חוויות של מתחילה

mush mumkin

New member
חוויות של מתחילה

אני חדשה כאן, רוקדת כבר שנתיים ולחלוטין התמכרתי. הצער היחידי שאני חווה הוא שהתחלתי כל כך מאוחר... למה אני מתכוונת, מהרגע הראשון התאהבתי. הקושי היחידי שחוויתי היה הצורך לעמוד מול השתקפותך במראה במשך שעתיים בשבוע. זה עדיין קשה לי, אבל אני בכל זאת מרגישה שהריקוד שינה אותי. החל בקבלה עצמית, חוויית הריקוד ההתכנסות פנימה אבל גם ההקרנה החוצה. כשאני רוקדת אני אחרת. וצר לי שרק היום, בסוף שנות ה-30 שלי אני לומדת להעריך את עצמי. אני כותבת לכם בגלל שאני מקווה לנצל את הנסיון שלכן. איך עוברים פאזה? אני ממשיכה לרקוד פעמיים בשבוע ומתכוונת להמשיך אבל מרגישה צורך "לעלות כיתה". שקלתי אולי להוסיף עוד שיעור והפעם בבי"ס אחר. האם זה מקובל? היתה לי תחושה שבקהילה כל כך קטנה המורה שלי שאני אוהבת ומעריכה עלולה להפגע. אני אשמח לשמוע מנסיונכן, איך התחלתן? מה היה המסלול שעברת?, מה היה הכי משמעותי בעיניכן? אני מקווה שזה לא חטטני מידי עבור משתתפת מתחילה... וסליחה אם כן.

n o a b i

New member
חטטני, לא, אבל

אילו ידעת כמה פעמים רבות מאיתנו כבר גוללו את הסיפור הזה בפורום. קודם כל, חבל שאת חשה צער על כך שהתחלת מאוחר, במקום לחוש שמחה על כך שהתחלת! נכנסה לכאן פעם איזה ילדונת בת 18 ושאלה אם אנחנו חושבות שזה מאוחר מדי... ללמדך שהכל יחסי... יש בפורום הזה רקדניות שהתחילו בגיל 20 וכאלה שהתחילו בגיל 26 וכאלה שהתחילו גם ב-30 וב-40 וב-50... מה את יודעת. וכולן נהנות מהאפקט של הריקוד הז. אם את רוצה להתקדם מומלץ ביותר ללכת למורה נוספת. זה מאוד מקובל. המורה שלך לא תיעלב, כי היא בעצמה וודאי טרחה להתלמד אצל כמה מורות ולנסות כמה סדנאות, כך שהיא ודאי תבין ללבך. (ואם היא לא תבין, אז ואי ואי, תברחי ממנה ותמצאי מורה מפרגנת). תהני מהדרך, ריקודי בטן זה כיף!

mush mumkin

New member
תודה על התגובה

דווקא חיפשתי אחורה לסיפורי ההתחלה אבל כנראה לא מספיק "אחורה". אני אנסה שוב. את צודקת כמובן, העיקר שהתחלתי אבל כשאני חושבת על שנים ארוכות שיכולתי לאהוב את עצמי קצת יותר, אני בהחלט חשה פיספוס. המסקנה שלי בנושא היא לגבי הבנות שלי. אני מתכוונת לעודד אותן למצוא ריקוד שידבר אליהן.

מסיפורי האישי..(והלא כל כך נעים)

דבר ראשון אני רוקדת שנה וחצי. כבר בשנה הראשונה הלכתי לעוד מורות על מנת ללמוד כמה שיותר ותאמיני לי שאני אומרת לך שמכל מורה יש מה ללמוד. אם את רוצה להיתפתח את חייבת ללכת לעוד מורים וממליצה לך גם סדנאות. אני אישית הייתי מסתירה מהמורה שלי שהייתי הולכת למורים אחרים מכיוון שהיא תמיד עשתה פרצופים וכשהיא ילתה שביקרתי אצל עוד מורות אז תמיד היו חקירות כאילו ואחרות. ולא רק זה, כשהתחלתי ללמד, במקום לפרגן היא טענה ש"גנבתי לה מקום עבודה " ועוד לפני כל הקבוצה של הבנות שאיתם אני כבר רוקדת כמעט שנתיים, ממש פתחה מריבה מול כולם. לצערי רק אז הבנתי את הקינאה וחוסר יכולת הפירגון וברחתי ממנה כל עוד נפשי בי. אם המורה שלך תעלב , תסיקי מזה מסקנות ומהר!!!! שיהיה לך בהצלחה!!!

