חוות דעת על Garmin eTrek 30?

• פותח הנושא galh
  • פורסם בתאריך

galh

New member
חוות דעת על Garmin eTrek 30?

מנסה גם פה, אחרי לא הצלחתי לקבל תשובה בקומונה.

מאחר שללטאה הקטנה שלי קצת קשה להסתדר עם המרחקים הארוכים, אני מעוניין ב- GPS חדש במחיר שפוי.

למישהוא יש נסיון עם ה- eTrek 30? הוא נראה די מתאים לדרישות שלי. כלומר, מסך צבעוני, זמן סוללה ארוך (25 שעות עם שתי בטריות AA), יכולת לטעון מסלולים ארוכים (2000 נק' לעומת ה- 500 של הלטאה) והצגת מפות.

noamkfir

New member
אל תנעל על הגרמין

לא שהוא רע, אבל המפות שקיימות לו ברמה די נמוכה (מניסיון, יש לי)
בסופו של דבר זה מאוד תלוי בשימוש שלך.
אני משתמש בד"כ בהקלטות מוכנות ועוקב אחריהן.
לשימוש כזה הגרמין יעיל.
אם אתה מחפש מכשיר עם מפות ברמה גבוהה, שמאפשר אילתורים ושינוי תוואי תוך כדי הטיול, אז אבנטורה\ספורטיבה עם מפות שבילנט הן האופציה הכי טובה לדעתי

Oldster

New member
שני ה CENT שלי

בשירשור, כמה דפים אחורה

ortzook

New member
היו לך בעיות עם מפות?

הבנתי שאיכות המפות לגרמין הרבה פחות טובה ממה שזמין לכל שאר מכשירי הניווט. אפשר להעלות אליו מפות רסטר?

Oldster

New member
ישנן שתי מפות של ישראל שאני מכיר...

- האחת תוצרת האתר של OSM.... יש אליה נאקבים ושבילים אך חסר (משום מה) קוי גובה
- השניה הורדתי מאתר VELIK.... אין אליה נאקבים אך יש קוי גובה
שתי המפות נחותות בהרבה מהמפות שיש לי על ANDROID או לחליפין מפות של שביל-נט שמופיעות עבור AVENTURA או SPORTIVA, אך אפשר להיסתדר... יש אפילו POI סבירים (כגון "מפל", "שביל" וכו'). לא ידוע לי על משהו אחר (אשמח אם יש)
אבל...... ובשבילי זה אבל"ים" גדולים שהכריעו.
- על מסך קטן, כל מפה נראת לא טוב, במיוחד בעיני זקנים הזקוקים למשקפי קריאה
. כשאני רוצה מפה - אני פותח "גליון"
- אני מנווט לפי מסלול שקימפלתי בבית וממש לא אוהב להמציא באמצע. המפות זה ליחוס בלבד ואם לא, יש מפה "אמיתית"
- כל מכשירי המפות העדיפים, הרבה יותר יקרים וגם גדולים יותר מה ETREX20 (לא חושב ש 30 מצדיק משהו מה FEATURES שלו). לי הגודל והמחיר חשובים
אם תרצה "להרגיש" את המכשיר - אתה מוזמן (חיפה)

נ.ב.
כשנסעתי לנפאל, מצאתי מפות טובות ואפילו היו אליהם POI טובים שעזרו לי למצוא מלון כשהלכתי לאיבוד בסמטאות של THAMEL

ortzook

New member
מישהו הצליח להתאים מפות שבילנט\סמל"ש לגרמין?

אני יודע שגרמין הוסיפו אפשרות למפות אישיות ותאורטית זה אומר שהדבר אפשרי.

