חופשת סקי ראשונה

MrPacMan

New member
חופשת סקי ראשונה

שלום לכולם,
לעולם לא עשיתי סקי. בזמן האחרון נורא קורץ לי לנסוע לחופשת סקי בינואר ולהתנסות. השאלה שלי היא איך בכלל לגשת לכל העניין? יש מאות אתרי סקי באירופה ואני הולך לאיבוד..

אשמח לכל ייעוץ בנושא, תודה :)

tomersi

New member
ברוך הבא לקהילת המשוגעים!

לדעתי, בפעם הראשונה מומלץ לקחת חבילות סגורות.
בסגנון קלאב מד ודומיו..
שם דואגים לך להכל והכי חשוב, זה כולל הדרכה שהיא חובה לפעם ראשונה.
אתה יכול גם להרכיב לבד, אבל לפעם הראשונה, אני באופן אישי, לא הייתי ממליץ....
דבר עם מעוז (תראה אותו בפורום מופיע באדום) הוא יוכל לייעץ לך.

נפתלי99

New member
אופציות לגולש מתחיל

בתור גולש מתחיל ממילא לא תנצל או תהנה מאתרי סקי עם עשרות מסלולים ומאות ק"מ של מסלולים, ולכן אפשר להסתפק באתר קטן וזול יותר, וזה מפנה אותך לאתרים במזרח אירופה כמו בנסקו או ספילנדרב, שם העלות לחבילה כולל טיסות, מלון והדרכה קבוצתית תהיה פחות משני שליש עלות חופשה במערב אירופה.
&nbsp
לגבי ההדרכה - בטח יהיה כאן דיון שלם לגבי הדרכה קבוצתית לעומת הדרכה עם מדריך פרטי, כאשר אין ספק לדעתי שעם מדריך פרטי תלמד מהר יותר - אך בעלות גבוהה פי כמה מאשר קבוצת הדרכה.

כמה הערות

אני רק רוצה לאזן את מה שכתבת

&nbsp
לגבי מזרח אירופה. אכן, יותר זול, אבל צריך לזכור שרמת הציוד ששוכרים במזרח אירופה נמוכה בדרך כלל מאשר הציוד במערב אירופה. ב. גלשתי פעם עם צעיר מתחיל בן 18, שביום השלישי גלש כחולים מהר, וביום הרביעי עשה חופשי אדומים. כלומר, הצעירים לומדים מהר, ויכולים להגיע במהירות לרמה סבירה, ויכולים בהחלט ליהנות מאתר גדול יותר.
&nbsp
דבר שני - הדרכה פרטית יקרה יותר פר שעה, לא בהכרח יקרה יותר בסכום הסופי. כי במחיר של הדרכה קבוצתית 5 שעות ביום, אתה יכול לקבל 1-1.5 שעות של הדרכה פרטית, ובשאר הזמן להתאמן לבד על מה שהמדריך נתן לך. עבורי זה היה יעיל יותר מהדרכה קבוצתית. יש כאלה שלהיפך, כל אחד וטעמו הוא.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

alien life form

New member
מניסיוני התקדמות כזאת כפי שאתה מתאר קיימת אבל נדירה

לרוב האנשים אתה מציב פה רף די גבוה לשאוף אליו. אני מכיר גם את הצד השני של הסקלה, אנשים שבחופשה הראשונה נשארים על מסלולי לימוד, אפילו כחולים לא עושים.

natyh

New member
לפעם הראשונה להתרחק מהדרכה בצרפת .

כדאי ללכת על חבילה באזור שמדריכים הרבה מתחילים אזורים כגון אנדורה
לא אוסטריה לא צרפת לא שוויץ .
וזו הסיבה שאנדורה כל כך פופולרית על מתחילים בכלל וישראלים במיוחד .
להתרחק. גם מסקי דיל כמו מאש .
הבאים בחשבון איסתא פנגווין אופיר סקימוחטור וכל מי שמתעסק בהדרכת מתחילים .
כל מי שמציע לך נופש בית הבראה בחורות ריקודים אלכוהול סטייל סקי דיל מנסה להסיח את דעתך מהענין שהוא סקי .
בית הבראה ואלכוהול אפשר למצוא גם בקיץ .
ממליץ בסקי להתרכז בהדרכה זהו הבסיס.

