חול מתגבש

shloompy

New member
חול מתגבש

שאלה לגבי חול מתגבש. יש לנו חתולה אחת וקנינו לאחרונה חול מתגבש שלפי המלצת המוכר בחנות נחשב טוב (משהו חדש יחסית, תוצרת הארץ שנקרא kitcat). זו לא הפעם הראשונה שאנחנו משתמשים בחול מתגבש וגם הפעם, כמו תמיד, אנחנו נתקלים בבעיות לגבי הניקיון והריח של הארגז. השתן שמצטבר בתחתית הארגז הופך לגוש מאוד גדול וכל ניסיון להוציא אותו גורם לכך שהוא מתפורר ומלכלך את כל החול בארגז בפירורים קטנים של חול עם שתן. מה שקורה זה שגם אחרי ניקיון של הארגז הוא לא באמת נקי... למישהו יש רעיון איך אפשר להתמודד עם זה? עוד דבר זה שכבר 5-6 ימים אחרי ששמים חול חדש כל הבית כבר מריח. אנחנו לא יכולים להחליף את כל החול בתכיפות כזו... זה מאוד יקר... אולי אנחנו עושים משהו לא נכון? המלצות והצעות יתקבלו בברכה!

GeJuFan

New member
ניסית את האוור-קלין?

בדומה לכל דבר אחר, גם בחול מתגבש יש טובים יותר וטובים הרבה פחות. אני כבר כמעט ולא מקשיבה להמלצות של מוכרים, למדתי היטב עם הזמן, שרוב הזמן חצי מהם מספר לך זיבולי שכל, והחצי השני מספר לך זיבולי שכל מבלי לדעת שזה זיבולי שכל (כי הם לא מתאמצים לקרוא ולחנך את עצמם בעבודה שלהם)

לא אהבת חול מתגבש, לא הצלחתי איתו לי החול הזה לא מתאים ולא הלך לי. מסתבר שזה לא מתאים לכל אחד. אני משתמשת בחול הפשוט הגס יחסית שמוכרים בסופר. הוא תמיד יבש למעלה והכל נקבר יפה בפנים. מוציאה בכף את המוצקים יום יום, ופעם בעשרה ימים מחליפה הכל כדי שגם לי יהיה נעים. קניתי לו ארגז סגור גדול וממש אין בעיה. כולנו מבסוטים. החול המתגבש דורש יותר עבודה, מתפזר מאד ומלכלך ונגמר מהר, גם יקר.

papapadu

New member
אבל בחול לא מתגבש אין גושים של פיפי

זה פשוט סתם גועל מרוח בארגז... אני יכול להמליץ על purecat, יש בגג לחיות ממש זול (ממש, החול המתגבש ההכי זול שראיתי) והוא מעולה, מתגבש טוב, לא מסריח, לא מתפורר ומאוד דק. האוור קלין ממש, אבל ממש יקר וצריך משכנתא בשבילו, אז אם אין פרוטה בכיסך, ממליץ על הpurecat

GeJuFan

New member
האוור קלין לא כזה יקר

בסה"כ עולה כ-75 ש"ח לקופסא של 10 ק"ג וכשיש חתול אחד הוא יכול להספיק אפילו לתקופה יפה מאד של חודש וחצי. ואם משלמים לחנות מראש על כמה ארגזים ברוב המקומות תמצא שאתה מקבל הנחה מאד יפה ככל שאתה רוכש מראש כמות גדולה יותר. אני מצאתי שדווקא הסוגי חול המתגבש הזולים יותר עולים יותר בסה"כ הכללי ובעצבים ובריח המסריח שנהייה באיזור הארגז.

papapadu

New member
ב89 אני קונה 20 קילו חול מתגבש...

אז זה כמעט פי שתיים יותר יקר, משמע ממש אבל ממש יקר...

GeJuFan

New member
כן אבל האיכות של ה-20 ק"ג החול

שאתה קונה ב-89 ש"ח נמוכה מה-10 ק"ג של האוור קלין שאתה קונה ב-70 ומשהו ש"ח. וזה אני אומרת מניסיון של כמה שנים ושימוש בלא מעט סוגי חול. השקים הגדולים באותו מחיר של האוור תמיד יש בהם משהו לא טוב, או שהם ממש מסריחים תוך זמן מאד קצר, או שהם לא מתגבשים טוב, או שיש לחול עצמו ריח של בושם (שעוזר לחול להצחין אחרי שהחתול משתין בו ואז מסריח את הארגז וגורם לחתול לא לרצות להיכנס לארגז), או שיש את כל אלו ויותר ביחד. אולי בבית עם חתול אחד אפשר לחיות עם סוגי החול הזולים אבל בבית שיש בו כמה חתולים זה מתכון בטוח לסירחון תמידי. ובכל מקרה לדעתי כשיש חתול אחד בבית או אפילו רק שניים אפשר בהחלט להשקיע באוור קלין ולקבל את כל התמורה לכספך והכי חשוב: חתול מאושר כי הארגז שלו לא מצחין כמו אישה או גבר ששמו יותר מדי בושם.

papapadu

New member
אני לא בטוח שההגיון הבסיסי איתך...

