חומר חדש, מתי??

אזירפאל

New member
אה, ועוד משהו

כתבת שאתה תקנה דיסק רק אחרי שתכיר אותו ותתמכר אליו - לא חבל? ככה יוצא שאתה לא באמת תהנה מהדיסק. שמע, אני לא פוסל הורדות לגמרי. אני חושב שאפשר לנצל את כל העניין הזה דווקא לקנייה יעילה יותר. נגיד ואתה מתעניין באלבום מסויים של אמן, במקום לקנות אותו ישר בלי להכיר אותו בכלל ולהתאכזב, תוריד שניים-שלושה שירים ממנו. אהבת? כנראה שתאהב את שאר האלבום, אז קנה אותו. לא אהבת? תמחק ושכח מזה. היום יש עוד אפשרויות - יש את יוטיוב, שאמנם גם זה לא שיא החוקי אבל זה עדיף מאשר להוריד (כי זה אף פעם לא ממש הופך לשלך, זה רק זמין להאזנה), ויש כמובן את מייספייס, שזו האפשרות המועדפת עלי. לא רק שזה חוקי, גם השירים שם הם אלה שהאמן בחר לשים.

Fairywitch

New member
דיסק סנטר והתו השמיני קיימים רק בת"א, לא?

דווקא את CENTURY CHILD קניתי ב-50 בטאואר רקורדס.

אזירפאל

New member
לטאוור רקורדס יש לפעמים יציאות טובות

OK Computer ב-50 ש"ח, למשל.
אבל באופן כללי הם מאוד יקרים. דיסק סנטר יש בת"א, לתו השמיני יש שתי חנויות בירושלים ויש גם בנתב"ג.

Fairywitch

New member
מסכימה חלקית-

אמנים רבים מקבלים היום כסף עבור הורדות של חומרים שלהם, למשל בשיטת ה-ITUNES, שמאפשרת הורדה חוקית של קבצים במחירים סמליים. לאט לאט מפתחים שיטות של תגמול לאמנים על הורדות של חומרים שלהם. בסה"כ שיטת ההורדות חושפת את החומרים האלה ליותר קהל- וגם זה מאוד חשוב לאמן. יחד עם זאת- קבצים יכולים להיעלם, להפיגם, להימחק, והם סתם מין משהו לא מוחשי במחשב או בנגן. זה לא כמו להחזיק ביד אלבום של הלהקה. ובקטע הזה אני מסכימה איכשהו עם ירידת הערך. לכן- אלבומים טובים של אמנים שאני אוהבת- אני תמיד קונה, כי זה פשוט יותר... יותר. מה יותר טוב? לשמוע קבצים של ME או להחזיק ביד את הדיסק? מה שכן- אמנים שהוציאו אלבום שיש בו רק שיר מוצלח או שניים-שלושה (ולא, אני לא מרמזת על "אנטר", בכלל לא)- לא הייתי קונה את האלבום גם אם לא הייתה אפשרות להוריד קבצים, בין אם באופן חוקי ובין אם לא.

אזירפאל

New member
שמעי

אין בעיה ממשית עם הורדה של שיר או שניים מתוך אלבום שאת לא אוהבת. הרי זה גם כל הקטע של סינגלים, לפרסם את האמן, ולכן יש קליפים וכו'. ובנוגע ל-iTunes - אני גם לא מתלהב מזה, כי אני מאוד אוהב דיסקים (וממש לא נרתע מהפעולה של להכניס דיסק למערכת. להפך), אבל מי שהדיסק לא חשוב ורוצה שיהיה לו את המוזיקה באופן חוקי, זה פיתרון מצויין.

Brombit

New member
~רק תגובה כללית לעניין ההורדות ../images/Emo115.gif

אני מבינה ש"לגנוב" שירים מהאינטרנט זה לא חוקי כי שומעים את השירים בלי לתת תמורה למי שעשה אותם, אבל המצב ההפוך נראה לי די אבסורדי... אם לא היה אפשר להוריד, היה אפשר רק לקנות דיסקים לפי העטיפה שלהם, או מקסימום לפי שיר או שניים ברדיו (כשיש אמנים שבכלל לא משמיעים ברדיו...), וככה זה 'חתול בשק' ואפשר רק להמר... ולהמחשה- איך הייתם מכירים את וויד'ין בלי האינטרנט? הייתם קונים דיסקים אקראיים בחנות ובמקרה הייתם מגיעים אליהם?

אזירפאל

New member
כמו שכתבתי

אפשר להשתמש באינטרנט כדי להכיר מוזיקה חדשה ועדיין לקנות דיסקים. להפך, הרבה אמנים מרוצים מהמצב הזה, שאת יכולה להוריד שיר או שניים שלהם ולהתרשם. בנוסף, יש גם את מייספייס, שלכל אמן כיום יש, שאפשר לשמוע שם כמה שירים. חוץ מזה, מה עשו פעם כשלא היה אינטרנט? גם פעם אהבו מוזיקה, לא פחות מהיום. ואיך היית מכירה את ווית'ין? רדיו, המלצות וכדו'.