z x 7 r

New member
המליצו לך על חבילה מאורגנת בתור התחלה, אני אצרף רשימת ציוד

מן הסתם הרשימה מותאמת אישית לי - אבל אלו הדברים שחייבים שיהיו ברשימה (אם אתה לא צריך משקפי ראיה אז תוריד, אם אתה אוהב להתלבש בצורה מסוימת - תוסיף) - אבל הרשימה הזאת איתי יותר מעשור, עם שינויים והתאמות פה ושם.
כשתחליט לאן אתה רוצה לנסוע - תתחיל להתעניין בציוד - רשימת בסיס תקח את שלי - ידעו להמליץ לך מה להוריד או להוסיף (כל אחד והעדפות שלו) ואז תחליט מה תצטרך מבחינת הציוד האישי.

z x 7 r

New member
את הרשימה קיבלתי בעצמי לפני הרבה שנים - אחת כזאת יש לכל

מי שאנחנו גולשים איתו. אפשר להפיץ, ברור.

נפתלי99

New member
הרשימה מעניינת - אבל כמה הערות

סבבה שיש רשימה, אבל למתחיל שלא מכיר הרשימה נראית ענקית ודי מבלבלת, ויכולה לגרום לכל "הטעיות".
&nbsp
לדוגמא -
"תרמיל גב - אתה הולך לגלוש איתו" - אני אישית כן גולש עם תרמיל גב, אבל מאוד קטן, כי אם מישהו לוקח תרמיל גדול/שמן, אז ממש קשה לשבת יציב ב-chairlift כי נדחקים מאוד קדימה. אז מומלץ - או תיק מאוד דקיק, או פאוץ' שיושב מקדימה ולא מפריע לכלום (חוץ מהמראה...).
&nbsp
"גרבים עבות וארוכות" - אוי!!! מומלץ גרביים ייעודיות לסקי בלבד, ללא תפרים ומנדפות זיעה בלבד.
&nbsp
" 6 חולצות תרמיות" ??? לדעתי כלל לא צריך חולציות תרמיות, ואם יש למישהו חולצת ריצה ארוכה מנדפת זיעה או חולצת אופנים - זה יעיל בדיוק באותה מידה. ולגבי הכמות - חולצות כאלו מתייבשות תוך שעתיים בחימום במלון, ולכן מספיק 2-3 חולצות ואפשר לרחוץ כל יומיים לאחר הגלישה - ועד הבוקר זה כבר יבש.
בימים מאוד קרים מוסיפים שכבה של מיקרו פליז מעל הדריי פיט - וזה מספיק!
&nbsp
והזכרת אופטלגין ...
- כן, גם לדעתי כדאי לקחת תרופות, כי אם אתה לא גר בעיירה באוסטריה שיש בה בית מרקחת, אלא באתר סקי בצרפת, שאין בו כלום - כדאי שיהיה תרופות, נגד עין הרע, ואני לוקח כל שנה, ובד"כ לשמחתי בכלל לא משתמש:
1. נורופן
2. אקמול צינון יום ולילה
3. אוטריבין לאף
4. סטריפסילז
5. קלבטן (במיוחד למי שמגיע לקלאב מד בלז-ארקס...)
&nbsp

z x 7 r

New member
חחח תודה על התגובות, הרשימה אכן נראית "ענקית" אבל

שים לב שיש בה הכל - מתחתונים וכרטיסים, עד לגוגל ואחרון הלאבלו!
מן הסתם רשימה של מישהי תראה אחרת, ורשימה של מישהו שלא אכפת לו לכבס את הבגדים טרמיים או לא להחליף גרביים כל 1.5 ימים - תראה גם אחרת. הרשימה שלי עבורי, כתבתי גם - מן הראוי שכל אחד יתאים אותה לעצמו. גם כשאני אורז למשל, אני עושה דאבל צ'ק. עובדה, בכל השנים מאז שהתחלתי לגלוש סקי הרים, לא היה מקרה אחד ששכחתי משהו - אפילו לא פעם אחת. צ'ק ליסט וסדר.

