חוסר אונים

חוסר אונים ../images/Emo55.gif

מה עושים במצב של להרגיש חוסר אונים, כשבאמת אין ממש מה לעשות כי לא הכל תלוי בנו במיוחד
למשל, אם זה המצב במדינה וכל הקטיושיות שיש שאין כל כך איך לעזור לאנשים, כי אם היה לי בית משלי ברור שהייתי מזמינה אנשים ללון אצלי, שיתרחקו משם, אבל לצערי גרה עם ההורים כך שזה לא הולך במיוחד. וגם העובדה שדי רע לחבר בצבא, והוא עובר תקופה די קשה של מעבר בסיס של כל הבסיס שלו והמון אחריות על הראש, וגם הקפצה שצריך להיות מחר בבוקר בבסיס ולא יודעת איך יכולה לעודד ולעזור לו, ומרגישה חוסר אונים. אז... מה אתם עושים במצב שמרגישים חוסר אונים ולא יכולים לעזור לאנשים קרובים ואהובים עליכם

sunshine2004

New member
יש באמת דברים שלא בשליטתנו...

וקשה לנו לקבל את זה שאנחנו לא יכולים לעזור לאנשים החשובים לנו, כי בהגדרה...חבר הוא אדם שתמיד תהיה מוכן להיות שם בשבילו...אבל יש רגעים שאי אפשר להיות שם.. האמת האישית היא שגם חבר שלי בצבא וכמו כולם עובר את התקופה הלא נעימה הזאת ותסכל אותי שאני לא יכולה לעשות כלום - אז היה לי חשוב לגרום לו להבין שאני מודעת למצב הלא נעים ושאני מודעת שאני לא יכולה לעשות הרבה לשנות את המצב - ושאני כאן, כשיצטרך...ולדאוג...לדאוג זה טבעי...חוסר דאגה מראה על חוסר אכפתיות.. חשוב להבין שבאמת...יש דברים שאי אפשר לפתור - כי הם לא תלויים בנו... לפעמים כל אחד צריך לעבור לבד תקופה זאת או אחרת...

tal608

New member
תראו מה הולך בצפון

רק שימו לב , איך הם חיים בצל הסכנה שם .

tal608

New member
אתר היפ

יש שם הרבה תמונות שלא מראים לנו בחדשות . תראו מה הולך תתעדכנו

rmichal5

New member
מיואשת מיואשת מיואשת..........):

