חומר על גוף האדם

לינה1

New member
חומר על גוף האדם

שאלה האם למישהי מכן יש הצעות לפעילויות בנושא גוף האדם, אני וגופי, לילדי טרום חובה. ספרים שירים תמונות והצעות יתקבלו בברכה תןדה לינה

biel

New member
אני וגופי

שירים: כל שירי האצבעות ובהם שיומי האצבעות כמו זרת קמיצה אמה, אצבע אגודל כל חמש האצבעות זה לא קשה בכלל. יד שמאל ויד ימין נהפוך את הצדדים, שתי ידיים זו מול זו ומהתחלה הי..... איה האגודל? הנה היא.... מי יכול לשים יד על הראש..... אפשר להוסיף ווריאציות כראות עינייך. דקלום על הפנים הנה עין ועוד עין תפוחים הלחיים ובאמצע הפנים זוג שפתיים - שושנים הנה תלתל תלתל זהב ואיי שכחנו את האף.. הנה אף, אפון קטן הנה מצח, צח לבן. הנה אוזן ועוד אוזן ובאוזן קונכיה לספר מעשיה?...... לא שמעתם? לא נורא, נגמר המשחק ודי.. יש את הדקלום של יהונתן גפן "איך מציירים איש". אין לי את המילים כאן אבל יש לי בגן אם תרצי... סיפורים הספר של אלונה פרנקל "יוצאים לטיול" שטחי יצירה לצייר את כפות הידיים, רגליים, לצייר עם האצבע - לא צבעי אצבעות - אלא להשתמש באצבע כבמכחול. להשכיב ילד על הרצפה "ולהעתיק" אותו {אני עושה זאת בימי הולדת}. לתת להם המון אודמים בכל מיני צבעים ולנשק את הדף. גזור מעתונים פנים גדולות, להדביק על משטח ולתת להם להמשיך את הציור.

גם בוני בובוני מתאים ../images/Emo85.gif

אני חושבת שאלה העלתה אותו לא מזמן. הנה עוד שיר
אשמח לדעת מי כתב/ה אותו..©

לינה1

New member
../images/Emo140.gifתודה רבה לך

המון תודות biel, זה מאוד מעשיר אשמח לקבל את הדקלום של יהונתן גפן "איך מציירים איש". לינה

אלהלה

New member
גוף האדם../images/Emo20.gif

יש ספר מצולם שנקרא להיולד - מומלץ
, תהליך של התפתחות עובר בצילומים, הילדים מאוד מתעניינים. האנציקלופדיה של גוף האדם - תלת מימדי, מעניין.

annlee

New member
השיר של יהונתן גפן

יש לי אותו, כתבי אם את עדיין רוצה בו.

לינה1

New member
תודה לך אלה ואולי...

יש לך מושג כמה עולה לרכוש ספר כזה? אני לא מכירה אותו, אבל זה נשמע מעניין

אלהלה

New member
להיולד../images/Emo13.gif

אני אסתכל מחר בגן בדיוק שלי מי הספר הוצאה וכו´ אני קניתי ממש בזול במציאון של סטימצקי פעם ולדעתי זה ספר לא יקר.

אלהלה

New member
הספר להיוולד../images/Emo20.gif

בהוצאת מודן, להיוולד - שילה קיצינגר - 50 ש"ח במיתוס

annlee

New member
חומר על גוף האדם

שיר משחק אני נוגע הסנטר, באף, בעפעף אני נוגע בכסא, בשולחן, במדף אני נוגע בחולצה, במכנס, במגף אני נוגע, לא נוגע, אני עף. שיר מקסים של חיה שנהב עם מנגינה שלציפי כהנוביץ אף, סנטר, ולחיים שתי עיניים, שערות שתי אוזניים, שתי ידיים ציפורניים אצבעות. מה למעלה? - השמיים מה למטה? -אדמה. הופ למעלה, הופ למטה והכל מהתחלה.

