חוסר

חוסר ../images/Emo14.gif

אני חושבת שהיא סובלת מחוסר,כזה שאני לא יכולה למלא.הכי קל זה לדמיין אותה עם בטן פעורה מחור ענק. כשאני עוצמת את העיניים החור הזה נראה לי כל כך גדול שבכלל לא רואים שזה בטן.היא מסתובבת עם חור בבטן והיא למדה לחיות עם זה כלפי חוץ כך חושבים הרי כולם. כשהיא ביקשה ממני להתלוות אליה ולקנות כן לציור,דפים וצבע הבנתי שהחור הזה לא ייסגר לעולם. זו הייתה הפעם הראשונה,מזה שנתיים שהיא מבקשת ממני משהו לעצמה. כמובן שהסכמתי. יצאנו לפנות ערב,היא נהגה ואני ישבתי לידה. היא רוצה עכשיו לצייר. באמת מתאים לה.כשהייתי קטנה היא היתה מציירת לי עצי ברוש, מלא עצי ברוש וכשהיא היתה מסיימת הייתי רואה יער. הייתי מדמיינת שאני נכנסת לתוך היער הזה והולכת לאיבוד והיא היתה בא להציל אותי.בדמיוני היא תמיד היתה גיבורה. במציאות היא היתה הכי לא גיבורה שבעולם. אנחנו חוצות את אבן גבירול ונוסעים עד ליונה הנביא. לפני כמה שנים היא ראתה שם חנות קטנה שהשם של הוא "צבע". והיא כנראה החליטה שכשתחיל לצייר היא תקנה את הציוד שלה רק משם. החנות הזאת מבפנים היא עוד יותר קטנה מאשר היא נראית בחוץ, אין מקום לזוז וכל הציוד מונח אחד על השני במדפים מאולתרים, חנות מיוחדת,שפופרות,צבעים,דפים,מכחולים,מברשות,הכל בערמה, אבל היא היתה זורחת. וחייכה לעצמה בשקט מפתיעה שלה כל כך. היא אספה דפים וצבעים ופלטה ועוד צבעים וכן גדול ועוד צבעים ולרגע היה נדמה לי שהיא הולכת להוציא את כל הכסף שקיבלה על החנות הזאת. היא משלמת למוכר ויוצאת מחנות כמה זמן לוקח לה כל דבר (לנו). (אולי רק לי?!). אוחזת בחלום שלה עטוף בנייר תעשייתי. פוחדת שזה יברח או יעלם ומחזיקה חזק,חזק ולא נותנת לאיש לעזור לה או להתקרב יותר מדי. היא מסתכלת עלי,היא לא אומרת כלום ומחייכת בשקט, ואני יודעת על מה היא חושבת עכשיו ברגע זה ממש "את בטח רוצה לברוח ולצייר"? היא שואלת. היא נראית מבולבלת,"כן אני חושבת לצייר,אבל לא עכשיו". המשך יבוא...

