חומצה מלית - מק

רציתי לספר לכם ש...

בפסח הביאו לי מארה"ב חומצה מלית (כן, זו שאני כל הזמן ממליצה עליה) מאז... אני עושה יותר, עייפה פחות, כואבת פחות ובכלל שמחה ונהנית יותר מהחיים. בהתחלה זה היה קצת מצחיק. עשיתי דברים וציפיתי אחריהם לנפילה של ממש. חיכיתי והיא לא ממש הגיעה. ואז עשיתי עוד משהו והייתי בטוחה שזהו!! יומיים מנוחה ו... לא!! תפקדתי לא רע
ואז בראיה לאחור התחלתי לשים לב לכל מיני דברים קטנים למשל: אני יכולה לחנות רחוק יותר מהחנות וזה לא סוף העולם, אני יכולה גם לשחק עם הבן שלי, גם לעבוד קצת בבית ובגינה ועדיין לבשל ולעשות כילים ולשמור על הבית במצב נעים
בעיה: GNC שייבאה את המוצר לארץ הפסיקה לייבא אותו לאחר שהסטוק הקודם לא ממש נמכר. המוצר חסר בארץ לפחות חצי שנה (אולי אפילו שנה) חשבתי לפנות להנהלה בארץ ולבקש שיביאו, רציתי לשמוע את דעתכם מה אתם אומרים? כדאי לקדם את העניין? כי אין טעם שאקדם אותו רק לעצמי. זה טוב אם זה יעזור לכולם (או לפחות להרבה). מה דעתכם?

ornelia

New member
נאווה בהמשך לכל התכתובת חומצה מלית

מה נסגר בסוף? האם יש דרך שנפנה לחברה להמשיך ולשווק זאת? האם במקרה את יודעת אם חוץ מארה"ב יש את זה בעוד כמה מקומות כגון: אתונה, או איך אפשר לדעת אשמח על כל התקדמות בענין

מיששש

New member
חדשות טובות על חומצה מלית ../images/Emo80.gif

גיליתי חומצה מלית בארץ: חברת KAL משווקת חומצה מלית עם מגנזיום ציטראט, מנגן, B6 ואולי עוד דברים ששכחתי... בסופרמרקט עדן באור יהודה (מקום מדהים! סופר ענק לשוחרי בריאות ואוכל אורגני במחירים סבירים יחסית) מוכרים שתי חפיסות (240 כמוסות), כל כמוסה מכילה 1,500 מ"ג חומצה מלית, ב-118 ש"ח. רק אל תתפסו אותי במילה, אני לא מבטיחה שאני זוכרת הכל כראוי... ובעצם, תהיה: חומצה מלית נמצאת בפירות וירקות - בעיקר בתפוחים. לא עדיף לאכול איזה שני תפוחים ביום? או לשתות מיץ תפוחים? נאווה, אולי את יודעת כמה חומצה מלית יש בתפוח? אם מצליחים להשיג את זה בכמות מספיקה דרך מזון, זה בטוח עדיף מתוספים שמסונתזים באמצעים לא הכי בריאים בעולם. נו, רק בריאות, מיה

tiaa1

New member
בוקר טוב. עד כה הייתי פאסיבית בענין

החומצה המלית. חשבתי שזה לא נוגע לי. אבל. . . לאחרונה אני סובלת מצרבות כל הזמן,ללא קשר למה אני אוכלת. כמובן שבשכיבה זה נהיה גרוע יותר. כדרך קבע אני מחזיקה טבליות סילאין ג'ל לידי ולעצים נקדמת עם אחת בפה. לאחרונה "גיליתי" את החלב. פתאום חלב קר 1% שומן מועשר עושה לי טוב ומרגיע את הצרבת. אני משתדלת לא להסחף בשתיה מרובה מידי אבל מידי פעם רבע כוס זה נהדר. אבל אתמול גם זה כבר לא ממש הרגיע.והבוקר קמתי עם צרבת. . .אני אגב צימחונית. נאוה, האם חומצה מלית יכולה להועיל ולהקל על הצרבת? (אין סיכוי שאני מרצוני החפשי אגיע לרופאה במרפאת פרסונל שלנו) היא ממש גורמת לי לצרבת בראש. לגבי מבצע הנקיון- בגלל מהות הרופאה ושיתוף הפעולה שלה אני בספקות,למרות שאני יכולה לקבל אישורים לבדיקות שציינת כל 3 חדשים כי יש לי מעט קולסטרול(גבוה)אבל גם הרבה כולסטרול טוב. בכל מקרה לפחות פעם בחצי שנה אני עושה בדיקות. מחכה לתשובה בוקר טוב לכולם.

