חוות דעת

phantom261

New member
חוות דעת

שלום לכולם שמי מיכאל , אני וחבר שלי החלטנו לעשות קורס צניחה AFF דיברתי עם שתי מועדונים שעובדים בארץ ורציתי לשמוע חוות דעת שלכם בכמה שאלות : איזה מועדון מומלץ? למה במועדון אחד חלק תיאורטי יום אחד ובשני יומיים? למה באחד צריך בדיקה רפואית ובשני לא? למה באחד חייבים לשלם דמי חברות 180 ₪ ובשני לא? מה מחיר של ביטוח צניחה ? אם יש אופציות לעשות קורסים באירופה ומה מחירים באזור? תודה

זיידוש

New member
סתם סתם!! הנה תשובות סוביקטיביות

היי מיכאל! ד"ש גם לחבר שלך! מועדון מומלץ.... מממ, תגיד , איזה גלידה עדיפה? וניל או שוקולד? אז זה עניין אישי. לדעתי (האישית, הסוביקטיבית, הלא מקצועית, המשוחדת, עם הרבה משוא פנים) בסקייכיף יהיה יותר (הרבה) כיף, פרדייב יהיה פחות כיף אבל יותר רציני. בסקיכיף יש אחלה חברה, אבל ממש מדריכים ספורים ברמה ממש גבוהה. בפרדייב יכולים לצעוק עליך כי טעית בתום לב, אבל זה שמעיף עליך רוק והעיניים שלו בורקות בזעם עשה איזה 4000 צניחות והנחית איזה 10000(לא טעיתי במספר אפסים, תרתי) חניכים. אבל בסקיכיף יש סיכוי טוב יותר שתישאר בספורט - כי אם תעשה טעות, זה יעלה רק בעוגמת כיס(פעמון!) ולא בעוגמת נפש ויש מי שממש יסתכל עליך ויעזור לך לרוץ קדימה. לא יודע למה התיאורטי לוקח זמן שונה. אולי החניכים אוטסטים? (אגב, באיזה מועדון זה יותר ארוך?) כי אחד השיג ביטוח מכסתח שרוצה בדיקה ואחד לא. סתם. קוץ, לא ממש משנה. כי באחד החליטו שצריך איגוד ובאחד לא. סתם. קוץ, לא ממש משנה. לא יודע למה אתה מתכוון. ביטוח תאונות אישיות? נדמה לי שזה פרומיל לחודש מסכום הביטוח כפול מספר הביציות של הדודה של השכן. קיצור, שאל כאן בפורום מה הטלפון של זמי בולוטין. הוא סוכן ביטוח וצנחן (ונשיא איגוד הצניחה) יש גם בספרד וגם באירופה. יש בהמון מקומות, אבל אם מדובר על חורף - 'שאר בארץ, טוס לאריזונה או לדרא"פ. בד"כ מחירי הקורס יכולים להיות גם יותר זולים, אבל יש את השהות, כלכלה, יאדה יאדה. בבקשה

זיידוש

New member
עוד סוביקטיביות חיובית

צר לי עם בפילפולי ההומור הובנתי שלא כהלכה! ראשית, "מועדון הבית" שלי הוא פרדייב. מהרבה סיבות. ואני לא מתכנן להחליף אותו (מאותן סיבות) אני הגעתי לארץ אחרי קורס ועם 20 צניחות, והגעתי ישר לפרדייב. כמעט עזבתי את הספורט (לא כי ניסו להרע לי - חס וחלילה!!!) כי זה דרש יותר מדי - כסף, אנרגיות, מתח...אתם יודעים, כל הדברים של צנחן מתחיל. ואז התגלגלתי במקרה (ממש!) לרוי - ונתפסתי. אחרי איזה זמן, עם עוד כמה חופות שהתנססו מעל לראשי (הגאה!) בלוג-בוק, חזרתי לפרדייב. אני יודע שהמצב שונה היום. אני חושב שגם בפרדייב עושים מאמצים אדירים לשנות אווירה, כבר שונתה הגישה (מזמן), ויש מבט אישי על חניכים. בסופו של דבר - לחניכים, נראה לי (הו! סוביקטיביות אהובתי!) שגודל המועדון וכמות החניכים עושה את סקיכיף יותר כיפית לקורס. זו לאו דווקא המלצתי האישית, לא בטוח שכיף זה ההיבט היחידי בקורס. מי שעדיין לא מבין מהו המושג "כייפי" שילחץ על Ctrl+קליק ימין (אה, רצוי להתקין קודם בבילון). אה, ועוד משהו, ברור שאני מעצבן את שני המועדונים באי-הבעת לויאליות - אני רק מציין (בצורה ממש עדינה) את יתרונות המועדונים - ומנסה לא להדגיש את חסרונותיהם( אשר קטנים, מתגמדים והולכים עם הזמן - לשמחתי הרבה!!!) אה, ועוד משהו קטן, ממש לא מנסה להשמיץ! הרי אם תשאלו אותי בהאנגר את השאלה הזאת אני אענה אותו הדבר פחות או יותר, ואולי אפילו אדגיש חסרונות לשיקול דעת החניך העתידי! זה פורום, יש בו מקום ראוי לדעות, ללא חשש מ"העלבות" צד זה או אחר. אה, ועוד משהו קטנטן, צנחנים שנטשו אותנו לבד בארץ הקודש וצונחים באריזונה, בפריס, באלסינור - לא נראה לכם שצריך לחסום להם את הUSER??? שילכו לחפש ת'חברים בDROPZONE.COM. אפילו שאני שמח שאתה מסכים עימי, ארז

