חופשות חגי תשרי

טלטוש

New member
באמת?

מורה צריכה גם להכין את האוכל ליום שבת שתקח יום חופשי בכל יום שישי, למה לא? ומה עם ארוחת הצהריים בכל יום, גם את זה המורה צריכה להכין. התשובה שלך ממש לא במקום. לא רק המורות צריכות להכין את החג, גם אנשים אחרים חיילים, שוטרים, רופאים אחיות, מוכרים בחנות, ובעצם כל עם ישראל. אז שכולם ישבתו בערב חג. ואם בית הספר היה ביביסיטר לפחות המורים שם היו נורמלים. ביביסיטר אני יכולה לבחור כרצוני, מורים משרד החינוך בוחר עבורי וראיתי שיש מספיק מורים שאין לי מושג איך הם בכלל סיימו את המכללה למורים!!! ואת זה אני אומרת כי הצלחת להרגיז אותי וזה מאוד נדיר. ואם לא טוב לך עם זה שאת מורה את יכולה לעבוד במשהו אחר, את כנראה לא עושה טובה לאף אחד.

התגובה שלך לא שווה התייחסות ../images/Emo31.gif

אבל אני אתייחס בכל זאת, כי אם אני הצלחתי להרגיז אותך, תחשבי איך מרגישות כל המורות בפורום הזה שנאלצות לקרוא שוב ושוב עד כמה הן לא שוות, דביליות, עצלות, אוכלות חינם, דפוקות, לא מפעילות שיקולי דעת ו... איזה מחמאות נוספות קיבלנו??? היו לא מעט... ומכולם ניסיתי להתעלם, את כל העלבונות ניסיתי לקבל בהבנה שאלו הם ילדכם ושאתם עושים את הטוב ביותר עבורם... אבל גם אותי הצלחת להרגיז!!! הגיע הזמן שתתחילו להראות קצת כבוד למערכת החינוך ולמורות שעובדות לילות כימים, קצת לתת להן הערכה וקצת לפרגן, כי אם המטרה שלך היא להביא מורים טובים- בחרת את הדרך השגויה לכך! אינני יודעת מאיפה קבעת את העובדה הזו שלא טוב לי בתור מורה... מעולם לא אמרתי זאת ואינני מוכנה שתכניסי מילים לפי... אני כבר מורה 14 שנה, אוהבת מאוד את עבודתי, משקיעה בה עשרות שעות ב-א-ה-ב-ה ואני מוערכת על ידי צוות המורים וההורים... לחלקם אני גם בטוחה שאני עושה די טוב, תתפלאי. ואם את בדעה שכל המורים כל כך קטסטרופה, את בהחלט מוזמנת לעשות צעד, ללכת ללמוד 4 שנים במכללה למורים, לצאת למערכת החינוך ולשנות את העולם. תסלחי לי, אבל החוצפה שלך פשוט עברה כל גבול. מזל שאת לא אמא בכיתתי.

dor and more

New member
את מתלוננת די הרבה...

בכל שרשור שיש "קבילות " על התנהגות מורים את מתלוננת בטענה של "תהיי תא מורה" אני לא בחרתי את המקצוע הזה כי הוא לא מתאים לי. את בחרת? קחי בחשבון את ההשלכות. ואם הורה - שהוא בעבודה שלך כמו הלקוח שלך טוען שמשהו לא בסדר אז תנסי לקבל. כי הלקוח בדר"כ צודק. אני לא יודעת למה מורות לעיתים- ובעיקר את בפורום- נותנות תחושה שהן עושות לי טובה שהן בחרו בעבודה הזאת ש"מחנכות" את הילדים שלי. זאת עבודה ! שאת בחרת! אני מצפה שהעבודת שאני/משרד החינוך שוכרים כדי לחנך את ילדי תתפקד בצורה הטובה ביותר- תגיע לעבודה לא בתור שליחות- אלא בתור עבודה- שצריך להפיק בה את המיטב כדי להמשיך לשמור עליה. אם את מרגישה שזה מקצוע כפויי טובה תעברי להייטק - שם אולי יעריכו.. כל עוד זה המקצוע שבחרת קחי בחשבון שהבוס שלך (היינו ההורים של התלמידים בכיתתך) יכולים לקבול על דרך התנהגות א/ב/ג שלך .. כמו בוס בכל עבודה אחרת. את לא עושה טובה- את עובדת. נמאס מהתחושה שמישהו עושה לנו טובה ש"מחנך" את ילדינו- אני מחנכת את הילדים שלי- בנתיים המורה רק מלמדת את הבת שלי לקרוא- בכל הקשור לחינוך? בנתיים היא רק הרסה שתהיה בריאה. .