mush mumkin

New member
היי עדי

כן גם לי היו חששות כאלה. האמת הלכתי לשיעור נסיון במקום אחר. השעור היה טוב ונהניתי. כשהגעתי להרשם והם התחילו לבקש פרטים חשבתי על כך שמן הראוי שאני אעדכן את המורה שלי לפני שניפגש באיזה סדנה משותפת. חשבתי גם שאולי יש מורות שנותנות שיעורים פרטיים מה שבטח מייעל את הלמידה אפילו יותר. תראי, אין לי מושג איך היא תקבל את זה אבל היא לא מהסוג המפרגן באופן כללי. דרך אגב הצלחת להדהים אותי את מלמדת אחרי שנה וחצי של לימוד? זה איזשהו שיא?

לא יודעת אם שיא אני פשוט

למדתי כל יום שעתיים. בדר"כ הרי לומדים שעה או שעתיים בשבוע, אני למדתי עשר שעות בשבוע... תעשי חשבון...

עדי מדוע לא תוציאי תעודה?

ואז תלמדי גם אנטומיה ופיזיולוגיה וגם מטודיקה כך לא תסתבכי עם כל מיני בעיות גב, לחץ דם, הריונות ועוד מלא בעיות שפוקדות את הנשים המגיעות אל הסטודיו שבו את מלמדת? להתעסק עם גוף יכול להיות מאד מאד מאד מאד מסוכן ואם נגרם נזק גופני בגלל חוסר מקצועיות של מורה זה יכול להגיע עד לתביעות משפטיות. אני מאד נגד ללמד ללא תעודה או לפחות מידע כל שהוא בעזרה ראשונה, גוף האדם, שרירים, גידים, כל מה שצריך לדעת על המכונה הזו שנקראת גוף האדם. הרי לא יעלה על הדעת שתתחילו לעבוד על מכונת דפוס ענקית של בית דפוס או שתנהגו על משאית סמי טריילר ללא רשיון או ידע באיך מתפעלים אותו. אז מדוע עם גוף האדם? כי זה כסף קל?? שום דבר אישי נגדך עדי אבל כמוך יש עוד מלא. וזה מסוכן גם לתלמידות שמפקידות/מפקירות את גופן למורה לא מוסמכת. דיר באלקום.

מורות לריקוד הן כפטריות אחרי הגשם

יש ריבוי של מורות למחול מזרחי ולצערי נשים ללא רקע כלשהו במחול ובטח בהוראת מחול מוצאות לעצמן עיסוק חדש בכדי לעשות עוד כמה ג'ובות ברור שגם משום שהן מאד נהנות מהענין -אבל זה לא מספיק במושגים מקצועיים...ברור ,לא? (מסתבר שזה לא ברור) כי מה הבעיה להחליט ביום בהיר אני רוצה להיות מורה לריקודי בטן? ראשית,אין על כך כל פיקוח: לומדים שנה שנתיים וחאלאס אפשר להתחיל ללמד ונאווה, דברת על ללמוד הוראת מחול ? בוינגייט במסלול למחול מזרחי צריך מינימום 4 שנות נסיון בהוראה של מחול מזרחי(והם לא מהמחמירים) לפני שבכלל מגישים טפסים...(אלה דרישות הקבלה המינימליות נכון לשנה זו) במרבית המקומות: מכוני כושר ומתנ"סים...למיטב ידיעתי לא מבקשים תעודה, העיקר שתסכימי לעבוד בשכר שהם מציעים אני מניחה שכמו בענף של המחול ארובי יהיה תהליך בענף המחול המזרחי ...בהתחלה היה טרנד נרחב של מורים לאירובי עד שאנשים ניזוקו פיזית מכך ורק אז המערכת נכנסה לתמונה ושינתה את הכללים...כיום למיטב ידיעתי ,בלי תעודה למדריכת מחול ארובי לא מקבלים לעבודה! במחול מזרחי זה לא כך לדעתי משום שברוך השם לא קרה כלום ולא דווח על נזקים וגם הסגנון עצמו הוא רך יחסית ולכן רמת הסיכון היא נמוכה...אבל אני מאמינה שאם יוולדו עוד ועוד מורות לריקודי בטן שממהרות להכנס לתחום ההוראה הנזקים עלולים לקרות ... אני בטוחה שיש עוד סיבות כאלה ואחרות ללמה לא למהר להתחיחל ללמד וחלקן נעוצות בהסברים מקצועיים וחלקן סתם בגלל חוסר פרגון... ימים יגידו ובינתיים בחרו היטב את המורה כי גם בתחום של פולקלור צריך מורה טובה ולא רק מורה שיודעת יותר ממך.

