חוסר פירגון

Meydalle

New member
חוסר פירגון

שלום לכולם, אשמח לשמוע את דעתכם בעניין מסוים.
אני בת 26 נמצאת במערכת יחסים עם בן זוגי כשנה וחצי (עברנו לגור ביחד לפני חצי שנה). המערכת יחסים שלנו נמצאת בשלב זה בספק מאד גדול.
אנחנו חווים מדיי שבוע משברים, ריבים, התהפכויות ומנגד, המון אהבה, כיף, חברים וכל מה שתלווה לזה.
לא אפרט איך הכל התחיל, אבל בגדול, אני סובלת מממחלת "הקינאה". בשלבים הראשונים של מערכת היחסים, הקינאה הייתה עוד הדדית. אבל עם הזמן, ההתנהגות שלי הפכה לאובססיבית.
חשבתי שנעבור לגור ביחד (ואף הוא חשב), דברים ישתנו, אני יותר "אשתחרר" ואבין שאין לי ממה לחשוש, ולא כל בחורה מאיימת עליי. אלא יש גם עולם אחר חוץ ממני. וזה חשוב לנהל קשרים גם עם בני המין השני.

אבל לא שיחררתי, כל הודעה בפייסבוק, טלפון, SMS, או סתם פגישה אקראית עם בחורה מהלימודים, מהחיים, מהילדות - הטריפה אותי. הרגשתי שזה פשוט מאיים עליי. שכל אחת יותר טובה ממני, ובגלל שאנחנו נמצאים במצב כ"כ רגיש במערכת היחסים שלנו, הוא יכול בשנייה אחת ללכת לי. מפה זה רק הלך והחמיר, אני פשוט לא מפרגנת לו בדברים שלא קשורים אלינו, או אליי. אם זה אומר, שהוא מרגיש שהוא צריך לבקש ממני אישור אם לצאת עם חברים או חבר, וגם זה מתלווה ברגשות אשם כבדים. וזה ממשיך בזה שלא נדבר על כך אם יהיו שם בנות.

אני נמצאת במצב, שהוא לא רוצה לחיות כך, שנינו חושבים לטווח הארוך, החוסר התאמה בתפיסות עולם - פשוט מקשה עליו, הוא משנן לי שאנחנו פשוט לא מתאימים. שהוא מרגיש שאני שוללת לו את החירות שלו. שיש לו מועקה מאד גדולה בעניין, והוא לא מאמין באמת שאי פעם אשתנה - סקפטי לכל הדעות.

אני כמובן, מרגישה שזה לא צודק, שההתנהגות שלי כלפיו לא לעניין בכלל. אני יודעת שאין לי שום סיבה להתנהג כך (בחיים לא בגד בי או ערער את המערכת היחסים), העניין הוא שיש לי אמון מלא בו, אך אין לי אמון באנשים אחרים. ומלבד זאת, הרעיון שיהיה לו כיף בלעדיי, פשוט מטריפה אותי. אני פונה אליכם ושואלת (מלבד ללכת לטיפול פסיכולוגי שכבר קורה) - מה עושים בסיטואציה כזאת? איך פשוט מפרגנים!? אני ממש רוצה לשנות את תפיסת המציאות השגויה שלי - שבשביל שנינו יהיה יותר טוב! ובמיוחד בשבילו..

תודה

seeyou

New member
to ההתנהגות שלl הפכה לאובססיבית(הקינאה) אז

הבעיה היא שלך ולא של הזוגיות-לדעתי זה דורש "טיפול שורש) אחרת שום זוגיות לא תחזיק מעמד

זה נכון ש"חשוב לנהל קשרים גם עם בני המין השני" כאשר נמצאים בזוגיות אבל צריך לדעת איפה הגבול הטעם הטוב של בני הזוג

אלא יש זוגיות "מודרנית"(פתוחה)

הוא מרגיש שאת שוללת לו את החירות שלו?

זה אומר שהוא ילדותי-הרי אין בחורה שבמוקדם או במאוחר בזוכיות לא תעשה לו אותו דבר-

השוני בין בנות זה רק בגישה איך לשלול לו את החירות בתוקפנות או בעדינות

אני מניח שיש לך ידע להישתמש בדברים מורכבים אך לא עם בנים

יוסי

Meydalle

New member
...