mdizengof

New member
אני מפצל ומחבר מפות

של VELIK, OSM ,TOPO ע''י תוכנה חופשי GMT.EXE

דוגמה של קובץ BAT שכתבתי:

rem Make one map from : OSM(vkondra no routable version) ,Oficial Garmin Topo ,IgorSK maps.
rem In result,we have routable Oficial Garmin Topo with street navigation + OSM+ IgorSK maps.
@Echo off
rem----------------SPLIT OSM vkondra no routable version
gmt -s -o . gmapsupp-simple-noroute.img
rem ---------------MAKE TRANSPARENT OSM vkondra no routable version without topo maps
gmt -w -t 97200000.img
rem ---------------MAKE TRANSPARENT IgorSK maps
gmt -w -t tracks_igor_10.2009.img
gmt -w -t tracks_misc_10.2009.img
rem ---------------DELETE AUTOROUTING FLAG IN TRANSPARENT OSM
gmt -j -q -x -o 972.img 97200000.img
rem ---------------JOIN ALL MAPS
gmt -j -o gmapsupp.img -m "SD Card" GMAPSUPP_TOPOUNLOCKED.IMG 972.img tracks_igor_10.2009.img tracks_misc_10.2009.img
rem ---------------DELETE ALL FILES AFTER SPLIT OSM map
del 9*.* /Q
del MAKEGMAP.MPS /Q
rem ---------------Result map is gmapsupp.img---> ready for Carmin device!

yosi53

New member
נראה מסובך, יש דרך פשוטה יותר

לחבר כמה מפות.
אני מחבר כמה מפות חינמיות מהרשת: מפת קוי גובה של ניסני (לא ניתן להוריד יותר ברשת), OSM , VELIK - למפה אחת בעזרת תוכנת SendMap 20 שניתן להוריד חינם ברשת ומייצרת מפה אחת בפורמט img. שניתן להעלות לגרמין etrex.
זו לא מפה כמו מפות שבילנט ו/או אוונטורה אבל גם המחיר שונה מאד. אני מנווט על מסלול שהעלתי למכשיר והמפות נועדו לתת לי אורינטציה בשטח ותיקוני מסלול קלים בלבד.

מעבר לכך יש מפה טופוגרפית של ישראל של גרמין לרכישה, עם נחיתות ביחס למפות של אוונטורה (על פי חוות דעת משתמשים אחרים), אבל בכל זאת היא תהיה עדיפה על המפות החינמיות (יש שיאמרו שלא), והשאלה היא האם המחיר שווה/האם כשאני מוציא כבר כסף לא כדאי ללכת על משהו אחר מאשר על גרמין.

שאלה טובה.
אין לי תשובה.

ortzook

New member
אני כבר החלטתי -etrex 20.

אני עכשיו עובד על המנהלות. מהחפירות שלי בימים האחרונים בכל העניין הבנתי שאמנם המפות של גרמין נחותות אבל עדיין אני יכול להרכיב מפה טובה ולמעשה להשתמש בכל מפה שאני רוצה (כולל שבילנט). זה רק דורש קצת ידע טכני והשקעה. אני גם בכלל לא בטוח שצריך כי השימוש העיקרי שלנו למכשיר הוא לעקוב אחרי מסלול וקצת התמצאות.
אי אפשר גם להתעלם מההבדל העצום במחיר - אני מביא את ה- etrex20 מאמזון (שם הוא ה GPS הכי נמכר דרך אגב) ב - 750 שקל!!! אין GPS אחר כזה בארץ.
ולסיכום - אם זוהר עשה איתו את ה - divide מי אני שאצטרך משהו מתוחכם יותר.

ortzook

New member
אני כבר החלטתי -etrex 20.

אני עכשיו עובד על המנהלות. מהחפירות שלי בימים האחרונים בכל העניין הבנתי שאמנם המפות של גרמין נחותות אבל עדיין אני יכול להרכיב מפה טובה ולמעשה להשתמש בכל מפה שאני רוצה (כולל שבילנט). זה רק דורש קצת ידע טכני והשקעה. אני גם בכלל לא בטוח שצריך כי השימוש העיקרי שלנו למכשיר הוא לעקוב אחרי מסלול וקצת התמצאות.
אי אפשר גם להתעלם מההבדל העצום במחיר - אני מביא את ה- etrex20 מאמזון (שם הוא ה GPS הכי נמכר דרך אגב) ב - 750 שקל!!! אין GPS אחר כזה בארץ.
ולסיכום - אם זוהר עשה איתו את ה - divide מי אני שאצטרך משהו מתוחכם יותר.

תודה לכל המגיבים!

למעלה