חומר ומיכל

מיק67

New member
ובכל זאת המיכלים המרכזיים

משתנים מעט מדי, לאט מדי.
וזו הסיבה שאני לא רוצה לראות הצלחה בבית ספר או בצבא כמשאת חיי וכשאיפה של בתי כי ברור לי שאלו מיכלים לא מתאימים.
והפיתוי לדחוס אותה לאחד מהם הוא גדול לפעמים ואני צריכה להזכיר לעצמי שהיא החלוץ לפני המחנה ושיום אחד אף ילד לא ילך לבתי ספר עלובים ובינוניים.
וזה לא קל לעמוד מאחורי המילים של עצמי עובדה שהיא עדיין הולכת לחטיבה ואחיה הולך לתיכון ואם לא יקרה נס הוא גם ילך לצבא בעוד שנתיים.

dina199

New member
אני אוהבת את הסגנון.

אבל בעצמי לא מסוגלת לכתוב כך
.
אולי אם ההודעה שלי על כאב היה נכתבת בצורה פואטית, היא היה מקבלת יותר תגובות

arana1

New member
אין ספק

וגם אני איני רוצה בכך וכבר שנים אני כותב בפורום הזה שהמטרות האלה אינן ראויות לא לאוטיסטים ולא לבני אדם בכלל

זה לא קל עד בלתי אפשרי לעמוד מאחורי המילים האלה כי בניגוד למילים ולתפישות הנהוגות, לאלה שלנו, אין עדיין תשתית מתוקצבת בנדיבות אין סופית כמנגנונים חברתיים,ארגוניים,כלכליים,רפואים ,מדעים,חינוכיים... שכל מי שיבקש לסטות מהם ולו מעט ימצא את עצמו מול תהום אין סופית
אולי לכן להרבה אוטסטים אין ברירה אלא לשתוק ולהתנתק ולקוות לניסים
אלא שבדיוק לכן אני נאחז גם בקנה הקש של הרמזים הכי זעירים לכך שאפילו תחושת הזיקה בין המרכזי לשולי משתנה
ובעולם ובחברה שבו ובה גם הדיכוטומיה בין מרכז שחצני,חסר ספקות,אלים ודורסני לבין שוליים מעורערים,שקופים,חסרי אחיזה וקול, משתנה,ולו מעט,יש לנו תקווה
והיא משתנה
והרבה מהבטחון העצמי של הזרם המרכזי הוא פוזה חלולה,הרי זה בדיוק למה הוא כל כך מדכא ומעצבן,וכיוון שמוצקתו היא אשלייתית בעיקרה(וזו גם הסיבה שכל כך הרבה אמצעים ומאמצים מתבזבזים לשווא) תהליך קריסתו יהיה מהיר בהרבה ממה שנראה או נחזה
ולכן מי שדבק בכללי יקרוס גם הוא
וזו אזהרה שחשוב לבטאה לאלה שבאמת דואגים לעתיד של הילדים שלהם

לי ברור שחלק מהמבנה הפיזי-נפשי של הרבה אוטיסטים הוא כזה שלא מפריד בנוקשות בין מרכז איטי ויציב לבין שוליים מהירים וחסרי יציבות,
ובדיוק לכן כשמטיחים אנשים כאלה חזור ושוב במבנים שעדיין מבוססים על ההפרדה השמרנית והארכאית הזאת אז לא רק שמחמיצים את היכולות המדהימות האפשריות ממבנה כזה אלא שמקבלים את כל מגוון התופעות הידועות לנו כחוסר וויסות חושי ורגשי ותנועתי
כשאדם נולד מחונן באיזון מסוג מאוד מסויים מוטח ונדחס כל הזמן למסגרת שבנויה על איזון שונה לגמרי הוא מבטא את מאפייני האיזון השונה בצורה מוגזמת נורא
כי ההבדלים בינו לבינה מעצימים ומגבירים גם את מאפייניה הרעים

