חוסר אכפתיות

כן הרופא לא מתקשר

גם כשהייתי סופררר אנמית הרופא לא התקשר אישית להודיע לי על הממצא אנשים צריכים ללמוד לבד לקרוא בדיקות דם או להתייעץ עם מומחים כדי להבין את התוצאות

מישהי1631

New member
תודה אלומה,

הפקיד המופרע שלח לי מכתב התנצלות.
לגבי בעלי, בבדיקות שעשה עד כה יש כולסטרול גבוה וסוכרת גבולית. מסתבר שהסוכרת הגבולית קיימת שלוש שנים, והרופא לא נקף אצבע.

קודם כול יפה שכתב מכתב התנצלות. הוא נשמע ממש דביל וחצוף.

ושום רופא לא חייב לדווח לך על סוכרת גבולית וכולסטרול. גם לי אף אחד לא דיווח שיש לי סוכרת (בהתחלה גבולית, היום כבר אמיתית) וכולסטרול. זה מתפקידי ובאחריותי לבדוק את תוצאות המעבדה ולא להפקיר את גורלי בידיהם של אנשים אחרים. זה לא נחשב משהו רציני מספיק כדי שהרופא יתקשר. אין להם זמן לזה. משהו רציני זה אנמיה קשה או סרטן. מתחת לזה למיטב ידיעתי רופאים לא מתקשרים.
אני ממש שמחה שהדביל התנצל.

השתדלי לבחור את הקרבות שלך

בכל פעם שאת נפגעת ממישהו, ובפרט ממישהו שאמור לתת לך שירות בלי קשר לכמה מצאת חן בעיניו כאדם, לפני שאת פועלת, נסי לעצור ולחשוב ולברר עבור עצמך מה את מרגישה ולמה.
אחר כך, נסי לחשוב למה האיש פעל כפי שפעל והאם יכולות להיות אפשרויות נוספות.
בדוגמה של הרופא: העובדות הן שבעלך עשה בדיקות, הכולסטרול והסוכר קצת גבוהים. הרופא לא התקשר. מה את חושבת על כך? האם זה משהו בסגנון "אנחנו חושבים בעיניו כקליפת השום"? "לא אכפת לו מהחיים של בעלי" האם את שוב מרגישה דחויה, עלובה, לא נספרת?
האם זה מעורר בך רצון עז לנקמה, להראות לו מה זה, להוכיח לו ולעצמך שאת כן קיימת וכדאי להתייחס אלייך?
ואולי יש אפשרויות נוספות? אולי מבחינתו החריגה מאד קטנה ולא מצריכה התייחסות? למשל כי הוא יודע שהערכים של המעבדה הספציפית הזאת מחמירים ביחס למעבדות אחרות...
או שאולי הוא רשם לעצמו תזכורת לזמן את בעלך בעוד חצי שנה לבדיקה נוספת? או שהתכוון להתקשר אבל היו מקרים דחופים יותר(לא אנשים נחמדים יותר אלא מקרים חמורים יותר...) והעניין נדחה?
אחר כך מגיע תור הפעולה - האם לאור כל האפשרויות שנשקלו, עדיין את רוצה להתלונן עליו? אולי כדאי לעשות קודם דברים אחרים, כמו להתקשר ולברר איתו? אולי התשובה שתקבלי תרגיע אותך ותוציא לך את החשק להתלונן? לא כדאי להרוג יתוש עם תותח...

לגבי הפקיד המצב שונה. הרפורמה לא מאשרת לעובדים לא רלוונטיים לעצם העניין לחלוק מידע על מצבו הנפשי של מטופל. אם הפרטים שמסרת מדוייקים, זו שערוריה, לא פחות. ולא הייתי עוברת על כך לסדר היום.
מה שכן, המערכת - כל מערכת - נוטה להתייחס בחשדנות ל"מתלוננים סדרתיים" וזו עוד סיבה, בעיני, לשמור את התלונות למקרים החמורים באמת.

בכל מקרה, חד משמעית אסור לו להוציא מידע החוצה, ולמעסיק אסור לקבל מידע כזה אם לא חתמת על ויתור סודיות. לא כדאי שזה ימנע ממך לקבל את הטיפול לו את זקוקה...

זהו, אני שואלת את עצמי אם הפקיד אכן הסתכל בתיקה האישי

או ש"חוות הדעת" הפוגנעית והמגעילה שלו לגביה נבעה רק מנטייתה של מישהי להתלונן הרבה, אולי גם בקולניות, אולי גם תוך שיתוף בפרטים כלשהם על מצבה הרגשי?
סליחה מישהי, אני לא רוצה לפגוע, אבל חייבים לשקול את זה. כי אם מה שאני מציעה נכון, 1. זה יכול להוריד לך חשש גדול מהלב בנוגע למה קורה עם המידע הרפואי שלך, 2. זה יכול לתת לך אינדיקציה איך אנשים מבחוץ מסתכלים על מי שמרבה להתלונן, ואולי לעודד אותך לבחור בתגובה אחרת, אולי בקווים שמלכת השלג הציעה?

זאת בהחלט אפשרות.