המשך...../images/Emo14.gif../images/Emo60.gif../images/Emo107.gif

אני לא מתווכחת איתה כי אני לא רוצה שהחור בבטן יגדל, אבל אז היא אומרת לי "בואי,בואי ניסע נחפש לנו יער". (בן שמן או משהו קרוב). למרות שיש תמיד עדיפות לצפון הרחוק. אנחנו נכנסות לאוטו ולא אומרים מילה,היא יושבת לידי,מצמידה אליה את החבילה הענקית שקנתה עכשיו. היא בקושי רואה את הדרך,החבילה מסתירה לה הכל,אבל היא לא חושבת להניח אותה מאחורה,אז מי אני שאגיד לה את זה. אבל אמרתי לה. אני יוצאת מהעיר צפונה,מחכה שהנוף יהפוך לירוק. אחרי שעה ארוכה אני רואה שבצד הדרך יש מלא עצים וכאילו אין כלום מאחוריהם,אני מסיטה את ההגה ונוסעת פנימה לתוך היער.היא מסתכלת על הדרך ולא אומרת מילה,היא יודעת שאני אביא אותה לאיפה שהיא רק תירצה וליער הנכון. היא בוטחה איתי,אבל בשקט שלה יש הרבה דברים נסתרים גם אולי מעצמה. אני פותחת את החלון שלי כדי לשמוע מתי הקולות של הכביש מפסיקים להישמע. אני מנווטת את הדרך בין העצים הגדולים וממשיכה לנסוע עד הרגע בו אני מסתכלת במראה ורואה שמאחורי יש רק עצים, אין זכר לכביש בו נסענו קודם ואז אני עוצרת. היא יורדת מהאוטו,התנועות שלה מתוכנתות,היא מעמידה את הכן שלה על האדמה ופורשת עליו דף חלק. היא פותחת עכשיו את כל שפופרות הצבעים שקנתה ושופכת אותם על הפלטה. אני מתקרבת אליה ושמה לב שהיא בכלל לא מבחינה בי,היא יותר מידי להוטה,אני מתרחקת ומשאירה אותה עם הלהט ועם הצבעים ועם החלום שלה ועם הפנטזיה. היא מתחילה לצבוע את הדף הלבן ואני מבינה שאף פעם לא ראיתי אותך כך לא ראיתי אותך ככה,שופכת החוצה את כל מה שבפנים.כאילו כל השנים האלה בהם העיזה לצייר רק דפים עם שורות שתלשה ממחברת,נשפכות לה עכשיו על הדף הלבן והגדול הזה יחד עם מיליון צבעים. כמה צבעים כבר יוכלים להיות לעצי ברוש? אני מתחילה להסתובב בלי כל מטרה,מחכה שיתקרא לי שאבוא לראות את מה שציירה. אני עולה על הסלעים והאבנים וקופצת מהם למטה. לאט,לאט אני מתרחקת יותר,עכשיו אני הילדה הקטנה שמסתובבת ביער שהיא שלה ציירה לה. אני ממשיכה ללכת עד שאני מסתכלת אחורה ורואה שאני כבר לא רואה אותה. בשנייה הראשונה אני מסתובבת ורוצה לחזור אליה ואז בלי להבין מה אני עושה אני מסתובבת חזרה ומתחילה לרוץ,ולרוץ, ולרוץ. כשאני נעצרת אני מבינה שמה שהיה בדמיוני כל השנים הפך למציאות, אני הולכת לאיבוד והיא תחפש אותי. או שלא. היא לא תנוח עד שתימצא אותי אני אתן לה להציל אותי ואז היא תהיה גיבורה שוב. אני ממשיכה ללכת פנימה אל תוך היער מסתכלת על העצים ועל האדמה. אני מנסה עכשיו לאבד את הדרך בכוונה,אני הולכת ימינה ואחר כך שמאלה ושוב ימינה מוודאת שלא אוכל למצוא את הדרך בחזרה בעצמי, אני מסדרת עכשיו לה מבצע חילוץ מושלם שיעשה אותה גיבורה. היא עוד תודה לי על זה. אני הולכת במהירות,לא מתעכבת רצה,מדלגת,קופצת,העיקר זה להיבלע עמוק בתוך היער,הכי עמוק שאפשר. כשנדמה לי שעבר כבר מלא זמן,אני חושבת עליה היא בטח כבר בהיסטריה. אני מתיישבת על אחד הסלעים מתחת לאיזה עץ ומקשיבה. אני לא שומעת כלום,אני בטח נמצאת עכשיו כל כך רחוק ממנה שאפילו את הקול שלה קורא לי אני לא שומעת. אני מנסה לאמץ את האוזניים,מקווה לשמוע איזה קול עמום שצווח מרחוק,אבל כל מה שאני שומעת זה את הרוח מטיילת בחוסר מנוחה בין העצים. המשך יבוא בקרוב...

