חווית בדידות קשה

Lakshmi33

New member
וואוו ... סתם רוצה להזדהות עם התחושות

כל כך מבינה אותך. אמנם אני רווקה ולא גרושה ואין לי ילדים אבל גם אני עברתי איזשהו תהליך פרידה ממישהו שעמדתי להתחתן איתו. חברים וחברות יש לי באמת בשפע אבל ברגעי האמת אתה מגלה שהמשפט הכי נכון הוא: "אם אין אני לי מי לי". גם אני עוברת סופי שבוע לבד בדירה (לך לפחות יש את בנך, שזה המון !!!!) - אני קוראת לסופי שבוע שלי סדנת ויפאסנה כי אני מגיעה למצב שהחל משישי בערב כשאני חוזרת מההורים שלי ועד לראשון בבוקר לא יוצא לי להחליף מילה עם אף אחד - ממש סדנת שתיקה. אף אחד לא מתקשר אליי - לכל אחד יש את חייו ואת המשפחה שלו וגם לי יש רגעים שאני יושבת וחושבת איך זה שחברים שיודעים מה עבר עליי - מאז שעברתי דירה מהדירה שלו לא שאלו אותי אם אני בסדר ... או מה שלומי ... או איך עוברים עליי הימים. אותי הבדידות לא משתקת, הימים עוברים להם איכשהו ... פשוט עצוב לי ולא יותר מזה. אני מציעה לך קודם כל לא לצפות לכלום מאף אחד - גם אם הזמנת 10 חברות ליומולדת - תמיד תחשבי שאם תהיה לך חברה אחת לצאת איתה זה גם טוב ... העיקר לחגוג או להיות עם מישהי (תמיד יש יותר גרוע). צאי מנקודת הנחה שמי שלא היה במקום שלך לא יכול ולא יוכל אף פעם להבין אותך באמת - גם אם בשיחות אומרים לך - "אני כל כך מבינה אותך ... בלה בלה בלה ..." ואי לכך - אף אחת לא באמת מסוגלת להבין שעובר עלייך גיהנום ושאת צריכה אולי מדי פעם חברה או אוזן קשבת או שסתם יציעו לך להיפגש ... אולי בתיאוריה הן מבינות אבל לא באמת באמת ... אם יש לך איפה ואיך - תנסי להכיר חברות חדשות במצבך ... אני לדוגמא נמצאת במקום שהחלטתי שאין לי כל צורך ביצירת חברות חדשות כרגע ... פשוט לא מחפשת את זה <דווקא מהמקום הזה ממש במקרה יצא לי להכיר מישהו שעברה משהו דומה למה שאני עברתי ויש רגעים שאנחנו קצת פורקות אחת לשניה ... היא גם כזו אופטימית שזה עושה לי כל כך טוב לדבר איתה>. מאחלת לך רק טוב ושתקבלי מהיקום את מה שאת רוצה.

chenby

New member
לא נראה לי שיש בן אדם אחד בעולם הזה

שלא חווה מה זה בדידות. החיים הם כמו מוניטור, עליות וירידות, אם הכל היה מאוזן, זה קו מוות. החוכמה היא למצוא אצלינו כל פעם מחדש את החוזק לעלות שוב. תודה ששיתפת :)

../images/Emo140.gif

מתחברת למה שכתבת לגבי הבחירה בלא לצפות יותר מדי מאנשים כי את בוחרת מה לקחת מאנשים שמסביבך . הצפיה מהחברים שהם יהוו לך עוגן וחיים בהעדר בן זוג היא קצת לא ריאלית כי לכל אחד יש את החיים שלו והאילוצים שלו והם לא שם תמיד עבורך וזה בסדר ,אני למדתי בדרך הקשה חוויתי אכזבות כעסתי ונטרתי טינה עד שלמדתי להציב גבולות והנתינה שלי היא מותאמת לקבלה שלי מהאחר נשמע אנוכי מדי לצערי רק ככה אני מצליחה לחיות בשלום עם הסביבה שלי אני הפסקתי לצפות מהם שיתנו לי וימלאו א החלל הקיים בחיי חיי זו אחריות שלי ולא של הסביבה ,אין לך מה לכעוס על החברות שלך פשוט קחי את הטוב ואל תצפי ליותר מדי את עלולה להתאכזב . תכניסי אנשים לליבך ועם זאת אל תצפי מכל אחד קחי את הטוב

