חומר חדש, מתי??

rotembaroch

New member
חומר חדש, מתי??

אני כבר כל כך מת שיצא להם כבר אלבום חדש, אבל לפי הקצב שאני רואה שהם מוציאים שזה כל 3-4 שנים לאלבום אחד יש לנו עוד שנתיים מינימום. מישהו יודע אולי אם הלהקה מקליטה משו חדש?, נראה לי שכשיצא הדיסק שלהם אני יקנה את המקורי (הרשאון שלי) מרוב שאני מעריך ואוהב אותם. ואם קצת חפירה אז מי הולך למופע שלהם?.. תאמת חשבתי שיהיה הרבה יותר הענות בפורום אבל אני רואה שאין התלהבות. הלוואי והיה לי עוד חברים שאוהבים את הלהקה , כרגע יש חבר שמתנדב לבוא למרות שהוא לא אוהב את הסגנון . מה איתכם? ומישהו יודע את המחיר המדוייק לפסטיבל הזה? רותם.

Ice Queen 7

New member
אם אני זוכרת נכון,

קראתי איפשהו שהם יתחילו בקרוב לעבוד על אלבום חדש (או שכבר התחילו?). אני מקווה שהאלבום הבא יצא עוד קצת פחות מ3 שנים
האלבומים שיצאו עד עכשיו לא מספיקים לך? P: אין הרבה התלהבות בפורום כי בפסטיבל הזה ישתתפו עוד הרבה להקות וזה אומר שווית'ין יופיעו עם פחות שירים.. וגם לא בטוח שזה יתקיים בכלל, זה נשמע מוזר מדי שבמקום כמו ההאנגר 11 יהיה פסטיבל של 15 שעות. המחיר המדוייק כתוב בצד של הפורום, 340 ש"ח

אזירפאל

New member
"יקנה את המקורי [...] מרוב שאני מעריך ואוהב

אותם". סתם מתוך סקרנות: ממתי קניית אלבום הפכה למחווה ועשיית טובה לאמן שהוציא אותו?

bachner1

New member
מאז החל עידן האינטרנט וההורדות...

זה לא ממש בסדר, אבל זה המצב. ואיך אחרת אתה מפרש את מה שרדיוהד עשו עם האלבום האחרון? (חוץ מהפירוש ש"מי שבאמת מעריך אותם ישלם בשביל זה", במילים אחרות מה שכתבת)

אזירפאל

New member
מה שרדיוהד עשו

לא נותן אישור גורף להוריד את המוזיקה שלהם בצורה בלתי חוקית. אם זה אכן היה כך, הם לא היו טורחים להקים אתר במיוחד בשביל האלבום. חוץ מזה, הנקודה לא היתה לתת את המוזיקה בחינם, אלא לעשות ניסוי קטן שיבדוק כמה אנשים מוכנים לשלם בשביל אלבום כשלא קובעים להם את המחיר מראש. נכון, היה אפשר להוריד בחינם, אבל זה היה זמני ומאוד יוצא דופן (לא יודע אם אתה זוכר אבל זה עורר לא מעט הדים).

bachner1

New member
ברור,

אבל תאמין לי שהם לא היו עושים את זה אם לא הייתה כל התרבות של ההורדות.. זה עורר גלים כי זה שיקף את המציאות של ההורדות הבלתי חוקיות בצורה טובה. זה היה כמו אמירה ש"אם אתם בכל מקרה עומדים להוריד בחינם את המוזיקה שלנו, לפחות תעשו את זה דרך האתר שלנו".

אזירפאל

New member
נכון, זה שיקף את המציאות

אבל עדיין לא הפך אאת המציאות הזאת לחוקית.

bachner1

New member
אבל חוקים אמורים גם להיות הגיוניים

אני לא אומר שאין היגיון מאחורי החוק הזה, ברור שיש, אבל כיום הוא לא הגיוני כי אין שום סיכוי שאנשים ישמרו אותו. הוא בבחינת גזרה שאין הציבור יכול לעמוד בה, בין אם אנחנו מרוצים מזה או לא.

אזירפאל

New member
בעיני לא הגיוני לשלם על חניה

אבל אני עדיין אקבל קנס אם לא אעשה זאת. כך או כך, זה החוק וצריך לכבד אותו. בעיני זה הגיוני לגמרי שתצטרך לשלם על מוזיקה שמישהו יצר. זה שהציבור לא עומד בזה לא אומר שהוא לא מסוגל, וזה שכולם עושים את זה לא הופך את זה לפחות גרוע.

bachner1

New member
אבל עובדה שאפשרי לאכוף את החוק

שאומר שבמקום שהחניה בתשלום- משלמים. אין אפשרות לאכוף באופן אפקטיבי חוק שאומר שאסור להוריד באופן בלתי חוקי. זה בדיוק כמו בחוק הסיגריות- אני מסכים בתיאוריה לגמרי עם הרעיון של החוק. מעולם לא עישנתי ואני לא סובל שמעשנים לידי והייתי רוצה שלא יעשנו במקומות ציבוריים. אבל כל זה לא הופך את החוק לריאלי- אין אפשרות לאכוף אותו באופן אפקטיבי אלא אם כן רבע מהאוכלוסיה יהיו שוטרים. המצב בשטח, מה לעשות, לא השתנה בכלל מאז חוקק החוק. לדעתי אם אין אפשרות לאכוף חוק, אין הרבה הבדל אם מחוקקים אותו או לא, גם אם הוא צודק והגיוני, כי הוא לא ישנה את המצב. המצב הזה, כמו שאתה אומר, הוא גרוע ולא צודק, אבל מה לעשות, הוא קיים ולא עומד להשתנות.