האמת היא.... שזה לא מדויק מה שאת אומרת...

כדי להיתקבל לוינגייט צריך לכבור אודישין. את לא חייבת לרקוד 4 שנים. מבלי להזכיר שמות אבל אני מכירה בחורה , שאתם בטח מכירים את הטיפוס, של התנועות המוגזמות, האי זרימה בגוף בכל התנועות, ממש מישהי שין לה קורדינציה בגרוש התקבלה ללמוד בווינגיט. הבחורה הזאת רקדה כמעט שנה. למזלה המורה שלה הסבירה לה שעדיין אין ל מה לחפש שם. שתמשיך ללמוד ואולי עוד שנה שנתיים יהיה מתאים לה ללכת לויינגיט. גם אני שרציתי ללכת ללמוד שם , אומנם שאלו אותי כמה זמן אני רוקדת, (ואמרתי שנתיים) והוזמנתי לאודישין. פשוט ששמעתי את מחיר הקורס, הבנתי שאצטרך לחסוך שנה שלמה כדי לשלם את המחיר ולכן לא הלכתי. אבל שוב, בעזרת השם שנה הבאה...

למה את חושבת שאין לי ידע בנושא??

עשיתי והדרכתי קורס בעזרה ראשונה, חובשת קרב, וכמעט התחלתי ללמוד רפואה באוניברסיטת ת"א. (ותאמיני לי שלמדתי המון בשביל להיתקבל). ותעודה בעזרת השם שנה הבאה בוינגייט. ישנם דברים מאוד חשובים שצריך בשביל ללמד בתנאים טובים כמו סטודיו שמתאים לריקוד , ידע בגוף האדם , סבלנות ועוד הרבה...... ואת בהחלט צודקת. תודה על הרצון לעזור. ותהני בלונדון... טיסה נעימה!!

אויש עדידוש......

תותחית קטנה שלי......פשששש כמה דברים בבן אדם אחד אה??????. גדולה..... מואאאאהההההההה....... ענבאלדי - ענבל זוהר בית ספר לריקוד רחובות

את יכולה לקחת קורס שנתי של פעם בשבוע

ולהוציא תעודת מדריך. את יכולה לחלק לתשלומים. את לא חייבת דווקא את הקורס של אלינה לריקודי בטן. אם תקחי את הקורס של המדריכי ג'אז למשל, גם תהני וגם תרחיבי אופקים, וגם תלמדי בלט וגם תלמדי אנטומיה וגם תלמדי מטודיקה וגם.... להוסיף??? מה נסגר אתכן בנות?? בנוגע להרחבת אופקים בריקודי בטן יש מספיק מורות טובות ורקדניות מקצועיות בארץ שאפשר להזיז טיפה את הישבן ולרוץ ולקחת שיעורים ולפתח את קו המחשבה ואת היצירה. מה אתן חושבות ? שאני מורה כ 20 שנה מהבטן של אמא שלי? אני כיתתי את רגליי בין אלפי מורות ומורים ברחבי הארץ והעולם לא רק בריקודי הבטן. וכאן גם הטעות שלכן!! אתן כבולות בתוך גטו של ריקודי בטן רק ריקודי בטן וחוץ מריקודי בטן שום דבר אחר לא נכנס לתודעה. נסי לקחת שיעור פלמנקו ותראי מה זה יעשה לך ולתנועות הריקוד שלך. נסי לקחת שיעור מחול מודרני או בלט או אפילו סטפס. תתחברי קצת לקצב דרך טיפוף עם הרגליים ותפתחי את עצמך למקצבים חדשים. מה רע בזה? תלמדו ותלמדו ואף פעם אל תפסיקו ללמוד. גם אני עדיין לומדת ורואה הופעות מתחומים שונים. בנות! רקדניות! צאו מהגטו!!!!!!

