חוסר אמונה משווע

חוסר אמונה משווע

אני בן 25,עברתי קצת דברים לא קלים בחיי,מאז אני תקוע לגמריי בדברים שונים בחיי.בית ספר תיכון לא סיימתי בממוצע גבוה כל כך וכדי להתקבל לאונ' אני יודע שאצטרך לשפר את הבגרויות שלי ולעשות פסיכומטרי.ברוב טיפשותי התחלתי ללמוד באו"פ תקשורת ומעולם לא ממש סיימתי את התואר שלי.אני יודע שיש לי הזדמנות ללכת למקצוע אחר שבאמת איהנה ממנו אבל אינני ממש יודע מה אני רוצה מחיי.אני תקוע עם שיעורי הנהיגה שלי ומתעצל לעשות תיאוריה,יש לי עליות וירידות במצב רוח,מרגיש רדום ומפגר אחרי כולם למרות שאני לא צריך להיות כמו כולם אלא רק אני עצמי אבל בדברים מסויימים אני פשוט מרגיש שאני לא מסוגל יותר.אני עדיין גר בבית עם ההורים,היו לי מחשבות לעזוב את הבית ולגור לבדי אך זה מעולם לא יצא לפועל,ובזמן האחרון היו לי שיחות בקטע של להתעורר ובקטע של יכולות עצמיות שלי שאני מסוגל להמון דברים כי יש בי המון רק לא גיליתי את זה עדיין.עשיתי מבחני אבחון תעסוקתי והתוצאות פשוט מוטטו אותי לגמריי!נכון שהמבחנים הללו לא קובעים דבר אלא רק מראות חלק מן היכולות שלי ולמה אולי הייתי יכול להתאים מבחינת מקצוע.אני מרגיש שזה לא ממש עזר לי.שקלתי לעשות אבחון נוסף אך אני עדיין בדילמה!נמאס לי מהדיכאון,מהתרדמת הזו,מחוסר האמונה,אפילו שקלתי ללכת למאמנת אישית.השאלה אם כדאי...נמאס לי אני כבר נוטה לוותר על הכל בחיי.מקווה לטוב.

accipiter

New member
היי :).

אתה חייב להאמין בעצמך, במי שאתה, במה שאתה מסוגל לעשות!. אתה לא יכול לומר"ברוב טיפשוטי החלטתי ללכת ללימודי תקשורת"-לא ידעת, לא הוברגת, חשבת ככה ונוכחת לדעת שזה שונה ולא מתאים, קורה. אני מאמין שיש אפשרות לכל תואר שיעור ניסיון או רקע למתלבטים-ברר את זה עם האוניברסיטה. תעשה רשימה של מה במה אתה פחות או יותר מתעניין ולפי זה תמקד את עצמך. דבר שני, שום דבר לא יזוז, אם לא תקבל החלטה ותתפוס עצמך ביידים, אני בטוח, בלי להכיר אותך, כמו שאני בטוח לגבי כל אדם, שהוא יכול ביום בהיר אחד, להחליט משהו, ולדבוק בו, ולהוציא מעצמו את כל הכוחות הדרושים. סמן לך מטרות: בגרות, רשיון וכו' ותתחיל לתקתק עניינים!. תיצור לעצמך את החשק!. דבר נוסף, אמרת שזה מידי פעם מתעורר אצלך, הרצון לשנות, השאיפה-זה אכן מעיד שהכוחות האלו טמונים בך. ודבר אחרון, אל תפסול שום דבר שיכול לעזור לך, גם אם זה מאמנת אישית, אבל כמובן בירורים מראש, חשוב מאוד!!!. המון בהצלחה!!!.

כן. זה רעיון טוב,

ללכת לאימון אישי. הבעיה עם מי שנתקע בדברים מסוימים, כמו שאתה תקוע, זה שזה מוציא המון כוחות. כי בעצם נורא עסוקים בלהיות תקוע בהמון דברים. זה כמו לחזור על אותו הדבר שוב ושוב ושוב מההתחלה, ובעצם לא להגיע לשום מקום, בלי שזה נגמר. השאלה מה אתה רוצה מהחיים שלך, היא שאלה יותר מידי גדולה, ובכנות, לא נראה לי שלמישהו יש תשובה לשאלה כל כך גדולה. אתה לא צריך לחשוב על מה אתה רוצה מהחיים שלך בכלל, כי זה להסתכל רחוק מידי וכללי מידי, אז ברור שהולכים לאיבוד. באימון אישי יעזרו לך לפרק את הדבר הזה שנקרא "החיים" למטרות קטנות יותר וקרובות יותר שאפשר להשיג בטווח הקרוב ולא בעתיד הרחוק. ולאט לאט תראה שאתה בונה משהו, צעד אחרי צעד ומשום כבר יהיה לך יותר קל. אני בעד אימון אישי.

