חוסר אונים...

TrueColors

New member
חוסר אונים...

אני לא מהכותבות בדרך כלל אבל עברתי ערב מאוד קשה בחברת ילדיי, יותר נכון עם ילדי בן השמונה. חזרתי מארצות הברית עם שני ילדיי שנולדו שם. אביהם חי בחו"ל ואנחנו ביחסים מאוד טובים. הוא בא לבקר אחת לחודשיים, כך כבר במשך 3 שנים. בני הגדול מעולם לא דיבר על הפרידה והגרושים. מידי פעם בהתפרצויותיו היה אומר שרוצה לחזור לשם לחיות עם אבא. הכעס מופנה אלי שאני לא דואגת לו, שלא איכפת לי ממנו, וכשזה קורה הוא אינו מצליח לראות שום נקודת אור בחייו. הפעם, בפעם הראשונה פתח סכר גדול שהיה תקוע. בבליל של דמעות, כעס, וכאב אין סופי הוא אמר דברים מאוד קשים על שהחלטנו להתגרש בלי לשאול אותו, שמאז בעצם לא איכפת לנו ממנו. שדאגנו רק לעצמינו שיהיה לנו טוב ובכך הפכנו את חייו לאומללים. "אתם חייבים לחזור!". "אני לא מאושר אף פעם". "אני מעדיף למות." "אני לא רוצה להיות הבן שלכם יותר, אני אחפש משפחה אחרת". "איך את יכולה להגיד שאת אוהבת אותי ודואגת לי אם את לא נותנת לי את הדבר שאני הכי רוצה?" אוףףףףף...קרע לי את הלב. הצעתי לו שילך לשוחח עם מישהו על מה שהוא מרגיש. הוא כעס ואמר שהוא לא רוצה לספר את "הסודות" לאף אחד, וגם לי לא, ושזה בטעות נפלט לו והוא יותר לא יגיד כלום.ואם כל הכאב והצער, אני כל -כך שמחה שזה יצא סוף סוף. ואני מקשיבה, ואמפטית, ושותפה מלאה לכאבו, אבל לא ממש יודעת מה לעשות עם זה. בינתיים זה הדבר היחיד שאני יכולה לעשות בשעה זו, לפני שפורשת למיטה...להתרוקן כאן.

ים שקט 34

New member
מאוד חשוב לשלוח אותו לטיפול

טוב שהדברים יצאו החוצה, אבל אסור לשכוח שבמשך שלוש שנים הוא שמר אותם לעצמו. הוא צריך לעבד את הדברים עם אדם מקצועי ולא לצבור כאב מבפנים עד שיתפוצץ. מתוך המילים שכתבת, נראה שמדובר בילד מופנם וזה מדאיג במיוחד לאור הדברים שאמר היום. אל תחכי לנורת אזהרה נוספת. ודבר אחרון: למרות שהוא מסרב לדבר על הדברים עם אדם מקצועי, חשוב שתעמדי על כך שיעשה זאת, כפי שלא היית מוותרת לו, לו היה זקוק לטיפול רפואי בשל מחלה.

קטי30

New member
../images/Emo45.gifדרושה כאן עזרה מקצועית

כי עם כל האהבה והחיבוקים והחיזוקים הילד נמצא באיזה שהוא שלב אמצע הוא לא השלים עם הפרידה והגירושים מה שגם חזרת לכאן שזה עוד טראומה לילד כי לא מספיק שהתגרשתם הוא נקרע מהסביבה "הטיבעית" שלו איש מקצוע יכול לעזור לו לשחרר להשתחרר ולהוציא את הכל ובנוסף לתת לו כלים נכונים להתמדדות וזה לא שחלילה יש לי צל של ספק שאת לא עושה מספיק אלא כאמהואת אנחנו עושת את הכל מכל ה
ובאהבה גדולה מה לעשות שלפעמים זה לא תמיד מספיק .... והתשובה והמענה הוא איש מקצוע שיוכל לעזור לו במה שאת לא
כי זה תמיד מועיל
והרבה
לך

a n a t i 3 3

New member
עצוב../images/Emo10.gif

חוסר האונים של רובנו, ההחלטה הגורלית שהחלטנו או שנכפתה עלינו מבלי לשאול את ילדינו... מאמינה שכל ילד היה רוצה לחיות במשפחה אידיאלית, משפחה של אמא, אבא וילדים מאושרים... מאמינה גם שאנו המבוגרים והמבינים היינו רוצים שכך יהיה. אך לא תמיד הדברים קורים כפי שאנו רוצים ומבינים... לפעמים הנסיבות מפרקות את אותה אידילייה ואל לנו להאשים את עצמנו בזה. את חייבת להסביר לבנך שלא היה לך טוב קודם, שאת ואבא כבר לא אוהבים כמו פעם, שלשניכם היום טוב יותר... ולהדגיש כמה פעמים שאתם עדיין אוהבים אותו ואת אחיו המון, והכי הכי חשוב... להיות שם בשבילו ולחבק אותו חזק חזק.

