חומצה פולית

שרונה27

New member
חומצה פולית

שלום מזמן לא כתבתי כאן רציתי לשאול איזה מינון של חומצה פולית צריך לקחת והאם אפשר לקנות ללא מרשם רופא? תודה

סיגל 01

New member
לא זוכרת את המינון, אבל רוב הטבליות

מכילות את אותה הכמות (נעם יודעת את הכמות המדוייקת שדרושה ואני מקווה שהיא תגיב בהמשך). את יכולה לקנות בלי מרשם רופא. כדאי ורצוי שלושה חודשים לפני ההריון ועוד שלושה במהלכו.

מרב.

New member
שרונה

בד"כ נותנים כדורים של 5 מ"ג- לי הם עשו נשירה הסטרית של השיער והפסקתי לקחת אותם, עד שקראתי בפורום שהמינון המומלץ ביום הוא 0.4- בַּצעתי אותם ל-4 וכך לקחתי. כיום אני נוטלת כדורי "פּרהנַטַל" שמכילים כל מיני ויטמינים וגם חומצה פולית- אפשר לרכוש אותם בחנויות טבע (יש כל מיני סוגים). לזה את לא צריכה מרשם רופא. מרב

שרונה27

New member
מק../images/Emo78.gif ועוד שאלה עקרונית חשובה:

האם כאשר אתן מחפשות עבודה חדשה אתן מספרות שאתן בטיפולים? מצד אחד הטיפולים גוזלים זמן וכוחות מצד שני אם הם מצליחים אז את בהריון ותוך 9 חודשים יוצאת לחופשת לידה. אז? תודה

מרב.

New member
שרונה

בעיקרון המינון המומלץ הוא 2 קפסולות, נדמה לי, אבל אני לוקחת רק אחת, וגם אותה מפספסת לפעמים
(עם יד על הלב, למען הדיוק צריך להיאמר שמדי פעם אני זוכרת לקחת אותה...) לגבי עבודה חדשה- זה כמובן נורא תלוי. ראשית- אם את בהזרעות או בהפריות. לא הייתי מספרת על הזרעות, כיוון שבדיקות הדם וה-US נערכות בד"כ מוקדם בבוקר ואינן גורמות לאיחור ניכר, אם בכלל, ולשם ההזרעה את יכולה לצאת לשעתיים שלוש, או פשוט לבקש יום חופש- אף אחד אינו צריך לדעת מה את עוברת. בהפריות הבעיה סבוכה יותר, כיוון שההיעדרות נרחבת יותר- השאיבה, לעיתים יום למחרת לא מרגישים טוב, ההחזרה, ויש בתי חולים שגוזרים מנוחה- לכן זה מאוד אישי ותלוי בכנות שלך ובמקום העבודה. מה שכן- לא הייתי מספרת את זה בראיון הראשון. תני למי שמראיין אותך להתרשם ממך, מיכולותייך ומכישורייך, ורק כאשר זה יגיע לכלל חתימה על חוזה או משהו מתקדם ברמה כזו- תחליטי אם לשלוף את השפן מהכובע. בהצלחה, מרב

שרונה27

New member
מרב, זה לא רק ענין ההעדרויות אלא

הסיכוי שאכנס להריון. אני בהפריות (ולא בהזרעות) והחשש שלי הוא שאם נגיד אני נכנסת להריון מספר ימים ואפילו חודש אחרי תחילת עבודה חדשה אז זו מין רמאות שכזו כי התחלתי עבודה חדשה הצהרתי שאני ראש גדול וכדומה ועכשיו בעצם בעוד פחות מתשעה חודשים אני נעלמת לחופשת לידה. אני מרגישה שאני עובדת עליהם בעינים לא? תודה

מה הקשר בין ראש גדול להריון?

לדעתי זו לא רמאות, כי אינך יודעת בזמן הראיון שאת בהריון. תחשבי על זה כך: אם לא היית בטיפולים, הרי שהיית הולכת לראיון בחוסר ידיעה מוחלט, בואי לא נשכח שמרבית הנשים מגלות על היותן הרות בחודש השני אם לא מאוחר יותר, ואנחנו יודעות על כך כבר בשבוע השני, האם גם זה צריך להיזקף לרעתנו, לא מספיקים יסורי הטיפולים? לדעתי אין בכך הקטנת ראש, רמאות או עבודה בעיניים, אנחנו חיים במציאות שמצריכה מאיתנו להפגין כושר "הישרדות", ובמיוחד במצב הכלכלי הגרוע בו נמצא כמעט כל העולם. מאחלת לך בהצלחה בריאיון וכמובן בטיפול הקרוב. טליה

מרב.

New member
שרונה

זו לא עבודה בעיניים- גם לנשים שמבקשות להיכנס להריון יש זכות לחפש ולמצוא מקום עבודה. זה היה אחרת אם היית מחפשת מקום עבודה כשאת יודעת שאת בהריון- ומשקרת בעוז מצח, אבל המצב שונה בתכלית. הלוואי שתמצאי את עצמך בהריון יום למחרת שתתחילי לעבוד, אבל את יודעת שלא תמיד זה כך, ולפעמים זה לוקח זמן, וצריך לשלם את המשכנתא בינתיים. עצתי לך, כמו שכתבתי קודם, אל תהיי כנה מדי מוקדם מדי. תני להם להתרשם ממך באופן אישי, ורק כשזה יתקדם לקראת סגירה- שימי את הקלפים על השולחן. המון הצלחה, מרב

שרילי

New member
הי שרונה

מחר אני מתחילה עבודה חדשה. אני לא סיפרתי שאני עוברת טיפולים(גם אני עוברת IVF). אני לא חושבת לספר לאף אחד במקום החדש על הטיפולים. זה לא אמור להפריע לעבודה, בסה"כ לוקחים כמה ימי מחלה בזמן שאיבה/החזרה. למרות הטיפולים, אפשר לעשות עבודה טובה, ואפילו מצויינת. לגבי חופשת לידה... מה אני יגיד... הלוואי כבר שכולנו נגיע לזה!!! שיהיה לך בהצלחה, גם במציאת עבודה והכי הכי בכניסה להריון!! שירלי

מיכל ק-ש

New member
שרונה

מינון: 0.4 מ"ג. אפשר לקנות ללא מרשם רופא. אני קונה ברשתות הפארמים ללא בעיה.

