חופשת סקי שניה

Milo M

New member
חופשת סקי שניה

מחפש המלצות ל:
1. חופשת סקי שניה את החופשה הראשונה עשינו דרך סקידיל בצכיה באתר שפינדל אתר שהיה נוח. כמו כנראה שההדרכה היתה טובה הגענו למסלולים אדומים והיתה הרגשה של שליטה ובעיקר כיף. בקיצור מחפש אתר מגוון יותר עם הדרכה.
2. תאריכים מומלצים הן מבחינת מחירים וכמובן שלג (יש אפשרות להעריך כבר עכשיו)
3. חנות מומלצת להשכרה/קנייה של ציוד (סקידיל נתנו חליפה של קולומביה שעשתה את העבודה אבל היתה מאוד מכוערת די מבאס)
4. מבחינת האתר סדר הקדימות הוא רמת הדרכה, מסלולים וחיי לילה.
5. כל המלצה על מה שאני לא יודע שצריך לבדוק תתקבל בברכה.
6. מחיר אשמח להישאר בסביבות ה 1000 יורו לנוסע אך בלי לחץ.
בתודה מראש

Cמן רשום

New member
חופשה שנייה

אין הרבה אתרים שעונים על הדרישות, ממליץ לך לחלק את הדרישות שלך למה חיוני מבחינתך ומה רצוי. חיי לילה מאפיינים בעיקר את אוסטריה, פחות את צרפת ואיטליה. הבעיה שיהיה לך קשה למצוא חבילה באוסטריה ב 1,000 יורו. באוסטריה גם ההדרכה משמעותית יותר יקרה. תוכל למצוא בתקציב שלך חבילות לאיטליה ואנדורה. באנדורה לא הייתי, באיטליה זה בסדר אבל אין חיי לילה.

ההדרכה טובה בכל מקום שהייתי בו. אם במקרה נפלת נקודתית על מדריך לא טוב, בקש להחליף. אני לוקח רק הדרכה פרטית.

סטטיסטית השלג הכי טוב הוא בפברואר אבל גם המחירים מעט יותר גבוהים. שיקול שלך.

אם אתה רציני בקטע של סקי, קנה לך סט מעיל ומכנס. שלג בפ"ת עושים כמה פעמים בשנה לילה לבן, חמשוש של הנחות. עקוב אחרי הפרסומים שלהם. יש כמה חנויות שמשכירות ציוד אבל אני לא בטוח אם משתלם לטווח הארוך או נעים לגלוש בביגוד שכור שאחרים הזיעו בו.

Milo M

New member
תודה על ההמלצות

מבחינת הדרישות כפי שכתבתי בסעיף 4 סדר החשיבות הוא:
רמת הדרכה, מסלולים וחיי לילה.
מבחינת מסגרת תקציב 1000 - 1400 יורו לאדם
מבחינת השכרת הציוד החליפות שקיבלנו היו חדשות לחלוטין (אני מניח שזה ענין של מזל)
תודה על הטיפ על חנות שלג של למטייל מתי היא נפתחת?
שנה שעברה נסענו בתחילת פברואר אבל ע"פ המדריך המקומי לקראת סוף החופשה היה שלג בנונוי למדי.
אשמח להמלצות נוספות
&nbsp

ההדרכה יותר תלויה במדריך שקיבלת

בהנחה שמדובר על סקי ולא סנובורד, בכל מקום יש מדריכים טובים ומדריכים פחות טובים. זה לא קריטריון לבחור אתר. אם מדובר בסנובורד, עדיף להגיע לצרפת איפה שהסנובורד הרבה יותר פופולרי מבאוסטריה. איטליה איפהשהוא באמצע. כמו ש C Man כתב, עדיף פי כמה וכמה הדרכה פרטית. אם אתה מוכן להרכיב חבילה לבד, זאת אומרת לקנות טיסות לחוד, מלון לחוד, והעברות לחוד, אתה תעמוד בתקציב גם באוסטריה וצרפת שקצת יותר יקרות. סקיפס תזמין באינטרנט או בכניסה לאתר. ציוד בדרך כלל לא כלול בחבילות כי המחיר הוא פונקציה של איכות הציוד. משאירים שכל אחד ישכור מה שמתאים לו ומוצא חן בעיניו.

