חוטי דייג בפרופלור

whiterabit

New member
חוטי דייג בפרופלור

בזמן האחרון, כמעט בכל פעם שאני יוצא/נכנס בפתח המרינה באשדוד, נתפס לי חוט דייג המנוע. לפני כמה ימים התחיל לקלל אותי בטרוף איזה דייג רוסי, חוצפה מצידי לעבור שם בזמן שהוא דג לא ?! (בחלק הפנימי של המרינה) שלשום זה כבר עבר כל גבול שגיליתי שאני גורר חכה שלמה שפשוט טסה לכיוון הפרופלור, ברגע האחרון תפסתי אותה ביד והחוט נקרע, מיתר לציין שתקרית זו כבר הייתה פשוט מ ס ו כ נ ת. השאלה שלי היא מה לעזזל הנהלת המרינה עושה בנידון ? זה לא מציק לאף אחד אחר ? מה אנחנו יכולים לעשות שמקרים כאלו לא יחזרו ?

בת ים

New member
הדייג ../images/Emo19.gif../images/Emo6.gif

אולי אותו אחד, אולי לא. כשנכנסנו יום אחד חזרה לתוך המרינה באשדוד, הוא החל לצעוק עלינו ולסמן לנו לזוז לצד השני, כלומר להצמד לאי החול, מבחינתו שנעלה עליו ונטבע. לא האמנתי למראה עיני ומשמע אזני... הפרענו לו לדוג, בחוצפתנו הרבה.

Alex33

New member
שחזרנו מהים ביום שבת אחרון,

בסיום החלק השני של הפלגה נהדרת, תפסנו בפרופלר בתוך תעלת המעבר בכניסה למרינה אשדוד: 1. ניילון שחור 40X150 ס"מ. 2. חוט דייג כ80 ס"מ אורך. הפעם הצלילה נעשתה על ידי חבר. בפעם הבאה אולי אלך למנהל המרינה ואבקש החזר כספי על הנזק -הפעם רק כספי- שיגרם לי בעיקבות מעשי ההזנחה ואי-מילוי ההוראות ,הוראות שהם עצמם כתבו. צולל שירד למים למחרת היום שחרר את ה"אוצר" מהפרופלר בקושי הגענו אז,מהתנופה וקצת מנוע רועד למקום העגינה. למרות השילוט הרב,והבטחות בעבר על הקפדה בנושא, המרינה לא עושה דבר להרחקת הדייגים ליד ובתוך במרינה.. עם בוא האביב ומזג אוויר טוב הבעיה צפויה להחמיר לצאת מכלל שליטה.להערכתי ,הם הפסיקו אפילו את מראית העין של הקפדה.רוצים דוגמא ? בבקשה... ביום א' אחרון בסביבות שעה 3-4 אחה"צ, ראיתי חבורת נערים ברחבה ליד אחת הסירות,פנימה לגדר הלבנה ( גדר בגובה 1.20 מטר לערך..),עם חוטים וחכות דייג במים של הבריכה המרכזית הקרובה לחוף ולבניין המשרדים.. 2 מטר מירכתיה של ספינה מנועית...לידה עמד שומר והביט באדישות. רק משראה שאני מגלה עניין ואף התחלתי לצלם אותם,העיר להם בעדינות לסיים את מלאכתם ולעזוב. הם לא מיהרו לעשות זאת, גם הוא לא ממש..זה לקח עוד כמה דקות.. לשאלתי מדוע הוא מרשה להם לזרוק חכות ליד ספינה, בתוך המתחם המגודר, בניגוד לשילוט מאיר העיניים..הוא רק נד בכתפיו ואמר.." צריך גדרות יותר גבוהות.."( והוא צודק).לא שלפני זה היה לו עמוס עבודה...הוא , ויש להניח כולם שם..כבר ויתרו מזמן בנושא ורק שבאתי לצלם הבין מה אולי לא ..יראה טוב.זה היה באור יום, בגלוי, ובמקרה השומר הבודד היה שם ( לא שזה שינה..). מה קורה ב..מקרים אחרים ויותר חמורים..?? אשמח , כך גם חברי, לשמוע-כולל כאן- תשובה ובעיקר פתרון. משפטים בנוסח :"...המצב הכלכלי...ככה זה בכל המרינות...אין מה לעשות עם הדייגים.." הם ודאי לא תשובה שניתן-ואפשר- לקבל,אפילו לא כתירוץ. אלכס ....

zina71955

New member
זו ממש הפקרות. צריך לדעתי להגיש

באופן סיטוני תלונות במשטרה ותביעות קטנות נגד הנהלת המרינה. אחרת לא יעזור שם דבר. השאלה היא אם יש לכם סבלנות להילחם בדרכים הללו.

