חומר לעבודה.

yuliyuli1

New member
לי יש חומר על קושי הפוך

במשך שנים היה לי קשה לראות הבדידות של אחי וניסיתי לשכנע את ההורים שלי שהכי בשבילו יהיה להכניסו להוסטל,
, עם אנשים דומים לו שאולי יהיו חברים שלו, אבל זה לא יצא לפועל.
פעם אחת זה עמד לקרות אבל הוא כבר הגיע עד להוסטל, קיבל רגליים קרות וחזר הביתה.
אני מאמינה שהוסטל כזה היה יכול להציל אותו מהמצב הנפשי הקשה שאליו נקלע אח"כ ולהמשך הטרגי.

dina199

New member
כמו ששלומית אומרת - הכל תלוי בנפשות בפועלות.

בטוח שיש מקומות טובים.
אבל העובדה שיש מקומות טובים לא שוללת את קיומם של זוועתיים (שלצערינו קיימים).
והבעיה בזוועתיים שקשה מאוד להוכיח את הזוועות.

arana1

New member
זאת גם התחושה שלי

בהמון מקרים הפתרון הכי טוב לכולם הוא למצוא לאוטיסט סביבה חוץ ביתית
כמו שלא מעט אנשים יודעים וכותבים כאן אז סוג הלחצים שאוטיסטים חווים בקירבה משפחתית יכול להיות קשה להחריד
למרות שמאוד אוהבים אותם ודואגים להם
יש משהו דווקא בקירבה המאוד הדוקה שבגיל מסויים עלולה למשהו נפיץ מאוד

זו גם הסיבה שכל כך חשוב לבנות אלטרנטיבות יותר איכותיות ממה שאלו"ט יודעת להציע היום

yuliyuli1

New member
במקרה שלנו זה לא סביבה משפחתית לחוצה

כי הוא לא גר בבית ההורים אלא היתה לו דירה משלו בקיבוץ.
הבעיה היתה בדידות בגלל חוסר קשר עם בני גילו.

galitkm

New member
אולי אם ההוסטל היה ראוי ומתאים לו

הוא לא היה מקבל רגליים קרות וחוזר הביתה...אולי הבעיה לא עם היציאה להוסטל, הבעיה כנראה עם איכות ההוסטל ועם ההתאמה שלו למי שמיועד לגור בו (רק השערה שלי, לא מתיימרת לדעת, לא מכירה כמוך את הפרטים)

לא תמיד יודעים אם ההוסטל מתאים עד שלא מנסים

בניגוד למה שטוענים כל מני מומחים מטעם עצמם בפורום לאוטיסטים לא תמיד קל לקבל מצב חדש ולהסכים לשינוי...

galitkm

New member
יש לי בעיה עם המשפט הזה

"לא תמיד קל לקבל מצב חדש ולהסכים לשינוי". בלי קשר לאח של הכותבת מעליי או למישהו ספציפי כאן בפורום - לדעתי המשפט הזה נכון לכל אחד ולא רק לאוטיסטים. מעטים מאוד האנשים ששמחים לשינוי, רוב האנשים מעדיפים את המוכר על החדש והלא ידוע, גם אם המוכר הוא לא משהו ואפילו די רע. זה נכון לרוב בני האדם, לא"ס כמו לנ"ט, חוץ מאשר קומץ הרפתקנים נועזים שמהווים בדרך כלל אחוז קטן מהאנושות.
המשפט הזה גם ממש לא מדויק - לדעתי, כמעט כל אחד כולל א"ס - ישמח ויקפוץ מיד על שינוי ומצב חדש אם יהיה לו ברור שזה לטובתו ויותר טוב מהמצב הנוכחי. תציע לאנשים לעבור דירה למקום אחר ותראה שהרוב יתנגדו, גם אם לא ממש טוב להם בדירתם הנוכחית. תציע לאותם אנשים לעבור לגור בדירת פאר יקרה ויוקרתית בתנאים טובים בהרבה מהתנאים הקיימים אצלם ונראה מי יתנגד - א"ס או נ"ט זה לא משנה...
כדי לקבל מצב חדש ולהסכים לשינוי אדם צריך להיות משוכנע שהמצב החדש יהיה טוב בהרבה מהמצב הקיים, אחרת רוב הסיכויים שלא יסכים. זה נכון לרוב האנשים.
לפני שקנינו את הבית הנוכחי שלנו, גרנו בשכירות בבניין חדש יחסית בעיר אחרת אבל בהמשך הרחוב היו בניינים ישנים עם דירות ישנות מאוד, עלובות ומתפוררות. העירייה הציעה לבעלי הדירות הללו "פינוי בינוי" - לעבור לדירות חדשות כדי שיהיה אפשר להרוס את המבנים הישנים ולבנות חדשים במקומם והם לא הסכימו במשך שנים וניהלו משא ומתן כי הם רצו יותר ויותר למרות שהדירות שהציעו להם היו שווה הרבה יותר מהדירות שלהם. שמעתי שעד היום לא הצליחו לפנות את כולם משם....והם לא אוטיסטים, סתם אנשים רגילים

galitkm

New member
אז תציע להם מיליון דולר לא יקחו? הרי זה שינוי

מאוד פתאומי ורציני בחיים, שסכום כזה נופל לידיך ככה סתם...

