חומוס ופיתות

zoti

New member
חומוס ופיתות

מי יודע היכן ניתן להשיג את הנ"ל באיזור סן-פרנסיסקו או האיסט-איסט ביי ? את הכשר באוקלנד אני מכיר וזה קצת רחוק לי. ZOTI

פאצ"י, מנהלת פורום "חיי לילה".....

היתה גרה בסאן פרנסיסקו...היא ודאי יודעת...שלח/י לה מסר או שים/י הודעה בפורום שלה..... בהצלחה...

חומוס - הכי טוב

עושים לבד עם הרבה אהבה. אין לי פתרון אחר אלא הרבה אהבה (ואז לטעום ולשפר) *להשרות את הגרגרים ללילה (או יום שלם) *לשטוף (ולודא שאין אבנים בחומוס - זה קורה) *לבשל עם מלח והרבה פלפל שחור (רצוי גרוס) *לבדוק בבישול מדי פעם, כשהחומוס מספיק רך, כך שאפשר לאכול אותו (אבל לא לחכות עד שהוא ממש "נמס", אלא אם אתם אוהבים את החומוס מאוד עדין וחלק) *לסנן ולשטוף את רוב הפלפל השחור (לא הכל חלילה) *להשאיר מעט גרגרים שלמים לסוף *אם אתם עצלנים - להכניס למעבד מזון, אם אתם משקיענים - עם מועך תפוחי אדמה. אם משתמשים במעבד מזון - להזהר לא לטחון מעבר לרמת הגסות הרצויה * להוסיף (כבר מתחילת טחינת החומוס) טחינה גולמית, לא מעט שום, מיץ לימון, מעט מלח מעט מים ושמן זית. כמויות? קטונתי. לא מדדתי אף פעם. כאמור - עם הרבה אהבה ופשוט לטעום ולתקן. *לערבב עם הגרגרים השלמים ולא לשכוח צנוברים ושמן זית מעל. ובענין הפיתות: גם אני תהיתי הרבה זמן מאיפה מגיע החור לפיתה. עם המתכון הזה - הפיתות תמיד מצליחות לי. קסם פשוט צריך סבלנות (כמו כל דבר במזרח התיכון) חצי ק"ג קמח כוס וחצי מים פושרים כפית גדושה מלח קצת יותר מחצי כפית סוכר 15-20 גרם שמרים טריים ממסים את השמרים עם הסוכר ברבע כוס מים מחכים מערבבים הכל ביחד, לשים מחכים שעה שעתיים - עד שתפח מאוד לשים אפשר לעשות התפחה שניה או לא מחלקים לכדורים לא גדולים. משטחים אותם לפיתות מכניסים לתנור חם (חום גבוה) על תבנית מקומחת. כשהפיתות נראות כמו בלון, מחכים עוד קצת ומוציאים. בתאבון! (אין כמו פיתה טריה מהתנור עם חומוס טרי!)

zoti

New member
נשמע טעים אבל אין לי כח לבשל

אני רוצה לקנות. אני ועוד כמה חברים מנסים לעשות חומוס אבל לא יוצא לנו בטעם הנכון.

sirpad

New member
לי יש מתכון הכי הקל שבעולם

הולכים לחנות של ערבים,קונים חומוס שימורים מגעיל כזה ואז מערבבים עם טחינה גולמית ומתקנים תיבול והריי לכם אחלה חומוס בעולם.

ליילה

New member
תודה יובל, הצלת אותי

החומוס הוא הבעיה הכי גדולה במקום שכוח האל הזה שבו אנחנו גרים... פיתות עבשות ומוזרות שאין להן חור עוד אפשר למצוא פה מדי פעם, אבל חומוס, גם אם מוצאים הוא במחיר מופקע של 5 וחצי דולר ל 100 גרם חומוס, וגם הטעם שלו כאילו הכניסו בו סבון כביסה... והאמת שאני הייתי חיה בלי חומוס עד שמגיעים לניו יורק סיטי מדי פעם, אבל בן זוגי שיחיה, הוא בסוג של התמכרות... אז אני עומדת לנסות את המתכון ולדווח איך יצא... שיהיה לך ולכולם יום כתום

ליילה

New member
טוב, אז אני מדווחת...