מריוס זכריה

Member
מנהל
אני מציע לך לא לוותר על החברות

הניחוש שלי הוא שהצרכים הרגשיים שלך כרגע גדולים על החברות שלך. זה לא פלא, וזה לא אומר שהן לא חברות טובות (טוב, אולי קצת, אבל לא כולן). כי באמת מי שעברה את מה שאת עברת, אפילו בלי לדעת את הפרטים על מה שהיה קודם, זקוק להמון המון תשומת לב, תמיכה, הבנה וכולי - ואלו דברים שלא כל אחד בנוי לתת. אז יהיה מאוד חבל אם בגלל האכזבה שלך תאבדי את החברות הללו, שגם אם הן יכולות לתת לך פחות ממה שאת צריכה, עדיין יכולה להיות להן תרומה משמעותית. כדאי אולי למצוא מישהי במצב דומה לשלך, אולי קצת יותר ותיקה ממך, שיהיה מתאים לה לתמוך בך. את יכולה לפגוש נשים כאלה בפורומים שונים, גם כאן. אם את יכולה לעמוד כלכלית בטיפול - כדאי לך. אם לא, כדאי לך מאוד לחפש טיפול מסובסד, דרך השירות הפסיכולוגי, האוניברסיטה אן קופת חולים. הכלים המקצועיים חשובים מאוד בשעת משבר כמו שלך. ומה שלא יהיה: זכרי שהמשבר הוא זמני, וימים טובים יותר יגיעו. יום הולדת שמח!!!

לאהוב חום ואהבה

אין ספק כי את נפש של אהבה וחום ורצון להיות שייכת ומשוייכת. במקום שאחרים היו אומרים "אז מה " והיו ממשיכים הלאה אם המוזמנים שלהם לא הגיעו ..את אומרת לעצמך יש לזה השלכה אליי ולמי שאני ..ולכן זה כואב עמוק. אני קודם כל מפרגן לך וחושב שאת צריכה לראות תמיד את האור בכל מצב שקורה לך. ולכן מצד אחד אני מניח שהיה להם משהו דחוף לעשות [ אני מלמד זכות קודם כל] ושנית טוב לדעת מי החברים באמת . יום הולדת זה יום של חשבון נפש לשנים שעברו וכן לעתיד שיגיע. אני סובר קודם כל שעשית צעד חשוב בחייך לעניין הגירושין וכעת מה שנשאר להמשיך את אותה דרך קדימה ולמרות הכל. אינך צריכה ליצור מעגל חברים חדש ודיי בכך אם תתחילי ליצור חיי חברה בכל מה שאת משיקה אליו בחיים..חברי עבודה ..הורים של הילדים שבנך בקשר איתם..וגם לחזק את הקשרים במשפחה.. יש כאלה שלא מסוגלים להיות עם עשרה חברים מינימום ויש כאלה שצריכים בחבר אחד של אמת. אני מניח שאת צריכה את האוזן קשבת קודם כל ואחר כך את חברות האמת. אז מאיה.. הערב תצאי עם הילד לאן שתרצי..תרגישי קודם כל עם עצמך טוב וגם איתו..אחר כך תמשיכי.. בהצלחה!!!