רחלי*

New member
סתם מחשבה../images/Emo62.gif

אני תמיד צוחקת שהחברות המייצרות עושות את הרווח הגדול ביותר מאתנו הנשים שבטיפולים . אני כבר כמעט שלוש שנים על חומצה פולית ובטוח שיש פה נשים ששנים לוקחות ובטוחות שהחודש הוא החודש אז איך לא אקח במיוחד שממליצים לקחת 3 חודשים לפני ההריון?

מרב.

New member
רחלי,

אצלי זה ממש לא כך- הפסקתי לקחת אותן באופן מוחלט לאחר כמה חודשים, וגם עכשיו, אני לא לוקחת סדיר. נראה לי פסיכי לחלוטין להפוך את הגוף שלי למצבור של חומצה פולית כשההריון עוד לא בא... בשבוע שעבר ביקשתי בדיקת דם לחומצה פולית- מעניין אותי האם יש חוסר או שמא מחסני חירום של חומצה פולית... לפי זה אחליט אם לחזור לקחת באופן מסודר. שבת שלום, מרב

TWEETY =^.^=

New member
לגבי חומצה פולית,,,,,,,,,,,,

המינון המומלץ גם על ידי משרד הבריאות הוא: 0.4 מ"ג שזה 400 מק"ג. מומלץ לקחת 3 חודשים לפני
ו-3 חודשים ראשונים של ההריון במינון הזה. בפרנטל יש רק 200 מק"ג ולכן המינימום שיש לקחת לפני ההריון זה 2 ליום. מיותר לקחת פרנטל לפני ההריון רק בשביל החומצה הפולית, מאחר שזה יקר ומכיל חיזוקים שכרגע איננו צריכות. למי שחושבת שיש לה חוסרים בגלל תזונה לא מאוזנת שתקח מולטי ויטמין ולא פרנטל. לסולגר יש חומצה פולית לבד שזה יותר זול ויותר ידידותי לבליעה - את הפרנטל אגב, בהריון צריך לקחת 4
ביום מהשליש השני והילך, ולפעמים צריך גם חיזוק של ברזל בנוסף. חומצה פולית הוא ויטמין מקבוצה B ,,, ועודפים ממנו יוצאים דרך הפרשות של הגוף כך שאין טעם לבדוק מחסני חירום - כי אין. מה שכן, כל חצי שנה בערך, רצוי לעשות חודש הפסקה כשלוקחים תוספים - לגבי החומצה פולית, אני כבר לוקחת שנה וחצי או יותר ולא עשיתי הפסקה
מין פד שכזה ,,,שמא אולי,,,, הכי חשוב זה שיהיה לנו בהצלחה ונשאיר את הפורום הזה בודד וגלמוד עם קירות מתקלפים ועובש בפינות
אההההה בעצם זו סירה, אז שיתאדו המים
והנה התחלתי לדבר שטויות , נו אני לא יכולה להיות רצינית יאמבה זמן
טוב הנה שתקתי

מרב.

New member
אהוי, נחמה!!

הפחדת אותי
באמת אין מחסנים? אני אוציא את התוצאות בקרוב ואעדכן. לקחתי את הפרהנטל גם בגלל החוסר ב-B12 (גם את זה ביקשתי לבדוק בבדיקת דם, מתוך תקווה שלא אצטרך להשלים את הזריקות שעוד נותרו לי
) אבל קראתי את הכמויות המומלצות באחוזים שרשומות על האריזה והחלטתי שאין שום צורך בכמויות עצומות שכאלו (יש ויטמינים שרשום שמספקים 100% מהצריכה היומית או משהו, זה לא נשמע לי הגיוני) ודווקא מתאים לך להיות רצינית, תנסי את זה מול המראה
מרב

TWEETY =^.^=

New member
פויייייי אחותי../images/Emo3.gif אני רצינית../images/Emo35.gif פוי

מירב יקירתי, אם את הולכת לבדוק את הB12 ולא הפסקת עם החומצה פולית חודש לפני לגמרי, אז התוצאות לא יהיו נכונות,,,חוצמיזה, שאם יש לך חוסר ב- בי 12 (לא בא לי ללחוץ על קאפסלוק) אז הפרנטל בכלללל אבל בכלללל לא יעזור לך ואת צריכה לקחת בי 12 בנוסף - הכי טוב זה הקטנים של סולגר תחת הלשון כי ככה הספיגה הכי טובה.

dandushx

New member
חומצה פולית../images/Emo91.gif

מה שאני לוקחת זה חומצה פולית 400 מיקרוגרם ,60 טבליות של רקח (קופסא בצבע טורקיז) בלי מרשם רופא , מומלץ לקחת 3 חודשים לפני כניסה להריון.

TWEETY =^.^=

New member
דנדוש,,,,אני ממליצה לך לעבור לסולגר

או לכל חברה טבעית אחרת, סתם כי אני דוגלת בללכת יותר על טבעי מסנטטי. סתם המלצה.

למעלה