Liquid Dreams

New member
אני מסכימה איתך לחלוטין.

אני לא תמימה, גם אני מורידה לפעמים, אבל ברוב הכמעט מוחלט של המקרים זה כדי להכיר אלבום ולדעת אם אני אוהבת אותו מספיק כדי לקנות אותו. אה, ובאופן אישי, דווקא כן הכרתי את ווית'ין במהלך חיפוש דיסקים בטאוור רקורדס

A t a s h i

New member
../images/Emo45.gif גם אצלי הורדות זה יותר בשביל להכיר.

גם אני, אני מורידה, אם אני לא אוהבת - אני מוחקת, אם אני אוהבת - אני קונה. המקרים שזה לא בשביל להכיר - זה פשוט כשאני אוהבת רק איזה שיר או שניים בדיסק, או כשאני לא מצליחה להשיג את הדיסק. יש המון דיסקים שאני נורא אוהבת, וכל הזמן מחפשת לקנות, אבל לא את כולם אני מצליחה להשיג. :X

Fairywitch

New member
../images/Emo45.gifכמוני בדיוק. וזה היה ככה גם בתקופה

שהזכרתי בהודעה אחרת כאן, כשהייתי מקליטה מהרדיו. מה שממש אהבתי- קניתי. מה שחיבבתי- לא. מה שלא אהבתי- מחקתי. היום אני פשוט נחשפת ליותר אמנים, שלא מושמעים ברדיו. ועוד משהו- יש לי חברה שרק צורבת- גם דברים שהיא ממש אוהבת. אבל מה? גם אם היא לא הייתה צורבת- היא לא הייתה קונה, נקודה. אז זה לא ממש משנה, אני מניחה.

Fairywitch

New member
כשלא היה אינטרנט הייתי מקליטה מהרדיו או

מחברות. לןא קניתי יותר מוסיקה מקורית מהיום, אולי אפילו להיפך, כי בלי האינטרנט נחשפתי לפחות אמנים. את ווית'ין הכרתי בזכות הורדת שירים, ותוך חודש קניתי את כל שלושת האלבומים שלהם. לולא האינטרנט- סביר שלא הייתי קונה אפילו אלבום אחד... ושיהיה ברור שאני כן בעד קניית חומרים מקוריים, אבל יש להורדות הרבה יתרונות גם לאמנים עצמם (מעניין שבדיוק תכננתי פוסט בבלוג שלי על הנושא הזה...).

Ice Queen 7

New member
"כל שלושת האלבומים שלהם"?

הבנו שאת לא אוהבת את אנטר, למה להתעלם מקיומו לגמרי? תביני שהם הקליטו והוציאו אותו בדיוק כמו שהקליטו והוציאו את שלושת האלבומים האחרים, והוא עוד האלבום הראשון שלהם אז בלתי אפשרי להתכחש אליו ככה. את לא אוהבת? "שלושה מהאלבומים שלהם" או משהו

bachner1

New member
אבל זה בצחוק...

ברור שהיא מודעת לקיומו... היא סתם מתעלמת ממנו בצחוק, לא צריך לקחת את זה ברצינות או לקחת ללב..

nomad21

New member
../images/Emo45.gif מה גם שאנטר בטוח טוב יותר מ2

החדשים יותר, ולדעתי גם יותר טוב מME אפשר לומר אפילו שהתאכזבתי אחרי שאר האלבומים, כי אנטר היה הראשון ששמעתי.

Fairywitch

New member
הפעם אני חייבת להסביר:

א. כמו שנאמר כאן- זה בצחוק. אני תמיד כותבת ככה, ואין כמובן שום כוונה לפגוע או להעליב. מקסימום לגרום לאנשים להגיב ב-
ב. וזה יותר חשוב- במקרה הספציפי הזה הייתי רצינית, בהקשר לדיון שמתנהל כאן- קניתי את כל שלושת האלבומים שאהבתי. במקרה של אנטר לא שמרתי גם את הקבצים הלא-חוקיים, אז ווית'ין לא הרוויחו ולא ניזוקו. ג. אין מה לעשות- הרכב הלהקה באלבום הראשון באמת היה שונה. במובן מסויים זאת באמת לא אותה להקה. בהרכב הנוכחי שלהם הם אכן הוציאו רק 3 אלבומים, וזה היה נכון גם אם הייתי מתה על אנטר...

Ice Queen 7

New member
הממ

לפי החוברת של האלבום זה אותו הרכב, אבל בקליפ של Mother Earth משתתף המתופף הקודם ולא סטפן

למעלה