אזירפאל

New member
אני לא מנסה לשנות את העולם

אני יודע שכל עוד לא אוכפים את החוק כולם ימשיכו להוריד כמה שבא להם, אבל אני פשוט אומר - תעצרו שניה ותחשבו האם זה באמת בסדר. בוא נעזוב לרגע חוקי או לא; זה מוסרי? מוסרי לקחת עבודה של מישהו ככה בחינם? לזלזל בערך שלה? אז יהיו את אלה שיקראו לקניית דיסקים היום מחווה לאמן, אבל לדעתי המצב ההפוך פשוט לא מתקבל על הדעת, ולא הוגן כלפיו...

TheImpactBoy

New member
../images/Emo45.gif

דיסק עולה בסביבות ה80 שקל. אני לא אזרוק 80 שקל על דיסק שאולי לא יהיה טוב, אני אוריד, אשמע, ואם אני אתמכר, אני אקנה. גם ככה הוא טחונים מהתחת.

rotembaroch

New member
תמיד האומנים מתלוננים שמורידים את השירים שלהם

אז אני חושב שהם רוצים שיקנו את הדיסקים שלהם. וחוץ מזה כיף שיש את הדיסק המקורי של להקה שאתה מאוד אוהב. ולא , לא מספיק לי ה4 אלבומים שהם הוציאו כי כבר חרשתי עליהם ובא לי לשמוע משהו חדש וזה לא שלא ניסיתי , שמעתי את אפיקה ואת ניטוייש אבל שתי הלהקות האלה לא מתקרבות לווית'ין.

rotembaroch

New member
"לא בטוח שזה יתקיים בכלל"

מזאת אומרת ? יש איזשהו ספק שהם בכלל מגעים? ובאמת נשמע מוזר פסטיבל של 15 שעות באנגר. יאללה עד שהם באים לארץ הם לא יכולים לתת איזה הופעה אחת טובה ככה רק שלהם .

Amir Noy

New member
../images/Emo45.gifזה יותר בכיוון של מחווה לחברת ההקלטות ><"

nomad21

New member
מאז שאנשים שומעים בפלייסליט שלהם

עשרות ג'יגה של שירים, אז אתה קונה רק להקות שאתה מעריך בצורה מיוחדת.

אזירפאל

New member
(תגובה מרוכזת לכולם)

בסדר, אז כולם מורידים, לכולם יש 'עשרות ג'יגה של שירים'. זה עדיין לא משנה את העובדה שזה לא חוקי, ושאף אמן לא מאשר שיתוף של המוזיקה שלו (אלא אם כן הוא מאפשר הורדה בחינם מהאתר שלו או משהו, או שנותן אישור להוריד מתוכנות שיתוף קבצים). חוץ מזה, כל הקונספט של להוריד שיר, כסתם קובץ בתוך ים של קבצים, מוריד מאוד מערכו.

TheImpactBoy

New member
לא מסכים.

עידן ה-דיסק עם 12 שירים מספיק לי במערכת סטריו בחדר- נגמר, אנשים אוהבים אוספים אישים שלהם שמורכבים מ500 שירים (פחות או יותר). ודיסק זאת הוצאה יקרה מאוד (יש לי במחשב בסביבות ה6346356456 דיסקים). חוץ מזה, האמנים עושים את ההכנסות הגבוהות שלהם מהופעות ולא מהמוסיקה עצמה.

אזירפאל

New member
קודם כל

לגבי מה שכתבת למעלה - דיסקים לא באמת עולים 80 ש"ח. נכון, יש כאלה שכן, אבל זה תלוי מאיפה קונים. אף אחד לא מצפה ממך לקנות בחנויות יקרות כמו טאוור רקורדס, צליל או המטאל שופ. יש את דיסק סנטר והתו השמיני, שלא רק זולים במיוחד (דיסקים ב-40 עד 60 ש"ח בד"כ) יש בהם מבחר הרבה יותר גדול. אם לרגע תנסה לעשות לעצמך סוויץ' במוח ולחשוב שהמוזיקה שאתה יכול להוריד בחינם לא באמת שלך ולא באמת מגיעה לך, תבין ש-40 ש"ח על אוסף של 12 שירים זו הוצאה חיונית, וגם הוגנת כלפי האמן וחברות התקליטים (כן, חברות התקליטים. אל תתחילו לי עכשיו עם הבולשיט של העשיקה של האמנים. אני לא מבין ממתי כולכם הפכתם ללוחמים למען זכויות האמנים. עובדה שכשאתם קונים דיסק של להקה שאתם אוהבים במיוחד זה לא מפריע לכם). ונכון, האמנים מרוויחים כסף מהופעות, אבל זה כמו שתלך לסופר ותרשה לעצמך לגנוב את המוצרים הזולים, כי לפי התיאוריה שלך הוא מתפרנס רק מהיקרים (מה שברור שלא נכון). אגב, לא חייבים לקנות דיסקים. אם הקונספט של הדיסק לא כזה חשוב לך, אפשר להוריד שירים מ-iTunes ועוד אתרים, זה יוצא הרבה יותר זול. דיסק זו הוצאה יקרה מאוד? 40 ש"ח יהרגו אותך? אתה לא מוציא 30-40 ש"ח על ארוחות בחוץ? איכשהו, נראה לי שמוזיקה היא נכס הרבה יותר גדול. ולגבי אלה שמעדיפים אוספים אישיים שלהם עם מספר גדול של שירים - אין עם זה בעיה. הם יכולים לקנות את הדיסקים או השירים באינטרנט וליצור לעצמם איזה אוסף שירצו. כל עוד זה לשימוש אישי, זה חוקי לגמרי.

למעלה