חוסר אכפתיות

תודה

אופירA

New member
מנהל
מישהי יקרה

כשאני אומרת לקרוב משפחה שאני מתכננת לסיים את חיי בעוד כמה חודשים בגלל מצבי הכלכלי, הוא מבין שאני עושה עליו מניפולציה מכוערת של סחיטה כלכלית, ולכן מתעלם ואומר "בסדר".

יש לך בעיה גדולה של חוסר ידע לבקש עזרה. יש לך בעיה גדולה של להפיל על אחרים את הבעיות שלך ולצפות מהם לעזור לך, כשאת לא עוזרת לעצמך.
מדובר בבעיות רציניות במיוחד, ואנשים לא יכולים לטפל בבעיות האלה, לכן מתעלמים ממך ועוזבים אותך לנפשך.
ברור שבצורת התנהגות כזו גם לא מזמינים אותך ואת ילדייך ובעלך למפגשים, עם כל המחיר של זה.

תצטרכי להבין איך להתנהג, כדי לקבל יחס טוב יותר, לא רק עבור עצמך, אלא גם עבור ילדייך. יחס טוב יותר מבעלי מקצוע, יחס טוב יותר מקרובי משפחה, שלא לדבר על יחס טוב מאנשים בחברה.
את מתעקשת לתלות את הבעיות החברתיות שלך במצבך ההשכלתי והכלכלי והבריאותי, אך תצטרכי להסתכל במראה היטב כדי לראות שהבעיות שלך הן אך ורק התנהגותיות. והן מאוד לא פשוטות, כמובן.
והכי לא פשוט, זה חוסר המודעות שלך למצב האמיתי, והנטייה הקבועה שלך לתלות הכל בכל דבר אחר, מלבד בדבר האמיתי.

מישהי1632

New member
את צודקת, אופירה

אבל מה עושים עם מחשבות אובדניות, מסתירים אותן?
אני מבינה עכשיו שמתאבדים רבים לא רוצים לעשות את זה. הם מצפים ליד מושטת, ואין יד כזאת. אולי עד הדקה האחרונה הם מקווים לעזרה שאיננה.
והצרה, שהכישורים החברתיים שלי כל-כך גרועים, שאני נכשלת גם אצל אנשי מקצוע. עכשיו רופא המשפחה הנחמד הפך להיות נגדי. ועל הפסיכיאטר סיפרתי. ואני חוששת ללכת עם בעלי לפגישה שקבענו בבנק לקבלת הלוואה, אלף - שהשם בצירוף נוכחותי יזכירו להם שאני אונקולוגית (יש רישום כזה בקופת חולים עד חמש שנים ממועד האבחון), ובית - שאגיד משהו לא במקום, והם יגלו שאני חריגה.
ובפירוש לא עשיתי מניפולציה כדי להשיג כסף (למרות שגם לאבא של בעלי לא חסר, ועוד תמיכה כלפנו לא תגרע מחייו ומרווחתו במאום. לא כמו שהיה לאבא שלי, ובכול זאת). עידוד, אכפתיות, רעיון להתמודד - יכלו לעזור מאד.

את המצוקות והמחשבות האובדניות

חושפים בפני אנשים שמסוגלים להתמודד איתם.
אני לא אפנה עם מצוקה רגשית לחמותי או לאמא שלי, כי הן לא יודעות להתמודד איתה.
אליהן אפנה כשאזדקק לעזרה פרקטית, מאד ממוקדת.
בייביסיטר, הלוואה קטנה(לא סגירת חובות בעלי שש ספרות!)כאלה.

כשהייתי במצב רגשי קשה מאד, החלטתי לבקש פגישה חד פעמית נוספת עם הפסיכולוגית באמצע השבוע. לאמא שלי פניתי בשביל לבקש שמרטפות ובשום אופן לא הפלתי עליה את כובד המצוקה שלי כי זה לא התאים..
הפסיכולוגית כן הקשיבה למצוקה שלי ועזרה לי לעבד ולהקטין אותה, אבל היא לא האדם לפנות אליו עם בקשות להלוואה ובייביסיטינג, כי זה לא מתאים...
מבינה מה אני מנסה לומר?
אנחנו יכולים בפורום להקשיב ולתמוך, והפסיכולוג שלך יכול. אם זה לא מספיק יש את ער"ן ואת סה"ר.
כל אחד יכול לעזור בקטן. ציפיות מוגזמות מכאיבות והורסות מערכות יחסים.

(ואני יודעת שלא קל להסתיר מצוקות רגשיות לאורך זמן)

עצם ההסתרה גורמת להצטברות של לחץ ומועקה יותר מהמחשבות עצמן...
בגלל זה כל כך רווח לי עכשיו שאני בטיפול, כי יש לי אצל מי לשים תכנים קשים יותר שלא הבאתי לסביבות אחרות (כולל לא לפורומים) - כי אנשים לא היו יודעים מה לעשות איתם. ואנשים נבהלים מתכנים שהם לא יודעים מה לעשות איתם.