כשתשימי אדם לא היררכי במערכת היררכית הוא יהפך לאדם הרבה יותר היררכי מאלה שחיים את המערכת הזאת בטבעיות
וזה נכון כמובן במיוחד לילדים שעוד לא עומדים לגמרי על דעתם וכל מה שהם רוצים זה להשתלב
ואז מה שקורה זה שהוא חי את ההיפוך של עצמו
ולכן מועד להצפה ולחוסר אוריינטציה ובכלל לקיום מאוד מאוד נדיף וחסר יציבות
שלא לדבר על העובדה שאדם כזה נותק לגמרי מהכיוון שמאפשר לו התפתחות הכי מדהימה
זו שהוא בנוי לה ונולד לה ומוכוון לה

יש צורך דחוף בעזרה ובהבנה של מסגרות שיאפשרו גם לאוטיסטים להתפתח כיאות
מה שיש היום זה מסגרות שתומכות בהתפתחותם לאנשים נורמטיבים
כאלה שאומרות שהם צריכים עזרה על מנת להיות כמו כולם
אין אפילו מסגרת אחת שעוזרת לאוטיסטים להיות הם עצמם

יש כמה דרכים להאיץ את התפוררות המרכזים
אחת מהן זו הישירה,לנסות לדבר עם האנשים המאיישים אותם,זו דרך שעלולה להתברר גם כהכי איטית,כי האנשים האלה אטומים לחלוטין
האחרת היא העקיפה,להתגייס ולבנות אלטרנטיבות,להפנות את הגב למשרדי הממשלה ולמערכת החינוך ולמערכת האבחון ולנסות לגייס מתוכנו פתרונות המבוססים על ההנחה שאנחנו בעצם חיים במדבר,בארץ הכלום,על הכוכב הלא נכון ,וצריכים להתחיל ליישב אותו כמעט מהתחלה
אפשר שדווקא הדרך שנתפשת כעקיפה תתברר כמהירה ותכליתית יותר

מיק67

New member
כך היה כשהייתי חלק מהקמת בית הספר הדמוקרטי

הבן שלי סיים גן חובה וכשהלכתי לבית הספר המקומי לרשום אותו הרגשתי שאין מצב שאני אעשה את העוול הזה לילד כל כך אנרגטי ויצירתי. רק להיות שם פיזית בחצר האפורה, המדרגות והמבנה שמזכיר לי בית סוהר עם הסורגים הצפופים על שורות של חלונות. בררר...
אז עזרנו להקים בית ספר דמוקרטי צעיר ומשפחתי. נסענו שנתיים פעמיים ביום לעיר אחרת כדי שילמד שם ובסוף עברנו לגור שם.
והוא פרח. יחסית. כי גם שם היו כמה הנחות יסוד שהיו זרות עד כאב לחומר שממנו הוא עשוי.
אחרי 6 שנים שם נאלצנו לעזוב כי לא היה המשך והוא עבר לחטיבה רגילה. לשמחתי אני מגלה שאם נותנים לחומר מספיק שנים במיכל מתאים, הוא מפתח עמידות מסויימת לנסיונות קיצוץ והתאמה בהמשך. הבן שלי חסין למדי לנסיונות של התיכון לשנות אותו (והם בהחלט מנסים!!)
אבל מה שרציתי לומר שהמאבקים וכמויות הכסף שנאלצנו להוציא בשנים של המאבק על קיום הדמוקרטי היו מתישים.
אני חושבת שיש לי את הידע והיכולת ליצור מיכל חדש אבל לא בטוחה שיש לי את הכח הדרוש.

schlomitsmile

Member
מנהל
יצירת מיכל מתאים מייצרת גם אנרגיה חדשה נכון שצריך לקחת "הלוואה/קרדיט" של אנרגיה כדי להתחיל,
אבל אח"כ האנרגיה הנחסכת מביטול הצורך להדחק למיכל לא מתאים,
וזו הנוצרת מהמצאות במיכל מתאים, עושות את העסק לכלכלי גם מבחינת האנרגיה

וזה באסוציאציה חופשית, מזכיר לי שיר
http://www.youtube.com/watch?v=gEMdujq5kFM

מיק67

New member
חנה זלדה מאוד מזכירה אותי

במצבי הנוכחי חסר האנרגיה

מה שכתבת על כך שיצירת מיכל מייצרת אנרגיה היא הרעיון הכי משמח וטוב ששמעתי היום! תודה!