TrueColors

New member
בדיוק כך

אמרתי. וחזרתי ואמרתי. והוא אמר "אבל זה שלך יותר טוב לא אומר שלי יותר טוב." "תדברי בשם עצמך" היה המשפט שנאמר הכי הרבה פעמים. אפילו השתמשתי כשקלו כל הקיצין ב"אני מקווה שיהיה לך יותר קל להבין כשתגדל". ורציתי כל -כך לחבק, אבל הוא צעק "תעזבי אותי". כאילו לא מאמין באהבה שלי אליו.

a n a t i 3 3

New member
לי דווקא נראה שהוא מאוד מאמין באהבה

שלך אליו ושלו אליך!!! ילד שמשתף את אימו בכאב שלו זה ילד שסומך על אמא, ילד שלא פוחד לומר לאימו דברים (כן, גם אם הם קשים) זה ילד שבטוח באימו... שיודע שתמיד אמא תהייה לצידו! את כל אלה ועוד אני זוקפת לזכותך... הרגישות הכנה שלך לכאב שלו, הביטחון שאת משרה עליו, החיבוק (שלא תמיד מתקבל אצלו) אבל נמצא שם... כל אלו ועוד יעזרו לו להתמודד.

את אאובה,

את הרי אמא במאה ותשעים אחוז מישרה. אני מאחל לכל הילדים שיגדלו עם אמא שנותנת ומשקיעה , כמו שאת עושה .יש לך אותם ולהם אותך 24 שעות ביממה , שבעה ימים בשבוע. אני לא יודע כמה מאיתנו היו מצליחים לשרוד קושי קשה, ואת עושה זאת בצורה הכי טובה שאפשר. אני יודע , ואמרתי לך את זה לא פעם, שהם יודעים מבינים ומעריכים את כל מה שאת עושה עבורם. ברור לי לגמרי , שאת כל התיסכולים שיש לילד המתוק הזה להוציא על אביו , הוא מוציא עלייך, וזה מכמה סיבות: א- את הרבה יותר זמינה. ב- הוא מרגיש איתך הרבה יותר נוח , ומרגיש אלייך יותר קירבה וחופש. ג- עד שאביו מגיע לארץ , לא נראה לי שהוא "יבזבז" זמן על עניינים כאלה. מה שבטוח הוא ,שאהבתו של בנך אלייך אינה מוטלת בספק. אכן ראיתי שתקופה קשה עוברת עליו ועלייך , אבל להזכירך, כבר הייתם שם ברמה כזו או אחרת. שווה לשקול קבלת עזרה חיצונית מאחר והתדירות , לאחרונה, קצת עלתה. אין לי ספק , שמחר הוא יקום עם החיוך המתוק שלו וישיב גם לך את החיוך . אואב .

TrueColors

New member
נסיכי...

אני מסתכלת על שעת הכתיבה שלך...זה עושה לי בבטן. וכן, הוא ישן במיטתי, כמו שכבר מזמן ביקש, וקם עם מצב רוח טוב ליד אמא תשושה מחוסר שינה.
גם לך.

רק מספרת מנסיוני

היה לי את אותו המצב בדיוק. הילד שלי אז היה בן תשע..הקטן..אמר לי: אמא הלוואי שהיית מתגרשת מאבא שהייתי תינוק..ככה זה לא היה כואב כל כך, זיעזע אותי לגמרי מזוית הראייה של ילד..והנה חונכתי שנישארים להיות בנשואים רק בגלל הילדים..וקמתי והלכתי ..אני בארץ, והאב היה בחו"ל שנה וחצי אחרי שחזרתי לארץ..אחר כך אני עזבתי.. לילדים תמיד תהייה התקווה שההורים יחזרו יחד. את צריכה להראות לו שאת מאושרת יותר..וככה גם אמא טובה יותר. הוא בשלב של כעסים וכל מה שאת יכולה לעשות..זה להקשיב..לכאוב..לקחת לטיפול.. (הבן שלי הקטן במיוחד הלך לפסיכולוג של בית הספר פעם בשבוע..והיתה לו מורה לדרמה שממש עזרה לו), ואין משהו אחר. הוא יתבגר..אבל תמיד באיזה מקום אני חושבת שיהיה כעס על השבר המשפחתי..במיוחד שאבא בחו"ל ואת שם. אצלי זה הפוך. וזה מאוד מאוד היה קשה להם ועדיין קשה.והקטן כבר מעל 16...

