חוסר התחשבות !!!!

הוינברג

New member
חוסר התחשבות !!!!

בשביל מה נועדו אותם מבחני מתכונת? בשביל להכין את התלמיד בצורה הטובה ביותר לקראת מבחן הבגרות.. צורת מבחן המתכונת אמורה להיות דומה לבחינת הבגרות, גם מבחינת החומר וגם מבחינת מבנה המבחן,וזאת על מנת שהתלמיד יקבל מושג על אופיו של המבחן בגרות.. לפיכך אני שואל את עצמי: אם הכל מתוכנן ודומה להפליא אז למה המבחן מתכונת מתקיים ב-8 בבוקר והמבחן בגרות באותו מקצוע (עכשיו אני נותן לדוגמא את מבחן הערבית) נערך ב-1 בצהריים?? ולא נשכח שבימים אלה חזרנו מחופש,והי"בדניקים שביננו עוד נמצאים בחופש והרי אנחנו התרגלנו/מתרגלים לקום כל בוקר הרחק מהשעות שהיו מקובלות בזמן ביה"ס.. כמו כן כדאי לציין שהמינימום להתחלת שעת בגרות היא 9 בבוקר.. בדר"כ מבחנים כמו מתמטיקה,אנגלית, לשון,חיבור והמורחבים (השאלונים לי"א) מתחילים ב-9. אבל מבחנים כמו היסטוריה,אזרחות,ספרות והמורחבים (השאלונים בעיקר לי"ב) מתחילים בשעות הצהריים.. אז למה להתעקש על שעת מבחן מוקדמת,כשאפשרי ונכון לעשות אותה יותר מאוחר..הרי בסופו של דבר התלמיד יוצא מרווח וכך גם המורים וההנהלה.. אשמח לקבל תשובות..(גם מתלמידים ובעיקר מהמורים)

כי יש הבדל בין לעשות מבחן ב-8 ובין

לעשות מבחן ב13:00. ואם אתה שבוע הולך לישון ב4 וקם ב11 (במקרה הטוב) איך תקום לעשות מבחן ב7?

ואם אתה אוכל אקסטה 5 דקות ליפני אז

יש הבדל יותר גדול אפילו נו אז ?? מה הנקודה שלך?

monkey1010

New member
כי בשעה הזו - המורות עובדות....

ויכולות לענות לנו על שאלות... חוץ מזה - ביה"ס נסגר בשעה מסוימת......, אז אי אפשר להתחיל מתכונות מתי שרוצים - בלי לשלם במיוחד לשומר שישאר מאוחר... לא בטוחה שזה נכון - אבל אני כן בטוחה שבה"ס לא מנסה לדפוק אותנו או להתנהג ב"חוסר התחשבות"....

הוינברג

New member
זה לא שאני מבקש מבחנים בלילה..

אבל לעדיפותם של התלמידים,שהמבחן יהיה ב 10-11 בבוקר ולא ב-8 בבוקר וזה עוד בתקופה שבה מתרגלים לישון מאוחר ולקום מאוחר בגלל שיש הרבה ימי חופש בגלל המתכונות והבגרויות

אני איתך

אין סיבה לעשות מבחן מגן(!!!) בשעה כו מוקדמת בבוקר שחצי מהנבחנים מתים מעייפות. לכול אלו שהגיבו פה... לא בדיוק הבנתי? אתם נגד לעשות מתכונות בצהריים נגיד? אז למה? לא בדיוק הבנתי לאן אתם רוצים להגיע עם התגובות שלכם? מה איכפת למורה לעשות מבחן ב12? או 11? זה מאוד משנה לו? לא ניראה לי! אבל לנו זה מאוד מאוד משנה!! אין הצדק למתכונות (ואפילו בגרויות) מוקדמות כול כך בזמן חופש.

הוינברג

New member
יוסי וחנה אני עדיין מחכה לתשובה

בתור האנשים מ"הדרג הגבוה" שקובעים את השעות ומשבצים את התלמידים.. ותודה תומר..(עם האוטו ערסים שלך)

hike

New member
דוגרי..

לתומר יש אוטו ערסים סתם לא.. מה הקטע באמת לעשות נגיד מתכונת של שעתיים מ10 עד 12??

E b i

New member
עידו ותומכיו למיניהם

בעקרון, אני אדם עצלן במיוחד שלישון זה אחד התחבבים הגדולים שלו. אבל כשזה מגיע למבחנים ולחופש, הדיעה שלי היא שלקום מוקדם (ביום חופש רגיל למשל) זה רעיון מעולה ולא דופק את כל היום חופש. כשזה מגיע למבחנים, אני חושבת שלעשות מבחן בשעות שבין 12:00 והלאה, זה רעיון גרוע במיוחד בגלל שזה שעות שאני לפחות ממש לא מרוכזת בהן. ממש אין לי בעיה לעשות מבחנים בשעות הבוקר, ואפילו יש לי העדפה לשעות האלה ולפי דעתי אתם צריכים ומסוגלים להיות אחראים מספיק כדי ללכת לישון כמו בני אדם יום לפני מבחן שמתחיל ב8 וגם להגיע בזמן ולעשות אותו בהצלחה יתרה. ואחרי זה כל היום החופשי לפניכם לעשות מהההה שבא לכם. זה נשמע כמו סידור מצוין, לדעתי לפחות.

Seidman

New member
דעתי האישית

עקרונית עשיית מבחן בבוקר הרבה יותר עדיף משום שבשעות הבוקר, הריכוז הוא ברמה הגבוהה ביותר (ויסלחו לי אלה שהולכים לישון מאוחר בלילה במהלך תקופה ארוכה וטוענים שבבוקר הם לא מרוכזים), ועצם עשיית המבחן בשעות הבוקר מבטיחה ציון גבוה יותר ממי שעשה מבחן בשעות הצהריים-ערב. לדעתי לעשות מבחן בשעה 8 בבוקר זה לא כל כך נורא, למרות שעדיפות לשעות כמו 9-10 להתחלת מבחן, מתקבלים הרבה יותר על הדעת. אני לא חושב שסגל המורים או הבוחנים יפגע אם המבחן יחל דווקא ב9 או 10 בבוקר ואני חושב שזה הפשרה הטובה ביותר לכל הצדדים.

הוינברג

New member
אז זהו שזה הקטע..

זה לא שאני מבקש שכל מבחן מתכונת יתקיים בשעות הצהריים.. אבל לפחות לא לערוך אותו ב-8 בבוקר,כשרוב התלמידים פשוט גמורים. לדעתי יהיה עדיף הרבה יותר שהתחלת המבחן תהיה בסביבות 9-10.. וחוץ מזה רק היום קבלתי שעות של כל מבחני הבגרות,והמינימום הוא ב-9.. וחוץ מזה יותר מחצי המבחנים מתחילים בשעות 11 ואילך..

עידו יקירי

ניראה לי שהקטע פה אבוד.. אנשים לא מבינים על מה אתה מדבר בכלל.. אולי בפעם המליון יבינו: לא מדובר על מבחנים ב17:00 או ב12:00 אלה ב9 או גג 10. בכול מקרה אני גם מבין שאנחנו דנים פה ביננו לביננו כי אף מורה\מנהל לא מוכן להגיב פה או לפחות להתעניין. נ.ב לחנה... מתי המתכונת בהיסטוירה מתקיימת בסוף ב8 בבוקר או ב11 כמו שאמרת?

למעלה