אני חברת OA לשעבר - כן לשעבר - כי כבר חודשים אני אומרת לעצמי היום אני הולכת היום אני הולכת - ואז מגיע הערב ואז אני אומרת לעצמי - בשביל מה הרי אכלתי כל היום כמו משוגעת - אז למה אלך - לבכות שם - לא צריך - לאף אחד אין כח לשמוע אותך !!!! אתחיל מזה שאספר שלפני שנתיים הגעתי לOA - מיואשת,שמנה מאוד ומאוד מאוד סקפטית, נשאבתי לתוך התוכנית - הייתה לי מאמנת מתוקה שעזרה לי מאוד, נכנסתי לתוכנית בכל כוחי - עבדתי ועבדתי ולאחר שנה ירדתי 45 קילו-הייתי גולת הכותרת של הקבוצה, ולא הייתה מאושרת ממני !!! התחלתי לחיות מחדש, התחלתי לקנות בגדים סקסיים ויפים שמידות קטנות (יחסית) ובמחירים נורמאליים ולא כמו במחירים של החנויות של המידות הגדולות (מי שמכיר יודע כמה המחירים אצלהם עצומים) הייתי מאושרת - רזה יותר והכל נראה אפשרי - הכרתי בחור (ההשמנה המטורפת לפני הייתה בעקבות פרידה עצובה ופגיעה מאוד קשה מבחור שמאוד אהבתי) בחור מוצלח, נראה טוב והיה לנו כייף ביחד - נסענו ביחד לאירופה לטיול שכל חיי חלמתי שאעשה עם בחור שאוהב, ואיך שהגענו למטוס התחילו שוב הבעיות - אני לעולם לא אשכח את הביס הראשון - הביס שכלכך פחדתי מפניו, שנה שלמה הדהד במוחי משפט של חברת התוכנית שכלכך שמר עליי - "ביס חד קטן מחזיר אותנו אחורה"- והנה הוא הגיע , חברים הגיעו אליי לפני הטיסה והביאו לי חבילה למטוס - הכנתי לי את הלחם שמותר לנו בתוכנית - הם ראו אותי מכניסה לתיק והתחילו לצחוק עליי - אמרו לי שאני חייבת להפסיק - אני נוסעת לחופש מותר לי - מותר לי?????? כנראה שלא !!!! הביס הזה שחרר לי את כל המעצורים.... היה כלכך טעים שלא רציתי להפסיק .... הגענו לאיטליה... והדבר הראשון שחשבתי עליו זה איפה קונים את הגלידה המדהימה שכולם מדברים עליה - מצאתי אותה !!! היינו 3 שבועות באיטליה - וכמובן שחגגתי - "מותר לי, אני בחופש" - זה היה מה שהתחיל את הדרדור.... אומנם בכלל לא עליתי במשקל כי הלכנו המון - אבל ברגע שהכנסתי לגופי את כל הדברים האסורים הללו - לא הצלחתי להפסיק. חזרנו לארץ וכל מה שיכולתי לחשוב עליו זה מה לאכול .... ואז התחלתי להילחם בזה - ללא הצלחה. ואז גילית שבן זוגי שיקר לי לאורך כל הדרך - היה קשה לגלות את זה - מאוד נפגעתי - אבל הפעם ( אני חושבת שבזכות התוכנית הפעם חשבתי על עצמי)לא וויתרתי - עמדתי מולו ועזבתי אותו - בי לא יפגעו יותר. חשבתי שאני עוברת את המשבר בקלות - אני חזקה אף אחד לא יכול לפגוע בי יותר - מבחוץ שידרתי הכל בסדר - כולם חשבו שאני באמת בסדר אבל כנראה שעל הגוף שלי אני לא יכולה לעבוד - הגוך שלי דרש תשומת לב - אבל אני נלחמתי בו, במשך חצי שנה פשוט נלחמתי באוכל - אכלתי שבוע / שבועיים כמו מטורפת ואז שבוע צמתי, ושוב שובע אכלתי ושבוע צמתי - אני חושבת שבחצי שנה עליתי וירדתי 30 קילו .... ובתוך כל החודשים האלה התכוננו לחתונה של אחי - נילחמתי בגופי להגיע עם 15 קילו פחות לחתונה כדי להיכנס לשימלה שחלמתי עליה, מה שיצא שבסוף הגעתי עם 15 קילו יותר לחתונה. לאחר החתונה פשוט הרמתי ידיים, הפסקתי עם המלחמות והחזרתי לעצמי את האכילה - פשוט החלטתי שאני לא עומדת בזה יותר - אז בשביל מה המלחמה המיותרת הזאת , האמת שגם מהקבוצה כלכך התאכזבתי- כולם כלכך פרגנו כשירדתי - ברגע שבאתי ואמרתי שאני לא מצליחה יותר - שאני לא עומדת בזב - שאני לפני ייאוש גדו וירידה לתהום - כולם נעלמו . כאילו לא הייתי שייכת לקבוצה הזאת . באתי פגישה אחרי פגישה ופשוט בכיתי- אמרתי שאני בקריסה וממש לא יודעת איך לצאת מזה - המאמנת שלי גם לא ממש הייתה שם בשבילי -היה תמיד נשמעה כאילו היא עושה לי טובה ... ואז זה קרה- הפסקתי ללכת לפגישות - משהו שלפני שנה לא חלמתי שיקרה , הפסקתי ללכת לחדר כושר - דבר שעשיתי 4 פעמים בשבוע, ועכשיו גם עזבתי את העבודה. היום אני נמצאת במצב ביש - לא עובדת , לא הולכת לחדר כושר , כל היום יושבת בבית ואוכלת, ונוסף לכל לא מצליחה למצוא בן זוג דבר שאוכל אותי כל יום מחדש - אני עוד חודשיים חוגגת (אם אפשר לקרוא לזה כך בכלל) את גיל 30 - דבר שמוציא אותי מדעתי לחשוב שהגעתי לגיל הזה ואני עדיין לבד, כולם אומרים לי שאני חייבת לצאת מזה ושזה בידיים שלי . אני יודעת שמה שאני צריכה זה להפסיק לבכות ופשוט להתחיל לפעול - אבל פשוט לא מצליחה ): מה שמדהים אותי זה איך יכול להיות שהייתי בתוך התוכנית שום דבר לא עניין אותי - אף אחד לא יכל לגרום לי לאכול מה שאסור לי - והיום אני שואבת כל מה שרק עובר לידי.... בא לי למות - אין לי חשק לכלום - אני לא יודעת איך לצאת מזה - כל החיים שלי אני בדיאטות ובמלחמה עם השומן - נמאס לי אין לי חשק יותר לזה, די אין לי כוחות אני לא חושבת שיש דיאטה או תוכנית אכילה שקיימת בעולם ולא ניסיתי אותה - ירדתי בחיי יותר מ 50 קילו ועליתי אותם היום אני ב20 קילו נוספים לאחר ירידה של 45 קילו מהתוכנית - אני לא יודעת כבר מה לעשות .... מיואשת ):