אבל לדעתי, בלי קשר לדרך בה השיג את המידע, אסור היה לו לחלוק אותו עם פניות הציבור, מה גם, שאם ההשערה שלך נכונה מדובר בפרשנות שלו בלבד ("אשה שמתלוננת הרבה=בעלת הפרעה נפשית").
הרי התלונה לא הופנתה אליו (אילו הרופא היה משתמש בזה כדי להגן על עצמו, זה אולי היה לא אתי, אבל מובן).
כמו מישהי, גם הפקיד צריך לעשות הפרדה בין הכעס על מטופלת שמתלוננת על משהו מינורי בעיניו, לבין החובה שלו כעובד לשמור על כבודה וזכויותיה.

ודאי. הפקיד היה מאוד לא בסדר בכל קנה מידה .

אבל אולי הוא לא חשף מידע רפואי אמיתי של מישהי מתוך תיקה הרפואי. וזה העניין כאן.

את כל כך רוצה שלמישהו כבר יהיה אכפת!

זה קורע את הלב...
ואת יודעת שיש שם צוקים, והם לא ימסו פתאום ויזרמו אליך, אבל לא יכולה לעצור את עצמך לא לנסות שוב ושוב ובסופו של דבר להישבר אליהם, כמו גלים.
תשמרי על עצמך, מישהי, אל תתרסקי ככה מול אנשים שלא אכפת להם. זה לא בגללך. לא בגלל שאת לא ראויה. את ראויה להבנה והכלה והשתתפות בכאב. זו לא אשמתך שהסביבה שלך כל כך חסרה ולא יכולה להעניק לך את זה.

*ופרקטית: פנית כבר לפעמונים? אז יאללה!.. עזבי את התסריטים ההם ותתרכזי בלעשות משהו שיעזור!

מישהי1632

New member
תודה שחר,

פניתי לפעמונים וקבענו פגישה.
דימוי יפה עם הצוק, וכמה נכון.

כל הכבוד!

תגובה לכוונות אובדניות

שלום לך מישהי1832
הלב נכמר לקרוא על העומסים והדאגות שאת נושאת ללא תמיכה. נפלא בעיני שאת נלחמת על בריאותו של בעלך, עוד כשאת צריכה להאבק גם בו עצמו ובנטייתו להזניח את בריאותו, ואת רוצה שיקבל טיפול רפואי ראוי.
צובט את הלב לשמוע על תגובת חמיך, אבל גם צובט את הלב לראות איך את "יורה לעצמך ברגל" , ומשתפת בצורה כה חשופה בכאבך באזני אדם שאת יודעת שאינו רוצה להרגיש כלפיך אמפתיה. את ממש 'מזמינה' לעצמך חוויית דחיה.
אף אדם שאינו מטפל בתוך חוזה טיפולי- אינו אמור להיענות ל"תיק" כבד כזה של כוונה אובדנית, שנמסר כביכול 'על הדרך' בשיחת טלפון...
זיהית זאת בעצמך כשכתבת "התפלק לי", מצויין שאת כבר מזהה שלא לטובתך לחשוף את עצמך כך.
ייתכן שחלק ממה שגורם לך להציף את סבלך במקומות לא קשובים, הוא שאת יחידה במערכה, כי לבעלך יש אולי הגנות מסוג אחר, והוא אולי מתכנס בתוך עצמו וכך משאיר אותך בתחושה שעליך לדאוג לעצמך ולמשפחה בלי תמיכתו.
כל הכבוד על הפנייה ל"פעמונים". אפשר לקוות שזה ייתן התחלה לתהליך חיובי ומיטיב.
אני מקווה בשבילך שתוכלי להשתמש בתמיכה שנותנות לך כאן חברותיך לפורום בשפע, כדי להתחזק ולהפסיק את החשיפה העצמית לפגיעות.
אני מקווה שכשתרגישי פחות "איבוד דם" וכוחות בעקבות עלבונות- תוכלי למצוא בתוך עצמך יותר כוחות לטפל במצב הכלכלי על ידי היעזרות במה שאפשרי.

מישהי1632

New member
תודה נעמי, התמיכה שלך כה חשובה

המצב של בעלי עוד פחות מזהיר משחשבתי. דיברתי בטלפון עם אחות מסניף קופ"ח של בעלי, היא הסתכלה על הבדיקות, ומסתבר שכבר שלוש שנים בעלי נמצא בסוכרת גבולית. האחות הסבירה לי שנהוג לטפל בבעיה כזו מיד, על מנת שהגוף "ישכח" שראה סוכר גבוה. דיאטנית, שינוי תפריט, בדיקת העמסת סוכר.
בעלי לא הראה לי את הבדיקה הזאת (כנראה שכח ממנה) ורופא המשפחה לא טרח ליידע אותו על כך. קבעתי לבעלי תור לרופא המשפחה שלי וביקשתי מבעלי שיעביר את התיק הרפואי במשרד טרם הפגישה. הוא לא עשה זאת וקיבל פגישת רופא חפיפית למדי של "אורח" בלי תיק. הרופא שלי שלח מיד לבדיקת העמסת סוכר שבעלי לא רוצה לבצע...
והבת עם חום גבוה בדרום אמריקה, ואין לה אפילו מד-חום...
אוף.
מרגישה כל-כך לבד מול כול הבעיות האלה.

למעלה