יוסי, למה התכוונת בכך שיש לי ידע להשתמש בדברים מורכבים ולא עם בנים?

כמובן, שאין בנינו זוגיות מודרנית - פתוחה. והוא יודע טוב מאד לשים את הגבול. ואם הוא לא ידע, לא נהיה ביחד.

seeyou

New member
בקשר למדריך למשתמש של האישה יצא כרך א'

אפשר לקבל גם בגירסה DVD

גארוטה

New member
זה לגמרי לא

חוסר פרגון זה פשוט חוסר בטחון שלך עם עצמך ללא שום קשר אליו.
העובדה שהוא נמצא איתך כבר שנה וחצי למרות ועל אף מוכיחה דבר מאד ברור אבל לך זה לא מספיק.
גם הידיעה הברורה שלך שהוא נאמן לא מספיקה לך, עדיין את עסוקה בפחד התמידי שהוא יעדיף מישהי
אחרת על פנייך ולא בגללו אלא בגללה, את בוטחת בו אבל לא במי שאיתו כשאת לא שם וזו ההוכחה לכך
שאת בעצם לא בוטחת בעצמך ובמי ובמה שאת ולא "מאמינה" שהוא איתך ובחר בך מכולן.
אז טיפול הוא אכן הצעד הראשון והעיקרי ואת צריכה להיות בו כל כולך ולעשות הכל כדי להבין לא למה את
לא מסוגלת לפרגן אלא למה את כל כך חסרת בטחון . כשתדעי את הסיבה ותטפלי בה יהיה לך גם קל
יותר לפרגן.

הדרך היחידה שיהיה לו יותר טוב

זה כאשר לך יהיה יותר טוב. אם יהיה לך יותר טוב עם עצמך אז לו יהיה יותר טוב איתך. מה לדעתך יגרום לך להיות ממש מרוצה מעצמך?

הנה כמה רעיונות

ייתכן שאת חלקם את כבר מיישמת:
לעסוק במשלח יד מעניין, לעשות את עבודתך בצורה מצויינת ולהיות מוערכת על ידי האנשים שאיתם את עובדת.
להיות בעלת השכלה רחבה ותחומי ידע מגוונים (ועקב כך גם אשת שיחה מעניינת).
להיות חטובה ומטופחת.
להצליח בתחום ספורט כלשהו.
להצליח בתחום אומנות כלשהו.
לסייע ביצירת חברה וסביבה טובים יותר (למשל על ידי פעילות למען מטרה פילנטרופית שחשובה לך כמו שימור צבי הים או חלוקת ארוחות לקשישים עריריים).

המשותף לכל הדברים הללו הוא שצריך לעבוד קשה בשביל להשיגם (כן, ממש להשקיע זמן, מאמץ ולפעמים גם כסף). התוצאה של כולם הינה שינוי בדימוי העצמי (כלומר עם כל הישג כזה את תרגישי קצת יותר טוב עם עצמך, קצת יותר שלמה, טיפטיפה מאושרת יותר ואולי אפילו קצת נלהבת). אני יודעת שזה נשמע מופרך שיכול להיות קשר בין הדברים הללו לבין הזוגיות שלך, אבל תאמיני לי שיש קשר הדוק כי כשאת תהיי שמחה עם מה שאת עושה, מסופקת ומוערכת, בן הזוג שלך יהנה מאשה שלמה ומעניינת יותר ואת תהני מחיים שסובבים סביב מגוון מוקדי עניין ולא רק סביב בן הזוג (שמבחינתו ירגיש פחות לחץ, כי נדמה לי שהוא קצת התעייף מלהיות כל עולמך).

קארניו

New member
בשביל לפרגן את צריכה

להפסיק לקנא וזו גם הסיבה שבגינה את הולכת לפסיכולוג .

כל עצה שתינתן לך כאן לא תעזור כי את יודעת לבד שאת קנאית אובססיבית . הדבר היחידי שכן עשוי לעזור לך לשנות את תפיסת המציאות השגויה שלך הוא שתתמידי בטיפול אצל מטפל טוב .

סטנגה Joe

New member
אולי הבעיה

היא בכלל ההערכה העצמית הנמוכה שלך?
אולי על זה את צריכה לעבוד?
זה ישנה לך את התמונה.
גם ביחסים האלה, במידה וישרדו וגם ביחסים הבאים אם יהיו.

למעלה