המשך..../images/Emo28.gif

הרוח עושה את הרעש שלה והעצים נענים לה ברעש משלהם, כל כך שלוו ויפה פה. אני מסתכלת למעלה מחפשת לראות את השמיים,אבל אני בקושי רואה אותם,תלתלי העצים הענקיים שמעלי מסתירים. פתאום היער הענק הזה שאני נבלעתי בתוכו נראה לי שחור,הכי שחור שיש. לאן שאני מסתכלת כל מה שאני רואה זה הרבה שחור ואז אני מתחילה לפחד. מהרגע בו המילה פחד עלתה לי בראש זה הפך בשנייה לפחד היסטרי. חושך מסביב,אני לא רואה ואני רק שומעת קולות מוזרים של כל מיני חיות או זאבים או אריות או דובים או מפלצות או שדים. הכל הגיוני עכשיו,הכל אפשרי,היער הזה הפך לג"ונגל אימתני והפחד שלי הפך לכזה משתק. לכזה שאני לא מסוגלת להכיל. אני מאובנת וקפואה לא מסוגלת לזוז או לדבר. אפילו את הנשימות שלי עצרתי,שאף שד לא יבחין בי. אני יושבת בשקט,מתה,חיה או אולי בעצם חיה מתה. אני יושבת בשקט רוצה למות. איזה מטומטמת אני,אינפנטילית,איך אני אחזור עכשיו? למי? לאיפה? מתי? איך אדע לאן ללכת? אם יהיה בי כוח להתמודד? איך אדע? יללה מצמררת של איזה ינשוף שעומד ממש מעלי מקפיצה אותי מהמקום וגוש גדול קופץ לי מהלב ישר לתוך הגרון ונתקע שם. אני מתחילה להשתולל,לא יודעת לאן לפנות,לאן לרוץ,אני מאבדת את הצפון או אולי את השפיות. אני מתחליה לרוץ במהירות בלי לחשוב על הכיוון,העיקר לרוץ. אלליך או אולי בעצם למחשבות שלי. אני רצה ונופלת ונשרטת ונתקלת בעצים וצורחת לך אבל את כבר לא עונה לי יותר, רק הדד של עצמי חוזר אחרי כאילו מתגרה. איזה פחד,אני הולכת למות פה,אני אשתגע,אני אמות. הצילו. מעצמי הצילו. אני רצה,הרגליים שלי כמעט עפות,מדלגות במהירות שלא ידעתי שאני יכולה להגיע אליה,בטח לא במקום סבוך כמו היער הזה. אני מסתכלת כל הזמן קדימה,לא רוצה להיתקל שוב בעצים, אבל המחשבה על הרגליים העפות שלי גורמת לי להסתכל עליהם, אני מורידה את הראש תוך כדי ריצה ואז בום. משהו עוצר אותי בשנייה וגורם לאוזניים שלי לצלצל. אני מתמוטטת,שוכבת על האדמה הקרה ורק האוזניים שלי ממשיכות להשמיע את המחאה שלהן. העץ הענק שנכנס בי עומד זקוף וגאה ואני מרוחה פה על האדמה ומתחילה לבכות. הרבה זמן לקח לי עד שהצלחתי להזיז את היד לכיוון הראש שחטף מכה אדירה. אני מרגישה נוזל חם שיוצא לי מהמצח,אני יודעת שזה דם,אבל אני לא מצליחה לראות. חושך מידי. אני מתיישבת מחזיקה לעצמי את המצח ומייבבת בשקט,אפילו את זה אני עושה בשקט,כדי לא להפחיד את עצמי יותר. לא לאיים. איך הגעתי למצב הזה? אני חייבת לטפל בעצמי. מה לעזאזל גרם לי להביא את עצמי לאיבוד? מסכנה היא שבטח יוצאת מדעתה מרוב דאגה. איזה מטומטמת אני שהרסתי לה את הערב הזה. במקום להתמסר לציור שלה,היא בטח מחפשת אותי עכשיו ושואלת מלא שאלות את עצמה. רחש של משהו שזוחל נשמע ממש קרוב אלי וגורם לי להרים את עצמי מהאדמה. אני כבר לא יוכלה לרוץ יותר,איןלי כוח ואין לי לאן. אני ממשיכה ללכת. הפחד שלי נהייה פתאום פחד אחר,חזק באותה מידה כמו קודם, אבל כבר לא משתלט. אני הולכת לאט,הראש באדמה והידיים נוטות לצדדים,כאילו כדי להגן על עצמי ממה שלא יבוא. אני מסתכלת לצד ימין ולצד שמאל ושוב לצד ימין ואז אני מתחילה לראות כל מיני צלליות ודמויות ופרצופים וקולות שמקיפים אותי מכל עבר. הפחד שלי גובר ומתעצם יותר ויותר,ועכשיו הוא ניזון ממה שאני רואה ומאיך שהמוח המעוות שלי מפרש לו את זה. אני מבועתת ומתחילה ללכת יותר מהר,אבל השדים האלה עוטפים אותי מכל הכיוונים ומתקרבים אלי ומתקרבים אלי, ולא מפסיקים לרגע. הם שוקים לי באוזן,הם נושפים לי בעורף,הם נוגעים ומתחככים בי ותכף בולעים אותי. אני מרגישה אותם. אני רואה אותם. אני שומעת. אין לי מנוחה. אין לי שקט. אני מרגישה אותם הם נוגעים לי בשיער ומזיזים אותו, הנגיעות הופכות ליותר חזקות,יותר ממשיות,עכשיו הם ממש מושכים בו. זה כואב,זה עוצר אותי,זה משגע,זה מפחיד. אני מתקפלת לא בוכה אוספת את השיער בתוך כפות הידיים שלי וזולחת עד לעץ הקרוב. הידיים שלי רועדות,הרגליים שלי רועדות,העיניים שלי פעורות ושחורות והלב שלי דופק כמו פטיש. אני יושבת,שוכבת קפואה,מקופלת ולא יוכלה לזוז. אני לא יודעת כמה זמן ישבתי שם ליד העץ הזה ששימש לי מקלט,נדמה לי ששעות ארוכות. השעות האלה היו חשכות וקרות מאוד,ואז התחיל להתבהר קצת כמו תמיד. כמו ההרגשות והחשיבה והמחשבות הבלתי פסקות. הבלתי ניגמרות. אני לא ראיתי שמש,אני לא ראיתי אור,רק ראיתי ששדה הראייה שלי התחרב קצת וזה עודד אותי. קמתי בזהירות,כל הגוף כואב,והתחלתי ללכת. מותשת,על סף עילפון הרגשתי איך הכל מסתחרר סביבי. כל היער והעצים עשו סיבובים איטיים מסביבי,אבל אני לא נפלתי מזה,הצלחתי להישאר יציבה וללכת. הראש שלי באדמה. הלכתי די הרבה זמן,בלי ממש לדעת לאן,עד ששמעתי קולות רחוקים של כביש. כשהרמתי את הראש ראיתי את האוטו שלה עומד והיא לא היתה שם כבר. התקרבתי קצת וראיתי סיגריה בוערת מאחורי איזה אבן גדולה. כשהתקרבתי יותר ראיתי מלא דפים מלאים בצבע פזורים על האדמה. היא שלי שכבה שם מניחה את הראש על האבן,הרגליים שלה שלובות והיא מעשנת סגריה. על הפרצוץ שלה היה שפוך מבט שלא הכרתי כבר. מרוקן ומלא. התקרבתי אליה,גוררת את הרגליים בקושי,נעמדתי מולה. היא לא זזה בכלל,לא הנידה עפעף,היא הסתכלה עלי ולקחה שאיפה ארוכה מהסיגריה. "התחלת לעשן"? הצלחתי לשאול בקושי,כמעט נחנקתי,אבל זה מה שיצא לי באותו רגע. לקח לך יותר מידי זמו היא ענתה לי. גם היא לא ענתה כבר על הציפיות שלי. כניראה שהם היו יותר מידי. הרגשתי איך הדמעות מציפות לי את העיניים ואני בקושי יכולה לראות,אבל את הצבעים החזקים שיצאו מהדפים הפזורים ראיתי בירור. כל עוד הסתכלתי על הציורים שלה,היא הסתכלה עלי. כשהפניתי את המבט חזרה אליה,בלילהגיד מילה,היא הרימה את עיניה ממני אל השמיים והסתכלה בהם. אני מבחינתה יכלתי להיות שם,או שלא להיות בכלל זה לא היה משנה. הסתכלתי על הידיים שלי,הן היו פצועות חתכים,חתכים ואדומות מדם. הושטתי אותן קדימה,אבל זה לא גרם לה להסתכל. היא לא הורידה את העיניים מהשמיים,בוהה בהם בעניין ולא משתפת אותי. נראה לי שאני בכלל לא מכירה את אישה הזאת ששוכבת על הרצפה, מעשנת ומוקפת בשלל צבעים בוהקים. האור כבר עלה ואני שוב הסתכלתי על הציורים,הצבעים היו שפוכים עליהם בשילובים הכי יפים שראיתי בחיי. עד היום