ובגלל זה אני הייתי מציעה לך (שוב) שתשקלי לערוך את סדרי העדיפויות שלך מחדש ולהיות בטיפול אינטנסיבי יותר, שייתן לך את התמיכה וההחזקה שאת זקוקה להן.

אופירA

New member
מנהל
ברור שמסתירים אותן!!!

לא מספרים אותן לשכנים. לא לבני משפחה. לא למוכר במכולת. לא לחברות מזדמנות וידידים.
מספרים אותן לפסיכיאטר.
מספרים אותן שוב ושוב לפסיכיאטר.

לא מספרים לנו שהפסיכיאטר נגד תרופות, וכמעט קבעת אליו תור ואז נזכרת וויתרת.

אמרו לך כאן כבר כמה פעמים על טיפול רציני לנפש שלך, למחשבות של "לא יקרה לאבא של בעלי כלום אם יתמוך בנו יותר", ושל "גם רופא המשפחה הנחמד הפך להיות נגדי", ושל "קופ"ח כללית / לבנת פורן נפנפו אותי". הן מחשבות עקומות שמעקמות לך את החיים.
אמרו לך את זה גם עכשיו שוב פעם. אז גם אני מצטרפת לאלו שאמרו.

דווקא למי שאני מחשיבה

כחברה טובה כן הייתי מספרת דבר כזה אבל אם זו חברה בעיקר לכייף ושטויות אז אני מניחה שלא תלוי בחברה

מישהי1632

New member
אתן צודקות, בנות יקרות, אבל -

אכן, אין טעם להטריד במצוקות קרובי משפחה או חברים, או עמיתים לעבודה. אבל כשנמצאים במצוקה קשה, זה מחליק החוצה, ואחר כך אני מצטערת על זה.

ניסיתי לפנות לפסיכיאטר של קופת חולים. הוא טען שאני לא צריכה תרופות ושלח אותי לבריאות הנפש. שם דיבר איתי מתמחה אדיש ומשועמם (וסיפרתי על כך), ואחרי דיון הציעו לי קבוצה בשעות העבודה. כתבתי לפניות הציבור והם הצדיקו את המהלך שלהם. לא קיבלתי פסיכיאטר ושיחות אישיות. אפילו לא אחת. "על הדרך" גיליתי שאני יכולה לשלם קצת פחות לפסיכולוג שלי שאני פוגשת דרך ביטוח מושלם. (הוא ידע ולא סיפר לי על כך).
חוששתני שהדרך היחידה לקבל עזרה היא לפתוח את הארנק.

יש לך שתי אפשרויות:

האחת, ללכת לפסיכיאטר אחר. לספר לו על הדיכאון, השנאה העצמית, על המחשבות האובדניות. אם תתמקדי בזה - סביר להניח שתקבלי אבחנה של דיכאון וזכאות לטיפול חינמי.
אם תדברי על הדחיה מהמשפחה ועל קשייך החברתיים - סביר שתקבלי הפניה לקבוצה לכישורים חברתיים...

אפשרות נוספת - להעלות את תדירות המפגשים עם הפסיכולוג, ואם עדיין אינך מרגישה שיפור או לפחות מגע במשהו משמעותי - להחליף מטפל. יש לא מעט מטפלים שעובדים עם המושלם.

מישהי - תקשיבי למלכת השלג.

היא נתנה לך עצות פרקטיות ונבונות. אל תחפשי תירוצים למה לא - תפעלי! תשאירי את המחשבות לאחר כך!
אם תצטרכי לעיין בכל תירוץ ןלתור אותו לפני שתעשי מה שצריך - לעולם לא תעשי את זה!

אופירA

New member
מנהל
שאלות חשובות מאוד לי אלייך:

1. באיזה תאריך בדיוק פנית לפסיכיאטר של קופ"ח?
2. מה בדיוק סיפרת לו באותו תאריך קדום? האם סיפרת לו על דיכאון ממושך, על רצון למות, על זעקותייך לעזרה נפשית?
3. האם ניסית לפנות לפסיכיאטר מאז פעם נוספת? האם יש סיבה שאינך רוצה לפנות אליו שוב, לאחר שמצבך החמיר ללא שום ספק? הרי לפני זמן קצר סיפרת לנו שחשבת לפנות שוב והתחרטת. האם ניסית לבקש לפנות לפסיכיאטר אחר? יש סיבה שאינך רוצה לפנות לפסיכיאטר במצבך? האם אינך מבינה שאת צריכה עזרה מקצועית טובה, ושאת צריכה להילחם עליה בקופ"ח, ולא בשום מקום אחר? למה על בדיקת קולונסקופיה את יודעת להילחם, ועל לגשת לפסיכיאטר ולקבל עזרה נפשית מקופ"ח את לא יודעת להילחם?

