חוסר יציבות ב XP

• פותח הנושא miok
  • פורסם בתאריך

miok

New member
חוסר יציבות ב XP

עד לפני כשבוע היה מותקן לי XP על Fat32 והוא עבד בצורה מושלמת ללא תקלות. בעקבות ניסיון התקנה של מערכת ניסיונית, גרמתי נזק לפרטישן של הXP ונאלצתי לפרמט ולעשות התקנה חדשה לXP. הפעם החלטתי לבצע את ההתקנה על ntfs. לאחר ההתקנה ביצעתי עדכון לXP מהרשת. אבל למרות זאת כל דבר קטן תוקע אותו.. השאלה מה אפשר לעשות? מה קרה שהפעם ה XP נתקע כל הזמן? עוד משהו .. על המחשב היה מותקן אופיס XP. כשניסיתי לעשות עדכון מהרשת עבורו, ההתקנה נכשלה פעם אחרי פעם.

oferbar

New member
לפי התיאור שלך

חוסר היציבות היא כנראה בדיסק. אבל בלי פרטים על מהות התקלה ממש קשה להתייחס לזה. בעקרון זה לא משנה Fat32 או NTFS ליציבות המערכת. בשלב ראשון הייתי מציע לך לבצע בדיקה מקיפה של הדיסק ולדאות שאין עליו שגיאות. בהצלחה

miok

New member
אין לי שום פלט לגבי מהות התקלה

אילו הייתה מופיעה שגיאה הייתי יכול להתייחס אליה.. אבל אין שום דבר. המחשב נתקע ואחרי שאני מאתחל אותו אפילו אני לא רואה שהוא עשוה סריקת דיסק .. (האם ככה זה בNTFS?) בכל מקרה קיבלתי הודעה על כך שיש עדכון לXP וכשהסתכלתי ראיתי שיש עדכונים מ 3002 .. כלומר יתכן שהוא לא עודכן כראוי. כעת אני מוריד את העדכון ומקווה שאחרי זה הבעיות יפסקו וזה בתקווה שהוא לא יתקע עד סוף העדכון :) אגב, נתקלתי בחלונית שמבקשת לבצע ריסטרט למחשב שלי כמה פעמים.. היא מאפשרת לבצע שמירה של כל הנתונים .. משהו כמו 30 שניות מהרגע שהיא עולה .. יתכן שזה ווירוס??!

miok

New member
עוד משהו מוזר

במעבד כל הזמן על 100% עבודה .. ! בחיים לא לא היה לי דבר כזה הרי לא יתכן שכל הזמן הוא יהיה על 100% יש לי מעבד פנטיום 550MHZ עם מעל 300 MB זיכרון ..

oferbar

New member
אה, זה כבר מסביר

אבל איזה תהליך לוקח את ה- 100%? תסתכל ברשימת ה Processes

Y0NaTaN

New member
חלון שמראה 30 שניות ולאחר מכן המחשב

נסגר ? נשמע מוכר..
יש לך את וירוס הבלאסטר (נא לא להיבהל
), עשה מה שכתוב פה.

miok

New member
כן .. התמונה מתבהרת ):

סקרקתי את המחשב עם אנטי וירוס ונמצאו 24 קבצים נגועים 15 הוא לא הצליח להוריד מה אני עושה עם הXרה הזה?! אני מצרף תמונת מסך של הנורטון. אגב, אם אני מכניס את דיסק ההתקנה של ה XP ומבצע "תיקון" התקנה .. הוא מבטל את הווירוסים?

Y0NaTaN

New member
לא, התיקון ל-Windows לא מוחק את

הוירוסים. בנוסף לסריקה, הרץ את כלי הסרת הבלאסטר, הוא יסיר לגמרי את הבלאסטר (תמצא אותו בלינק שהבאתי..). ד"א, עדכנת את האנטי-וירוס לפני הסריקה ? במידה ולא, עדכן אותו והרץ סריקה שלו שוב, במצב בטוח.

miok

New member
אז ככה..

קודם לסריקה של האנטי וורוס עדכנתי אותו הורדתי את הכלי להסרת הבלסטר, הוא רץ אחרי שהרצתי את האנטי וירוס ולא מצא כבר שרידים. לגבי הסריקה במצב בטוח .. במצב בטוח הוא יצליח למחוק את כל הקבצים הבעייתיים?

Y0NaTaN

New member
כן, לאחר סריקה במצב בטוח עם האנטי

וירוס רוב הסיכויים שכל הקבצים הבעייתיים יימחקו/יטופלו.

miok

New member
סרקתי במצב בטוח וזה לא עזר

המערכת לאחר שהיא מבקשת למחוק אותם, היא מודיעה לי שישנם עדיין ווירוסים במערכת. מה שכן אני לא חווה שום תופעות מוזרות והמערכת עובדת חלק. האם יש עוד דרכים שמאפשרים מחיקה של אותם ווירוסים בעייתיים?

Y. Welis

New member
כנס ל-more details וברר את הפרטים

על ה-17 שלא נמחקו. לעיתים כדאי לערוך סריקת וירוסים ב-XP כאשר היא ב'מצב בטוח' (לחץ על F8 בזמן האיתחול כדי להגיע לאופציה הזו).

miok

New member
חלק מהתמונות בהסבר על הסרת הבלסטר

לא עובדות ..

למעלה