BLUESKY3

New member
לפעמים אני תוהה...

ההודעות האלה שצצות פה מדי פעם נראות ממש "מפוברקות"... טוב נו, אם זיידוש הרשה לעצמו גם אני אתן תשובה סובייקטיבית... אני עשיתי קורס בפרדייב, ועדיין צונחת שם...
אחלה אוירה, אחלה אנשים, נוף מדהים,אחלה מדריכים (והכי חשוב בקריות סוף הדרך
)

bluerage

New member
לפעמים גם אני תוהה.....

מה את עושה ערה ב2:22??????? ועוד לפני יום צניחות!!!!!!! יאללה סופש נעים עם הרבה צניחות ובלי מזרחיות סופ כל סופ!! צחי - שעשה קורס בסקייכיף אבל אוהב לצנוח ב2 המקומות :), ולא קשור לבקריות ;)

../images/Emo59.gifאני רוצה גם ליהיות סובייקטיבי

אני גם צונח בפרדייב הרבה שנים מתקופת סקיקלאב ואני שמתי לב שלא רק שהצנחנים נשארים בספורט ובאחוזים גבוהים יותר מאילה שהתחילו לצנוח אצל רוי ריטר, גם אלה שהתחילו לצנוח אצל רוי ברובם עברו לצנוח בפרדייב,ובינהם גם כמה מדריכים כמו,אייל ארז,יניר,ממקימי סקיכיף, שדרך אגב עוד רק שנתיים, וגם שוטף לשעבר של רוי ,דודו...וגם עוד כמה חברה שזיידוש מכיר ממש טוב ממממממממממייחחןוןוודשש... נכון?.. אני מצטער ליהיות כזה מדוייק ,אבל זה נכון, לא?

ארזירון

New member
אז גם לי בא להיות סובייקטיבי

אני את הקורס עשיתי בסקיקלאב. המדריכים שלי היו נוראים לגמרי ברמה כזו שכשאני והחברה שלי באותה תקופה עשינו טעות זה פשוט לא היה אנושי כמות הצעקות שקיבלנו. המדריכים מאז הם עדיין אותם מדריכים היום. החברה שלי מאז לא צונחת יותר. היא התיאשה עוד במהלך הקורס בגלל הגישה. אני פרשתי גם, ואחרי שלוש שנים עשיתי קורס שוב - אצל רוי, במועדון שהיה אז בשיטים. כמו שזיידוש אמר (ואני מסכים איתו בנושא הזה) יש סיכוי הרבה יותר גדול להישאר בספורט אם עושים את הקורס בסקיכף. יש רמה יותר גבוהה להתקדם בספורט אחרי זה בפרדייב. אז אולי יש מדריכים וצנחנים שעברו מאחד לשני, אבל באותו אופן יש כאלה שעברו מהשני לראשון. והנקודה הכי חשובה בנושא, לדעתי, היא שמי שכותב מכוון אחד מזדהה בשם, וכולם מכירים אותנו. מי שכותב מכוון אחר כמעט תמיד עושה בעילום שם. זה לבד אומר דרשני.