המשך אחרון..

עד היום אני לא מבינה איך לא שאלתי אותך, למה היא לא ציירה אפילו עץ ברוש אחד. אבל נראה לי שזה לא היה חלק מהחלום שלה,שלנו,שלי. זה כנראה החלום שלי. אני לא יודעת מה היא מציירת עכשיו,אם בכלל, אבל לפעמים כשאני חושבת עליך אני נהיית עצובה. לא בגללי,בגללך. את הית מציירת עצי ברוש הכי יפה בעולם,אבל את לא הית אף פעם גיבורה.

מורן א

New member
מרתק

סיפור מעניין, כואב במידה ובהחלט מרתק. אך, לעתים מעט מבלבל, משום שיש מעבר בין גוף שני לשלישי ולא ברור אם הכוונה לאותה אחת שמתוארת כהיא ואח"כ כאת. מורן

האחת LIO

New member
לאני והדרמטיות שלי - תגובה ל"חוסר "

"אני זה לא הכתיבה שלי " אמרת לי בשיחה בנינו לא מזמן . אבל פה -בין המילים ש"הם לא את " הסברת לי יפה מאוד מה עבר עליך . אז נכון תמיד אפשר לטעון לחופש יצירתי ( ויש לך אותו בשפע )..אבל בכל זאת עם יד על הלב . עירבבת פה כאבים . בטח ישן עם חדש .וכל מיני - מכל כיוון . שיברי זיכרונות ותחושות ..ובכל זאת - בין כל המקומות שניסית לטשטש עדיין מצאתי אותך .ואותי .ואולי רק נדמה לי .ככה נוח לי ..ונדמה לי שאת פונה לכמה אנשים במקביל .וזה בסדר (כתיבה יצירתית )..וכל זה נולד גם ממה שקרה אתמול (שאת תנסי להכחיש בכל תוקף )..אבל גם זה שם ..אני אומרת את זה כדי שתדעי שאני כן מנסה מבפנים להיות לידך .. עכשיו רק נשאר לראות אם תנערי אותי - או לא ... מהמגלומנית שלך

witchchild

New member
קצת מבלבל אבל יפה ../images/Emo99.gif

ממש אהבתי .... איזה כיף שנכנסתי

למעלה