Yerushalmi40

New member
אל תשקטי

ראשית עלי לציין שיש לך ילד בוגר. לשמוע כך מילד בגיל 8 זה הרבה. אין לי הרבה מה להציע מלבד הענקת אהבה. אני חושב שעלייך לשטף את אביו בכך, ולדעתי, בפעם הבאה שאביו מגיע דברו שלושתכם על העניין ורצוי לקבל יעוץ לפני כן. מנסיוני האישי, אני זה שיזמתי שיחות עם בני על הנושא, ובשנתיים הראשונות המצב שלנו היה חלק משיחות שהיינו מנהלים. העובדה שאביו לא תמיד נמצא בשטח מקשה עליו שבעתיים ומקשה עלייך. עכשיו בתי בת ה 6 שואלת שאלות.

TrueColors

New member
האב

ביקר פה קצת לפני חנוכה ודברים החלו לצאת החוצה. גם אתמול כשהנושא עלה בני אמר שהוא רוצה לדבר גם עם אבא. אני מאוד מעודדת את השיתוף (גם קצת ממניעים אגואיסטיים של הורדת עומס, אחריות, ואפילו אשמה...). כל מה שהמתוק הזה רצה זה לשמוע תשובה אחרת ממה שאני אמרתי לו. "אבא יגיד לי כן, שתחזרו, אני לא מוכן שיגיד לי לא". ומיכוון שזו התשובה המאכזבת שקיבל הוא בשיא הטיבעיות אמר לו "אז אתם לא רוצים שאהיה מאושר. אני לא רוצה לדבר איתך." וניתק את הטלפון. כמובן שאביו התקשר שוב והשיחה המשיכה. לאחר מכן שאני דיברתי איתו, נראה לי שסוף סוף הבין שצריך גם עזרה חיצונית, ואולי בפעם הראשונה חיזק את ידי, הבין את ההתמודדות שלי, וביקש שלא אשבר (זה כבר קצת גם ממניעים אגואיסטיים שלו...)

roksan

New member
את צריכה עזרה מקצועית

ותשתמשי בעזרה של נקלעת למטרה. לי נראה שיש מעבר לגירושין משהו של תקשורת בבית. ואם לא יודעים לתקשר ולהעביר כמה אוהבים ולגעת הרבה ולחבק הרבה. נעשזרים בבעל מקצוע ואפשר ללמוד הכל. עשי זאת למען הקשר עם ילדיך

roksan

New member
אם ככה..

הכל יהיה בסדר.. אל תוותרי על עזרה מקצועית.

soelistit

New member
הוא מגיב

הכי נורמלי.... גם לך זה מן הסתם כאב וצרב בשלב מסוים - וזהו חלק בלתי נמנע מהתהליךהמורכב והרגיש הזה של פירוק היציבות והאיזון ונקיטת צעד כה דרסטי ודרמטי בחיים.... הוא יכאב לפרקים, ויביע לעיתים עוצמות שונות של כעס, ויפרוק מעליו את התסכולים בדרכים שונות - אך אם תשארי שם את - אוהבת, יציבה, מחייכת, מקשיבה, ובתבונה ורגישות אימהית תנווטי אותו - כאשר מאפשרת לו לשחרר את אמוציות מבלי למתג, מבלי להנציח את ההתבטאות לסוג של תופעה מחד, ומאידך - מבלי לאפשר לו לאבד כל כיוון ורסן - הרי שהוא ישכיל לתמרן בין רגשותיו וייסורי הנפש שיתקפו אותו פעם בפעם, לבין מעצורים על הנסיון של אלה להוביל אותו לאבדן שליטה.... הוא יסתגל לכאב - ויפרגן לו את הספייס שלו, אך גם ילמד בד בבד שהוא יכול לו - ומסוגל להשליט שמחה בחייו על אף הנסיבות שנכפו עליו - והוא ירכוש כלים להאמין ולהבין שהכח ומרכז השליטה במוד שלו מצויים בתוכו ועולמו הפנימי אף עשוי להתעצם ולצמוח מהשבר הזה...

TrueColors

New member
תודה.