עשה לך רשימה של הדברים שהיית רוצה לעשות

בחיים-כמו להוציא רישיון, להתחיל ללמוד X וכו'... ותנסה לחשוב,אפילו אתה מוזמן להעלות את הרשימה לפה וננסה לעזור לך-איך אפשר להשיג בעצם את המטרות הללו. לדעתי אימון אישי מאוד יוכל לעזור לך להתכוונן על עצמך,לי זה מאוד עזר מבחינה מקצועית.

UniverSon

New member
....

אתה נשמע חסר מוטיבציה. לדעתי אין לך רצון אמיתי לעשות דברים. זה לא משנה כמה מלאכותי תנסה לעשות את זה-אין בך את החשק את התשוקה הבוערת לחיות ולהצליח במטרות האלה. ככה זה נשמע מדבריך. משהו גורם לך להיכבות ולא ללכת בכל הכוח. אולי זה משהו ואולי זה חוסר במשהו. סיפרת כאן הרבה דברים שקורים אבל זה מבחינתי רק מה שקורה מעל פני השטח. מתחת לפני השטח משהו חסר-זה לא נשמע שאתה באמת רוצה את כל הדברים האלה. אתה צריך לשבת עם עצמך ולהתחבר עם עצמך ולהיות אמיתי עם עצמך ולהחליט מה אתה באמת באמת באמת רוצה, לחשוב על כל הרצונות והצרכים האמיתיים שלך בחיים. כשתמצא אותם לא תצטרך לגרום לעצמך לעשות דברים יהיה לך את האנרגיה כבר באופן טיבעי.

davidmaur

New member
הכל תוצאה מחוסר ביטחון עצמי ומצב רוח ירוד

ולכן אתה חייב לעבוד על ההרגשה הכללית שלך ולשפר אותה. הדרך היחידה היא למצוא תמיכה ועידוד אצל אחרים. אני ממליץ בחום לקחת מאמן אישי אשר יעזור לך לתכנן את הזמן שלך, לקבוע לעצמך ייעוד ולפעול על פי ערכים שאתה מאמין בהם, ולהציב מטרות שניתן להשיג אותם. ברגע שאתה בטוח בייעוד ובערכים שאתה מכיר ומוקיר , אז קל יותר להתמודד. והכי חשוב לא להישבר. תוריד מילה זו מהלקסיקון. תדבק באנשים שמעריכים אותך ויעודדו אותך. חשוב מאוד לעבוד על חיזוקים חיצוניים. זה משפר מוד את ההרגשה. רק אז תאמין בך ותוכל להצליח דרך צלחה ידידי

להתעורר

כשקראתי אותך מייד רציתי לענות לך כי ממש ראיתי איך אתה כבר יודע למה לשים לב בבחירת הדרך האישית שלך החוזקות, היכולות, האמונה העצמית! שהיא כל כך חשובה, ורק בסוף ראיתי שאתה תוהה על אימון אישי - לכן חשוב לי שתדע שלא בגלל זה אני כותבת:) אך אני כן מאמינה שתהליך שכזה יכול לעזור, או כל תהליך שיש בו בדיקה אמיתית עם עצמך מה אתה באמת רוצה מהחיים! אני יודעת, זו לא שאלה פשוטה ומנגד אתה כבר מבין (או ככה אני מבינה מדבריך) שיש דרך - עדין לא מצאת מהי לגלות למה אתה מתאים. אני לא נגד מבחני אבחון אך מאמינה שמטרת אבחון נכון היא שאתה תמצא בתוכך מה אתה אוהב ובמה אתה טוב בו, ומבחנים שקובעים זאת עבורך יכולים לטעות. כי אכן התשובה נמצאת רק בך, כן יכולים להיות לנו התנגדויות לשמוע במה אנו טובים אך גם יש דרכים לדעת אם מתחת להתנגדויות כן יש לנו את הרצון לעסוק בזה - אם כן ניתן לבדוק מה מפחיד? אם זה לא רצונך - אז ההתנגדות נכונה. מאחלת לך שתמצא את דרכך - אתה בדרך הנכונה - הדרך שלך!:)

למעלה