חולצה שומרית

חולצה שומרית

היי לכולן.. שנה הבאה אני הולכת לעשות שנת שירות בשומר הצעיר, מה שאומר שאני כל יום אלבש חולצה שומרית. אני ממש אשמח להצעות איזה מכנסיים יתאימו, איזה צבע ואיזה גיזרה כדי להפוך את המראה ליותר נשי. אני חייבת לצייין שאסור לנו ללכת עם מכנסיים קצרים מדי.
תודה מראש לעונות!

שני357

New member
יאא מצטרפת לשאלה

חוץ מג'ינס אני באמת לא יודעת מה מתאים...

wasaby

New member
אני חושבת שאת לא יכולה

ללבוש חולצה שומרית עם דברים יותר מידי אלגנטיים ומפונפנים. זה פשוט יראה לא שייך עם נעלי עקב וחצאית מיני.

כן הייתי מקפידה למצוא מלאי חולצות במידה שלך, שלא ייראו עליך כמו החולצה השומרית הראשונה של כיתה ו' שמתאימה גם לכיתה י'.
אם יש לך סבלנות אפשר גם לרקום על הגב של החולצה.
אל תשכחי שזאת גם החולצה שאיתה את הולכת לעשות מחנות ולבנות את הסמינר הצופי, אז היא לא יכולה להיות יותר מידי צמודה.

יתאימו מכנסי ג'ינס, ומכנסיים מבד כמו של דגמ"ח (רק אם אפשר בלי הכיסים הענקיים של הדגמ"ח).

התחבטות בסוגיית מותגים

בזמן האחרון אני מוצאת את עצמי מוציאה סכומים גדולים מהרבה מאלו שאליהם אני רגילה, וניסיתי לחשוב למה, והאם זה מוצדק.

רוב חיי הבוגרים הייתי (ועודני) אדם שאוהב מאוד לקנות, אבל תמיד תמיד עם יד על הדופק ומודעות לחשבון הבנק (הכרחי בתור סטודנטית ענייה).
אז הייתי קונה הרבה באאוטלטים, ביד שנייה, בסוף עונה, וכמעט אף פעם לא במחיר מלא. ויכלתי לנחם את עצמי שגם אם אני קונה המון המון, לפחות זה לא כל כך כואב בכיס.

לפני בערך חודש החלטתי שאני צריכה משקפי שמש רציניות, במקום כל המשקפי שוק הזולות, וקניתי לראשונה בחיי משהו עם תג מחיר של 500 שקל (ריי-באן, סתם לידע כללי). המחיר, שבדרך כלל היה גורם לי לעשות אחורה פנה מיידי, הוצדק בזה שאמרתי לעצמי שמשקפי שמש זה משהו שמחזיק שנים, שימושי מאוד בקיץ, וששווה להשקיע בזוג אחד שאני ממש אוהבת, של מותג איכותי, מאשר לקנות עוד 3 זוגות פושטיים.

לא הייתי מעלה את זה, רק שאתמול קרה לי אותו דבר פחות או יותר, הפעם עם תיק. כבר מזמן החלטתי שאני צריכה תיק חדש ליום-יום, והתחלתי לחפש. הגדרתי לעצמי טווח מחיר של 200 שקל מקסימום, אבל לא מצאתי שום דבר יפה במחיר הזה. אתמול קיבלתי דרך העבודה הזדמנות לרכוש תיק של קיפלינג בהנחה משמעותית (אבל עדיין בעלות לא מבוטלת של 420 ש"ח) וקפצתי על ההזדמנות. שוב, מדובר במותג שאני אוהבת מאוד, אבל עדיין מדובר ביותר מ-100% יותר משתכננתי להוציא...

