חומר לעבודה.

חומר לעבודה.

אני עושה עבודה על אוטיסטים בוגרים.
אני צריך בעיקר כתבות שעוסקות בנושא-פרשיות התעללות בהוסטלים למשל, או מסגרות אלטרנטיביות.
גם יצירות של אוטיסטים בוגרים שנוגעות בנושא ומביעות התנגדות לגישה הריפויניקית יהיו מעולות.
תודה מראש.

אני לא יודעת כמה גדולים הסיכויים שלך

לקבל הפניות לפחות מפורום זה.
אולי כדאי לכתוב איזה סטאטוס בפייסבוק שמזמין הפניות כאלה וכן,לבדוק אם היו אירועים כאלה דרך פסקי דין (בהנחה שפה ושם מישהו עמד למשפט).
פסקי דין אפשר לגגל.

אני לא שמעתי על התעללות ספציפית באוטיסטים

מבוגרים, פרט לטענות של ענת נוי..
היו כמה מקרים של הוסטלים למפגרים בהם נמצאו מעשי התעללות.
היה מקרה אצל קרן נויבך ברדיו שהועלו טענות כאלה, אבל שבוע לאחר מכן הן הוכחשו נמרצות על ידי המשפחות...,
יש את המקרה של המוסד בפתח תיקווה....

galitkm

New member
אוטיסטים בוגרים

ששוהים בהוסטל וגם עוברים התעללות שם, או הורים לאוטיסטים ששוהים בהוסטל ועוברים/עברו התעללות - כנראה שאין כאלה שכותבים כאן. (כנראה שאלו שמועדים להיות קורבנות התעללות הם לא מי שיכולים בקלות לגשת לאינטרנט ולשתף אחרים במה שעובר עליהם). אם אתה מקליד בגוגל את המילים 'התעללות 'ו-'הוסטל' תקבל כל מיני מאמרים על מקומות שונים עם פרשיות כאלה רק שרובם לא מיועדים בהכרח לאוטיסטים. אולי אם תרחיב את המסגרות גם לבתי חולים פסיכיאטרים, מקומות שגם אוטיסטים בוגרים וצעירים מועדים להגיע גם אליהם, תמצא יותר מידע מה גם שאלו מקומות שאנשים שוהים בהם בדרך כלל באופן זמני, יוצאים ונכנסים ולכן יכולים לשתף בדיעבד, בניגוד להוסטלים

arana1

New member
מה זה התעללות בכלל ?

לדעת אנשים כמוני טיפולים זה התעללות
אז מה ?
זה נספר באיזה שהיא סטטיסטיקה
כמו שאני מרגיש את העולם אז גם הדרישות המקובלות כנורמטיביות זה אונס אלים בטירוף
אבל בדיוק כמו שיכולת החוסים לספר על אינוסם מוגבלת מאוד כך גם יכולתם של אוטיסטים רבים שאיכשהו שורדים את השיגרה בלי אשפוז ויודעים לבטא את עצמם נחסמת לחלוטין ולו רק בגלל שאף אחד לא מאמין לתחושותיהם ואף אחד לא מבין על מה הם מדברים בכלל

גור42

New member
נכון.

dina199

New member
קשה מאוד להוכיח התעללות.

אם כבר יש כתבה בתקשורת על התעללות בחוסים כלשהם במוסד כלשהו , סימן שהמצב לא רק היה מאוד חמור אלא מישהו גם הצליח לגלות ולהוכיח את זה.
הסטטיסטיקה העצובה שעל כל מקרה כזה שמגלים יש כמה וכמה מקרים שלא.

arana1

New member
בגלל שזו הנורמה

זה בדיוק כמו שפעם היה במעט בלתי אפשרי להוכיח הטרדה מינית
זה היה מקובל
זה היה נחשב נורמלי
אנשי שומע סיפורים על אנשים מכובדים,רופאים,טכנאים,המון בני אדם מכל הסוגים,שעשו דברים שהיום היו מביאים אותם למעצר ולפני שנים היו נחשבים לסתם קטע משעשע
כל כך הרבה תלוי ברקע החברתי
כהשתעללות באוטיסטים היא שיגרה אי אפשר להוכיח אותה
היא נחשבת להתנהגות תקינה
אפילו מתקנת

shavririt

New member
אראנה, בכלל אי אפשר להשוות..

הטרדה מינית, זו שאתה מדבר עליה, שהיתה על גבול ההטרדה כי לא היתה תמיד בכוח או באיום, לא דומה להתעללות.
כאישה מבוגרת שעברה בזמנו (אותו זמן שאתה מדבר עליו) לא מעט הטרדות כאלה, אבל לא בכוח או איום, אני רואה את ההבדל.
ו..לא, אף פעם זה לא היה נחשב נורמלי להציק, להטריד או להציע הצעות מיניות למי שאינה בת זוג שלך.
היה איזה סוג של הסכמה בשתיקה של שני הצדדים שלא לעשות פרסום לכך, כל עוד לא נעשה שימוש בכוח פיזי או איום.
כיום זה נחשב כהטרדה לכל דבר, ועדיין נשים רבות לא מעזות להתלונן, כי תמיד אפשר לומר להן שהן לא השתיקו מיד את המטריד
כי הן ניסו להפסיק זאת ברוח טובה, וגם לא הלכו להתלונן במשטרה. נסיון להתלונן בפני הממונה בעבודה הושתק לא פעם. גם אז וגם היום.
הקשר היחיד הוא בלהשוות טיפולים שלדעתך לא מתאימים ולא לטובת המטופל אבל אינם כוחניים - לאותו סוג הטרדות לא אלימות.
אבל זה לא מצב של התעללות במובן המדוייק של המילה, לא באדם מטופל וחסר אונים ולא באישה/ילד/איש שפוגעים בהם בכוונת פגיעה מפורשת.
אולי על כך כתבו לך באותו פוסט שעליו שאלת מדוע מפרשים דברים שלך תמיד כקריאת תיגר (לא כתבת במילים האלה אך במשמעות זו).

