חוויות רוחניות

lightflake

New member
חוויות רוחניות

כל החוויות הרוחניות, מחזיונות של רוחות ותקשור ושדים ויישויות וחייזרים, כולל השימוש השמאני בצמחים פסיכואקטיביים והקשר שהם חווים עם רוחות היער והקשר לטבע, כולל כל החוויות האקסטטיות ביותר של היוגים והסגפנים ומתרגלי המדיטציות השונות, סאטורי, סמאדהי, גן עדן, חלל, קוסמום, אנרגיות, יקום, אלים, אלוהים, וגם הצד השני של המטבע, אש הגיהנום והשטן וכל הרוחות הרעות והשדים הנוראים
הכל כולל הכל
זה מיינד!
רק מיינד
והיכולת המרהיבה שלו ליצור צורות ולמצוא משמעויות בתוך הקליידוסקופ האינסופי של הכלום

למואל א

New member
כל הקיום זה אוננות מיותרת

השאלה היא אם זה בכלל משנה.
קראתי מאמר על דברי רמאנה מהרישי, איך שהכל זה אשליה של המיינד שיוצרת את הג'יוה (נשמה) שבעצם לא קיימת וכל זה.. ומישהו הגיב שאמנם הכל אשליה אבל הוא היה מאוד שמח שהג'יוה הזאת (כותב התגובה) תזכה בלוטו במסגרת האשליה חסרת המשמעות הזאת.
אז התשובה היא בעצם שבגלל שהאשליה גורמת לסבל שורשי, שלא קשור לכמה כסף יש או כמה ידע אינטלקטואלי וכו' אלא שכל עוד אתה לא מחובר לטבע האמיתי שלך ויוצא מהמיינד באופן קבוע אתה במעגל סבל, כמו נרקומן שאולי מאוד טוב לו כשהוא מקבל את המנה אבל אח"כ מאוד רע, והרוב זה רע וחוזר חלילה.
עם זאת שהחכם ישאף להשתחרר מהמיינד האשלייתי שגורם לסבל, בינתיים גם בעולם האשליה אין סיבה לסבול

lightflake

New member
יש הבדל גדול

מבחינתי "הקיום" = התודעה

זוכר סט-צ'יט-אננדה ? אז הסט זה הקיום, הנוכחות, חוסר הצורה והצ'יט זו המודעות של אותה נוכחות לעצמה.
אלו רק 2 דרכים לדבר על אותו דבר, 2 "מאפיינים" של המוחלט

אז מבחינתי הקיום הוא האמת המוחלטת והחוויה הרגעית היא הביטוי התמיד-משתנה של האמת הזו, חוויות רוחניות, עליהן דיברתי, הן כבר תרגום שכלי-רגשי של החוויה הרגעית המתחלפת או בקיצור, אשלייה.

אה, עכשיו אני רואה מה מבחינתך הוא קיום.

ובכן, את כל מה שאמרת על חוויות רוחניות אפשר להחיל בדיוק באותה צורה על הבנותיך אודות "הקיום".

מה שלמעשה קורה הוא - שאתה מחליף סט אחד של אשליות בסט אחר של אשליות - שכולן, ללא יוצא מן הכלל, הן אשליותיו של אותו המיינד עליו אתה מדבר כל כך הרבה.

lightflake

New member
לא ממש לא

אתה יכול לומר שהקיום עצמו הוא מיינד?
אתה יכול לומר שהתודעה עצמה היא מיינד?

lightflake

New member
קיום הוא...

מה שנמצא בכל ולא תמצאהו

קיום הוא...

סיבת כל הסיבות

קיום הוא...

הכל ולא כלום

קיום הוא...

אני

אסף ב6

New member
סופסוף שרשור השלכות אישיות והשגות לא נכונות.

בהמשך למגמה, אני מכריז על השרשור הזה כשרשור השלכות והשגות לא נכונות. כל מי שיש לו השגות והשקפות לא נכונות על הדהרמה, מיסקונצפציות, בלבול והשלכה, אנא כתבו כאן.

אסף ב6

New member
אני באמת לא מתכוון להעליב,

ואני מאוד מכבד אותך ואת למואל,
אבל הפוסט הזה מאוד אכזב אותי, ואולי בגלל זה התגובה הקיצונית, זה התגלע בעקבות שני דברים -
1. לא הסכמתי עם הפוסט שלך, וחשבתי שהוא מאוד לא מועיל.
2. התגובה של למואל שבאה אחריו אימתה את התחושה שלי מבחינתי.

