חופשת סקי לבר מצווה

• פותח הנושא DG75
  • פורסם בתאריך

DG75

New member
חופשת סקי לבר מצווה

שלום לכולכם ,

בני חוגג בר מצווה בימים הקרובים . אישיתי ואני מאוד רוצים להפתיע אותו . דיברנו על טיול בר מצווה בקיץ הבא. אבל היום חשבנו ככה אולי אפשרי גם לצאת לחופשת סקי ( שבוע ככה)

האם נראה לכם מתאים דבר כזה כמתנה לבר מצווה?

אני לא מכיר כלום בעולם הסקי. מה אתם ממליצים? לאן אפשר לטוס? מתי הכי טוב? ינואר? פברואר?

המליצו לי בעבודה פה על BORMIO ו LIVINGIO באיטליה. מוכר לכם ?

האם יש עוד משהו לעשות אם הילדים *חוץ* מסקי? האם יש במקומות השלו גם אטרקיות אחרות ??

תודה מראש על כל תשובה

איל שחר

New member
מי מכם גלש בעבר, אם בכלל?

ואם כן, היכן? כמה משתתפים? גילאים? כמה גלשו? באיזו רמה? תקציב?

ללא מידע והכנה מי שיופתע תהיו אתם וחשבון הבנק שלכם...

DG75

New member
תגובה

קודם כל, אין לנו שום ניסיון קודם בסקי.

שנית רק בני ואני נצא. לא מתאפשר כולם לצערי .

בקשר לעלות, אני לא רוצה לפשוט רגל. מחפש משהו סביר ( 12-16 אלף זה אפשרי? אפשרי למתוח מעט).

אני בשום פנים ואופן לא אצא ללא תכנון מוקדם.. בגלל זה אני פה :)

אילו אתרים ממולצים ?

תודה מראש

אם יש לך 16 אלף

ואם אתם רק שניים, אתה יכול לצאת לקלאב מד מפנק, נניח באחד מהאתרים בצרפת.

2 איזי

New member
קלאב מד יכול להיות לכם טיפה משעמם

אני נהנה לצאת לחופשות בקלאב מד. אבל לדעתי צרפת טיפה משעממת ואם אין קבוצת חברים שתשמור על המורל יכול להיות שיהיה לכם קצת משעמם רק שניכם...
הייתי הולך לאתר שכיף לטייל בעיירה בערב, לראות הרבה אנשים ולהנות מאווירה שמחה. הילד בכל מקרה לא מנצל את כל הקטע של אלכוהול חינם (מה שהופך כל ערב בקלאב למאוד מאוד מצחיק
).
אוסטריה יכול להיות עדיף. אולי גם אנדורה (לא הייתי, אבל לפי מה ששמעתי זה יכול להיות נחמד).

חומר למחשבה: כל החברים שלו גם חוגגים בר מצווה, אולי תחשוב על אפשרות למצוא עוד אבא וחבר שמתאים להם לצאת לחופשה ואז בכלל יהיה לכם אדיר!

שיהיה לכם חורף לבן, ומזל טוב!!

טיול בר מצוה

קודם כל עלות - אם אתם ארבעה (שני הורים שני ילדים) קחו בחשבון עלות גבוהה. בקמצנות זה יתחיל ב 22,000 ש"ח, וסביר יותר שיטפס ל 30,000

וכל זאת בהנחה שאת הבגדים תשאילו מחברים.

חוץ מזה - חופשת סקי בר מצוה זה הכי מגניב בטירוף שיכול להיות!!!

תיכנס לכל אתר סקי ותראה את הפעילויות. יש בריכה, יש באולינג, מצנחים, ומה לא...

עד כמה שידוע לי האתרים שציינת לא נמצאים במרכז המפה העולמית...

marceloros

Member
מנהל
אחלה התפתעה

הייתי עם הבן שלי בגיל יותר קטן בקלאב-מד והיה מצויין.
תראה את פני האושר שלו כאן.

