חולת אהבה אני

• פותח הנושא leo36
  • פורסם בתאריך

leo36

New member
חולת אהבה אני../images/Emo23.gif

עזה כמוות אהבה, קשה כשאול קנאה, רשפיה רשפי אש שלהבתיה. מים רבים לא יוכלו לכבות את האהבה, ונהרות לא ישטפוה". (שיר השירים ח') אהבה! מילה כה פשוטה שבתוכה חבויה עוצמה מורכבת ובלתי נתפסת בהבנה... מה עוד לא נאמר על רגש האהבה המיוחד, מה לא עשו למענה ולהיכן עוד לא הרחיקו בשבילה. אמנם בצורתה הגשמית האהבה בעולמנו מתראה כאהבה בין גבר לאישה אך בשורשה הרוחני טמונה משמעות עצומה ורחבה שבעצם ממלאת את כל מציאותנו. חכמת הקבלה מספרת לנו שכל רבדי המציאות מושתתים ופועלים תחת חוק אחד מיוחד, חוק האהבה, חוק ההשפעה, שמניע את כל המציאות ואת הבריאה לעבר הבורא. במידה ונשמת האדם משתווה אליו, היא מרגישה תחושת איחוד מלאה ונצחית שמושגת ע"י השתוות תכונותיה לאותו חוק עליון השורה במציאות. לכן כל עוד האדם לא עבר תיקון, הוא אינו מסוגל להגיע לתחושה רוחנית שכזו, ובכדי להרגיש זאת, על האדם להשתוקק לשאוף לתיקונו ובמידת התאמת תכונותיו לתכונות הבורא, יוכל להיות ראוי לאהבה הנצחית, המלאה והבלתי מוגבלת של הבורא. "בדומה לאיש הנותן מתנה גדולה לרעהו, האהבה המתגלה בלבו בשעת מעשה, אינה דומה לאהבה הנשארת בלב, לאחר מעשה, אלא היא הולכת ומתקררת יום יום, עד שאפשר לבא לכלל שכחה בברכת האהבה, ומחויב מקבל המתנה להמציא תחבולה בכל יום להיות בעיניו כחדשות. וזהו כל עבודתנו, לגלות אהבתנו בקרבנו, בכל יום ויום ממש, שווה בשווה כמו בשעת הקבלה, דהיינו, להרבות ולהפרות השכל בתוספות מרובות על העיקר, עד שיהיה נוגע בחושים שלנו, כמו מתנה העיקרית בפעם הראשונה, ולזה צריכים תחבולות גדולות, וערוכות לעת הצורך". מתוך הספר: "פרי חכם אגרות" (אגרת ל'), בעל הסולם

ב י ש ו ף

New member
"זרע בית דויד לא יימח"