בקהם1

New member
משפחה חדשה אולי לא

אבל לא חסרים האנשים הובים שיודעים לתמוך ולעזור, תמצאי הרי את אותו אחד שיתמוך בך ובילד . ולבנתיים פשוט תהני איתו שהוא לפחות לא ישבר מזה. בהצלחה בחיים ובהכל!!!‏

neomiad

New member
קיבלת מתנה ליום ההולדת - wake up call

קודם כל מזל טוב ליומולדת!! ועכשיו לעניין.. עוברות עליך שנה-שנתיים לא קלות. והנה ליום ההולדת, גלית לפתע שאת לא מאושרת. בודדה, אולי מרגישה דחויה. הגעת לנקודת סף מסויימת שאמרת לעצמך - אני לא יכולה יותר - זה מקום מאוד קשה להיות בו אבל יש בו גם המון פוטנציאל. תאחלי לעצמך ליום ההולדת, שלפה את לא חוזרת יותר. תסתכלי קדימה ומצאי את הדרכים לשנות את חייך. שום דבר לא יבוא בקלות או במהירות, כמו שכתבת במשפט האחרון. הכל יהיה תוצר של שינוי ועבודה קשה שתתחיל ממש עכשיו - או מיד אחרי הסופ"ש
תמצאי לך תחומי עניין חדשים, תצאי לעולם, תשני את חייך! והיבט נוסף. יש דבר אחד גרוע מהבדידות, והוא להיות מוקף באנשים שגורמים לך לחוש בודדה, כלומר אנשים שאנחנו לא חשים אליהם קרובים ומתייחסים אלינו גם בחוסר מאמץ. אבל היו חברות שכן הגיעו להזמנתך. האם את מעריכה אותם מספיק? מתי לאחרונה עשית משהו להראות להם את זה? אולי תתחילי מלעשות משהו מיוחד עבוד כל אחת מהן השבוע, להראות שהן חשובות לך. את מרגישה בודדה כרגע, אבל אל תפספסי את מי שכן שם עבורך, ותתני בחזרה.

neomiad

New member
זה אישי..

שינוי כולל התנסויות חדשות. אולי הצטרפות למעגלים חברתיים ותחומי עניין שלא היית שוקלת בעבר אבל עכשיו מוכנה לתת להם צ'אנס. לאפשר לעצמך לפגוש אנשים חדשים ולא מהסוג שאת תמיד הולכת עליהם. מציאת תחומי עניין חדשים שבעבר היית פוסלת. ללכת לטיפול פסיכולוגי, להצטרף לקבוצות מדיטציה, חדר כושר, קבוצות רכיבה על אופניים.. יש כ"כ הרבה, והעניין הוא שכל אחד מוצא את ההתנסויות החדשות עבורו באופן אישי. זו כמו להתחיל מסע כזה לגילוי עצמי, הרחבת העצמי, התנסויות חדשות. לפעמים אנחנו מגיעים לזה בעקבות משבר, לפעמים כי ההתנסויות החדשות ניקרות על דרכנו סתם כך באמצע השיגרה (תודה לאל) ולפעמים סתם כדי להתרענן. העניין הוא שהרבה פעמים חריגה מהשיגרה שלנו כרוכה במאמץ, העזה להתנסות בדברים חדשים, ולכן זו עבודה "קשה" ולא סתם "כיף". מצטערת שאני לא יכולה להיות יותר ספציפית מזה

neomiad

New member
ועוד משהו

יכול להיות שהמשפטים הרגישו לך "חזקים" כי הם ניערו קצת את נקודת המבט שלך. במקום "אני מרגישה בודדה, מה אחרים עושים בשבילי" ל- "מה אני עשיתי לאחרונה עבור אחרים" או במקום "איך אחרים מרגישים כלפי" ל-איך אני מרגישה כלפי אחרים?" זה בדיוק סוג השינוי שאני מתכוונת אליו. קחי אחריות על החיים שלך, תמצאי את הנקודות שבהן את פעילה ויוזמת ואל תחכי שהעולם יבוא אליך. את לא אורחת פסיבית בחיים שלך
ושוב, שינוי ההשקפה שאוחזת בנו בזמן מסויים, וההרגלים, גם כן כרוך במאמץ.

למעלה