מישהי1632

New member
ואם מדברים פסיכיאטר של קופת חולים

יש סיכון נוסף, והיום נוכחתי לדעת -
התלוננתי על רופא המשפחה של בעלי, לאחר שסרב לשלוח אותו לבדיקות שיגרתיות (כמו קולונוסקופיה, למרות שבעלי עבר את גיל 50), ועכשיו - כשבעלי הביא תוצאות חריגות במקצת - הרופא לא התקשר אליו.
כתבתי את מייל התלונה באופן ענייני ככול שיכולתי, שאלתי האם מקובל שרופא לא מתקשר והאם זה הנוהל, כפי שאמר לי הפקיד בסניף.
ואז - הפקיד של הסניף נדחף, כתב לפניות הציבור של הקופה, עם העתק אלי, שאני אישה עם בעיות נפשיות שמוכרת למערכת.
אלף - דוגמא לחיי ה"מדהימים", סכסוכים על ימין ועל שמאל.
בית - כנראה הפקיד נכנס לתיק הרפואי שלי וראה את הפגישה הבודדת עם הפסיכיאטר, וניצל את המידע נגדי. ואם פקיד נקמן שכזה ישלח מידע למקום העבודה שלי?

הפקיד הזה של הסניף - איך הוא ידע על הפניה שלך?

ואת בטוחה דיש לו גישה לתיק שלך והתבסס בדבריו על הפגישה היחידה שקיימת עם פסיכיאטר? או שאולי יש לך רקורד של תלונות ולזה הוא מתייחס?

אופירA

New member
מנהל
לא רואה שום בעיה. ומה פירוש "הפקיד של הסניף נדחף"?

מה רלוונטי מה שהוא כתב? למה הוא כתב לפניות הציבור?
נכון, יש לך בעיות נפשיות. וגם שד כרות ומשוחזר. אין שום קשר לתלונה שלך, ואף אחד לא אמור להתייחס לבעיות הרפואיות שלך, בהקשר של סירוב רופא המשפחה לשלוח אדם בן 50+ לקולונסקופיה.

לא הבנתי על מה התלונה, שהרופא לא התקשר. למה הוא צריך להתקשר? אם התוצאה חריגה, אין אפשרות לחזור לרופא ולשאול אותו מה פשרה?

אם הייתי מבינה את הסיטואציה יותר ברור, אפשר היה להבין אם צריך להתלונן על הפקיד שמשחרר לפניות הציבור מידע רפואי לגבייך, בתלונה על רופא המשפחה. זה חמור הרבה יותר מאשר תוצאה חריגה של קולונוסקופיה.
אבל אני לא מבינה את הסיטואציה, ולא יודעת מה זה "פקיד הסניף נדחף".

מישהי1631

New member
לשאלותיכן, בנות יקרות

תודה על עזרתכן ועל העצות הטובות!
דיברתי עם אחותי על הפקיד המגעיל, והיא אמרה לי שלפי הרפורמה בבריאות הנפש המידע הרפואי גלוי בתוך המערכת. והפקיד כתב להנהלה של קופת חולים, שזו אותה מערכת. והוסיפה כהנה וכהנה שאני אכן משוגעת ומה פתאום התלוננתי וכו'.
או קיי- הבנתי שרופאי משפחה לא מתקשרים. אם בדיקות הדם חריגות ולאדם עצמו אין יכולת, הבנה או יוזמה לרוץ אחרי רופא המשפחה שלו, הוא יישאר לבד "להנות" מהמחלה ותוצאותיה.
לפי דברי אחותי, אין על מה להתלונן על הפקיד. הוא שחרר מידע בתוך המערכת, לא החוצה. מגעיל? ועוד איך. חוקי? כנראה כן.
אני לא מכירה מספיק את תחום בריאות הנפש בקופת חולים, אבל עכשיו התחלתי לחשוש. אם אפנה לעזרה אהיה נתונה ל"חסדיהם" של פקידים שלא מצאתי חן בעיניהם?

אני לא מבינה מהסיפור שלך כמה דברים

הרופא לא מתקשר להודיע על בדיקות דם חריגות אלא אם מדובר בחריגה שמסכנת חיים, כמו אנמיה או לא עלינו סרטן. אני הבנתי שבעלך לא עבר עדיין קולונוסקופיה, או שכן עבר והיה ממצא חריג והרופא לא התקשר לעדכן אתכם...? מדובר רק בבדיקות הדם? ורק בכולסטרול ובסוכרת גבולית? זו אמורה להיות אחריות שלך (של בעלך) לבדוק את זה. את יודעת לכמה אנשים יש את זה? נראה לך שהרופאים יטרחו להתקשר לכל אחד? לא נראה לי.
&nbsp
ולגבי הפקיד - תשיגי בבקשה את המכתב שהוא שלח להנהלת קופת חולים. אני רוצה שתכתבי מילה במילה מה הוא כתב שם. אם זה כמו שאת מספרת, אפשר לעשות מזה מטעמים עד לשר הבריאות ולתקשורת. אין דבר כזה שפקיד יכתוב דברים כאלה עלייך. אפשר להעיף אותו משם על טיל.

למעלה