חומר ומיכל

מיק67

New member
חומר ומיכל

מצרפת קטע שכתבתי היום בעקבות השרשור על הצבא ובעקבות ההתלבטות שלי בנוגע להמשך דרכה של בתי במערכת החינוך.
אולי אפשר לצרף את זה גם לועדה הזו, שתיכנס בהם קצת רוח חדשה..

חומר ומיכל

אם אכין בצק ואניח אותו לתפוח בכלי קטן הוא יגלוש ויהרס. אם אמזוג מרק לצלחת שטוחה הוא ייזל לצדדים. לא אמזוג ליטר מים לכוס שמכילה רק רבע ליטר ולא אדרוש מהצהוב של הביצה להפוך לקצף.

לכל חומר יש לי במטבח מיכל שמתאים לו ושמאפשר לו להיות במיטבו. לחומרים הנוזליים, המוצקים, הדביקים, הקפואים והחמים. כי רבים החומרים ואף הולכים ומתרבים ואין לצפות שיסתדרו כולם באותם התנאים.

כשאני נכנסת לאחת מהחנויות לענייני מטבח/בישול אני מוקסמת מכמות המיכלים והכלים שמתחדשים כל הזמן כדי לאפשר לחומרים להיטיב את ביצועיהם ולמצות את הפוטנציאל הגלום בהם.

ומנגד, דלות המיכלים מול החומר האנושי.

חומר אנושי רב ומגוון לפחות כמו אצלי במטבח נדחס כולו ללא הבחנה לאותם המיכלים- אותו הגן, אותו בית הספר, אותם מבנים חברתיים כמו מוסד הנישואים ובסוף תחת אותה אבן מרובעת באותו בית הקברות.

במקרים הקיצוניים יש מיכלים אלטרנטיביים שאינם שונים באופן מהותי מהמיכלים המקוריים, אלא מעט יותר רחבים/פתוחים גבוהים/נמוכים.
אבל רוב החומר האנושי ממשיך להדחס לאותם מיכלים ומכיוון שזה לא באמת אפשרי אז הוא גולש, נוזל, מכתים ונכשל.

האבסורד הוא שלמרות שלא הייתי מאשימה את הבצק שתפח וגלש אלא מבינה את הטעות שלי, את החומר האנושי מאשימים כאשר הוא גולש ומנסים לחתוך אותו, לשנות אותו, בצורה מכנית או בצורה כימית והעיקר שאיכשהו ייכנס למיכל.

כמה מוזר שבחברה ובתקופה שהכל מתחדש בה וכל יום ממציאים עוד ועוד דברים שאף אחד כבר לא צריך, ששפע הוא שם המשחק ומכל דבר יש אלפי סוגים, דווקא במיכלים הכי חשובים כלום לא משתנה. אותם מיכלים נשארים על כנם מאות של שנים. מאות! השינויים הם קוסמטיים בלבד ואינם מייצרים שום דבר חדש.

גם כשלון המיכלים להחזיק את החומר לא משפיע. אחוזי גירושין גבוהים, ילדים שמתלוננים 12 שנה על בית הספר וממשיכים ללכת אליו, מדינות שנלחמות זו בזו.

האם ייתכן שמי שנדחס וגודל לתוך המיכלים הללו בכלל אינו מסוגל לדמיין מיכלים אחרים? או שלדמיין אפשר אבל אחרי שנקצצת ושונית כדי להתאים למיכל, כבר אין בך את הצורך העמוק למצוא את המיכל שבו תוכל לשגשג באמת?
ואיך ייראה המיכל הזה? שלך, של ילדיך? האם תוכלו לעצור לרגע ולדמיין אותו?

schlomitsmile

Member
מנהל
אהבתי מאד את הקטע הזה

אין לי מושג איך ייראה המיכל של כל אחד מילדיי,
שלי כנראה משהו כזה

גמיש, שקוף, מרחף, צבעוני, וקרוב לעצים

מיק67

New member
אני אוהבת את הדימויים הויזואליים שלך

אשמח לרחף בבועה צבעונית לצידך..

schlomitsmile

Member
מנהל
יש לי (משום-מה...
)הרבה תמונות של בועות.
בכוונה בחרתי את זו שבה יש כמה בועות שמרחפות זו לצד זו

מיק67

New member
זה מיכל אופטימי דווקא

לי זה נראה כמו רחם ויש ממנו יציאה ברורה למקום אחר.
הרבה פעמים אני מדמה תקופות קשות בחיי כמעין רחם, כמו אינקובציה שממנה אני נולדת להבנה חדשה וכמו כל לידה - זה כואב..

schlomitsmile

Member
מנהל
החוויה הזאת מוכרת גם לי
אבל הריון נמשך זמן קצוב

אני מדברת על מצב, שאם נמשיך עם הדימוי שלך,
העובר כבר נמצא במצוקת חמצן,
ההריון עבר את החודש התשיעי מזמן
וכנראה שאמו מתה- אין שום פתיחה

מיק67

New member
אבל יש צירים...

שלחתי לך מסר כדי שחדר הלידה יישאר פרטי..

arana1

New member
אין כאן שום פקפוק,הם לא יבינו והם לא מבינים

הרי אחרת הם לא היו מוציאים תחת ידם מסמך שנראה כאילו נכתב בימי הביניים

dina199

New member
מי שנדחס למיכל ומתמרד (כדי לשרוד)

(כמו בצק שגולש החוצה) אומרים שהוא אלים ומתנהג בצורה לא תקינה . ובכלל לא חושבים שיש קשר כלשהו בין ההתנהגות שלו לבין דחיסתו למיכל..

arana1

New member
סליחה על ההערה הלא פואטית

אבל מה שכתבת זה אחד הסיבות שאני אוהב כל מיני פרטים טכנים שנתפשים כמדליקים רק לחנונים מושבעים
כמו למשל העובדה שהתעשייה מפתחת כבר הרבה זמן ובקרוב נראה יצור ושיווק של מסכים גמישים
אני אוהב את הקטע הזה גם בגלל שלדעתי הוא בלתי נמנע ולכן ככזה מצביע על משהו חי ופועם ואנושי שכל הזמן מנסה לחלץ את עצמו מתוך כלאו
כמו גם הקטע של ההתרבות המתמדת של ערוצי הביטוי,עד למידה שבה ידם הרעה של הסמכויות והעורכים כבר כמעט קצרה מלחתוך לכל מה שאנושי את הוורידים
לי ברור שהדברים האלה יתרמו לאיכות החיים של האוטיסטים הרבה יותר מכל הטיפולים וההתערבויות שרק מזיקות להם מאוד
השתנות הכלים זה שם המשחק
אחרי זה כדאי לעקוב
ואין ספק שמעמדם של האורזים והחותכים הולך לעבור שינויים שממש לא ימצאו חן בעיניהם
המגמה של התאמה אישית משחקת בדיוק לצרכים וליכולות של האוטיסטים
שאחת הסיבות שהם לא מתאימים לאריזה שכופים עליהם היא דווקא נטייתם ויכולתם לחיות התאמה יותר טובה בין החומר למיכל
והדבר ניכר לכל מי שרואה

למעלה