ואת היפני
ב1987 שתיקן את ספרי המטילים בעברית היכרת ? ברפוחיה בפיינה קיבלתי ממנו שיעור מאלף בלכידת עכברים ישנו על הערסלים, בחתול לא האמנו ... ואיך היפני הצליח תוך כדי שינה לזנק מהערסל ישר לבקבוק בלי לשכוח לנער אותו לפני ואז לשפוך את תוכנו לתנור , למה ? כי אחרת הם קופצים לי בחזרה החוצה ... דקלם . העכברים אהבו אותו לא פחות משהוא אותם ונשכו אותו בכל הזדמנות, איך הם טיפסו למרומי הערסל זו היתה תעלומה בעיני אך הדבר הכי מדהים היתה הסבלנות שלו . הוא הגיע לנטלס ברכבת הפחם מריו טורביו למיטב זכרוני כמובן בחינם , ולמרות שכבר עבר יותר מחמש שנים ביבשת הקשיב בעיניים פעורות לשלושה מטילים חדשים ישראלים אלא מה ... שהגיעו לפני שלושה שבועות ליבשת והסבירו לו איך לטייל , ישבו איתו שעות והוא הקשיב בנימוס בלי לומר מילה על כך שכבר תיקן את השטויות שכתבו בספר ... הוא היפני היה המטיל הטוב ביותר שפגשתי מעודי , טוב יותר מהשויצרי שעבר את כל היבשת על סוס עם סיר בודד מלאכת יד , טוב יותר מנבות בוגר הסירת שיכל לעשות כל דבר פשוט כל דבר טוב יותר מהמקומיים עצמם , הרבה יותר טוב ממני למרות כושר האילתור ההבנה והיכולת שלי לרתום את המקומיים לעשות לי את הטיול . טוב יותר מתמיר שלומי המיתולוגי המטפס הראשון על האלפא מאיו ובודאי טוב יותר מגינסברג ,בבלי, חסקין ,טוני, וכיוצא בזה הרפתקנים שפגשתי . הוא היה רמה אחרת שאנחנו בני המותה הפשוטים לא נגיע אליה לעולם מדוע מפני שהקדיש את חייו לטיול , וככזה הוא עזב אותנו . נתי