אני חושב שמאז שאתה מנהל בפורום אתה משקיע הרבה ויוצר אווירה חיובית בפורום, אבל מבחינתי מה שאתה אמרת כרגע לא נכון, ולדעתי הוא ניכוס הדהרמה על ידי המחשבה (מצטער אם זה נשמע מופשט).
לתת דברי דהרמה זה דבר מאוד מכובד וחשוב, ואני חושב שצריך לקחת אותו בכובד ראש מאוד גדול, וספציפית פה התחושה שלי שמה שאמרת לא בא מבהירות מספקת, ולא היה צריך להאמר.

יש דפוסים מסוימים ודינמיקות מסוימות בפורום שצריך לנסות לטפח, וגישות לא נכונות, של מחשבות לא מקדמות והשלכות אישיות, שצריך להקטין. גם זה שיש לי ציפיות זה בעיה, אבל בכל זאת.

lightflake

New member
תראה

אם אתה כותב שהבנת שהתשובה של למואל רק חיזקה את ההודעה שלי אז כנראה לא הבנת מה שכתבתי

אם במקום "כלום" בסוף ההודעה הייתי כותב "בודהה" או "אלוהים" אז היית מבין את הדברים אחרת ?

lightflake

New member
ואגב אם יש משהו שאני מעריך באדם

זה כנות

הדבר האחרון שאני מחפש כאן זה שילטפו לי את הטוסיק ויגידו שאני חמוד

אסף ב6

New member

לו היית כותב בסוף בודהה, אולי זה היה מעט יותר טוב. אבל עדיין לא הייתי מוצא את זה מועיל.
אולי אם הייתי מתאמץ הייתי יכול להסכים עם 75% אולי אפילו 80% ממה שכתבת, בעזרת השכל.

העניין הוא שלא כל מחשבה על הדהרמה היא מחשבה של דהרמה. אפילו מחשבה מאוד מתוחכמת ואולי אפילו "נכונה" מבחינת ההסתדרות הלוגית שלה, שמנתחת היבטים שקשורים לדהרמה והכול, זה עדיין לא מחשבה של דהרמה.

אני לא חושב שההודעה של למואל ממשיכה את ההגיון של ההודעה שלך, אני חושב אבל שההודעה שלך הדגישה היבטים חלקיים ולא דיברה על היבטים שמשלימים להם, ולכן הקו שמצטייר הוא קו לא ברור לטעמי, ולכן אני לא חושב שמה שכתבת מועיל ואני אפילו בספק אם הוא בא מתוך הבנה נכונה (גם אם זה "נכון" מנקודת מבט מסוימת).

lightflake

New member
לא מועיל?

אם תפגוש בשד נוראי
לא יועיל לך לדעת שהוא יציר המיינד?

ואם תפגוש בדבר הכי יפה ומענג שיפתה אותך
לא יועיל לך לדעת שזה רק מיינד?

אתה חושב שבלי לדעת את זה תוכל לצלוח את יער העבות הזה?

אסף ב6

New member
דבר ראשון

המילה כלום באמת מפריעה לי.
והמילה רק גם מפריעה לי.

אם הכל הוא מיינד, אז אין דרך לצאת מהמיינד. אין שום בעיה. דהרמה זה גם רק מיינד, אז אין ההבדל, לא?

תתפלא, אבל במובן מסויים

לייטפלייק צודק. במובן אחר הוא טועה, וזה מה שקורה למי שהבנתו את הדברים אינה שלמה, למרות שהוא עשוי להתעקש על כך שהבנתו כן שלמה.

lightflake

New member
למה המילה כלום מפריעה לך?

הרי זה רעיון די טוב כדי לתאר דבר שהוא מעבר למיינד לתת למייד ללעוס קצת את המילה כלום, ולהתחיל להתעצבן שהוא לא מסוגל לדעת כלום כי כדי לעבוד הוא חייב מחשבות שזה עדיין משהו...
הדרך היחידה של מיינד לדעת כלום זה להפסיק לחשוב לגמרי
אתה מעדיף מילים שיבלעו במיינד יותר בקלות?

עכשיו השד שקודם הגנת עליו הוציא את ראשו אז אפשר לבחון אותו
זה השד שאומר: "אם הכל הוא מיינד, אז אין דרך לצאת מהמיינד"
נראה לי שאני מכיר את השד הזה
שמו בישראל: ארל"ם
"אני רוצה לצאת מהמיינד"

למעלה