חופשת סקי שניה

אני גולש כבר 20 שנה ולא נתקלתי בחאפרים בצרפת, שוויץ, איטליה

וכמובן אוסטריה. בצרפת יש בי"ס ממשלתי שמעביר משהו כמו 80% מההדרכות. בגלל הגודל, באמת יש להם צ'קליסט כזה כמו שרצית ואתה אמור ללמוד לפי הפרוגרמה שלהם. במקומות אחרים אתה יושב עם המדריך ואומר לו על מה אתה רוצה לעבוד ולפי זה הוא/היא בוחרים מסלולים. אני כבר לא לוקח שיעורים, עכשיו הילדים שלי לומדים. אבל בגדול אני כל הזמן מתפעל מהמקצועיות של המדריכים. אני גולש מצויין אבל לא הייתי מסוגל ללמד מישהו לגלוש. אין מה לעשות, זה מקצוע.

המקום היחיד בו ראיתי הדרכה פחות טובה היה ברומניה. אחר כך אמרו לנו שהיה צריך לתת טיפ למדריכים. מניח שזה נכון גם לגבי בולגריה.

marceloros

Member
מנהל
בבולגריה המדריך השקיע

זה שראיתי כמה שיעורים שלו. הוא אפילו היה ממש נחמד ורצה לצרף אותי ממש לקבוצה למרות שלא שילמתי ורק גלשתי לצד החברים שלי.
כמו כן אחרים שלקחו שיעורים לא שמעתי מהם תלונות על ההדרכה.
טיפ בכל מקרה לפי הידוע לי נותנים בסוף.

שמעתי על מקרה בבולגריה

שבו מדריך כעס על ילד, והשאיר אותו לבד בהר בגלל שהוא עיכב את הקבוצה, וצעק על אחותו לעיני כולם "אח שלך הוא אפס ובחיים לא ילמד לגלוש".
&nbsp
זה דבר שלא יקרה בחיים בארץ נורמלית.

&nbsp
&nbsp

marceloros

Member
מנהל
זה מדריך עצבני

שלא לומר מילה שקשורה לשואה ואמנע ממנה

Cמן רשום

New member
דווקא היה לי אחד די מחורבן באוסטריה

גם מדריך מחורבן וגם בעיקר עם בעייה קשה של גישה. אבל עם תודעת השירות האוסטרית, לא מפתיע. העיקר יודעים לתקוע את המחירים הכי גבוהים באירופה.

אף אחד לא מבטיח

אבל הוא יכול לחפש אתר גבוה עם סטאטיסטיקה סבירה. ואם מדובר בינואר, מדוע שלא יהיה לו שלג?
&nbsp
האתרים הטובים בצרפת, אין דבר כזה שאין בהם שלג בינואר, ואפילו בשנים שחונות, גם אם לא כל המסלולים פתוחים, עדיין יש מספיק.

זה לא כל כך מדוייק

היו שנים בלי שלג בינואר. גם שנה שעברה המצב היה על הפנים עד ממש סוף ינואר.

השאלה מה הציפיות?

בינואר אשתקד, היה שלג!
&nbsp
העובדה שבאתרים רבים לא היה המון שלג, והיו צריכים להשתמש בתותחים, ובאתרים מסוימים גם המסלולים הנמוכים היו סגורים חלקית, עדיין לא אומר שאי אפשר היה לגלוש ברוב האתר.
&nbsp
אני גלשתי בינואר פעמיים ופעם אחת היה שלג מעולה, פעם אחת לא. בפעם שלא, עדיין הייתי בשלושת העמקים. אז מה אם היו כמה מסלולים נמוכים בלי שלג, והשלג בחלק מהמסלולים היה מבאס.
&nbsp
אם הוא בוחר באתר גבוה, יהיה לו שלג בינואר. וכל השאר זה מזל.
&nbsp
&nbsp

למעלה