ritosh

New member
היי נאוה

גם אני רוצה לנסות. אשמח לקבל את השם ושם היצרן באנגלית. אולי כדאי לעשות בפורום רשימה של אנשים שרוצים לנסות ולבקש מהיבואן להביא את המוצר בכמות שנבקש. כמה זמן צריך לקחת את החומצה המלית?

ornelia

New member
הי טיה

אני לא יכולה לענות לגבי כל חומצה מלית אחרת אך לגבי KAL שתיתי אתמול את הכדור הראשון ויש בכדור מיצוי של פלפל שחור ואני כן הרגשתי מכיוון שיש לי תוספת יוקר של אולקוס אז לדעתי זה קצת יקשה על הענין. לגבי חומצה מלית לבד ללא כל התוספות מסביב - על זה נאווה תשיב לך

tiaa1

New member
הי אורנליה. שאלה כללית: למה הטיפול

בחומצה מלית? בעצם זו שאלה לנאוה. אני בעיקר סובלת מתשישות כרונית הפיברומיאלגיה אצלי מורגשת "רק" בבעיות הזיכרון והקוגניציה, והפרעות בשינה. ואגב הפרעות בשינה-אני עובדת מעט ימים בשבוע ,והיום לא עבדתי. אחרי שעתיים שהיתי ערה(החתולות עשו מסיבה קולנית,ואחת מהן חושבת שאני" מנחת חתולים") חזרתי למיטה כשהן נרגעו ונרדמתי עד שהבן שלי חזר מהלימודים.. סתם יום של חול

החומצה המלית היא מרכיב שחסר

אצל חולי פיברו ותשישות. מה אמור לקרות כשלוקחים? פחות כאב, פחות עייפות |בכלל - שיפור כללי בסימפטומים. זהו תוסף ייחודי למחלות אלו.

SideKick

New member
חומצה מלית וגישה הוליסטית...

את טוענת נאוה, שאצל חולי פיברו ותשישות חסרה חומצה מלית. השאלה היא אם החוסר נוצר בעקבות המחלה, או שהוא קיים שם מראש ומעודד את הסימפטומים של המחלה. ומתוך הגישה ההוליסטית - האם נטילת חומצה מלית באופן מלאכותי אינה "מעודדת" את הגוף להמשיך ולא לייצר אותה באופן טבעי, מה שאומר שבעקיפין נטילתה מעודדת היווצרות סימפטומים נוספים?

היי סיידקיק. צריך להבין את המחלה...

הגישה ההוליסטית מחייבת טיפול מקיף שנוגע בכל תחומי החיים. חולי פיברו סובלים מעייפות בלתי פוסקת ומכאבים תמידיים. הדבר היחידי שמשתנה זו חומרת הסימפטומים. כידוע לך, במצבים של כאב ועייפות כוחות הנפש הם בחזקת פאטה-מורגאנה. החומצה המלית מאפשרת לאנשים לתפקד!! הפיברומיאלגיה היא מחלה שאין יודעים את סיבתה או את מנגנוניה האחרים. יודעים היום לאבחן אותה, אבל יש רופאים שעדיין מאמינים שהיא לא ממש קיימת. מעטים יודעים עליה בין המטפלים ולאיש אין מידע מדעי לגבי דרכי הטיפול בה. הרפואה הקונבנציונלית מטפלת בעיקר עם תרופות נוגדות דיכאון. החומצה המלית היא תוסף ייחודי לחולי פיברו - מחלה שמוכרת מאוד בארה"ב. ברוב בתי הטבע בארץ תמצאי שאין מכירים את התוסף, וגם רוקחים לא שמעו עליו. אין לי מושג מי גילה את התוסף או את הקשר שלו למחלה, אבל אני דיי בטוחה שהמידע כרגע הוא בעיקרו קליני. הדבר החשוב בתוסף הוא שהוא מאפשר לחולים לחזור (לפחות קצת) למעגל החיים. עם ירידת חומרת העייפות והכאבים, יכול חולה הפיברו לפעול יותר בעולם. זה נותן תקווה, מכניס קצת אופטימיות, ומאפשר לבחון צדדים עמוקים יותר של המחלה - אצל מי שרוצים לצאת ממנה. כמובן שאפשר להיכנס לדיון על כל הצדדים האחרים של המחלה, אבל.. רוב האנשים רוצים פשוט הפוגה מדי פעם... זמן לקחת אוויר. החומצה המלית מאפשרת את זה.