הניה44

New member
לדעתי, כדאי לך לנסות דרך אחרת לגמרי

את צריכה למצוא תמיכה יותר מקצועית שתתמוך בך ברגעים קשים, שלא תיפלי כל פעם למלכודת של אכילה, וגם למצוא את הסיבה למה את פונה לאוכל ברגעי משבר, הרבה פונים לאוכל ברגעי משבר, מה שנקרא אוכל מנחם, אבל לפי מה שתיארת, זה יותר מזה, כבר ניסית את כל הדיאטות שבעולם, והן לא עזרו. כרגע את במצב של הרמת ידיים, כמו שקורה תמיד כשמעלים את המשקל חזרה, לכן את צריכה לרדת לשורש הבעיה ואולי זה יפתור את הבעיה אחת ולתמיד. אולי הפתרון זה למצוא פסיכולוג טוב שגם יוכל לתמוך בך ברגעי המשבר, וגם תוכלי לשפוך את הכל בפניו ואולי הוא יוכל לעזור לך לצאת מזה, ולעזור לך לראות איך את מגיעה למצבים האלה, אולי בחירת בני הזוג היתה מוטעית מלכתחילה. והעיקר, אל תתייאשי, בסוף תמצאי פתרון, פשוט לא היית בכוון הנכון, ברגע שתשני כיוון, אולי תעלי על דרך המלך. בהצלחה!

וואו- סיפור מדהים וקשה ../images/Emo201.gif

אני חושבת שאת זקוקה לתמיכה אישית יותר, פסיכולוג או חברה קרובה שממש תהיה שם בשבילך, שתדאג שתלכי לפגישות מקצועיות בעניין, שתדאג בקטע של מה שתאכלי, שתדחוף אותך ללכת לחדר כושר. עברת כברת דרך, עלייה רבה אך ירידה חדה, וכמו שעלית שוב את מסוגלת להוריד את זה שוב וזה תלוי בך ובגישה שלך לכל העניין, תכניסי לעצמך לראש שאת מסוגלת לרזות. אני מציעה לך בחום להיכנס לפורום "לרזות בראש אחר", שם יעזרו לך בטיפים ועצות
.

magenta73

New member
../images/Emo24.gif

תשמעי, דבר ראשון הקבוצה היא הבעיה. ברור שכיף לראות תוצאות טובות וכולם פרגנו לך, כי היית סוג של סמל, שהינה, אפשר. ומה? הסמל שלהם להצלחה, פתאום הפך לכישלון מסויים, אז די ברור שהם לא יקבלו אותך, כי המניעים שלהם אגואיסטים. כל עוד את טובה לקבוצה - יקבלו אותך. כל עוד את מראה חסינות - והנה זה אפשרי - יקבלו אותך בחום. ברגע שאת נשברת, הפחדים שלהם עצמם מתעוררים וקשה לראות מראה מול הפרצוף... אני מציעה לך ללכת לטיפול פרטני. אולי לפסיכולוג, אולי אפילו יש שילוב של פסיכולוג ודיאטטנית, לכי תדעי, יש הכל בימינו... משהו פרטני לא יסתכל עלייך ביחס לקבוצה. אלא עלייך, בשלמות שלך. זה גם די ברור שהאכילה היא לא רק מצורך באוכל אלא במשהו אחר. והאכילה היא רק סימפטום. טיפול יוכל לגעת בבעיה היותר קשה שמאחורי האכילה. ובנתיים, לאט לאט. אל תרדי על עצמך כ"כ. ואל תסתכלי על עצמך בתור כישלון. את לא. את אנושית. םרידה מבן-זוג זה אכן לא דבר קל וזה יכול לבלבל את המערכות.... חופשי. לא חשוב מה המשקל/משכל שלך... :) הכי הרבה, תחזרי לאט לאט לכושר. לאט לאט לדיאטה. בייבי-סטפס. הכל אפשרי בחיים. אבל יש צורך בפרופורציות. ולא לרדת על עצמך יותר מידי!!!