אם בכל זאת אתה רוצה ללכת על חבילה, מציע שתחפש כמה חבילות בתקציב שלך ותשים פה לינקים. אנשים יחוו דיעה על פי ניסיונם.

Milo M

New member
תודה בוס

אני כרגע בסקי.
נראה לי שיש לי עוד קצת המון להשתפר.
חבילות שבדקתי
חבילה של ד"ר סקי לטין במלון דירות כולל:
טיסה לז'נבה
מיסי נמל וביטחון
העברות לאתר וחזרה
7 לילות בדירה מפנקת
אירוח ע"ב חצי פנסיון, ארוחות ערב או לינה בלבד
6 ימי סקי-פס
ציוד סקי \ סנובורד מלא לכל השבוע (לא כולל קסדה)
מס תיירות
מלווה ד"ר סקי באתרים
בכ 1100 יורו
חבילה של סקידיל
https://www.skideal.co.il/הרכב-חבילה-Val-Thorens
באזור ה 1400 יורו.
חבילות על בסיס דירות לא מלונות כמה זה רע/טוב?

daniweb

New member
ממליץ בחום על ד"ר סקי

עם סקידיל עדיין לא נסעתי, עם הד"ר לפני 4 שנים והיתה חופשה מעולה ושקיפות מעולה.
האתר טין, אחלה למתחילים - מנוסים, אני לא ידעתי בכלל ועוד 2 חבר'ה שכבר עושים כמה שנים, כולנו נהננו מאוד.
המסעדות מצוינות והדירות קרובות למסלולים ולסקיבס.
2 חסרונות אצל ד"ר סקי:
1. הדירות A שלו קטנות מאוד(ספה נפתחת + מיטת קומותיים בנישת שינה), לי זה לא הפריע אבל היא אכן קצת צפופה.
2. טיסות איזיג'ט, מייצר מצב שמגיעים לאתר די מאוחר(בסביבות 19:00), וצריך לצאת בלילה בעזיבה, לי זה ממש לא הפריע.
הייתי נוסע איתו שוב בכיף בלי לחשוב פעמיים.
תהנה, דני.
&nbsp

marceloros

Member
מנהל
הבדל בין דירה למלון

בדירה בעקרון אתה גר בבית דירות, כמו בית משותף, מקבל שם דירה עם מטבחון בו אתה יכול לבשל, ובד"כ אין מתקנים לבית דירות כגון חדר אוכל, או לובי, או בריכה וכו'. אולי רק חדר סקי.
כמו כן לא מנקים לך ולא מסדרים לך, ולא מחליפים מגבות או סדינים, בחבילה כנראה יתנו לך את הציוד מראש ואם לא זה בתשלום נוסף.

במלון כמו במלון יש את כל הנ"ל.
לכן דירה זה יותר זול, וזה לא שזה רע, אתה חוסך ופחות מתפנק. גם נותנים לך אופציה ללא ארוחות, פשוט כי אותן ממילא תקבל בשוברים למסעדה בחוץ, והיו מקרים שהביאו אספקה לחדר בתור ארוחת הבוקר.

לגבי כל עניין הבחירה - זה החלק הקשה בחופשת סקי, יש מלא אתרים ואפשרויות.
כדאי להתמקד ומהר, ואת זה אפשר לעשות ע"י החלטה מה רוצים.
למשל רוב צרפת מת בלילה, אין כלום - רוצים חיי לילה סוערים? ברור שהכיוון הוא אוסטריה, או אולי הפולי-דוס בול-תורן. רוצים ספא בערב כנ"ל. חשוב מאוד סקי אין-אאוט, דוקא כן צרפת. רוצים מאוד זול? בנסקו/מזרח אירופה אולי אנדורה.
מכאן מתחילים.