אורנליה, אם הפלפל השחור שבמוצר

מגביר לך סימפטומים של אולקוס - המוצר אינו מתאים לך. נחפש לך מוצר בלי פלפל. החומצה המלית עצמה אינה גורמת לצרבת ואינה מרפאת אותה. צ ר ב ת הסיבות לצרבת שונות ויכולות להיות מנוגדות. למשל: עודף חומצת קיבה יכול לגרום לצרבת אבל... גם חוסר בחומצת קיבה יכול לגרום לצרבת. הטיפול באחד יחמיר את השני. כאשר לי יש צרבת (שלי נובעת מחוסר) אני לוקחת טבליות חומצה מלחית HCl(לא זו של השירותים) זה עובד כמו במטה קסם. לכן חשוב מטפל הוליסטי
שייקבע מה בדיוק צריך הבנאדם כדי לשפר מערכת עיכול. צרבת זה גם רגשי
heart burn כלומר: שריפה בלב וצרבת זה תמיד סימפטום אחד מתוך רשימה...

ornelia

New member
נאווה יקרה -

לדעתי לי יש עודף חומציות ואני נוטלת כל בוקר כדורים לאולקוס אני אפסיק השבוע עם החומצה המלית ובמידה ונמצא תזכרו שיש לי 2 חפיסות מלאות של 240 כדורים. מה שיש לי זה לא צרבות אלא ממש התקפות קשות. האמיני לי נהיה לי בלאגן בראש מרוב הכדורים שאני נוטלת בבוקר לאולקוס בצהריים ויטמינים ברזל ו-12 בלילה לכוסטרול וקלונקס לשרירים אני מרגישה כמו איזה אשה זקנה - ממש עצוב סוף השבוע אני אמורה לצאת לצפון ואני כבר רושמת איזה כדורים לקחת חלילה שאני לא אשכח והטיול לא יפגם

tiaa1

New member
הי אורנה, אני רואה שיש לנו מה להשוו

להשוות -בקוקטילים. אנחנו גם בטח מאותו הכפר-ז"א אותה רופאה. לפי התרופות. בכל מקרה, אני אשמח לקנות ממך עודפי כדורי חומצה מלית. אצלי זה לא אולקוס.זה דניאלה. הולכת לעבודה.

ornelia

New member
אוי טיה אם תעברי לתשובה שרשמתי לך

בפורום השני תראי שהצעתי לך זאת לפני שקראתי את ההודעה הזו שלחי לי מייל לכתובת ואשלח לך בשמחה

ניתושית

New member
../images/Emo18.gifחומצה מלית

קראתי כאן בפורום על נפלאות החוצמתה המלית. אני גרה בארה"ב ויש כאן סניפי GNC לרוב. נכנסתי וקניתי את החומצה הזו וכולי תקווה לעתיד טוב יותר. אקדים ואספר כי מצבי הדרדר בשבועות האחרונים, כאבים רבים מוציאים אותי מ"כלל שימוש" וחשבתי שהחומצה המלית הזו תושיע. ביום שלישי האחרון קניתי טבליות של 300 מ"ג, המוכר ייעץ לי להתחיל לקחת טבלית בבוקר וטבלית בערב ושאראה כיצד זה משפיע עליי. ביום חמישי הרגשתי קצת "מעוכה" יותר מהרגיל, אך לא ייחסתי לכך חשיבות. ביום ששי הגיעו זוג חברים בטיסה שארכה כ 3 שעות. הם הגיעו כי מלאו לי 40! והם באו לחגוג עימי את יום הולדתי. בערב שבת, לפני הקידוש, לקחתי 2 טבליות ביחד. וזהו, הפכתי מבחורה מלאת הומור ובדיחות ושימחה על הביקור הנהדר, לכמעט אילמת. בקושי סחבתי את עצמי, הרגשתי מאוד לא טוב, הרגשתי פשוט סמרטוט. לא אגזים אם אומר שהרגשתי קטטונית לייט.....ממש כך. מה אני רוצה לאמר, שהחומצה המלית לא הבכרח מתאימה לכל אחד עם פיברו. אני את השיעור שלי עברתי עם אורחים שהם חברים שלי ויקרים לי מאוד. בשבת בערב, שרוב החומצה הזו יצאה לי מהגוף, התחלתי לחזור לעצמי והמישהי הזו שאיתה באו לחגוג יומולדת עגול, החלה להיות היא עצמה... לי החומצה לא מתאימה, אל תצפו שהיא תתאים לכל אחד, הלוואי שכן היתה מתאימה

ניתושית, תודה!!