רגע, תאירי את עיני...

מה זה קורס שנתי של פעם בשבוע? ואני לא חושבת שיש כל רע בריקודים אחרים ההפך!!! האמת היא שאף פעם לא ניסיתי לרקוד משהו אחר. בזה את צודקת, מה שגם שמתי לב שכל הרקדניות שאני "מחזיקה" מהם תותחיות (חוץ מאחת) באמת הגיעו מרקע שונה של ריקוד. החזקת הגוף, היידים הראש, הכל נראה אחרת. מחר אני אבדוק מה יכול להראות לי. את יודעת מה נאווה, אני רוצה להגיד לך משהו אישי. אני לא יודעת למה אני תמיד כאליו "נרתעתי" ממך. באיזו שהיא דרך הפחדת אותי למרות שאני לא הכרתי אותך בכלל. מוזר נכון? אבל ככל שאני מכריה אותך אני משנה את דעתי עלייך לטובה.(לא שיש לי דעה רעה, חס וחלילה!!) האמת שזה התחיל כשראיתי אותך באמצע הלילה (במאהל הבדואי בדרך לי-ם עם החלפה של דוד) ניגשת ללטף כלבים בגודל שלוש פעמים ממך.חחחח ואז דיברו קצת על המדרגות חפלה של זהבית וראיתי שאין לי ממה לפחד. אני יודעת שזה בטח ישמע לך ולמי שיקרא את זה מאוד מצחיק אבל ככה אני מרגישה ואני לא יודעת למה....

ayelet 24

New member
../images/Emo45.gif בדיוק רוח הדברים

של מה שכתבתי (אני) לפני כמה שרשורים על הקריטריונים בעיני למורה טובה. ואת כתבת אז את רחשי ליבי, וכתבת אותם גם הפעם. מסכימה בהחלט.

מחזקת את נאווה - נהנתיולמדתי ממך ותודה!!!

גם אני מורה לחינוך גופני זה לא אומר כלום עלי ואני מגיבה להודעה הזו מכיוון שאני ממש חייבת לישון וזה ממגנט אותי לענות,בוער בעצמותיי אז אני פותחת ורואה כל כך הרבה נשים ערות בשעה זו?? אם אנחנו ערות בגלל ריקודי הבטן ולא ישנות זה בגלל שזה נכנס לנשמה ואנחנו רוקדות מהלב גם דברייה של נועבי ממש נכונים ואכן משקפים צד שאני בעבר חוויתי גם לפני 5.5 שנים. בכל מורה /אדם וכל אחד יש ילד אפרוח מחכה לאמא אוהב ורק כשהוא מרגיש עצמאי הוא מתבגר אם המורה לא מפרגן לאוו דווקא לברוח אולי עכשיו אחריה הרבה שנים אני מקבלת את מה שהוא עשה/עשתה. זה האחריות /השיעור שלו . לטוב/לרע. ובלי להזכיר שמות. כולנו תלמידים של.. והיום אני מורה של. הזכות היא לי ללמד ואכן יש אחריות רבה בעניין ויש הרבה דרכים לקבל הכשרה. כפי שנאווה אמרה לא רק דרך אחת. פעם לוינגייט היה בלעדיות אח"כ קמה המדרשה ואוהלו לנו נותר לחכות שנהנה מהתחרות ולא נלך ללמוד איפה שאנחנו לא רוצות כי רק שם לומדים אין דבר כזה בעולם!!! תחקרו לבד אצל מי אתן רוצות הסמכה. אם פנית לפורום אני ממש מקווה שקיבלת כמה תשובות ושתצליחי בפנים בלב שלך ללכת למורה אחר כי ככה את מרגישה, למצא מי מתאים, להיות שלמה עם זה , והכי חשוב- עוד שנתיים להמשיך לרקוד ואז ללכת למורה אחר.....

ליילה 1

New member
עד כמה שידוע לי

דבורונת חמודה ומעונינת
. יש לנאוה תעודת הוראה ממכון וינגייט הרבה לפני שהחוג למחול מזרחי בווינגייט קרם עור וגידים.

למעלה