Alex33

New member
"תמונת מצב"-מרינה אשדוד, התמונות..

מאחורי הסיפור... 1. נערים דגים על קו המים בתוך המרינה ,בתוך הגדרות הלבנות ( לא "שטח ציבורי"), ללא מפריע ובאור יום, בסמוך לספינות . תמונה שיגרתית..

Alex33

New member
לאחר זמן רב,וכאשר אני מתעכב..

במקום מגלה עניין ומצלם לא מעט,אבל אולי ללא קשר.., מופיע שומר על אופניים ( בחולצה בהירה). אגב בתמונה קודמת נראה אחד הנעריפ יושב בפועל על הספינה הכחולה..

Alex33

New member
שומר השעין את אופניו על הגדר,

נכנס דרך שער בגדר לאזור המגודר, מבקש ומכוון ביד אבהית את הנערים לצאת. הם לא ממהרים, גם הוא לא... השער הפתוח( בין שני האופניים, לא נראה טוה בתמונה, מיועד למשתמשים בספינות כאש הן פעילות. בפועל לא רק שהשער פתוח כל הזמן, מנעול התליה הכבד שהיה שם..איננו, ולא מהיום. אני חייב שזה לא היה כך בהתחלה כשנפתחו שערים אלה לפני מספר חודשים. הם היו נעולים. במשך הזמן..גם זה התרופף...

Alex33

New member
מזג האויר לא מי יודע מה ב 6 לחודש..

כשצילמתי ,אחרת היו שם הרבה יותר דייגים, בתוך המרינה על המזח הפנימי, במקום הכי צר למעבר. החוט של הבחור ממש בנתיב הסירות ההולך ונעשה צר יותר ויותר בימי החורף... הם באים עם שרפרפים ,ציוד, לעתים 2-3 חכות לאדם. כאמור, בתמונה זו המצב עוד טוב...לממוצע.

Alex33

New member
החברה נחים..בבודקה של הש"ג..

וזה היה בסדר, אבל... כל מבנה הכניסות והגישות למרינה השתנו לפני חודשים רבים. הגדרות סביב פורקו, ניתן להכנס מכל מקום לאיזור,הכניסה בתמונה סגורה במחסום קבוע ואינה לשימוש הקהל יותר. "הקהל" על רכביו נכנס כבר חודשים רבים דרך כביש אחר להחניה של המרינה ושל המסעדה...אבל מה, הכל זז מלבד הבודקה ..רק איזור המספנה שבתהליך בניה נמצא קרוב לשם, אך הוא עדיין לא גמור ולא בשימוש פעיל עדיין. למרות בקשות חוזרות ונישנות של בעלי סירות, שהפצירו במנהל להעביר את "מתקן שמירה" יחיד זה למקום מרכזי שצופה על המעגנה, מקום נוח גם לשומרים שרוצים לשבת מעט מוגנים בין סיור לסיור...וגם להיות נוכחים פיזית ובתצפית בעין סביב לאיזור המרכזי הזקוק לשמירה..לא נעשה הדבר. קיבלתי לכך הסברים , אך הם כל כך..לא לעניין ומביכים( אם אתבטא בעדינות..) שמפאת הכבוד והידידות שאני רוכש לאנשים במנהלת המרינה שבסך הכל מנסים כנראה לעשות עבודת שטח במגבלות קשות, לא אחזור עליהם -בינתיים- בפומבי. בתמונה נראים שני השומרים של "כל המתחם" ( לרוב נראה בשטח רק אחד) יושבים להם במקום רחוק וללא שום קשר עין למעגנה, באור יום ובשעות משרד..אף אחד לא מעיר להם דבר. תחשבו מה אם כן קורה בערבים ובלילות... שני מקומות "אלטרנטיבים" בהם נצפו שומרים "נחים" בין "משימות".. 1. צריף הגנרטור הסגור ללא חלונות-ולרוב רועש-שסמוך למעגנה אבל בנסיבות אלה, הם לא שומעים ולא רואים החוצה דבר .. 2. גומחה מוגנת במבנה ה..שירותים שבצד הצפוני של בניין המנהלה..איזור שצופה..לא על המעגנה. לא נעים לי, גם לא אופייני לי בתפקיד "האיש הרע" שמוציא החוצה את "הכביסה המלוכלכת" , לא כלפי האנשים שם , גם לא כלפי מקום שעד לאחרונה היה..בסדר, או לפחות הדברים השליליים לא בלטו החוצה כל כך.. אבל כולנו שם צריכים לתת יד, לפעול בדרכים השונות-כולל גילוי פומבי של העובדות ותיעוד שלהם , באשר שיחות נינוחות ודיסקרטיות על כוס קפה לא עזרו עד כה לשיפור המצב.