תעשי חיפוש

ותבדקי את ההודעות שלי. תבדקי כמה פעמים התלוננתי וכמה פעמים נתתי תשובות. יש לי הרגשה שתופתעי מהתשובות... אני אוהבת את עבודץתי וטובה בה מאוד! האמיני לי, אני חווה מידי יום את ההשלכות של העבודה שלי והמשפחה שלי ואני משלמים מחיר כבדש מאוד על היותי מורה, ולא התלוננתי מעולם פה בפורום על כך שאני מורה. אם הבנת כך- אשמח שתראי לי מאיזו הודעה... כנראה שזאת הסקת מסקנות שגויה שלך. כמו כן, יש פה כמה וכמה מורות נחמדות מאוד, ואפילו אינני מכירה אותן. לא הרגשתי שגם הן נותנות תחושה של "לעשות טובה" אלא להיפך... הן תמיד מסבירות פנים, אומרות את דעתן ומתייחסות בצורה מכובדת. שוב, אם ראית משהו שונה, אשמח לראות הודעות כתובות ולהתבדות. את מצפה להרים וגבעות ממשרד החינוך. גם אני, האמיני לי, אבל בפועל- א י ן מו ר ו ת!!! כי אף אחת לא רוצה ללכת וללמוד מקצוע כל כך קשה, לא משתלכלית וכל כך, כל כך בזוי בעיניי ההורים... ואם א ת רוצה שאתן לך סימוכין בהודעות שלכם- יש לי בשפע. אז פשוט תחשבי מהי המטרה שלך בכל ההודעות ה"נהדרות" האלה שלך- לשפר את מערכת החינוך או להחליש אותה? כי אם המטרה היא לשפר- את לא בדרך הנכונה.

מחשבות

New member
את מדברת על המורות שכאן, שאף הן אינן

המורות הטיפוסיות. הן לפחות יודעות מהיכן משתין האנטר. לרוב המורות פשוט אסור לתת להתקרב למחשב משום שאז מתקבלת תוצאה מביכה עד מבישה. מורה שאינה שולטת במחשב בצורה סבירה עד פנומנלית, לא ראויה להיות מורה. אתן רק דוגמה קטנה למורות שמעלות את חמתי: בגלל שמט"ח הכינו לנו את ספריהם המפוארים, הענקיים וחסרי הערך, המפוצצים תרגילים טורדניים עד מביכים, למורות רבות קל לומר לידלים לרשום את השיעורים לבית מעמוד 46 עד 53. זה כולל לפעמים עשרות תרגילים מזעזעים ליום למחרת. מורה כזו ראוי לסקול בכיכר העיר. מורה צריכה לדעת מה היא נותנת כשיעורי בית ולנסות קצת ללמד בכיתה, משום שלרוב יש לי תחושה שמי שמלמד באמת הם ההורים בבית.

mazy

New member
../images/Emo2.gifההורים הם הבוס שלי?????../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif

אולי בגלל זה הילדים בביה"ס מתנהגים כאילו שההורים שלהם משלמים לי/לנו משכורת. למורים יש בוס, מנהלת ביה"ס ומשרד החינוך ולא ההורים
לומר לך את האמת..? הגישה שלך מאד לא נעימה. לצערי הרב הנימה השלילית די מייצגת את מה שחושבים בציבור על המורים. "בנתיים המורה רק מלמדת את הבת שלי לקרוא-" מצער אותי מאד לקרוא את הגישה שלך. רק בשביל לקרוא את שולחת אותה לביה"ס??? לקרוא אפשר ללמוד גם בבית. חבל....בסופו של דבר להורים צריך להיות אינטרס שלמורים יהיה טוב.. פשוט עצוב לקרוא את שאת כותבת.