מחקו לנו שש מיליון בשואה (וגם החריבו את בית המקדש הראשון והשני אבל אח"כ ידעו היטב לזרוק את האחריות על העם כי זה הכי קל) "נער הייתי גם זקנתי ולא ראית אביון נעזב" אמ.... צריך להזכיר???? מיליון וחצי בני אדם מתחת לקו העוני אני ישרשר כמה אמרות בודהיסטיות ככה לסדר את האוזן "עדיף לחיות יום אחד באמת מאשר מאה שנים של שקר" "הלב הוא הגינה מה שתזרע תקצור" ואמרה שלי "בעולם שבו כולם רוצים להיות מלכים תמיד יהיו עבדים" ולהזכיר מבראשית "אדם עבד אדוני" משתמשים במילה עבד שהיא ברבים "עבדות" וככה גם נראים ארבע מאות אלף פינגוונים באולוסיית ישראל. שגדול מלומדיהם מפציר "חל איסור על שימוש בפאות מלאכותיות" זאתי תבונה של שלושת אלפים שנה. כתוצאה מהחוק הזה הדתיים שגם ככה בקושי יש להם מה לאכול בגלל שהם מביאים כל כך הרבה ילדים בעולם צריכים עכשיו להתחשב בעצת הרב המלומד מלא הקודש והיראה חחחחחח וללכת לקנות פאות בהודו, אבל בלי להיות מלומד כמו כבוד הרב, אני יכול לנחש שההלכה הבאה שלו תהיה "אל תקנו פאות אמיתיות מהודו משום ששיערן של ההודיות מלא טומאה" וזה ככה ניחוש פרוע. נחייה ונראה כשההלכה תיכנס לתוקף. אז למי שבא לפה לנפנף לי בתורות ויהדות שיביט בתמונות מהשואה ויגיד לי מה הוא זוכר יותר את יציאת מצרים? או את השמדת העם היהודי. ושוב חורבן בית המקדש פעמיים מזכיר לכולנו באיזה עולם אנחנו חיים כוח החרב לפעמיים חזק מכוח האמונה, וגם כיבוש טיבט. הקבלה גובלת במאגיה שחורה "שלמה דיבר לשדים" בשביל מה דת נאורה צריכה שדים?? אני שומע שקט??? אין תגובות? יבואו פלצני המדרש ויגידו "שדים חיוביים" אמ....... פולסא דנורא? מלאכי חבלה? הרבה אור באמת קורן מהדת הזאת

מגדלור31

New member
על מה אתה מדבר?

תקרא שוב את מה שכתבת. איך זה קשור לקבלה...? כפי הנראה, אתה מתייחס לטקסטים שפה ושם שמעת / קראת, המיוחסים לקבלה, באופן פשטני ולא נכון. בלי קשר לקבלה, או להבדיל - לבודהיזם, כדאי להיות בקיא ב-א-מ-ת בנושא לפני שמחווים "דיעה". אני לא מורה ואין בכוונתי ללמד אף אחד (בקושי את עצמי), אבל הייתי מציע לך, בחום, להיות יותר שלם עם עצמך, לא להפחית מהאחר כדי להרגיש שדרכך היא "הנכונה". הביקורת מבורכת, בתנאי שהיא באה ממי שמכיר את מושא הביקורת ושאפשר לנהל איתו דיון.

ב י ש ו ף

New member
היא השתמשה

במושגים מתוך שיר השירים, שזה בדרך כלל מצורף לתהילים ככה שאני קצת יותר בקיא ממה שנראה לעין דבר שני אני השתמשתי בציטוטים מתהילים (אולי כי אני זוכר?) ותהיה בטוח שיש לי ידע מספיק מקיף ורלוונטי לחוות דעה גם בבודהיזים, וגם ביהדות, אולי במאגיה של הקבלה אני לא בקיא וטוב שכך אני גם לא רוצה להיות בקיא ושוב זה לא שאני שולל את הקיום של "יהוה" אני פשוט לא מבין מה ההגיון בלכתוב ספר שלם שמהלל מישהו שנדיר שהוא מוכן להתגלות אם בכלל ומגדיר את האדם הראשון "אדם עבד אדוני" אז סליחה באמת אם אני קצת לא מתפתה היום להאמין ביתר קלות לכל מה שמנסים למכור לי. והייתי קרוב לדת 4 שנים. אתה מין הסתם עושה הפרדה בין הדת לקבלה דבר שהוא בסדר אבל הספרים הראשונים לא סותרים אותה, ע"פ שהיא יותר עמוקה מקיפה וחלק מהיהודים מוצאים אותה יותר מעניינת הסכנות שנשקפות בעיסוקים האלה הם לא מהיום ואין עשן בלי אש. תאמין במה שאתה רוצה, כשהחירות שלך תהיה בסכנה תבין בדיוק על מה אני מדבר. ת'הנה.

noynav

New member
../images/Emo91.gifקטע נחמד

קראתי את הקטע מספר פעמים, הוא מתחיל להתבאר לאט לאט ואז הוא נראה כל כך נכון. מעניין מאיפה נלקח הכתוב !!!

למעלה