z x 7 r

New member
ועכשיו לגבי הרשימת תיקונים:

הרשימה מחולקת לפי מדורים - כי זה הסדר שלי, בכל מדור יש את הדברים שאני משייך אליו את הפריטים. למה זה לא יותר מסודר? כזאת קיבלתי ורק הכנסתי והורדתי את הפריטים שאני משתמש בהם - לא שיניתי את הסדר שנים.
1. גרביים עבות - אני משתמש בגרבי סקי בלבד, חבר שנים גלש עם גרבי צבא - היה לו נוח ולא התלונן (היה בקבע אז נשארו לו מלא).
2. חולצות טרמיות: כשאני גולש שבת-שבת, שבוע, אני לוקח 6 חולצות - כי לשים חולצה שהזעתי בה - אותי מגעיל. באותה מידה מכנס טרמי - לא מגעיל כל יומיים להחליף, מאותה סיבה דומה שלעבודה רוב האנשים מחליפים חולצות כל יום, ומכנס פעם בשבוע או 3 ימים (ג'ינס נגיד - לא מכיר אחד שמחליף ג'ינסים כל יום).

לגבי תרופות - מלבד לאופטלגין וכדורים נגד שיעול שיש לי תמיד בבית, אין לי שום תרופה. לא חליתי בכלום, ולקחת תרופות ללא מרשם אני לא אעשה כזה דבר. מי שצריך - ברור שיקח, ושירשום גם ברשימה שלא ישכח. לאחרונה הוספתי פלסטירים וזה די שימושי (חתכים בהכנת אוכל, יבלות, סתם להדביק משהו).
מה זה אוטריבין?
לגבי אקמול צינון יום ולילה - גיליתי לפני כמה שנים בסופר פארם משהו שהם קוראים לו פראמול יום ולילה, באריזה כחולה (יש גם סגולה, נראה לי הבדלים בין איזה סוג שיעול יש, יבש או רטוב) - הכדורים האלה ממש מגניבים, כי אם נגיד התחלת להשתעל ערב אחד - אתה לוקח כדור, הופ, וכאילו לא היה כלום לכמה שעות. ממש מציל חופשות הדבר הזה.

נפתלי99

New member
תרופות לסקי ... או איך להסביר בצרפתית לרוקח שאני מנוזל...

אני חוזר על מה שאמרתי קודם - אני לוקח איתי תרופות לסקי רק נגד עין הרע, ומזה הרבה שנים לשמחתי זה תמיד חוזר הביתה ללא שימוש, אבל שיהיה...
&nbsp
מבדיקה קטנה בגוגל על מה זה פראמול - מסתבר שזה אותו הדבר כמו אקאמול צינון - שניהם עם אותו חומר פעיל - פרצטמול, פשוט מתוצרת יצרן גנרי אחר. אכן מציל חופשות כמו שכתבת. http://www.infomed.co.il/Drug-201/
&nbsp
אוטריוין אלו טיפות אף, שפותחות את האף לכמה שעות טובות, וגם זה כמובן נמכר בכמה מותגים שונים http://www.infomed.co.il/Drug-480/.
זו למעשה התרופה היחידה שאני כן משתמש בה בסקי - בעיקר בשנים שהקור היה מתחת למינוס עשרים...
&nbsp
ושוב - כל אחד יודע מה הסיכונים הרפואיים שלו, ואני מעדיף לסחוב תרופות, מאשר לנסות להסביר לאיזה רוקח צרפתי או אוסטרי מה יש לי, ולקבל תרופות שאני כלל לא מכיר.

z x 7 r

New member
אני שנים משתמש גם באיזה משהו שנקרא "שמן עץ התה"

מייבש פציעות כמו חתכים ושיפשופים בעור - מחטא וגורם לפצעים להסגר מהר מאוד.
אותו חומר טוב לפתיחת האף - מספיק למרוח טיפה מסביב לאף - הופ ואפשר לנשום.

זה לא יעוץ רפואי :)

marceloros

Member
מנהל
מה בכלל לא משתמש בתרופות ?!?!?