אני מניחה שאני שואלת את עצמי (ואתכן, אם בא למישהי לענות) האם מותגים מסוימים מצדיקים חריגה מהתקציב, והאם זה צריך להיות שיקול בהחלטה אם לקנות או לא. האם המותג משנה ומצדיק את ההוצאה (המשמעותית) הנוספת?

wasaby

New member
לדעתי

המותג מצדיק את המחיר רק אם יש שם שיקולי איכות מוחשיים.
למה אני מתכוונת מוחשיים? אם הנעליים של קלארקס למשל הרבה הרבה יותר נוחות לי מנעליים של טו-גו, כי הסוליה יותר מרופדת וגמישה, או כי יש יותר מקום לאצבעות, או תמיכה בקשת כף הרגל זה מוחשי. אם אני יודעת בוודאות שמשקפיים של מותג מסויים בוודאות מגינות על העיניים ומשקפיים אחרים אולי לא. אם אני יודעת מנסיון שלי או של חברות שתיקים של מותג מסויים נראים טוב גם אחרי תקופה ארוכה.

אבל לא להכנס להגיון מעגלי של זה איכותי כי זה מותג כי זה איכותי.

באופן אישי אני לא אוהבת את התיקים של קיפלינג כי הם תמיד נראים לי מקומטים ומאובקים גם כשהם חדשים, אבל בהחלט ייתכן שהם נראים באותו מצב מקומט ומאובק גם אחרי שנים, או שיש מחשבה ארגונומית מעמיקה מאחורי מיקום הכיסים והרצועות שלהם.

מסכימה עם הרציונל

באופן עקרוני אני תמיד בגישה שאין טעם להעדיף מותג מסוים אם אין לו יתרונות ממשיים מבחינת איכות / אורך חיים.

הבעיה היא שהדברים האלו יכולים להיות די אמורפיים ואז קל לשחק איתם במשחק הרציונאליזציה.

לגביי המשקפי שמש, נגיד, אמרתי לעצמי שעד עכשיו השתמשתי בתחליפים זולים שלא באמת מגינים לי על העין, אבל תכלס, האם באמת משקפיים ממותג הבית של אירוקה מגינים פחות מריי-באן? לא בטוחה.

לגביי קיפלינג, זה בהחלט עניין של טעם והייתה לי תקופה שממש לא אהבתי את המראה של התיקים שלהם, אבל מבחינת פונקציונליות הם מצויינים. האלמנט שמכר לי סופית את התיק היה העובדה שהיה בו ממש מקום ייעודי לכל הצרכים שלי - אייפון, ארנק, נרתיק משקפי שמש, תג כניסה לעבודה. אני נוטה נורא מהר להפוך את התיקים שלי למיש-מש מבולגן, אז כשיש לכל דבר פינה או כיס משלו זה מאוד מקל לי על החיים.

תמונה של התיק מצורפת.

@יעל@

New member
חושבת כמו WASABY

לשלם בהתאם בתנאי שהאיכות שלו מצדיקה את המחיר.

אין לי בעיה לשלם למשל על נעליים כמעט אלפייה, אם הן נוחות לי, ולא עושות יבלות, ולא מכאיבות את הגב, והחומר ממנו הן עשויות נראה איכותי.
ברשותי 2 זוגות של נעלי גאוקס שנקנו באוריגינלס שעל כל זוג שילמתי לא מעט. ואני ממש לא מצטערת על זה. הן נוחות מאוד!
אחרי שקניתי נעלי בובה מחנות רגילה (לא נוחות או משהו) והנעליים עשו לי סריטות בכל הרגל, החלטתי שאני לא מתפשרת.

מצד שני: אני נותנת עכשיו את הדוגמא ההפוכה:
קניתי 2 שמלות מנעמה בצלאל. כי רציתי, ואני אוהבת את הסגנון שלה, למרות ששמעתי מזוריקית שהאיכות של התפירה שלה לא משהו, החלטתי לנסות.
לקחתי את המידה הכי קטנה, ואמרתי, נו טוב נצר מה שצריך,
אחרי שהחזרתי את אחת השמלות מהתופרת, שמתי לב שהתפר של המותן תפור עקום. כאילו לא מתחיל ומסתיים באותו נקודה. התופרת אמרה לי שלא שווה לי לסדר את זה. אני לא מאמינה שהיא עיקמה את התפר....

בתיקים אני לא ממש מבינה אבל את המשקפיים בהחלט הייתי קונה.