למצוא את המקום של האיזון בין הקצוות, להסתכל על גווני הביינים בין השחור ללבן, זה אולי הדבר שהייתי הכי רוצה להקנות לו.

seg sug

New member
הוא שמר ואגר....

הוא צבר וגדל -עם התחושות הכואבות והצורמות בתוך הבטן ויום אחד (ובוודאי גם היו לפני) זה הבשיל הכדור שהתגלגל והתעצם והוא פשוט "ירק" החוצה את הפנים. כואב לשמוע, צובט שם בלב, אבל לא סתם זה יצא אלייך - הוא יודע , הוא מרגיש עד כמה את קרובה אליו. תחשבי איזה תהפוכות עברו אצלו...במשך הזמן הכאב והכעס קיבלו צורה שונה, ניסה להסתיר לא להראות לא להציג, הבין בחושי הילד של אמא- כמה המצב רגיש, ילד הוא, ולכן נהג כמו ילד - לא ידע שעדיף להוציא, לא לשמור בפנים, (כאילו שאנחנו הגדולים לא כך נוהגים לפעמים) את...את אמא שלו, נמצאת כל דקה שם בשבילו, והוא יודע, והוא מבין והוא אוהב- אוהב מאוד ומרגיש שעדיף להוציא כעס על אמא. הזמן שלו עם אביו מן הסתם קצר. אני יודעת שקשה, תתחזקי, תחבקי, תהיי שם בשבילו, תני לו כתף, במילה, באהבה, בתמיכה, בהקשבה. אולי לא ירצה לדבר שוב, אבל החיוך והחיבוק שלך יעשו לו טוב. הוא צריך לראות אותך חזקה (אולי קצת נשברת לאחרונה והוא מרגיש), הוא בוחן את החוזק שלך. דווקא בגלל שאת שם תמיד. ואת יודעת מה? תני לו מעט להרגע ונסי את לדבר אל ליבו- לספר לו מהתחלה- מה קרה, איך היה, מה יהיה, שלא יהיה במן אובדן כזה...אולי עכשיו מרגיש קצת אבוד, הסברים מרגיעים, מרככים. וחורף וקר...ואולי קצת בודד לו? אולי מתגעגע? עכשיו החגים המשפחתיים האלו (חנוכה פה, כריסטמס שם) מדגישים את האין- אין משפחה של אבא ואמא יחד. ...אולי גם כדאי לך לשאול יעוץ עם פסיכולוג שיעזור לך איך להגיב אליו...הילד מבקש , מוציא מהפה אל החוץ- " עזרו לי! קשה לי! אני כועס על העולם" HOLD ON חיבוקים לך מהלב

d a n i e l s 5

New member
קוראת אותך ו....

ולומדת עלייך שאת אמא שמודעת...אמא שמרגישה....וזה כבר חשוב, זה הכי חשוב ! כתבת על אבא שמגיח לביקורים .......האם ההתפרצויות האלה קורות בעקבות הביקורים האלה.......אחרי, תוך כדי .... האם בביקורים האלה....האבא גר איתכם, הבית עובר להתנהלות של משפחה שלמה בבית אחד? לא יודעת אם זה מנחם , אבל הילדים שלנו ירצו אותנו ביחד כל הזמן לאורך כל השנים ולא משנה מעבר הזמן.......חלקם אומרים את זה בקול כמו הבן שלך (וזה יאמר לזכותו) וחלקם אומרים את זה בשקט לעצמם או ליומן שלהם (ובעידן הזה לבלוגים שלהם). הילד שלך ...הוציא את הכל החוצה....אמר לך בדיוק מה שכל הילדים חושבים "ההורים נפרדים בשביל עצמם , ואין כאן שום קשר עם טובת הילד" אכן מצער. במצב כזה.....אין טעם להסביר לו למה ואיך...במצב כזה של התפרצות צריך רק לחבק, ולהקשיב להקשיב להקשיב...להיות שם בשבילו במצבים כאלה....אף אחד לא רוצה לשמוע הסבר , מה גם ששום הסבר לא יניח את דעתו .....כי הוא כועס וביננו , בצדק . אמרו לך כאן לפנות לייעוץ מקצועי....אמרו ואולי צדקו , רק את והוא יכולים להרגיש האם אתם צריכים/זקוקים לעזרה מבחוץ האם הוא זקוק לשיחות עם מישהו חיצוני .... בנתיים בתחושה שלי .....לילד הזה יש אותך...ואת אמא קשובה.....תני לו להוציא את הכל כמה שיותר .....על תרגיעי באופן מלאכותי את הכעס שלו ......זה מתסכל אותך...אבל "מנקה" אותו .

למעלה