החול זול פי 2, משמע את צריכה להחליף אותו פי 2 יותר ע"מ שיהיה פחות משתלם, לא משנה כמה אכותי האוור קלין, אין מצב שאתה מחליף פי 2 פחות, פשוט מטעמי כימיה בסיסים... אז הוא לא משתלם בשום דרך. יש לי שני חתולים - גורים עוד שהם אמני ה100 פעמים בשירותים ליום כמובן, חילוף חומרים מטורף יש להם + תולעים ובכל זאת, שק אחד של 10 קילו מספיק לשני ארגזים גדולים מאוד (50ל על 50) לחודש וחצי ככה... החול הזה ממש אחלה, גם גרגירים פצפוניים אז בניגוד לחול הקודם שלי, שהיה קצת יותר גדול ונתקע להם ברגלים כך שכל הבית היה עם גרגירים, החול הזה נשאר בארגז. הוא לא מבושם, סופח ריחות מעולה, דירה פיצית ולא מריחים כלום אם הם מכסים :p ומתגבש מעולה... לא בדקתי את האוור קלין, אבל קשה לי להאמין שיש כזה הבדל...

GeJuFan

New member
למה אין מצב?

כמו שאמרת, לא השתמשת באוור קלין אז אתה לא יודע את ההבדל, אני עברתי כמות כל כך גדולה של סוגי חול מתגבש עד שממש התייאשתי כי הדבר היחיד שאי פעם עבד בצורה מושלמת היה האוור - קלין. למרות שעכשיו עקב עצלנות ניסיתי את הקטס-בסט שדמיטרי המליץ עליו וזה החול הראשון שהוא לא אוור-קלין (וזה בלי להחשיב את הסולת שהשתמשתי בה בשנה וחצי האחרונה) שאני מאד מרוצה ממנו, ויש מצב שאם אני אמצא אותו בארה"ב כשאעבור אני אמשיך להשתמש בו. אני בודקת את איכותו של החול: התגבשות, ריח וכו', אם אני יודעת שאני יכולה לא לנקות את הארגז יומיים שלושה (למשל אם יש לי כמה ימים ממש עמוסים) ועדיין לא יהיה ריח של צחנה בכל הבית.

papapadu

New member
את הקנדה ניסית?

הpure cat חדש ולא מופרסם, אבל הקנדה וותיק יחסית ומפורסם (בעיקר בחו"ל), ניסית ובדקת אותו ביחס לאוור קלין?

GeJuFan

New member
אני צריכה לראות תמונה

מרוב סוגי חול אני כבר לא זוכרת שמות של ה-brand names. בכל מקרה כמו שאמרתי ניסיתי כמות כל כך גדולה של חול שאפילו רק ממבט בחול, ריחרוח שלו ומעט מישוש, אני כבר יודעת לזהות אם הוא שווה או לא. בכל מקרה, אני עד לפני חודש השתמשתי במשך השנה האחרונה בכלל בסולת מטעמי תקציב, (אוור קלין עם 7 חתולים זה לא קל בכלל) מהבחינה הזו הוא עבד בצורה מעולה כמו האוור קלין, ובגלל שמדובר במוצר מאכל הוא לא היה מבושם. אבל כן היה לו את המינוס הנוראי של סירחון אם לא ניקית מספיק. הבעיה שלי עם סוגי החול של ה-20 ק"ג ב-90 ש"ח זה שהם לרוב לא איכותיים, מבושמים מאד, וההתגבשות שלהם מתגבשת רק במקרה הטוב ביותר. נכון לעכשיו אני משתמשת בקטס בסט (גם לא הכי זול בחישוב הסופי- 55 ש"ח לבערך 6 ק"ג שיש בשק לפי חישוב העין שלי- לא הצלחתי למצוא משקל קילו ספציפי) והמחיר בהחלט שווה את זה.

blackfeline

New member
חול מצוין(8 חתולות על 3 ארגזים)...

יותר טוב ממנו הוא החול הקנדי השני שכתוב עליו it's not just cat litter. ריח עדין, מתגבש מעולה ובניגוד לסוגים אחרים שניסיתי, אם בורח יום ניקיון, לא צריך להחליף, כי הוא עומד בזה בגבורה:)

blackfeline

New member
אז ככה.

יש את קנדה ליטר, שהוא מצוין, חוץ ממנו, יש חול שלא לגמרי ברור איך קוראים לו. האריזה שלו היא זו שבתמונה ובד"כ תקבל אותו כשתבקש חול קנדי. לצרכיי הוא הרבה יותר טוב מהקנדה ליטר, ששוב, גם הוא חול מצוין:)

papapadu

New member
קניתי אותו לאחר חיפושים רבים, נחכה ונראה :)

עברתי איזה 20 חנויות עד שמצאתי, לאף חנות באינטרנט אין אותו, אבל מצאתי אותו במחיר טוב יחסית. נקווה שהוא טוב, הזמנתי גם ממקום אחר לפני זה את הקנדה, נראה מי יותר טוב :) לפי מה שאת אומרת הוא מדהים.

למעלה