BLUESKY3

New member
צר לי...

אבל לא ככ הבנתי למה התכוונת לגבי מי שכותב בעילום שם

ארזירון

New member
פריץ והחבר של פריץ

לעומת זיידוש, יובל, ואנוכי. ואני מסכים עם זיידוש (מי היה מאמין) בקשר לתחרות, ולעובדה שאני לא משמיץ או מנסה לפגוע באף אחד, אלא רק מעצבן קצת את שני המועדונים בחוסר לויאליות. אני רק מספר את הסיפור שלי ושל מי שעשתה איתי את הקורס ולא המשיכה בספורט. (במקרה הספציפי הזה אני לא בטוח אם חבל או לא.... ) ובשביל עובדות בשטח שאולי לא ידועות לכלל הצנחנים - מועדון הבית שלי (כל עוד אני בארץ
) הוא פרדייב. רוב הצניחות שלי בארץ היו בפרדייב. רוב החברים שלי שצונחים הם מפרדייב. זה לא אומר שאני מסכים עם כל מה שקורה ואיך שכל הדברים מתנהלים שם, ואני חושב שעל גבי הפורום (וגם בצורות אחרות) צריך לדבר ולהגיב וליזום שינויים. אחרת השינויים שזיידוש אמר שקורים בפרדייב לא היו קורים בכלל. ואם זה קרה עד היום, תחשבו מה יכול לקרות מחר
מקליפורניה הרחוקה, ארז

ארז ..תזכיר לי איזה מדריך...

מפרדייב עבר לסקיכיף? ולזה יש הרבה חשיבות! כל אחד עושה טעויות וגם אנכנו בפרדייב למדנו כמה דברים. לא נראה לי שבשנים האחרונות היו דברים חריגים כמו אלה שזיידוש דיבר עליהם,ואני לא מדב על דברים חריגים שיש בכל מקום, אבל הבעיה בסקיכיף היא הרבה יותר עמוקה; כאשר המדריך הראשי והריגר של המועדון משקר עליך, וברוב המקרים אתה לא יודע את זה,אז זה בעיה מקצועית בעיה, מה שעונה על שאלת העדיפות!!!. דוגמא; כאשר אתה מפרסם באינטרנט שאתה הבי"ס הכי מקצועי בארץ או שאתה מפרסם בעמוד הצוות את מספרי הצניחות של כל מדריך, שזה כימעט פי 2 לחלק מהמדריכים רק כדי שזה יראה יותר מקצועי ויפה, או שאתה מקבל ציוד פגום, אז....ליפעמים עדיף גם שיצעקו עלך... גם עליך שיקרו ואתה אמרת את זה .. יום טוב

ארזירון

New member
אולי

אם הייתי יודע מי אתה (או את) הייתי מתייחס לזה קצת יותר ברצינות. כי לא שיקרו "עלי" (אולי שיקרו לי) אבל את זה עושים בשני המועדונים. ואם אתה (או את) מדברים בשם המועדון (אפילו אם זה בשגיאות כתיב) אז מן הנימוס שלפחות ידעו מי אתה שמרשה לעצמו לדבר בשם המועדון. זה רק מראה כמה המדריכים (שמרשים לעצמם לדבר בשם המועדון) חושבים שהם בסדר....צריכים להסתתר מאחורי שמות אנונימים באינטרנט.... ואני לא זוכר שאמרתי שהיו מדריכים שעברו מפרדייב לסקיכף. יש צנחנים שעברו.

אנחנו

האשכים של פריץ - רוצים לצאת חוצץ שהחברים של פריץ כבר לא מלקקים אותנו כמו פעם. פעם, כל החברים ההומואים שלו, היו דואגים לנו יופי-יופי, אבל מאז שהם כל היום רושמים בפורום כמו אנאלביתים, אנחנו כבר לא מקבלים את היחס המגיע לנו. כנראה שעכשיו הם מלקקים לדן. הוא זה שמשלם להם את המשכורת.

Icarus Canopies

New member
אהלן מיכאל וחברו

ראשית, אני מברך אתכם על החלטתכם לעשות קורס צניחה! אני קראתי כאן קצת את התשובות, ואני מניח שלא פשוט לכם להחליט. אני מציע לך להתקשר איתי ל 0526507007, ואשתדל לעזור. שבת שלום. UV

למעלה