מסכימה איתך ארנה

אבל לצערי גם לכך צריך תקציב ולכן אני חושבת שצריך להמתין לאדם הנכון שישמע ויסכים לדרך הזאת על מנת שיוכל לתקצב את האלטרנטיבות האלה, לצערי אנחנו חיים בעולם שבו כל הרמת פרוייקט מצריך כסף

אולי כי כרגע אין לנו אלטרנטיבה אחרת

אני מרגישה בדיוק אותו דבר רק לאור העובדה שאני גם צריכה לפרנס אותם אז אני מסתכלת על מוסדות החינוך כעל תקן בייבי סיטר

מיק67

New member
ביביסיטר אמור להיות נעים, לא?

לצערי אך לא להפתעתי הביביסיטר חטיבת הביניים לא נעים בכלל..

dina199

New member
האם מה שאני כתבתי (שדרישה

מא"ס 'להתחשב בסביבה' זו דרישה ממנו להפסיק לעשות פעולות ש'מפריעות לסביבה')
זו הדרישה לשים את החומר (הא"ס) במיכל שלא מתאים לו ('התחשבות בסביבה' שזו מעשה מילת קוד ל'תשתוק ותתנהג כפי שדורשים ממך') ?
אני כן חושבת שזה זהה. רק מעניין אותי אם יש עוד אנשים שחושבים כך .

arana1

New member
יש

אלא שמטבע הדברים זה אנשים שקשה להם מאוד לדבר ולהתבטא או שהם פשוט הבינו ובמידה רבה של צדק שאין בזה טעם כי אין עם מי

צריך להבין שגם שפה זה סוג של מיכל
כשאנשים מדברים או כותבים יש מאחורי כל מילה שורה ארוכה מאוד של הנחות קוגנטיביות ורגשות טעונים
וכיוון שהעומק הרגשי והקוגנטיבי של האוטיסט הוא אחר מזה הנורמטיבי
וכיוון שהנורמטיביות מבוססת בעיקר על בריונות ואלימות כוחו הגס של הרוב על המיעוט
אז עצם השימוש בשפה מופקע ממי שחשוב אחרת גם דרך הישענות על אינטואציית המובן מאליו וגם דרך הפסוודו מדע והעלק מחקר והכאילו טיפול שמגדיר כל מי שחש אחרת כמילולי מדי,כטכני מדי,כחסר עומק ומודעות להקשרים הנכונים

השפה עצמה,דווקא בגלל היותה האלמנט המשחרר ביותר,הפכה בידיים הנורמטיביות למכשיר הדיכוי האכזרי ביותר,ולכן,לרוב האוטיסטים יש רק 2 ברירות,או לשתוק או לדבר לקירות

מיק67

New member
לדעתי זו כבר תוצאה מתקדמת

מתי א"ס צריך להתחשב בסביבה? כשהסביבה בנויה בצורה שתומכת רק במספר מצומצם של התנהגויות.
הסביבה עצמה היא המיכל, לא הדרישה להפסיק משהו.
הדוגמאות הכי ברורות הן כמובן בית ספר או כל מסגרת פיזית נוקשה אחרת אבל אפשר להביא דוגמאות נוספות -
אצלנו למשל הא"סית לא אוהבת לחלוק אוכל. שונאת לתת ביס או טעימה וממש סובלת אם מתבקשת לקחת מנה משותפת במסעדה. זה מאוד הפריע לנו בעבר כי זה נתפס כחוסר התחשבות בסביבה, אגואיסטיות וכן הלאה (כי היא כן תבקש לטעום משהו שמוצא חן בעיניה אצלנו בצלחת)
הסביבה שלנו, המיכל שלנו, היה מורכב ממעט מאוד אפשרויות תגובה במצב כזה - מותר לתת לטעום, מותר לחלוק ובמקרה הקיצוני מותר להגיד "אני אשאיר לך בסוף"
בעקבות הילדה הודיתי שגם אני שונאת להתחלק במנות ותמיד שנאתי. זה מלחיץ אותי משום מה. הבנתי שצריך להוסיף עוד אפשרויות למיכל הזה ונכון להיום זו אפשרות לגיטימית לא לחלוק.

למעלה