את מדגימה כאן בסיפור שלך כמה דברים שחשוב לשים אליהם לב: 1. לקחת את החומצה המלית כמו כדור נגד כאב ראש - מצפה למזור מהיר. 2. לקחת את החומצה המלית עפ"י ייעוץ כללי ולא עפ"י ייעוץ של מטפל הוליסטי - המלצה עליה אני חוזרת שוב ושוב. גם הפסקת אותה באותה שרירותיות בה התחלת - לא היה מי שיתמוך בך ו/או יסביר לך מה עובר עליך. 3. מה שחווית זו ככל הנראה ריאקציה = החמרה של סימפטומים כשלב ראשון של תהליך הריפוי. 4. 300 מ"ג זהו מינון קטן ביותר. במצב כמו שאת מתארת יש צורך בכמויות גדולות יותר והכי חשוב! - לאורך זמן!! בנוסף לכך, חשוב לקחת גם מגנזיום עם החומצה המלית וגם... יתכן מאוד שיש לך חוסרים נוספים שחשוב היה לתיתם לך. 5. משהו חשוב שאני מנצלת את תשובתי לך כדי להדגיש: כשיש הטבה אסור להגביר פעילות - צריך ליהנות מההטבה וההקלה. אני יכולה לספר לך על עצמי כך: אני לוקחת כמוסה שמכילה 800 מ"ג וגם מגנזיום 500 מ"ג ולצד זה כל מיני השלמות אחרות. בימים של עומס אני לוקחת עוד מנה בערב. ב- 10 ימים האחרונים הגזמתי מאוד ואני לא מקפידה על מנוחה או שינה. גופי דואב ואני עייפה. והיכן בכל זאת ההבדל? אני יכולה להתאושש אחרי מנוחה קצרה מהרגיל, הכאבים והעייפות הם תוצאה של עומסים שלא שמתי על עצמי מזמן. התיפקוד היומיומי שלי טוב מהרגיל: אני מצליחה לטפל בבית, לשחק עם הילד, לטפל בגינה, לסייד ועוד. אני קמה מוקדם מהרגיל ומצליחה לקום מהמיטה מהר מהרגיל. חשוב מאוד להבין את ההבדל בין תרופה כימית לבין תוסף מזון. את מוזמנת להצטרף ל"מבצע ניקוי אביב" אני מאמינה שלאורך זמן תרגישי הקלה. אם את מעוניינת, שלחי לי את המייל שלך במסר.

ניתושית

New member
תודה לתגובתך, נאוה

קודם כל, אני מסכימה איתך ברוב דברייך, העניין שהחמרה לצורך הטבה לא מתאים לי. אני לא מקבלת את הרעיון של "כדור נגד כאב ראש", ממש לא, אני לא מאמינה בזה. בארץ טופלתי בפרוזק (לא זוכרת את השם המדויק) ולא אהבתי את הפרוזק ומסיבות אחרות. לפני כ 3 שנים, כ 4 חודשים אחרי לידת בתי, היה לי דכאון אחרי לידה שבו טופלתי באותו פרוזק. בטיפול לדכאון, הפרוזק הציל אותי. בטיפול בפיברו, לא אהבתי את התגובה שלו עלי. בימים האחרונים, כפי שסיפרתי לקחתי את החומצה המלית בתוספת אולטרא אומגה, גם כן של GNC. את הכדור הזה, אני אמשיך לקחת. קשה לי לקבל את ההחמרה לצורך ריפוי. אני ממש בטראומה מהסופ"ש שעברתי. זה הגיע למצב שרציתי לבכות ולא יכולתי לשחרר את הרגשות שלי.... אפילו לא לבכות. את לא מקבלת שהחומצה המלית לא מתאימה לכל אחד? אני רואה בזה הגיון. באומרי את דבריי, איני מבטלת את נחיצות החומצה המלית לאחרים שגופם לא מגיב כגופי.

אני לא אומרת שהיא מתאימה לכולם

יתכן שלא - אין לי מידע שמכוון להבין או לזהות אותם אבל... ההתנסות שעברת קצרה מכדי לתת מידע אמין. "משבר החלה" כך קוראים לתהליך שלוקח אותנו בריפוי נכון ממצב של איזון מדומה (לחיות עם הסימפטומים) לאיזון אמיתי (בריאות) יש אנשים שעוברים משבר החלמה א-סימפטומטי (ללא סימפטומים) אבל... המטפל ההוליסטי מצפה להתפרצויות כחלק מהטיפול. מה צפוי? 1. סימפטומים של כבד - בתהליכי ניקוי וחיזוק כבד בדרך כלל: עייפות, חולשה, בחילות, לפעמים אפילו שלשול או הקאות. 2. החמרה של סימפטומים קיימים 3. הופעה של סימפטומים שהיו בעבר ונעלמו - לצורך התנקות מהגוף. 4.בהומיאופתיה גם מדברים על כיוון: מבפנים החוצה ו... אני חושבת שמלמעלה למטה אבל יכול להיות גם הפוך
(אני אברר) כשיש לי אדם שאינו יכול להתמודד עם החמרה אני מנחה אותו או נותנת לו תמיכות שיוודאו שהוא לא יחווה את הסימפטומים. זו החשיבות של מעורבות מטפל בריפוי.

למעלה