khamala

New member
הצלחה אמיתית

קודם כל אני ממש התרגשתי לשמוע את הסיפור שלך... אני גם מסכימה עם התגובות שכדאי לטפל בשורש הבעייה.... הייתי מציעה לך גם לשנות קונספט - במקום לחשוב על הגוף כאויב, תביני שאין חבר יותר טוב ממנו - כי הוא "אומר" את האמת, בלי חרטות. כמו שאמרת, את יכולה לעבוד על כולם - אבל לא עליו. בגלל שאנו חיים בתקופה שמראה חיצוני הוא העיקר, אז הדברים נראים כמו שהם נראים. אם היו מסתכלים לתוך הנשמה שלך, היו רואים שהיא זו שבעצם תמיד הייתה זקוקה לעזרה אבל בגלל הזלזול שלנו בדברים שהם בלתי נראים, ואין להם ערך במשחק החברתי, לא מפתיעה שמצבים כאלו מתרחשים. את לא היחידה, לא מבחינת הנטייה לעלות במשקל, ולא בתחומים אחרים שהם בעייתיים אצל אנשים אחרים - ששוב לא מטפלים בשורש. את רק חושבת שהבעייה היא הגוף, או האוכל, אבל את צריכה למצוא דרך שתוביל אותך להתמודדות עם הבעייה האמיתית. את רואה את התהליך ככשלון- אבל זה ממש לא כך! תחשבי, לו היית "מצליחה" לשמור על המשקל הקודם שלך , את היית יכולה לההפך למתוסכלת לא פחות, כשכל החיים שלה נלחמת באוכל כאילו הוא אויב, כשהאויב האמיתי מסתתר בתוכך. זו לא הייתה הצלחה אמיתית - למרות שהמכונים הללו מתבססים על ה "הצלחה" הזאת. הצלחה אמיתית תגיע כשתוכלי לראות אוכל, לא כאויב, לא כדבר שיש להילחם בו, אלא כמצרך הכרחי לקיום, שאפשר להתענג עליו עד גבול מסוים. כשהחיים שלך יפסיקו לסבוב סיביבו, כשתורידי לו את החשיבות, כאילו הוא באמת יכול לנחם. כשתצליחי לשנות את הנקודת מבט הזו כלפי האוכל, אז תדעי שעשית שינוי מהותי. ולכן בכל מצב שלא יעבור עליך את לא תצרכי להיות "חזקה" מספיק כדיי לא להתפתות, אלא זה יגיע אלייך דרך הבנה או תובנה, לגבי תפקידו האמיתי של האוכל בחייך. אנשים עושים טעויות רבות בתחומים שונים, אך דומים במובן העקרוני - אנשים שיש להם חלל מסויים ( שזה כמעט כולם), או צורך לא מסופק ( כמו שכנראה לך יש) פוגשים באנשים שונים בחייהם ומטילים עליהם תפקידים שכלל לא מתאימים להם. אחת פוגשת בחור, ומחליטה להעניק לו את תפקיד ה "אבא" כי היה חסרה לה נוכחות אבהית בחייה. ואין פלא שע"י כך היא מביאה סבל לעצמה ולבן זוגה. לא מזמן, היה כאן בחור שכתב על אובססיה שיש לו כלפי מישהי, ושדבר זה חזר על עצמו עם עוד הרבה בחורות, גם הוא עשה את אותה טעות, העניק תפקידים כמו "הנפש התאומה" לבחורות השונות שהוא פגש, למרות שזה היה שלב מוקדם מדיי בקשר, ורוב הסיכויים שלא כולן היו יכולות למלא אותו, זה הכביד עליהן כנראה, והן ניתקו את הקשר. כשתביני את הנקודה העקרונית, וכשתגיעי אליה, את תהיי כל כך מאושרת, וזה לא יהיה אושר עם תנאים. מעבר לכל אלו, אחד הדברים שכדאי שתוציאי לך מהראש - ומהר, זה כל הנורמות החברתיות לגבי הגיל שלך. 30 , 40, 50....זה בכלל לא משנה, בסופו של דבר מה שיקבע אם תהיי מאושרת או לא, זה לא העמידה בקריטריונים החברתיים. את יכולה להיות אומללה עם מישהו ומאושרת כשאין לך מישהו צמוד. עזבי אותך מהשטויות שאנשים מכניסים לך לראש, כאילו יש איזה יעוד לאישה, להתחתן ולהביא ילדים - שגם הם יתחתנו ויביאו ילדים, וגם אלו....וכו' וכו' וכו'... החיים הם הרבה יותר מרתקים, כשתתחילי באמת לחקור אותם בעצמך, תביני שכל כך הרבה דברים ששמת אצלך במקום הראשון, מתחלפים בדברים אחרים. אם תפגשי מישהו- סבבה...אבל למה להרגיש שאת חייבת למצוא?

