חוות דעת

מיקיפ

New member
חוות דעת

רצ"ב תוכנית לבית קומה אחת על מגרש של 20X30. עדיין אין את תוכניות הפיתוח של המגרש. אשמח לקבל חוות דעת.

מענין ויש כמובן שאלות

לפי התוכנית תקנ\י אם אני טועה, האם אתם בית דתי? טלווזיה? מטבח סגור, כיור בחלל הציבורי החלונות בסלון לא ברורים, יש פינת ישיבה בחוץ, איפה היא? כיוונים צפון? שוב הסוגיה האם שירותי הורים צריכים להיפתח מחלל השינה במקום ממבואה נשמח לעוד פרטים

מיקיפ

New member
המשך חוות דעת

אכן אנו דתיים. המטבח הסגור רצון של אשתי. הטלוויזיה מתוכננת להיות בממ"ד (אנחנו לא רואים הרבה טלויזיה) יש חץ של הצפון בתמונה אך אומר שחזית הבית פונה לכיוון דרום. באזור של פינת האוכל ישנה ויטרינה עם יציאה לחצר, כמו שציינתי עדיין לא תכננו אותה עם האדריכלית. כמו כן מתוכננת רחבה ביציאה מן המטבח לסוכה וסתם ארוחה בחוץ. תודה על התגובות :)

avi5199

New member
תוכנית יפה ומעניינת

אהבתי את תיכנון האזור של המטבח והסלון... בדרך כלל אני לא אוהב קוים אלכסונים כי זה בדרך כלל מבזבז שטח , אבל במקרה שלכם השטח מנוצל בצורה יפה.

calya

New member
כמה מחשבות...

המבנה מעניין. קודם כל הייתי במקומך חושבת ללכת ליעוץ של בניה ירוקה כי אם אתה בונה בצורה כזו שיש מין "פאטיואים" כדאי למקם אותם נכון ולנצל אותם בכל הנוגע לאנרגיה, חימום, קירור וכו'. שווה מחשבה. מעבר לזה *מאד* חסרה פה תכנון הגינה כדי להבין את המטרה, השימוש והיופי העתידי של המבנה היחודי הזה בחזית. מה בדיוק מתוכנן שם ? אם לא מתוכנן כלום - תכננו. אם אתם הופכים את הגינה לחלק מהבית בצורה כזו זה חייב להיות מתוכנן לפרטי פרטים כי כמו שזה עשוי להיות נכון, חכם ויפה זה גם עשוי להיות מכוער, שגוי ומטופש.
הייתי מחליפה את הסלון והמטבח כי כך אפשר יהיה לפתוח את הסלון ואת החדרים ביחד לחצר משותפת וליצור שם אזור נעים, מפנק ומעניין. כשזה המטבח שפונה לשם (ובכלל אין לו יציאה לאזור הזה) זה גורם לכל האזור הזה להרגיש כמו "חצר שירות" וזה עצוב וחבל. בקיצור, בשורה התחתונה - מרגיש לי שחסר פה תכנון כוללני. אל תבין לא נכון, אני מתה על אדריכלים שמכניסים את הגינה לתוך הבית, זה מאד נכון בעיניי בבית קרקע. אבל נראה קצת (לפחות ממה שאני רואה) שעשו פה חצי עבודה, שזה חצי אפוי. שהכניסו בכאילו את הגינה לבית אבל שכחו שבמקרה כזה הגינה היא חדר, וצריך לתכנן אותה.

מיקיפ

New member
תשובה

כמו שציינתי רק השלמנו את תכנון פנים הבית מבחינת חדרים, אפילו המטבח עוד לא מתוכנן. רצ"ב תמונה של חזית הבית. תודה על התגובה

פיטנגו4

New member
המלצה

ותרו על האדניות המיותרות הללו. במקרה הטוב, זה יכפה עליכם תכנון צמחיה מסוים, שמתאים לרוחב והעומק של האדנית. במקרה הפחות טוב והיותר נפוץ - זה יגרום לרטיבות בקירות. אין שום סיבה לשים אדניות על קרקע. רוצים צמחיה? אז שיתלו אותה הישר באדמה, בלי קירות בצדדים. אולי כדאי לשתול צמחיה גבוהה, ויותר נמוכה לפניה? אולי לא משהו סימטרי (אין שום סיבה, כי גם החלונות לא סימטריים)

פיטנגו4

New member
יש חזיתות וחתכים?

מעניינת אותי בעיקר החזית מערבית גם אם אין תוכנית פיתוח, יש גבולות למגרש הזה? יש המון המון פינות וזויות של קירות. מי שעומד בדלת רואה לפניו 10 (!!!)שפיצים ופינות, שזה מראה מאד מאד לא נקי. בקלות אפשר לשפר את זה.

הערותיי:

1. נסו את התרגיל הבא: קחו נייר שקוף (להשיג בחנות לציוד משרדי הקרובה לביתכם) וציירו רק את קו המתאר של מעטפת הבית. מה קיבלתם ? האופי הבסיסי של הבית אמור לצוץ. צץ ? 2. הזוית שעושה את הכניסה לבית לא מצליחה לדעתי לייצר חלל כניסה ראוי. 3. גם ה"חלל" שנוצר בין המטבח לחדרים לא ברור. לא נראה כמו מקום שעושה חשק לשהות בו. פתחים מול פתחים, מידות מוזרות, פרופורציות בעייתיות ומעל הכל הזויות המשונות. מאיפה זה בא ? 4. "החדר" השני בגודלו בבית הוא המסדרון (16 מ"ר). לא יעיל בעליל. 5. הכיור קצת זרוק בחלל. זה בסדר להגדיר כיור נטילת ידיים כאלמנט דומיננטי וחשוב. אבל צריך ל ה ג ד י ר לו מקום ראוי. שורה תחתונה: יש חדרים, שירותים, מטבח וסלון. אין בית.

פיטנגו4

New member
בדיוק

"יש חדרים אין בית" הצלחת לבטא בדיוק מה שחשבתי ולא הצלחתי לנסח !!! מצד אחד אפשר לעשות V על כל הדרישות הפונקציונאליות, ויש גם איזושהי מקוריות, אבל מצד שני הבית הזה כל כך לא "מזמין"... רק לחשוב על מה שעובר על מי שיוצא מהחדר הצפון-מערבי בדרכו אל המטבח

למעלה