מחשבות

New member
אני דווקא כן משלם את המשכורת שלך. מצד שני,

הייתי שמח לו היו עוד מורים כמוך, שהייתי יכול לסמוך על מקצועיותם וכך להיות שקט שאני מוסר להן את בנותיי. כששאני שומע על מורות בנותיי וגם היועצות, המצב מזעזע.

mazy

New member
ההורים הם לקוחות לא בוסים..

נכון שהם מתנהגים כמו...אבל הם ממש לא בוסים. לא שלי בכל אופן. תודה על המחמאות
.

מחשבות

New member
בכל אופן, למרבה הצער, אם אנחנו לקוחות,

השירות שאנחנו מקבלים הוא לקוי מאוד. מילא אם היה רק לקוי, אבל גם הונאה ורמיה כמו קרן קרב? זה מוגזם ברמות.

טלטוש

New member
הם הלקוח, או לפחות ההורים של הלקוח - והתנצלות

אין לי תלונות על המורות, אני חושבת שאתן עושות עבודה קשה. אף אחד מאיתנו לא יכול להחזיק 35 אינדיאנים במשך 45 דקות בלי לקשור כמה מהם לכסאות. אני גם חושבת שרוב המורות שנתקלתי בהן הן טובות ואפילו מורות טובות מאוד. כמו בכל מקצוע יש מספר ספור של עשבים שוטים - אבל שוב, יש את זה בכל מקצוע ולא רק בהוראה. חבל לי שהשרשור הזה הפך להיות כל כך עצבני בגלל שאלה פשוטה של "למה יש חופש גם בערב החג". אני לוקחת את האחריות על זה, כי זו היתה השאלה שלי, באמת שלא היה בה שום דבר מאשים, וחבל שאחת המורות כאן לקחה את זה כל כך קשה והתחילה בהתקפה אישית. נראה לי שהתשובה הנכונה לזה היתה כי כך נוהג משרד החינוך מזה שנים, היתה מפסיקה את השרשור הארוך הזה עוד בהתחלה.

mazy

New member
התנצלותך מתקבלת...../images/Emo39.gif

לא אוהבת את הכינוי "אינדיאנים". וחוצמזה...35 אמרת???? אז לא היית בכיתה שלי בשנים האחרונות... (וברוב הכיתות בבתי הספר) זה יותר נושק ל-40

טלטוש

New member
גם לפרטיים שלי אני קוראת ככה

למזלי אצל הבת שלי השנה מדובר ב- 31 ילדים אז כנראה שזכינו בפיס. אני למדתי בכתה של 42 ילדים עד לכיתה ו'

מחשבות

New member
הכינוי אינדיאנים אינו כינוי גנאי, אלא תיאור

של מציאות אלימה ורעשנית. במקרה שלך, של 42 ילדים בכיתה, לא עושה רושם שנפגעת בצורה כלשהי. משום מה, אני מקבל את הרושם שגם 25 ילדים זה הרבה למורה המודרנית החלושה והמפונקת. אצלנו, בגלל צירוף כיתות כך שמשלוש יצאו שתיים, המורה של "א'3", שכבר לא קיימת, הוכנסה כסייעת לשתי האחרות. פתאום החליטו על סייעת נוספת בתשלום. אין גבול להונאה ולרמיה. מעניין שאני בעבודתי לא חשבתי מעולם שאני צריך עזרה. רק מורות צריכות עזרה. לכל העונות לי עכשיו: הייתי מורה ולא הייתי זקוק לעזרה.

mazy

New member
../images/Emo2.gif"מורה מודרנית חלושה ומפונקת"???