אני ראיתי בעצמי שלקחת את כל הסבב מ-1 ועד 5, ואז בכיוון ההפוך, ואז עם דילוגים ואז את כולן ביחד וגם כל יום !!

alien life form

New member

מס' 5 קטלני

לגבי טרמי, יש דור חדש של ביגוד טרמי שמשום מה עוד לא ראיתי בארץ. אולי רובי ירים את הכפפה? מאד רך ומלטף, כמו ללבוש ענן. להבדיל 1000 מונים מדרי פיט שפחות נעים על העור. שומר נהדר על חום הגוף כשצריך ומנגד יודע גם לנדף זיעה. עליונית עולה בין €10 ל €30 באירופה כפונקציה של איכות ובידוד טרמי. מכנס € או €€ פחות. יש גם בדקטלון וכל חנויות הסקי.

I Gabe

New member
לגבי תרופות

אחרי חופשה ששום כמות של אקמול לא הצילה עברתי לרפואה מונעת. חודש לפני הנסיעה מתחיל לקחת 1000 מ"ג ויטמין C עם אבץ ביום.

ואכב מורידי חום ומשככי כאבים, יש אנשים שמגיבים יותר טוב לאיבופרופן, כמו אדוויל.

alien life form

New member
כפי שכתבו לך, או שתקח מאורגן או שתרכיב חבילה לבד

בחופשה הראשונה הכי חשוב זה ההדרכה ולא האתר כי אתה לא תגלוש מרחקים.

להרכיב לבד באמת לא סיפור. אתה מארגן כמו חופשה רגילה, קרי טיסות, מלון ותחבורה. יש את התוספת של הסקי שאומר שתצטרך עוד 3 פריטים מעבר לחופשה רגילה:
1. ציוד - אתה שוכר באתר.
2. סקי פס שזה כרטיס שמאפשר לך להשתמש במעליות - קונה באתר, בקופה. בחלק מהאתרים המסועים למתחילים חינמיים. באתר כזה תחסוך כ €50 ליום.
3. הדרכה - הכי חשוב. יש וויכוח אם הדרכה קבוצתית מספיק טובה או לא. אפשר ללמוד לגלוש בהדרכה קבוצתית אבל הדרכה פרטית תעיף אותך מהר יותר גבוה יותר ונכון יותר ובשורה התחתונה לדעתי תמורה טובה לכסף.

איפה להתחיל פעם הראשונה? אני בעד איטליה. הרבה אתרים טובים למתחילים, מלונות זולים יחסית, טיסות זולות מאד למילאנו, והעיקר, הדרכה איכותית וזולה. מחיר שיעור פרטי כמעט חצי מבאוסטריה השכנה אז באותו תקציב אפשר לקחת כמעט כפול שיעורים.

בהצלחה.

marceloros

Member
מנהל
כפי שאתה בטח מבחין הדעות חלוקות

באיזו מדינה ואתר להתחיל, חבילה או להרכיב לבד, הדרכה פרטית או בקבוצה.
לכן אתה צריך להחליט בעצמך מה מתאים לך. אני רק חייב לציין שבד"כ לא משנה מה בחרת אתה תחזור שמח ומרוצה.
&nbsp
* אני למשל בחרתי להתחיל עם סקי זול בטורקיה, במבט אחורה ממש זוועה, אבל חזרתי מרוצה ועם חיוך.
&nbsp
עכשיו אעבור לטיפים שלי - דבר ראשון תדע מה התקציב שלך וכך תדע יותר טוב מה אתה מחפש.
מבחינתי קלאב מד זו כן אופציה טובה מאוד - כי הכל מאורגן ומסודר כמעט כמו קייטנה.
מהרגע שנחתת בחו"ל אתה בידיהם המסורות - וכמו שאמרו זה כולל הדרכה, ויש גם אופציות לא יקרות עם תמורה טובה למחיר, או אם תרצה לשלם הרבה אז הרבה פינוק.
לגבי הדרכה - הלכת לקלאב ובא לך להשתדרג עם הדרכה פרטית? זה אפשרי, מופיע גם במחירון של מועדון הסקי הצרפתי שם בקלאב. לא חייבים להיצמד להדרכה הקבוצתית, שאגב כן נותנת מענה טוב להתחלה.

למעלה