לינה1

New member
תודה

annlee תודה קבה לך על השירים. בהודעה הקודמת אמרת שיש לך ספר התכוונת לספר "להיולד"? אם יש לך אפשרות אשמח אם תוכלי לשלוח תודה

אלהלה

New member
עוד רעיון ליצירה../images/Emo20.gif

טביעות אצבעות עם צבעי גואש, או אודם, ואז מוסיפים את המשך הציור בטושים דקים. - פורסים דף ארוך ושמים צבעי גואש בתבניות שטוחות. הילדים דורכים על הצבע והולכים על הדף.. ואותו דבר הטבעה של כפות הידיים בצבעים. בעניין הידיים הכנו פלאקט גדול כזה של הטבעות כפות ידיים וזה היה קישוט בסוף השנה עם משפט כמו: להתראות בשנה הבאה... צועדים לקראת השנה החדשה... מושיטים יד לשלום... מתאים גם ליום העצמאות בהטבעות ידיים בכחולים

אני וגופי

גוף / שלומית כהן-אסיף האנשים אינם שקופים בבית שקוראים לו גוף הם גרים. הפרצוף הוא שלט הלשון - מפתח. הפה הוא דלת הנחיריים - ארובות העיניים - חלונות והחיוך על הפנים הוא תמונה לקישוט. וקשה לדעת מה קורה בפנים אם לא מספרים על הבית בו גרים. ידיים חמודות יש לי שתי ידים חמודות השתיים יד אחת ביד שניה לחיצות ידיים יש לי שתי ידיים חמודות השתיים שתי ידיים על הראש מלטפות ידיים יש לי שתי ידיים חמודות השתיים מחובקות השתיים יש לי שתי ידיים חמודות השתיים שתי ידיים נחבאות היכן הם הידיים? ידיים בכיסים יצאתי לטייל והידיים בכיסים פגשתי חתולים, כלבלבים וגם סוסים. אצבע אחת אוציא מהכיס אומר שלום, ושוב אכניס. (שתי אצבעות אוציא מהכיס.. חמש אצבעות אוציא מהכיס..) חמש אצבעות חמש אצבעות יצאו לטייל לקחו על גבן תרמיל ומקל טיפסו ועלו על ראש גבעה ו.. הופ! נפלו אל הבקעה. יושבים כולנו יחד היום ומביטים למרום יד מתרוממת אומרת שלום! וצונחת בום בום בום. חמש האצבעות זרת, קמיצה, אמה אצבע, אגודל, כל חמש האצבעות לא קשה בכלל. יד שמאל, יד ימין נהפוך את הצדדים שתי ידיים זו מול זו ומהתחלה.

מי יכול - דתיה בן דור

מי יכול לשים יד על הראש? אני יכול לשים יד על הראש. כך, כך - יד על הראש. כך, כך - יד על הראש. מי יכול לשים זרת על האף? אני יכול לשים זרת על האף. כך, כך - זרת על האף. כך, כך- זרת על האף. מי יכול לשים מרפק על מרפק? אני יכול לשים מרפק על מרפק. כך, כך - מרפק על מרפק. כך, כך - מרפק על מרפק. מי יכול לשים סנטר על הברך? אני יכול לשים סנטר על הברך. כך, כך - סנטר על הברך. כך, כך - סנטר על הברך. מי יכול לשים טוסיק על הכסא? אני יכול לשים טוסיק על הכסא. כך, כך - טוסיק על הכסא. כך, כך - טוסיק על הכסא.

לפעוט - שרה לוי-תנאי

שתי ידיים, שתי רגליים, שתי עיניים, שתי אוזניים, אף אחד ולא יותר. זה המצח, זה סנטר. הלחיים - שתיים, השפתיים - שתיים. היסגרנה - השיניים, הלשון - לכי לישון. יד יש לי / שרה לוי-תנאי יד יש לי, ואצבעות - חמש. חמישה ילדים הם ולכל אחד - שם יש. האגודל הזה - כלל אינו רזה. אצבע טובה מאוד - אוהבת לעבוד. האמצעית - אמה, גבוהה וחכמה. הרביעית היא הקמיצה - החמישית היא זרת, נחבר אותן ביחד והנה: אדון וגברת. וזרת הקטנטונת - תינוקת היא, ילדונת!

למעלה