באותה חופשה הייתה משפחה שעשתה את השבוע כטיול בת מצווה של הבת, שגם נהנתה מאוד.
מועדוני הקלאב הפחות יקרים יותר נגישים לישראלים, ובד"כ תמצאו שם ילדים אחרים בגיל המתאים ומדריכים ישראלים גם.

ממליץ, חוויה מעולם אחר.
פנה פה למעוז מהפורום (סוכן של איילה טורס) יסדר אתכם יפה.

DG75

New member
תודה לכולם על התשובות

תגידו לי עוד משהו בבקשה .

מבחינת ציוד, לבוש בעיקר. אני ממש לא רוצה לקנות לפעם אחת חליפות יעודיות וכו....

האם יש בארץ מישהו שמשכיר ציוד כזה? או שאני אאלץ לקנות משהו ?

תודה

יש הרבה מקומות לשכור

כדאי לקנות 3 זוגות גרביים ואולי גופיות טובות (מקובל גופיה תרמית אבל לא חובה. אני בסקי הראשון שלי השתמשתי באחת תרמית ואחת לא וכיבסתי ביד כל ערב), למצוא להשאיל ממישהו גוגלס (משקפיים), וכל השאר אפשר לשכור או בחנויות לציוד סקי או בחלק מחנויות למטייל/ריקושט.
מאיזה אזור אתם בארץ שאפשר יהיה להמליץ?

DG75

New member
אני מאזור עמק יזרעאל.

אין בעייה להגיע לאן שצריך. גם למרכז.
יש לך אולי הערכה לגבי מחירים? כמה יכול לעלות דבר כזה? ( לשכור ז"א)

תודה.

צומת אלונים

בחנות למטייל(?) בקומה השניה.. שווה להתקשר קודם (אפילו עכשיו) לוודא שיש מידות ילדים כי היה קצת קשה למצוא כשהייתי
סביבות ה150 ש"ח לשבוע אם אני זוכרת נכון
יש גם את אופיסט בהרצליה או סקי פס בת"א, זה מה שעולה לי בראש כרגע

כדאי מאוד להקפיד על גרבי סקי (אפשר לקנות באותן חנויות) במיוחד לילד
וכפפות אטומות וכובע צמר, כמובן

מצד שני... כשלומדים לגלוש עובדים קשה בהתחלה ולפעמים נוח יותר עם חולצה קצרה מתחת למעיל, במקום גופיה חמה... קחו גם וגם

marceloros

Member
מנהל
מתוך פרסום של סקי דיל

השכרת חליפת סקי ל-9 ימים ב- 49 ש"ח בחנות PRO:SPORT
זוג גרבי סקי ב 19.90 ₪ ברשת סקי-פס
סט חולצה + מכנס טרמי 59.90 ₪ בחנות מסעות

לא שתקבל כאלו מחירים מבלי להזמין אצלם (צריך חבר מועדון) אבל זה מקום רפרנס היכן לחפש.
יש גם מישהו שמפרסם כאן לפעמים בפורום ביגוד במחירים נוחים, צריך לחפש או להיזכר בשמו. יש את כל החנויות המתמחות אופפיסט/סקי פס/אונבורד/למטייל/מסעות.

אני שכרתי ביכין סנטר בהרצליה, היה שם למטייל נדמה לי, יכול להיות שסגרו בכלל.

DG75

New member
אחלה תודה לכולם

נראה שיש לי קצת עבודה לעשות.
נקווה שייצא לפועל.

תודה

marceloros

Member
מנהל
בבקשה

לא נורא, הציוד נשאר ומשתמשים בו שוב (הגרביים מצויינות אפילו לפארק הקרח אילת)

DG75

New member
יש לכם רעיונות איך לשמור בסוד?