whiterabit

New member
זה פשוט ביזיון אני קורא בזאת

לכל באי הפורום שעוגנים במרינה הכחולה להתקשר, לדרוש הסברים, להציק, למחות, לאיים ולהוכיח את הנהלת המרינה באשדוד על המחדל הזה. טל: 08-8557246 [email protected]

Alex33

New member
התמונה הנכונה ל"תמונת מצב".

(המצלמה זזה קצת אך העובדות ברורות..)

arik2000

New member
אומרים שצרת רבים נחמה לטיפשים אבל

גם באשקלון זה קורה והרבה. כבר דגתי נילונים וחוטי חכה למכביר. הנה נושא שה"איגוד " המפורסם יכול להתחיל לטפל בו.......

צרה צרורה ../images/Emo67.gif

א. עפ"י תקנות הנמלים אסור לדוג ולשחות בשטח הנמל או המרינה. ולכן אם הבעיה אינה נפתרת אני מציע לפנות למשרד התחבורה לאחראי על הנמלים והמעגנות. ב. ולבעלי הספינות באשדוד שיש להם סל דרייב ולא ציר מדחף, לכם חוט דיג הוא צרה צרורה. ג. חוט דיג בסל דרייב מסוגל לפרוץ את מחזיר המים ואז יחדרו מי ים לגיר. ולכן אם נתפס לכם חוט דיג במדחף, כדי לכם להקפיד לבדוק שמן גיר ואם הוא חלבי, אין ברירה-צריך להספין ולהחליף שמן גיר. ד. בהצלחה,נשמח להיות מעודכנים.

whiterabit

New member
סליחה על הבורות אבל....

מה זה סל דריב ? לי יש סירה קטנה עם מנוע חיצוני.

תשובות

סל דרייב או S דרייב או Z דרייב כולן תצורות של העברת התמסורת מהמנוע למדחףולא ע"י ציר ישר. בסופו של דבר ובפשטות, ה"ברך" שמתחת למים, שאליה מחובר המדחף, נראת בדיוק כמו חלקו התחתון של מנוע חיצון. ולבעלי הסירות עם מנוע חיצוני, המלצתי כדאית גם לכם.

whiterabit

New member
פריצת מחזיר שמן/מים

במידה וקרתה פריצת מחזיר מים כתוצאה מחוט דייג, לא אוכל לראות שמן שיוצא החוצה דרך ציר הפרופלור ? בכדי לבדוק שמן גיר, בכל מקרה עלי להוציא את הסירה מהמים, ולפתוח את הברגים השומרים עליו בפנים, תקנו אותי אם אני טועה. המנוע שברשותי הוא JOHNSON 40HP.

Alex33

New member
יש לי שכן עם סירה חדשה שנאלץ...

להרים אותה בדיוק באותן נסיבות ( אבל את החוט ההוא הוא לא "תפס" באשדוד) עלות כוללת של אלפי שקלים בשביל החלפת 2 גומיות מחזירי שמן של 50 שקל.. אכן נקודה רגישה בסירות עם S-DRIVE ... אני אבדוק זאת ביום א' הקרוב, מקווה שלא נכנסתי ל"סטטיסטיקה"..

בת ים

New member
רק ביום ראשון נדע?../images/Emo10.gif../images/Emo7.gif

מחזיקה אצבעות שלא!

למעלה