מאוד תלוי! לי אישית יש "פטיש" למותגים

ואני חייבת לדעת שלמוצר שאני קונה יש שם שמתנוסס עליו או סמל. טיפשות או לא, זו אני וזו השריטה שלי

אני קונה רק מותגים וחשובה לי האיכות. אבל למען האמת, גם לי "נקרעו" הרגליים מנעליים שעלו 5,000 ש"ח
(עשה לי פצעים בגלל החיכוך עם העור של הנעל).
אבל כן זו תדמית אחרת לדעתי, הכוונה שכשאני לובשת בגד ממותג ונועלת נעליים ממותגות אני מרגישה אחרת ולדעתי גם נראית אחרת, מעיין קלאסה אחרת

אני מודעת לזה שיש שיחלקו עלי ובגדול! לי אישית טוב עם זה וקשה לי לקנות משהו לא ממותג. אבל לעומת זאת אני יכולה לתת דוגמא את אחותי שמתלבשת מקסים (היא הכי "אביגיל" שיש) ולבושה רק בדברים די עממיים - לוצ'י, קסטרו, זארה, מנגו. לא לובשת שוק אבל לא קונה בכיכר המדינה.. והיא נראית מקסים!
ככה שלקנות בסכומים זה עניין אישי שלך, גם כספי אבל גם השקפת עולם. אני כן אוציא 7,000 ש"ח על תיק ובן זוגי לעולם לא יקנה חולצה של מותגים אלא רק ב 50% הנחה (למשל כמו נאוטיקה, פולו וכו').
אני לא כ"כ יודעת איך לנסח את עצמי שמהסר יעבור כמו שצריך, אבל אני כן מרגישה הבדל בלבישה של מותג יוקרתי לעומת בגד "פשוט". אבל בתכל'ס, שורה תחתונה, לדעתי אין הבדל גדול. נעל של 200 ש"ח תהיה נוחה כמו נעל של 4,000 ש"ח. יש יוצאים מן הכלל לפה ולשם. אבל לדעתי אין הבדל!
ההבדל מתבטא בעיצובים, מבחינתי חשוב המותג ולדעת שאני לובשת / נועלת מותג.ואם זה מעור, אז עור איכותי..
מקווה שהבנת את כוונתי

digger101

New member
ספציפית לגבי קיפלינג

נכון שהם לא התיקים האלגנטיים ביותר וגם לא שיא האופנה אבל אני קונה *רק* קיפלינג למרות המחיר האסטרונומי (עדיף באיביי אבל 420 ש"ח זה עדיין אחלה מחיר) בגלל שהם סופר עמידים ויש להם הנדסת אנוש מעולה.
אני מתעללת בתיקים שלי, משתמשת באותו תיק למשך תקופה ארוכה (וקיפלינג מחזיקים שנים!!) וצריכה תיק איכותי וטוב.
התכנון של הכיסים בקיפלינג בד"כ מעולה ולפי דעתי הם גם יפים לאללה.

ניסחת מצויין את כל מה

שאני אוהבת בתיקים האלו, ואת הסיבה שבסוף החלטתי שזו הוצאה מוצדקת.
לא משנה כמה יפה התיק, מה שקונה אותי בסוף זה התכנון והחלוקה, או ״הנדסת אנוש״ כמו שאמרת.
אין על קיפלינג כשזה מגיע לפונקציונליות ונוחות.

מותג מורכב, לענ"ד, משלוש פונקציות

איכות
עיצוב
ו"שם"

יש מותגים שאני מאוד אוהבת, ואין לי בעיה להשקיע בהם כסף. אבל אלו מותגים שאני מאוד מתחברת לעיצוב שלהם (למשל תכשיטים של קייט ספייד), או שהאיכות שלהם מדהימה (נעליים משופרא). מבחינתי עיצוב מיוחד שאני מאוד מאוד נהנית ממנו ושיגרום לי ליהנות מהפריט כל פעם מחדש - שווה השקעה כספית. כנ"ל לגבי איכות טובה, שתוביל לתיק או זוג נעליים שאוכל ליהנות ממנו כמה שנים.
להבדיל, לא הייתי מוציאה כסף על טי שירט של לקוסט רק בשביל שיהיה לי תנין קטן. כי השם, כשם בלבד, לא מעניין אותי.

למעלה