galitkm

New member
התעללות זה תמיד קשור גם לחוויה של הקורבן

זה לא רק עניין תרבותי או חוקי. תרבות וחוקים משתנים כי אנשים משנים אותם. אם יהיו מספיק מי שישכנעו שהתנהגות מסוימת נחשבת התעללות - יש סיכוי שהחברה תאמץ את ההגדרות שלהם. ויש יותר ויותר אוטיסטים כל הזמן...
לפני הרבה שנים ראיתי סרט שנקרא אסקימו לימון, אם אני זוכרת נכון היתה שם סצינה קצת דומה למה שעשה חנן גולדבלט, אם היום מישהו עושה דבר כזה הוא יקבל עונש, אבל לפני יותר מ20 שנה זה היה נחשב סתם מצחיק. זה לא אומר שנשים היום יותר רגישות מפעם, זה לא אומר שמי שעברה דברים כאלה פעם לא חוותה זאת כהתעללות. זה אומר שפעם לא היה הרבה מה לעשות עם הרגשות שנפגעת ושאת חושבת שנעשה לך עוול גדול או התעללות.
וגם - לפני יותר מ20 שנה היה מקובל ענישה גופנית לילדים שהיום נחשבת התעללות. לפני 100 שנה היה מקובל להכות ילדים עם חגורה והיום מי שעושה ככה מגיע למעצר. כולם כאן יסכימו שהכאת ילדים עם חגורה זאת התעללות. אבל לפני שניים שלושה דורות זה היה נחשב חינוך.
אני דווקא לא אתפלא אם חלק גדול ממה שאוטיסטים בוגרים מגדירים כאן כהתעללות ושלא נחשב כיום כהתעללות, אכן ייחשב התעללות לכל דבר בעוד כמה עשרות שנים

שלומות0

New member
איך אפשר להוכיח התעללות

שהציבור שפגיע לזה נחשב ל"חולה נפש" שאיננו יודע מה הוא מדבר ואף אחד לא מאמין לחולי נפש
מי בכלל יאמין לציבור כזה?
איך אפשר להוכיח התעללות מציבור ששללו את חרותו ומינו לו אפוטרופסיים זרים שאינם חבריו או בני משפחתו?
להגיע למוסד שמתעללים בחוסים זה יותר מזל משכל, ויותר נכון יש אומץ לאחד העובדים שחש ייסורי מצפון לקום יום אחד ולדבר, ועצם הדיבור יכניס גם אותו לקטגורית חולי הנפש..
לפיטורין ואפילו למצב של אי יכולת לעבוד יותר בשום מקום אחר!

שלומות0

New member
אלו שמצליחים להוכיח

ם בני אדם מאוד חזקים מבחינה רגשית , שלקחו על עצמם לא לפחד לחשוף על אף שהם לא יודעים מה יעלה בגורלם שחשפו את הדברים, וגם כנראה שיש להם איזה גב
אולי עיתונאי שעומד לצידם כי בלי זה הסיכוי שיצליחו לחשוף מבלי שהם עצמם יהפכו לבלתי כשרים גבוה במיוחד..
ודרך אגב גם עיתנואים והתקשורת לא תמיד מקבלת כל תלונה שפונים אליה.. גם התקשורת היא לא תמיד "טלית שכולה תכלת", גם להם יש את האינטרסים שלהם
ומאוד חבל כי אם הם היו מקבלים קצת יותר תלונות ממה שהם מקבלים כיום היה להם הרבה פרנסה.

shavririt

New member
לא רוצה לקלקל אבל...

אני מנסה להבין אלמו, האם אתה רוצה אך ורק כתבות, יצירות, ראיונות (אולי), של אוטיסטים שנפגעו?
האם זה לא חד צדדי? מה עם אלו שנעזרו ונתרמו והתרשמו חיובית מעזרה/טיפול שקיבלו?
או אולי אתה רוצה להעמיד זה מול זה גישות שונות? הרי לא הכל התעללות.
אנא הסבר מה המטרה וגישת העבודה שלך.

galitkm

New member
לא מבינה

ואם נניח שהוא באמת היה מבקש רק כתבות, ראיונות ויצירות של אוטיסטים שנפגעו - למה זה חד צדדי?
אני שואלת כי לדעתי, אם מישהו היה מבקש כאן ההפך - כתבות, ראיונות ויצירות של אוטיסטים שמרגישים שנעזרו, נתרמו והתרשמו חיובית מטיפול שקיבלו - האם מישהו טוען כלפיהם שהם חד צדדיים?
ואם נניח, במקרה הזה שמישהו היה מבקש כאן כתבות והתרשמויות חיוביות של אוטיסטים על טיפולים - היה עונה לו כאן דווקא איזה אוטיסט - שהוא יכול לתת לו כתבות והתרשמויות מטיפולים - אבל לא חיוביות אלא שליליות - האם המבקש היה מקבל את זה בשמחה ומוסיף את זה לעבודתו? אני מניחה שרוב הסיכויים שלא...

למעלה