galitkm

New member
למה לא לעניין? זו דוגמא לעניין

למשהו שאני מכירה. אומרים שאוטיסטים מפחדים ונרתעים משינויים. אני לא ממש בטוחה שזה נכון. מי שמתנגד לשינוי זה מי שמאמין שהשינוי יהיה לרעתו. אם תגרום לו איכשהו להאמין שהשינוי יהיה לטובתו - הוא לא יתנגד לשינוי. יתכן שאוטיסטים מגלים יותר התנגדות לשינויים מפני שרוב השינויים שהם חוו בחייהם היו שליליים. זאת הסיבה שאני למשל שונאת הפתעות - כי רוב ההפתעות שהיו לי בחיים היו לא נעימות או שליליות. כן גם הפתעות שבשביל נ"טים הן חיוביות וטובות כמו מסיבות הפתעה או אורחים מפתיעים בדלת בשבילי זה סיוט אני לא אוהבת מסיבות ובטח שלא מסיבות שעושים במיוחד בשבילי אז אם מישהו מכין לי מסיבת הפתעה הוא בעצם מכין לי משהו שאני לא אוהבת. ואתה חושב שזה מנע מחברותיי לארגן לי מסיבות הפתעה לאורך השנים? (זה לא מנע מהן, כי כנראה שכל אחד חושב שמה שהוא אוהב גם אחרים בטח אוהבים).

אז כולם יודעים שגלית שונאת הפתעות וצריך להודיע לה כל דבר מראש ולא מבינים למה אין אצלי ספונטניות. כי אני שונה, כי אני לפעמים אוהבת דברים שאחרים לא אוהבים ושונאת את מה שאחרים אוהבים. יש לזה סיבה, זה לא ככה סתם יצא ש"גלית שונאת הפתעות". אם היו מפתיעים אותי הרבה פעמים בצורה נעימה שמתאימה לי, למשל כמו בדוגמא עם המיליון דולר - נניח אם בכל במסיבת הפתעה הייתי מקבלת מעטפה עם מיליון דולר (הזוי וקיצוני - זה רק בשביל הדוגמא) בטוח שפתאום הייתי מתחילה לאהוב הפתעות...

schlomitsmile

Member
מנהל
הדוגמא לא נראית לי רלוונטית מי שהולך למלא טופס, מודע לסיכוי (הנמוך מאד) שיזכה.
הוא מכין את עצמו לשינוי המיוחל.
זה לא דומה לשינויים שקורים לפתע.
לרוב האנשים לא קל עם שינויים, אבל נדמה לי
שלהרבה חברים כאן יש דוגמאות לכך שלחלק מהאוטיסטים
זה קשה במיוחד.
הנה דוגמא: ה
מאד אוהב את סבא וסבתא שלו.
בשנה שעברה בחופש הגדול, סבתא התקשרה והזמינה אותו לישון אצלם. הוא מאד שמח. אבל בדרך לאוטובוס התחיל לבכות,
רץ הביתה ואמר שהוא לא יכול ככה, בהפתעה.

kagome10

New member
ניסוי שהיה יכול לבחון את זה

היה כולל אוטיסטים ונטים שגדלו בסביבה בה כמות ההפתעות החיוביות והשליליות שהם נתקלו בהם זהה.

מכיוון שהעולם מותאם לנטים ולא לאוטיסטים, הרי שאין דרך טובה לבדוק את זה. איפה תמצאי נ"טים שנתקלו בכל כך הרבה הפתעות רעות כמו שהאוטיסטים?

אולי אוטיסטים באמת רגישים יותר לשינויים, כרגע אין דרך אמינה לבדוק את זה.

schlomitsmile

Member
מנהל
מסכימה איתך, הקטע שהוא שבפועל, בעולם הקיים שאכן מותאם לנ"טים וחושף א"סים להרבה מרורים,
הרבה א"סים (אגב, גם אנשי אמצע)
מתקשים לעכל שינויים והפתעות, אפילו טובות, יותר מנ"טים.
לא בגלל שהם מקובעים, כמו שהרבה נ"טים טועים לחשוב,
אלא כי גדשה סאת ההתמודדות שלהם עם כלמיני דברים
שהם נאלצים לספוג, אבל זה לא משנה את השורה התחתונה,
וגם העולם לא צפוי לדעתי להשתנות מבחינה זאת
שהוא תמיד יהיה מותאם לנ"טים יותר מלאחרים, פשוט כי הם הרוב.

kagome10

New member
והם תמיד ישארו הרוב?

אני ממש לא בטוחה בזה, לא עם כמות האוטיסטים ההולכת וגדלה. ושום דבר לא מפריע לנו ליצור קהילה אוטיסטית, וקהילה כזו תהיה מותאמת יותר לאוטיסטים.

<אני במצב רוח אופטימי היום>

schlomitsmile

Member
מנהל
אני מניחה שהם יהיו הרוב בעתיד הנראה לעין, ונדמה לי שיש כמה דברים שמקשים מאד
על הקמת קהילה במובן ישוב אוטיסטי,
אבל סחתיין על האופטימיות

למעלה