חוזה עריכה

חוזה עריכה

קודם כל, שלום לכל מי שעוד לא פגשתי
בהמשך להודעתי הקודמת, היום אכן הייתי בהוצאת הספרים. העורך מעוניין שאעשה לו עריכה מדעית + ליטוש לשוני של ספר בריאות מתורגם. יש לציין שבמודעה העורך ציין שהוא מחפש מישהו שמתמצא באותו תחום צר ברפואה שבו עוסק הספר, ושגם יש לו ניסיון בעריכה. אני בעלת השכלה רפואית שעונה על התנאי של הכרת הנושא. יש לי ניסיון בעריכה, אבל באקדמיה ולא בשוק הפרטי. הספר הוא בן כ- 300 עמודים (350,000 סימני דפוס). ביקשתי דוגמה של התרגום, והתרגום הוא באופן כללי טוב. לדעתי לא נדרשת עבודה רבה. הסכום שהוצע לי: 4,000 שקל על כל הספר. העורך הציע תשלום בסוף העבודה. ביקשתי כצעד של אמון לקבל חלק גם באמצע, והוא הסכים. תאריך סיום (deadline): גמיש. מקצה לי כחודשיים. להערכתי ייקח לי כ- 40 שעות לסיים את העבודה. יש צפי לעבודות עתידיות מאותו מו"ל. מה דעתכם? האם הסכום נשמע סביר?

hazelnut

New member
אם אכן רק מדובר ב-40 שעות עבודה,

אז באופן יחסי המחיר הוא מעולה!

jasonS

New member
היי. אם את מעריכה כי העבודה

תדרוש 40 שעות עריכה, ודאי שכדאי (לדעתי, כמובן). אם יש לו עבודה נוספת לתת, הייתי ממליץ גם להגיה את העבודה עשרת מונים מעבר למה שאת נוהגת, שכן עבודה מושלמת תניב עבודות נוספות ועילה טובה לדרישת שכר גבוהה יותר... בהצלחה!

עכשיו שמתי ../images/Emo23.gif לסעיף בחוזה

כתוב שאני אמורה להעביר קבצים מתוקנים למו"ל כל שבוע. ולעומת זאת הוא ישלם לי רק בסוף העבודה. האם זה מקובל?

Y. Welis

New member
אם זה החוזה הראשון שלך איתו

יתכן שלא תהיה ברירה אלא לקבל את התנאי. בחוזה בא, אם וכאשר יהיה, דרשי מקדמה (לפחות שליש) בתחילת העבודה.

למעלה