אני??????? אני לא חלושה ולא מפונקת... בשנתי הראשונה בעבודה היו לי 9 (כן..כן) תלמידים. כיתה לא תיקנית, אבל הייתי מחנכת שלהם (הייתי מורה חיילת אז לא היו צריכים לשלם לי משכורת). שנה אחרי כבר היו לי 13 (המוןןןןן...
).

מחשבות

New member
בכל מקרה, תמיד טענתי שמורות צריכות

סמכויות ענישה כמעט בלתי מוגבלות. ענישה זו אפילו מנהלת בית הספר לא תוכל לבטל. כך ידעו הורים מי הבוס הישיר בכיתה. כשמורה תתן עונש השהייה ושליחה הביתה לשלושה ימים כעונש התחלתי, להורים יהיה אסור להתקשר אליה או לבית הספר. כשמורה תשלח שוב ושוב תלמיד הביתה וההורים יראו שהילד מבלה בבית יותר מהכיתה, או אז יכנסו לפעולה ויעשו משהו שהם נמנעים מלעשותו היום, כשהם תופסים את בית הספר כבייביסיטר. לי אין שום בעיה להציע עונשים כבדים משום שבנותיי לעולם לא תענשנה. זה כשהחינוך מתחיל מהבית והגבולות מאוד מאוד מאוד ברורים.

טלטוש

New member
גם אני חשבתי שיש לי ילדה נהדרת ומדהימה

יש לי ילדה מקסימה, חכמה נבונה וביישנית זה לא מפריע לה לפטפט עם חברותיה בכתה, וקבלתי במחברת הקשר כבר שתי הערות על פטפטנותה מה שאומר שאי אפשר לדעת מה לצפות, מאיזה ילד. (אני לתומי חשבתי שהיא לא תפצה פה בכיתה גם כשהמורה תדבר איתה והתבדתי)

מחשבות

New member
את דווקא היוצאת מן הכלל המראה על הכלל.

את מתנסחת ברהיטות, עונה בצורה נבונה ורואים שיש לך את זה. רוב המורות אינן כאלה ולבוא איתן במגע זה דבר ממש לא נעים. רובן לא שולטות בעברית כמו שצריך, לא די אינטליגנטיות ולא יודעות להחזיק כיתה בלי להרים את הקול. הילדים כמובן מגלים את האמת בבית וזה לא לוקח הרבה זמן לדעת מי מורה טוב באמת (כנראה כמוך) ומי סתם אחת שמתאים לה לגמור לעבוד מוקדם כדי לקחת את ילדיה הביתה מהגן. כשאני הייתי יועץ חינוכי ביסודי, מחנכות כיתה הסכימו להיות כאלה בתנאי שהן לא יוצאות לטיולים עם הילדים...

טוב, התכוונתי לבקש לעצור את הדיון כאן, אבל

היו לי טכסים של ראש השנה על הראש ולא הספקתי (לא היו לכם? תיכף אני אספר על שלנו בשירשור נפרד... זה שווה שרשור בפני עצמו
). אני מסכימה שיש כאן קצת אווירה של עליהום על מורות באופן כללי... ואני בטוחה שגם למורות יש הרבה טענות להורים, אבל בואו נשתדל לשמור את זה ברמה העקרונית ולא באופן אישי כאן בפורום.

מחשבות

New member
יש באמת בעיה עם הרבה מורות ובעיקר ביסודי.

רובן נבערות מדעת, לא מסוגלות לקיים שיח נורמלי עם הילדים, עצבניות כל הזמן ותרומתן לילד שלילית. זו לא מורה פה ושם, זה לרוב הרוב.

נראה לי שההכללות האלה קצת מיותרות.

הרי אף אחד מאיתנו לא מכיר את כל המורות במערכת בשביל להגיע למסקנות כאלה. ובואו לא נשכח שיש גם מורים פה ושם...

למעלה