ניסיתי את המתכון, היה בסדר.. קודם כל אני חושבת שלא בישלתי אותם טוב, כי קצת לא היה לגרגירים טעם, אולי צריך יותר מלח ופלפל דבר שני, שכחתי את השום
לא נורא, בפעם הבאה אני מקווה שיצא יותר טוב אז המתכון כנראה אחלה, הטבחית קצת פחות אבל זה נאכל עד תום, כך שזה בסדר תודה יובל..

ליילה

New member
החלטתי לא לתת להן לנסות

אתה יודע מה זה 3000 פרות אחרי חומוס???????
אבל אל תדאג להן, הן אוכלות טוב גם בלי הבישולים שלי שיהיה לכולם יום כתום

Ho Oh

New member
איפה תופס עוגב הד"ר לחומוס ופיתה

טוב אז אחרי נסיון כושל להכין פיתות החלטתי השבת (יום ראשון) לנסות את המתכון שלך לחומוס ולפיתות ואכן הצלחה!!!! רק רציתי לשאול אותך לגבי החומוס שאלה. תוך כדי בישול החומוס הקליפה נושרת מחלק מהחומוס איך אח"כ מנקים את החומוס מהקליפות לפני שטוחנים אותו. ישבנו בעלי ואנוכי לקלף את החומוס אחד אחד וזה היה ריפוי בעיסוק אך לא מתאים לעוד פעם. אז מה עושים? האם טוחנים את החומוס עם הקליפות? לגבי הפיתות הם מה זה יצאו מוצלחות קירפיות מבחות ורכות מבפנים וניתנות לחציצה.

יובית

New member
תנסי אולי ב......

בביקורי בסאן פרניססקו, כשביקרנו ה-ציינה טאון קצת בעלייה ראינו מיסעדה כשרה. לא ניכנסנו לשם כי זה היה מאוחר. אבל שווה לנסות, אולי הם מוכרים חומוס ופיתות. דרך אגב, ניסיתם ליראות במרקט? רוב המרקטים הגדולים מוכרים היום מוצרים כאלה במחלקת הKOSHER.

dazoti

New member
יש טחינה של תלמה אבל לא חומוס

אין מחלקה כשרה מקוררת. רק יבשה.

dazoti

New member
ורד

עד לפני חצי שנה גרתי בלונדון. ישנם כמה מקומות בהם נהגתי לאכול: 1. סולי´ס המוכרת בגולדרס גרין. אחלה שווארמה. 2. בקינגס רוד שבצ´לסי יש אחלה מסעדה לבנונית. יוצאים מהתחנה של סלואן סקוור והולכים על קינגס רוד בערך 300-500 מטר. המסעדה נמצאת בפינת רחוב מצד ימין. מומלץ ביותר. 3. הטורקית בגולדרס על פינצ´לי רוד. למעשה יש שתיים. אחת מול התחנת מישטרה ואחת קצת לפני בצד השני של הרחוב לכיוון המרכז של גולדרס. שתיהן זולות ויש להן עוף על שיפודים משובח !!! אבל עכשיו אני בסן פרנסיסקו ואני מת מרעב

עכשיו יש לנו עוד כמה

יש את צ´יט צ´אט - אחלה חומוס, גם דיזנגוף וגם מסעדת פיתה - יש גם פלאפל ויש את באז סטופ - כולן ישראליות אשכרה. לא צריך טורקית או לבנונית או יוונית בשביל חומוס, מה גם שברקע שומעים מוסיקה ישראלית! בפעם הבאה שאתה בדרך תעבור בלונדון (הכל ברחוב גולדרס גרין כמובן) אגב סולי נפטר ואשתו לא יודעת לעשות חומוס כמו שהוא עשה..

למעלה