מאמץ כדי להיות בקשר כלשהו עם קבוצת הדומים אין היהודים הלא דתיים חשים שום צורך להיות חברים בקהילה דתית כלשהי מטבע הדברים ומכיוון שרובם מכירים רק את הזרם האורתודוכסי הזרמים האחרים לא קיימים מבחינתם.

SupermanZW

Well-known member
למה אתה חי מרצונך במקום בו מנסים לדחוף לך בכוח דברים שאינך

רוצה בהם? למה לא לבחור לחיות במקום שבו תוכל לחיות בדרך שמתאימה לך יותר?

למי שהיגר כילד הרבה יותר קל להגר כמבוגר מאשר למי שהגירתו הראשונה כמבוגר, אני מקור ראשון, חויתי על בשרי.

Astroo

New member
אתה צודק

בדיעבד אולי הייתי צריך להגר מייד אחרי האוניברסיטה. עכשיו כבר מאוחר מדי, בגיל 40+.

ממש לא נכפה, אולי נכפה רק על יוצאי ברה"מ שחונכו לאתאיזם.

כמעט כל האוכלוסיה הלא-רוסית של אשדוד מעורבת באיזושהי צורה בחיי דת יהודיים.

SupermanZW

Well-known member
זה נכון גם לגבי האוכלוסייה הרוסית, אם כי באופן פאסיבי.

הם לא מחפשים את זה אבל זה נמצא סביבם כל הזמן.

ברור שנמצא סביבם, הם הרי חיים בישראל

יש גם כאלה שמעורבים בדת באופן פעיל, אבל הם עדיין מיעוט קטן ביחס לכלל ילידי ברה"מ או ברה"מ לשעבר.

SupermanZW

Well-known member
שמתי לב למכנה משותף בין רוב הרוסים שהפכו דתיים

או שומרי מצוות באופן כללי, הם הפכו כאלה כריאקציה לכפייה החילונית בתקופת הקומוניזם בברה"מ ומה שהתחיל כתנועת "דווקא" הפך במהלך הזמן לאמונה כדרך "מתוך שלא לשמה בא לשמה", המצחיק הוא שבדרך כלל אלה בורים שמבינים בתורה כמו חמור במרק פירות ואמונתם עיוורת, אף על פי כן אמונתם חזקה.

beatman

Member
אצלי לא ממש ככה

דבר ראשון אמונה, לא מוצא טעם לעשות משהו שלא מאמינים בו.
על הדרך זאת סגירת מעגל היסטורית(אם כי חלקית, אינני שומר על רוב המצוות) כלפי עקירת היהדות של משפחתי בבריה"מ.
וגם נקמה קטנה בהיטלר וסטאלין ימ"ש שר"י.

beatman

Member
זה כבר עושה מעט סדר

כי שמתי לב שבקרב הנוצרים הרוסיים לכל הפחות האדיקות הדתית די חלשה

למעלה