אני כמעט לא טס בחבילות אז פחות מכיר

שמעתי מחברים דברים טובים על פינגווין.
שמעתי דברים טובים על סוכן הנסיעות של הפורום (מעוז).
שמעתי דברים פחות טובים על סקידיל, פה בפורום.
טל ניב התחיל להוציא חבילות סקי. מהיכרות איתו הוא סופר רציני ויסודי אבל אין לי מושג כמה ניסיון יש לו בארגון חבילות סקי להמונים.
על ד"ר סקי לא שמעתי בחיים.
אתר טין מהטובים בצרפת (ובאירופה בכלל).
דירות יכולות להיות טובות או איומות. על מלונות קל מאד למצוא ביקורות, על דירות אין לי מושג. מרסלו פרט את ההבדלים ואין לי מה להוסיף.

Milo M

New member
יצירת קשר עם מעוז וטל

אשמח לקבל את הטלפון או המייל של מעוז וטל ניב כמובן אם לא מקובל כאן אז בפרטי.

נפתלי99

New member
יש דירות ויש דירות...

לפחות עבור הסקי אני אישית מעדיף מלונות, ולא להתעסק עם ניקיון וארוחות בוקר, אבל כמה חברים מהעבודה נוסעים לדירות סקי כמעט כל שנה, אבל הם שוכרים דירות מפנקות באופן יחסי, ובד"כ דואגים שהמיקום יהיה קרוב למעליות או האוטובוס, ושיהיו חדרי שינה נורמליים, ובד"כ אפילו סלון בשביל ארוחות משותפות ואפילו לקלפים של הערב...
הם כן נפלו פעם אחת וסיפרתי על זה כאן בפורום, כאשר קיבלו בואל-תורנס דירה זעירה (אם אפשר בכלל לקרוא לזה דירה) עם מיטות קומותיים, וכמעט בלי שטח רצפה, ובמה שאמור היה להיות הסלון שמו להם את המיטה הנוספת, וככעסו בטלפון, הסבירו להם שזה מיטה מתקפלת ויש כן סלון. כמובן שסקי רום לא ממש היה עם מקומות פנויים לציוד שלהם, והיה צריך להעלות את הכל לדירונת. את המכה הזו שכרו אגב דרך מישהו שהוזכר כאן בשרשור.

אגב - אני כן שוכר דירות או בתים לחופשות הקיץ עם הילדים, וגם שם אני דואג מאוד למיקום, חדרי שינה וסלון וכו', ומקפיד (אשתי למען הדיוק) לראות את הכל בתמונות, ולקרוא חוות דעת של נופשים קודמים.

Cמן רשום

New member
החבילה לטין נשמעת נהדר

הייתי רק מברר עוד קצת פרטים על הדירה המפנקת הזאת. עד כמה היא באמת מפנקת ועד כמה נגישה למעליות. יש ביטוי שמוכיח את עצמו שוב ושוב. כשמשהו נשמע טוב מכדי להיות אמיתי, בדרך כלל הוא לא. כדאי גם לבדוק את זמני הטיסות, מה זה משאיר לך מהיום הראשון והאחרון. לגבי האוכל לא הייתי דואג. אם הוא לא טוב, אפשר לנסות את המסעדות והמעדניות באתר. אחד היתרונות לדירות שבד"כ יש מטבחון.

Cמן רשום

New member
בבקשה

שלג נפתחת למיטב זכרוני בנובמבר ובערך אחת לחודשיים עושה לילה לבן עם הנחות משמעותיות.

