חוות דעת

The Patryn

New member
באביב המגים מבולבלים

חלק רוצים חורף, חלק רוצים קיץ ואנחנו מצטננים...

Diableror

New member
תגובה

"ככל שאתה מתבגר אתה צובר נסיון בחיים, ידע, חכמה, תפיסת העולם שלך משתנה, ולכל הדברים האלה יש השפעה על ההחלטות שלך, על ההתנהגות שלך, על המעשים שלך וכו'" נכון,נכון ושוב -נכון. "המגיה לא יוצאת מהכלל משום שהיא תלויה בהחלטות, בהתנהגות ובמעשים של האדם." לא נכון. למה? א) לא כל מבוגר הוא בוגר.לעיתים תמצא נערים/ילדים בוגרים יותר מכמה מבוגרים. ב)נסיון וידע הם דבר נרכש.אם מישהו התחיל ללמוד בגיל 13,ומאז עברו כמה שנים,הוא יכול ללמוד כל מבוגר שהגיע לפורום(בהנחה שלאותו מבוגר אין נגיעה בנושא) ג)המאגיה תלויה בהחלטות,ולא כל אחד אחד יודע לעשותן בתחילת דרכו.לא משנה אם הוא צעיר או מבוגר. Diableror

The Patryn

New member
אני מסכים עם מה שאתה אומר

שאדם צעיר יכול להיות יותר נסיון וידע בתחום מסוים, אבל מגיה זה לא מתמטיקה, והיא קשורה קשר ישיר לנפש האדם והיא מושפעת מהחוויות שעבר בחיים. בוא נשאל שאלה כזאת: בוא נניח שיש איזה ילד בן 13 שרוצה ללמוד מגיה. האם צורת הלימוד, המטרות של הלימוד ודרך התפישה שלו את הדברים יהיו זהות לאלה של אותו ילד רק בגיל 40, כאשר הוא נשוי ואב לשני ילדים? אנחנו מדברים פה על אותו אדם, רק בשלבים שונים של חייו. אם תשאל אותי התשובה היא לא ברור.

Diableror

New member
זה לא סותר את מה שאני אומר

מכיוון שהמאגיה קשורה לנפש,כשהאדם מתפתח,המאגיה "מתפתחת" במקביל. אני חושב שפיספסתי את הנקודה שלך.. Diableror

The Patryn

New member
אני כתבתי...

"אני חושב שיש קשר בן גיל למגיה ולכל דבר בחיים. מה לעשות שאדם בן 70 תופס את העולם בצורה שונה מילד בן 16." ואתה השבת: "נכון מאוד, אבל אין לזה קשר למאגיה." הנקודה שלי היתה שיש השפעה ישירה לגיל שלך על לימוד המגיה ומה שאתה מפיק ממנה. אתה (וגם Rainbird אם הבנתי נכון) אמרתם שלא. הבהרתי למה הכוונה שלי בשאלה ההיפוטתית ששאלתי בתגובה האחרונה.

Diableror

New member
לא אמרנו שאין השפעה

אמרנו שההשפעה לא תמיד חיובית. Diableror

ToryMaster

New member
הוא האדים קצת

זה הסומק שנשאר לו מאתמול

תודה רבה על תשובתכם וליעלי ../images/Emo24.gif

ערב-טוב, אם יש מפתח בסיסי ללחש- אשמח, וכמובן הבקשה לטובה העליונה של מי שיבורך בעבודה החדשה, מאחלת לכולם חג-שמח, אור ושפע , אריאלה באהבה

RainBird

New member
דעתי *שמשום מה לא תהיה פופלארית- שוב* לגבי השאלה, מאגיה זה כלי רב עוצמה. אחרי שלומדים אותו ועוד לעומק לא מחפשים על מה להשתמש בו. כשעולה צורך, ואחרי דיוונציות ושיקול אישי עמוק אני משתמש במאגיה, לא סתם ככה כדי לראות איך הזה ואיך ההוא עובד. כשכבר מטילים כישוף- אז צריך לצפות היטב בדרכים שבו הוא פועל והחוויה הזאת יותר חשובה מתוצאות הכישוף גרידא. ובנוגע לגילאים. ראיתי ילדים שחזו את העתיד יותר טוב מטובי האצטגנינים. מאגיה זה דבר שהיה תמיד חסר גיל, והחזקה עליה... ובכן, לאף אחד אין חזקה עליה. לגבי חוצפה או עזות מצח לגבי מבוגרים, אני יכול לומר שאני לא מבין את זה. זה שמישהו מבוגר ממני ראוי לכבוד? מדוע ולמה ותנו דוגמאות. ארדן.

Nizzan Cohen

New member
המממממ....

כי הוא עבר יותר
. כי גם אתה תירצה שיביעו כלפיך כבוד כשתגיע לשם
. כלומר - זה בסופו של דבר עיניין של פז"מ
. פשוט אנשים מבוגרים בילו בעולם הזה יותר זמן, ולמדו אותו יותר והוא חרט עליהם סימנים. וזהו
. בין השאר התפקיד שלהם זה לייעץ ולעזור לצעירים
.

RainBird

New member
עדיין לא ראיתי שום צורך לתת להם יותר כבוד מלאדם צעיר לדוגמא.

Nizzan Cohen

New member
הבעיה בדורינו...

זה שהכבוד היחידי שמכירים רוב בני הנוער הוא האגו שלהם. ולמעשה - הם לא חושבים שמגיע לאף אחד פרט להם כבוד. אני פשוט לא מסכים עם זה, ומכאן נובעת הדיעה הקודמת שלי. שים לב שכבוד זה לא ציות עיוור או הסכמה טוטאלית. זה משהו בדרך שבה אתה מדבר אל בנאדם.

RainBird

New member
לא אמרתי לא לתת כבוד בכלל, אמרתי שאני אתן את אותו כבוד לך כמו שאתן כבוד לבנאדם בן 70, זה הכל. אם לומדים משהו מכישוף זה לכבד ../images/Emo9.gif

למעלה