הרעיון הכללי פה הוא לארגן הכל ויום הטיסה פשוט לקחת את הילד לשדה התעופה בלי שהוא יידע מה ולמה. למשוך עד כמה שאפשר את ההפעה.

בכל אופן, ביגוד בד"כ צריך למדוד. ופה הסיכון שהאו יגלה.

איך בוחרים בגד שיתאים לילד ? אפש לקחת סיון ללא מדידות ?

תודה

Maoz20

New member
לגבי ההפתעה

הייתי נותן לו מעטפה עם הכרטיסים ותמונה של המקום , יומיים-שלושה לפני כדי לפתח ציפיה והתרגשות.
לגבי המדידות, קח איתך את מעיל החורף שהוא לובש, אורך מכנסיי ג'ינס ותנסה למצוא ביגוד שפחות או יותר קרוב למידות הללו.
מעוז

dfl

New member
לפחות שלוש אפשרויות:

ראשית, את יכולה להשקיע עוד 150-200 יורו במתנה ולקנות לו ביגוד סקי באתר.

אם זה לא בכוון, אין מנוס מלמדוד לו את הבגדים בארץ ובהנחה שהילד לא טיפש, הוא יבין שמדובר בסקי. אי לכך:
1. לספר לו *עכשיו* שיש דיל סקי מאד משתלם ואתם חושבים על זה כאופציה למתנת בר מצווה אבל צריך להחליט מיד. אם הוא לא יגלה עניין, הרווחת (או הפסדת). אם הוא משתף פעולה, לעשות את ההכנות, למדוד בגדים וגוגלס וכו' ואז לביים מפח נפש שהדיל נפל או שגיליתם שהאתר גרוע או שרצו הרבה יותר כסף וכיו"ב. זה עשוי אפילו להגביר את השמחה שלו ביום הנסיעה.
2. לתכנן איתו נסיעת סקי לחרמון השנה. אם הוא בעניין, אפשר לקחת אותו ל"לילה לבן" של למטייל או יום מכירות של חנות אחרת בתואנה שזה יצא הרבה יותר זול מאשר אם תקנו בגדים לקראת השלג בחרמון. אם אתם רוצים לשכור, לקבל את שיתוף הפעולה של המשכיר ושוב להעמיד פנים שזה דיל חד פעמי שיחסוך לכם כסף בסופ"ש החרמון המיוחל. כשהילד יבין בדרך לשדה התעופה שהוא נוסע לאלפים במקום למג'דל שמס, יש סיכוי שהוא יחייך.

marceloros

Member
מנהל
רק אופציה 2 !

כי הוא חייב למדוד, אבל בתור מי שעבר עם הילדים ביטול אמיתי של גיחה לחו"ל 12 שעות לפני הטיסה (סיפור מוכר כאן), לא לעשות לו את זה !!!

כיף הפתעה.. :)

קודם כל, זה לא סיפור ואם יהיה טיפה גדול עליו, לא אסון..
וזה גם בול כמו מעיל חורפי רגיל, אין שום דבר מיוחד במעיל סקי לילד, בטח לא כזה ששוכרים.. למעשה, מכירה כמה ילדים (כולל אני..) שבפעם הראשונה גלשו עם מעיל טוב שיש להם מהיום יום..
מכנסיים זה חשוב יותר (שלא יירטב אם ישב על השלג/ ייכנס לו פנימה) ואולי כדאי למדוד...

רעיון קצת מורכב אבל אולי - אפשר לנסוע איתו לסקי בגלבוע, ובשביל זה ללכת לשכור מכנסיים ליום אחד מצ.אלונים. ככה גם תנסו משהו שק-צת דומה לסקי ותראו איך הולך לו וגם יהיה תירוץ ללכת למדוד..
ודרך אגב יש מלא אתרים עם מזחלת בוב-סלייד, טנדם מצנחי רחיפה .סקי וכעוד אטרקציות חוץ מהסקי עצמו..

למעלה