חוטי דייג בפרופלור

olahav

New member
גם בציר מדחף יש בעיה

חוטי דייג ורשתות שנתפסים במדחף גורמים לשרשרת הנוראה הבאה: חוטים מתלפפים באיזור המיסב התומך. כתוצאה מהחום הם ניתכים ונכנסים לחורים שבחריצי הגומי ומעברי המים שמיועדים לקירור הציר וסותמים אותם. הגומי במיסב מתחמם ומתכלה. ומכאן זה כבר תלוי מתי אתה תופס את הבעיה. כשיש רעידות ומכלולים מתחילים להתפרק או כשכבר הציר מתעוות או נופל מדחף. לאור מה שאני שומע פה - בעיית "פורעי החוק" באשדוד היא שאלה של זמן ותיפתר בטח כאשר מישהו יאבד שם את חייו. כמו שאני מכיר את המדינה שלנו - הפיתרון יהיה לא בשמירה טובה יותר או טיפול בעבריינים אלא בסגירה המרינה. בלי לפגוע בתושבי אשדוד - נראה לי שהעיר לא ממש מוכיחה שהיא יכולה לארח מרינה. אני לא רוצה לחשוב בכלל על אפשרות שברמה כזו של ביטחון ובטיחות נוכל, עם השתפרות מצבנו התיירותי, לארח שם יאכטונרים מחו"ל.

zina71955

New member
חוטי ניילון

S Drive אכן פגיע יותר, אבל, אכן, גם בציר רגיל יש בעיה, כפי שנזכר לעיל, במיסב התמך האחורי (Cuttlas Bearing). הבעיה הזו קיימת גם במעגן הדייג שבקישון, פשוט משום ריבוי ציוד הדייג שנמצא שם בכל זמן נתון. אני לא מחכה לשמוע רחשושים, ופשוט צולל לביקורת בכל הזדמנות אפשרית, מלבד הרענון הפיזי שמתווסף לכך.

zina71955

New member
בשביל מה יש עכו? כמתחווי קשת

מהקישון. שם המים צלולים ממש, ואחר כך מקנחים בחומוס.

אוריא

New member
אפשר גם אחרת.

קראתי את השרשור המפואר פה, וגם בפורום דייג. אני מבין לחלוטין את הבעיה הבטיחותית, ואין לי שום ספק שצריך להביא לפתרונה. חבל לי שמכל הפתרונות האפשריים אתם בוחרים דווקא בקל שבינהם. לדעתי, כל עוד המרינה קיימת, יהיו שם דייגים. זאת עובדה. לכן, במקום נסיונות שווא למגר את הענין ו"להקים גדרות גבוהים יותר" אפשר פשוט להקצות להם מקום מיוחד, שלא יפריע לתנועת כלי השיט ולסכן את חיי הצוותים. אני חולם? אולי. אבל אם יש עוד חולמים כמוני פה, אפשר אולי להפוך את החלום למציאות ובאותה השקעה.

whiterabit

New member
מסכים איתך, מה עושים ?

העלתי רעיון בפורום דייג שאולי יוכל להתפתח יותר כאן או לחילופין להיות מופרך. הרעיון הוא בניית "מרפסות" דייג בצד המערבי של המרינה, יציקת בטון מסודרת ויפה שנשענת על חומת הבטון והדולוסים (או איך שקוראים למשולשים האלה) עם מדרגות כמובן שיורדות כמעט עד המים. אפשר לחילופין לעשות את זה מקוסטרוקציית ברזל ולוחות עץ. אני לא מהנדס ולא בנאי, אולי מישהו שכן מקצועי יכול ליעץ או לעזור לגלגל את הרעיון. ברור שללכת ראש בראש עם הדייגים לא יועיל כלל, המרינה לא יכולה להראות כמו קצאא באשקלון ואני בטוח שרובנו גם לא רוצים בזה. על כן יש לאמץ פתרונות יצירתיים.

Alex33

New member
מרפסת דייג מערבה זה רעיו טוב ש..

ראיתי אותו במקומות דומים בחו"ל. משטח בטון חזק עם מעקה ברזל..או חשטחי עץ על קונסטרוקציה יציבה. לא בטוח שמישהו ישקיע בזה עכשיו בארץ...אבל זה בהחלט רעיון שדייגים עצמם צריכים לנסות לקדם מול העיריה. בתוכנית המקורית של מרינה אשדוד הייתה טיילת מפותחת עם מקומות לשבת , אפילו מספר מבנים קטנים לטובת הציבור ,על החומה המקיפה במערב, תוכנית שבפועל "צומצמה" מאד במעבר לשלב הבניה. אבל לדוג בתוך בריכות הסירות במרינה.. או לזרוק חוטי דייג, משולשות, ורשתות בתוך או בסמוך מעבר "הכרחי" בכניסה למרינות, עם זה אי אפשר "להשלים" בכל מיקרה. והרי היו דייגים באשדוד גם לפני המרינה..לא דגו אז? יש מרינות רבות שהדייגים דגים בחלק המערבי של החומה, באזור הסלעים והדולוסים. יש חומה כזו ליד הדולפינריום בתל-אביב, שנים שביליתי באיזור שמעתי מדייגים שזה מקום טוב לדייג, כך גם בחומה החיצונית של נמל יפו..אכן זא כל כך נוח לגישה..אבל לפעמים, זה מה שיש.. אבל באשדוד, אולי גם עקב השמירה הלקויה והגישה הבלתי מופרעת פנימה.. נוח יותר "להתנחל" באיזור הפנימי המוגן ממזג האויר ובהיותה מרינה חדשה ונקיה, עדיין יש דגים גם בפנים..אז למה לטרוח יותר מידי בחוץ... גם אני אוהב לדוג לפעמים, בעיקר עם חכה עם רולר וז'ורזר'ה , לרוב מהסירה בהפלגות ארוכות..אני מכיר את ההרגשה הטובה של..ההשג( אפילו קטן,לפעמים סתם ניילון..) אפילו של סתם ההתעסקות והתיקווה..אבל לא אעשה זאת בהפלגה בין כלי שייט מתמרנים או אפילו לא מהסירה העוגנת בתוך המרינה , כל מרינה. זה קודם כל התחשבות וכבוד לזולת לרכושו ולשירות שהוא רוכש מכספו..פרטי או ציבורי, אפילו לפני כל החוקים והתקנות.. ..ואם אתה "מסתובב" במרינה אשדוד, אתה מוזמן ל MICA , נשתה מרק וחם ו"נדסקס" בניחותא על זה ועל דברים מהנים אחרים.

whiterabit

New member
יש כאן מישהו בעל ידע מקצועי/הנדסי

שיכול אולי ליעץ איך בונים כזה דבר ובמה זה כרוך ?

S K I P E R 2

New member
../images/Emo26.gifהייעוץ ההנדסי והבנייה עצמה

זה החלק " הקל " בסיפור. החלק "הקשה" זה, החלטה חיובית מצד הרשויות הנוגעות בדבר.

אפשר גם אחרת...

מר אוריא היקר - אתה צודק ! אפשר גם אחרת! מה דעתך להתחיל עם לציית להוראות שאוסרות דייג בין המזחים ובכלל במקומות מסוכנים שנאסרו בגלל הסכנה ולא בכדי להפריע לדייגים לדוג? לסלק את הדייגים זה בכלל לא הפתרון הקל, בעלי הנסיון יודעים זאת היטב!

למעלה