לא להתיאש לא להתיאש לא להתיאש

קודם כל, יש מאחורייך תקופה נהדרת של הישגים - וזה שלך. רק שלך. את הצלחת לעשות דרך ועל כך מגיע לך פרגון אמיתי (האם את מפרגנת לעצמך את מה שמגיע לך?). שנית כל, האמת....קצת קשה לי עם OA. אני חושבת שמבחינת תמיכה קבוצתית הם מדהימים (כמו AA ודומיהם), אלא שההתמקדות בסימפטום אינה מספיקה, ואז באמת קורה שביס אחד ראשון מערער ומפיל חומה שלמה כמו ערימת קלפים. אני חושבת ש-OA כעזרה בלעדית להפרעת אכילה, אינו מספיק. האם שילבת אי פעם טיפול פסיכולוגי כדי לעזור לעצמך? כדי להבין מה גורם לך לאכול מעבר למה שאת צריכה? כדי להבין מהן המשמעויות שאת שמה על האוכל מלבד העובדה שאוכל אמור להזין את גופך ונפשך? אני מאמינה שעם טיפול נכון, תוכלי לחזור אל הקבוצה (או שתמצאי מסגרות אחרות) ולהתקדם. אפשר להתמודד עם הבעיה הזו, ולא רק עם עודף משקל, אלא עם הבעיה עצמה. את מוזמנת לפנות אליי בכל עת במסרים האישיים

rmichal5

New member
מלאת הערכה לכולכם .... הצלחתם להבהי

לא ייאמן כמה תמיכה ופרגון קיבלתי מחברי הפורום, אני חייבת להודות לכולכם - באמת כזאת תמיכה וכזה פירגון מזמן לא קיבלתי, בסך הכל ישבתי ערב אחד חסרת אונים מול המחשב לאחר בליסה מטורפת והחלטתי פשוט לרשום ולרשום את מה שיש לי על הלב... התחלתי לכתוב ופתאום הכל זרם - פשוט נשפך ממני, קיבלתי תגובות רבות שגרמו לי סוף סוף להחליט שהפעם אני לא מרימה ידיים שוב, אני חוזרת למסלול !!! והפעם גם מבקשת עזרה. הבנתי שלבד אני לא אצליח - שנים אני רוצה לגשת לעזרה של מישהו שמטפל באכילה מעבר לדיאטות - משהו שקשור לרגש...ולא היה לי אומץ - פחדתי שיחשבו שאני פסיכית או שיתייגו אותי ככזאת . היום הבנתי שזה המון מעבר... אז אני חייבת להודות לכם על התמיכה והאהבה שקיבלתי כאן , ורוצה לספר שנרשמתי אתמול למכון אביב - מכון שמטפל בהפרעות אכילה - גם על ידי דיאטית וגם על ידי טיפול פסיכולוגי שמנסה להבין מאיפה הכל נובע. ובנוסף אני רוצה לספר שאני כבר שלושה ימים בעיצומה של דיאטה - וזאת רק ההתחלה...:) אז שוב המון תודה....:)

mitzipitzi1

New member
כל הכבוד לך, מתוקה! ../images/Emo24.gif

תראי איזו חזקה את!!! הלוואי שכולנו היינו חזקים כמוך! את נותנת השראה... שיהיה לך המון בהצלחה ורק טוב ותישארי אלופה כמו שאת נשמעת... ואם את מרגישה קצת לבד או צריכה לפעמים איזה חיזוקון- אנחנו פה בשבילך...

למעלה