חוות גלעד

totony

New member
את מוזמנת להדחף לכל ויכוח../images/Emo13.gif

ברוכה הבאה! אני מקווה שתהני בפורום... אחלה ניסוח!

iKilledKenny

New member
רק בגלל שאדם אחד רצח

לא אומר שיש לך זכות להאשים את כל המתנחלים בזה!! כי אין לך זכות!!!

EverMan

New member
זה לא רק מישהו אחד,

זו התרבות הכללית ! ומה עוד - זה לא סתם מישהו ! בנוסף לזה, לשניה (יום רביעי) הם יכולים להיות אנשים מאוד חמים בתוכם ובין עצמם וכלפי אנשים שהם אוהבים , זה לא סותר את זה שהם יירו בערבי שיתקרב אליהם.

EverMan

New member
ודר"א - לא ! הם לא היו עוזבים.

כי זו ארץ התורה ובלה בלה בלה ...

=Wednesday=

New member
בדיוק!

הם היו עוזבים אם הסיבה היחידה היתה קשר רגשי אל הבית שגרו בו - אבל זו לא הסיבה. והסיבה הרבה יותר מורכבת מסתם "זו ארץ התורה ובלה בלה בלה...". ודרך אגב, קוראים לי דלית, לא יום רביעי..

EverMan

New member
לא , הם לא יעזבו

מכיוון שהשטח הזה הוא ארץ ישראל ואלוהים אמר ש... בלה בלה בלה.. זה בלי הזיקה , והעקרון הביטחוני , והעקרון של : אני לא אוותר על דבר לערבושים האלה , ועוד.

=Wednesday=

New member
לא ירדתי לסוף כוונתך

כמובן שאחד המניעים העיקריים הוא המניע הדתי! בעצם כל האידיאולוגיה נובעת בסופו של דבר מהדת, כיאה לאנשים שהולכים עפ"י הדרכת התורה. אבל איך בדיוק זה סותר את מה שאמרתי?

EverMan

New member
ממש לא , האיד´ שלי לא נובעת

משום דת. וזה אומר שזה לא נכון , שהם לא יתפנו אם הם יחשבו שזה הדבר היחיד. כי זה לא רק הנכון מוסרית.

=Wednesday=

New member
לא דיברתי על שלך

האידיאולוגיה שלך נובעת מדרך החיים שלך והדברים בהם אתה מאמין - וגם שלהם. אני מאמינה בתורה ובכך שהיא הדרך הנכונה לחיים, ואני חושבת שהערכים שלך הם לא נכונים. אז מה, אני פוסלת את זכותך להאמין בערכים האלה ולפעול על פיהם?!

EverMan

New member
אם הערכים שלי גורמים

לך למות ? כן ! יש לך כל זכות לפסול ולהתנגד ! אם הערכים שלי מסיתים לשנאה ולפגיעה באנשים - בהחלט ! זה מחובתך !

=Wednesday=

New member
כן, הם פוגעים בי!

האמת שאין לי כוח לפתוח על זה דיון בשעה כזאת, אבל אני אגיד בקצרה - קודם כל, כל פעולה בעלת אינטרס מנוגד לשלי פוגע בי ובדרך שלי.. זה ברור, זה טבעי וזה הדדי. תאמין לי שיש לי ערך לחיי אדם לא פחות ממך, ולא הייתי מאמינה בערכים האלה אם הייתי חושבת שהם גורמים למוות ושנאה יותר מערכים אחרים. וחוץ מזה, אני מאמינה שכל ישראל ערבים זה לזה, וכל פעולה שאתה עושה משפיעה עליי. אז כן, אתה פוגע בי. אבל עדיין, אני לא שוללת את זכותך כאדם חופשי לבחור לעצמך את הדרך והערכים שלך! אני משתדלת לכבד כל אדם וערכיו, גם אם הם נראים לי טיפשיים, אבסורדיים ופוגעים - כי הוא מאמין בהם כמו שאני מאמינה בערכים שלי, ואין לי שום זכות לשפוט אותו! בזה אני אסיים להיום... לילה טוב!

=Wednesday=

New member
אתה מתחמק מתשובה עניינית!

קודם כל, מה זה משנה אם במישור ישיר או עקיף? והאם המתנחלים באים אליך הביתה והורגים אותך?! מה בדיוק ישיר בדרך שבה הם (לדעתך) פוגעים בך? ולהבא, בבקשה תתייחס לעיקר ההודעה שלי (-שבמקרה הזה היה היחס לבעלי דעות וערכים שונים), תודה.

EverMan

New member
מה ישיר ?

זה ישיר מכיוון שהם גוררים אותי לשמור עליהם ישירות. אותי ואת כל חבריי. במקרה הזה , היחס היה לאנשים שעוברים על החוק , לא לבעלי דעות שונות.

totony

New member
הא! ענבר מפחד!

אתה מפחד שירצחו אותך בצבא כשתשמור על איזה ~מתנחלים פאנטים~! אתה בטח חושב: "למה אני צריך ללכת למקום מסוכן כ"כ כדי להגן על כמה מתנחלים מסכנים..." ענבר, חשפת את הפרצוף האמיתי שלך...

EverMan

New member
אני לא מפחד

אני חושב שזה בזבוז חיים משאבים וכל דבר אחר. וכן , אני לא רוצה למות. כמו שאמר וודי אלן : אני לא מפחד מהמוות , אני פשוט לא רוצה להגיע אליו. וכן .. בהחלט ! למה אני צריך להגן על כמה אנשים שתורתם אומנתם ? שאלוהים ישמור עליהם. זה לא פחדנות , זה ת´כלס. בדיוק כמו שאני לא אבוא להגן עליך אם אתה זורק אבנים על ביריונים ואחרי זה בא אליי בבקשה להגן עליך. זה לא פחד - זה הגיון.

yoavl1

New member
אבל פה העניין......

חיילים נהרגים במשימות אבטחה של מדינת ישראל, אבל למה למות בגלל שמטורפים החליטו שגם פלשתין זו ישראל?

EverMan

New member
לא למות ! לעשות הסדר שכולם

יחיו במדינות שלהם באושר ועושר ! אבל כמובן שאתה מעדיף לפנות , להרוג , להרוס , להשמיד , להשתמש בכוח , להכריז מלחמה , להפציץ , ואז בסופו של דבר לעשות שלום עם האדם האחד שישאר בחיים מישראל והאחרון שישאר מפלשין...

totony

New member
תמשיך להגיד את זה לעצמך...

~אני לא מפחד~ למה אתה צריך להגן על אנשים מתנחלים? באמת לא יודע... אולי זה בגלל שהם מבני עמך!!! אתה יודע בשביל מה נוצרה מדינת ישראל? בשביל להגן על היהודים בכל העולם! אפילו אם הם יאכלו ערבים לארוחת בוקר, הם עדיין בני עמך! לפי הדעות שלך אפשר להגיד שגם החלוצים בארץ היו פאנטים דתיים!!! מה, עדיף לנטוש אותם? או שלעשות להם טרונספר בכח? במה בעצם אתה טוב יותר ממולדת? מולדת רוצים לעשות טרנספר לערבים, ואתה- לבני עמך!

למעלה