לגבי שלג, סטטיסטיקה זה סטטיסטיקה. לא מובטח כלום, רק הסתברות. והשנה אנחנו בכלל באל ניניו חזק שמשגע את כל המערכות.

אם ההדרכה היא פקטור חשוב הייתי שוקל ברצינות פאסו טונאלה, סלה רונדה (או קורברה שמחוברת) או קרונפלץ באיטליה. ההדרכה יותר זולה מבאוסטריה ולא פחות טובה כך שאפשר לקחת יותר שיעורים. אבל מחיי לילה תשכח. בשמונה הכל מת.

בהצלחה.

אני רוצה לקרוא תגר על סדרי העדיפויות שלך

רמת הדרכה - אין דבר כזה "אתר עם הדרכה טובה". יש מדריכים פחות טובים ויותר טובים. בצרפת ואוסטריה ההדרכה היא מאוד מקצועית. וגם באיטליה לפי מה ששמעתי.
&nbsp
אני מכניס דעה אישית - בהדרכה קבוצתית, גם מדריך טוב יכול לא לעשות את העבודה, בגלל כמות אנשים גדולה \ פתאום כמה שידרשו המון תשומת לב, ואליך לא ישימו לב. אני מעדיף הדרכה פרטית שעה ביום, ואחר כך לבד. ככה אני גם בוחר את המדריך, וכולו מסתכל רק עלי.
&nbsp
לגבי חיי לילה - כל אחד וטעמו הוא - אבל האם באמת מאוד חשוב "גודל חיי הלילה"? השאלה אם אתה מחפש אתר "נחשב" עם חיי לילה כמו אישגל או מיירהופן, , שבהם אתה רואה שיכורים מסתובבים ברחובות בארבע בבוקר...
כי יש אתרים רבים שאינם מתפארים בחיי לילה מפוצצים, אבל יש שם כמה ברים טובים בלילה, וכמה ברים טובים לאפרה'סקי וגם מסעדות. אף פעם לא הבנתי למה צריך יותר מזה...
זה כמובן עניין של טעם אישי.
&nbsp
בעיני - אם אתה רוצה כמה שיותר זול - (והמחיר הזול מאפשר לך לקחת יותר הדרכה, וכו'...), אני ממליץ על לתפור חבילה לבד לצרפת.
&nbsp
אם תעשה את זה ממש עכשיו, ותקנה כרטיסים לינואר, ובהנחה שאתם כמה אנשים (ולא רק אתה), תוכל לשכור דירה לא יקרה, לפעמים תבשל, לפעמים תאכל בחוץ, ואתה גם לא חייב לאכול תמיד במסעדת יוקרה, יש מספיק מסעדות פשוטות, תשכור ציוד מעכשיו (הנחות).
&nbsp
באופן כזה תוכל להגיע ל 1,100 יורו לאדם. ותקבל אתר מעולה, כמו טין, או שלושת העמקים, או פארדיסקי...
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

Milo M

New member
הענות לקריאת התגר (אני תרנגול!!)

1. רמת הדרכה - אני מכיר מתחום האופניים יתכן שזה דומה ויתכן שלא. יש בתי ספר שעובדים ע"פ הכשרות ונוהלים. ברור שגם בבית ספר שעובד עם נוהלי הדרכה מסוימים יש מדריכים יותר או פחות טובים או סתם כימיה גרועה אבל אני חושב שאם בוחרים בית ספר שמעביר את המדריכים הדרכות מסודרות הסיכוי לקבל הדרכה טובה הוא גבוה יותר.
2. חיי לילה מה שאני מחפש בסופו של דבר הוא סך הכל מקום לשתות כוס יין/בירה עם נישנוש בצד, מוזיקה לא רועשת מדי. ועדיף בלי שיכורים. כלומר נראה לי שאנחנו באותה דעה.
3. תודה על ההמלצה על צרפת.
שנה טובה
ותודה לכולם על הטיפים המועילים.
&nbsp
&nbsp

למעלה