חולמת בהקיץ....

DefinitelyMaybe

New member
חולמת בהקיץ....

אז ככה, מאיפה להתחיל..? קודם כל סילחו לי על השאלות אשר חלקן בטח יהיו טיפשיות למדי.. א. סיימתי תואר ראשון במחשבים ואני מעוניינת ללמוד באחת האוניברסיטאות בקנדה.(נדמה לי כי הרצון לכך הוא יותר הרפתקני מאשר צורך או הכרח..). איני יודעת עדיין מה אני רוצה ללמוד. האם מקצוע חדש(כתואר ראשון) או להמשיך בתחום שלי (תואר שני), האם יש משמעות לכך, מבחינה כספית וכו' , לגבי תואר ראשון או שני? ב. כמה זמן מראש עלי להתכונן להחלטה שכזו (ללמוד בחו"ל)? ג. בערך, מה הן העלויות לחודש, עבור מגורים, מחיה, לימודים? ד. צריך ויזה בכדי לשהות בקנדה? (אמרתי לכם...אני קלולס בנושא..) ושאלה אחרונה...נראה לכם ריאלי כל העסק למי שאין באמתחתא כ"כ הרבה כסף...?
תודה אשמח לשמוע כל פרט בנושא

noa0912

New member
שלום

טוב, אז כמה תשובות: א. בקנדה (לפחות באוניברסיטה שלי, אבל נראה לי שזה כולן) את לא מחוייבת להמשיך לתואר שני מהתואר הראשון שעשית. כלומר, ישנם אנשים שלומדים תואר ראשון במדעים ואז הולכים למנהל עסקים.... אבל אני לא יודעת אם כך גם העניין עם תלמידים מבחוץ. מחינה כספית יש הבדלים בין תואר ראשון לשני, הפרש המחירים תלוי באיזה מקצוע את מעוניינת, מה שגם המחירים משתנים בין אוניברסיטה לאוניברסיטה. הייתי ממליצה לך להכנס לאתרים של האוניברסיטאות שמעניינות אותך, ולברר יותר. ב. להתכונן להחלטה של ללמוד בחול?... את צריכה להרשם עד תחילת מרץ של שנה מסויימת ולהתחיל ללמוד בספטמבר של אותה השנה. יותר מזה לא נראה לי שצריך... לפני ההרשמה צריך להחליט כבר כמה דברים (כמו לאן ולמה את רוצה להרשם) אז נראה לי שתוסיפי לזה קצת זמן של בירורים וחיפושים באינטרנט. ג. העלויות לחודש משתנות מפרובינציה לפרובינציה בקנדה- כשתחליטי על אוניברסיטה אולי נוכל לעזור לך יותר. ד. צריך ויזה ללימודים בקנדה. ברגש שתתקבלי לאוניברסיטה, זאת לא תהייה בעייה להוציא אחת כזו בשגרירות בארץ. בהצלחה נועה

DefinitelyMaybe

New member
תודה לשניכם...

i should realy do some thinking... אל תדאגו...אני עוד אחזור עם שאלות.. נועה, אם אפשר לשאול, באיזו אוניברסיטה את לומדת ומה את לומדת? תודה

noa0912

New member
בוודאי שאפשר...

אני לומדת באוניברסיטה של טורונטו, ואני עושה תואר ראשון בגנטיקה וביוטכנולוגיה.

DefinitelyMaybe

New member
יש לך אזרחות קנדית?

כמה עולה לך שנת לימודים? ואיך מסתדרים מבחינת השפה? יש לי אנגלית דיי טובה...(אפילו מצויינת) אבל בכל זאת, אם אני הולכת ללמוד מדעים, יש מצב להבנת החומר?

noa0912

New member
אני לא אזרחית קנדית

אני מה שנקרא תושבת קבע-permanent resident... אני משלמת ללימודים כמו אזרח.(כ- 4800$קנדי).זה יוצא קצת יותר משליש ממה שמשלם תלמיד חוץ. (יש לציין שמדובר בתואר ראשון). אם את אומרת שיש לך אנגלית טובה, לדעתי אין מה לחשוש מלימודים בקנדה. זה אמנם קשה מאוד, במיוחד בהתחלה, להתרגל לזה שהכל לא בשפת אמך, אבל בסופו של דבר האנגלית משתפרת כל הזמן. ומרגישים את זה. אני רואה את הקשיים האלה דוקא כיתרון של ללמוד בחו"ל, ולא כחסרון. קיצר, יש מצב להבנת החומר...

למעלה