חוויות מ-ACC

Zברע

New member
אהההמממ אז ככה

את המקום הראשון שלי נתתי לעבודה מספר 35 אני חייב לציין שאני לא זוכר את שמות התלמידים ותוכנן המדוייק של כל העבודות, אבל בגלל שיש לי זיכרון טוב למספרים אני זוכר את מספרן: מקום שני לעבודה 36 (הזוכה במקום הראשון לא?) ואת המקום השלישי שלי חלקו עבודות 30 ו-40. אבל בגדול היו הרבה שהדליקו את מחשבתי. היתה עבודה על רקע שחור עם מסגרת אדומה, משהו על אונס. המודעות היו בסדר, לא מאוד חזקות, אבל הטקסט בצד העבודה צמרר אותי לחלוטין. הוא היה אחד היחידים שעצרתי וקראתי עד הסוף כי הוא פשוט החזיק אותי. זה ככה בקטנה.
 
קופי זה כבר מזמן לא רק מילים

שיתעוררו שם בתרצה. למכור אחיטופולים זה נחמד בתור תרגיל אבל זה לא הכנה אמיתית מקצוע הלא פשוט שנקרא קופירייטר. אני לא הייתי מקבלת לעבודה קופירייטר שיודע למכור אחיטופולים, עם כל הכבוד, זה לא כל כך קשה למכור משהו שאף אחד לא מכר לפניך. נראה אותם מוכרים משהו שכבר אמרו עליו הכל, נראה אותם מחדשים שמה. ציפס
 

Zברע

New member
צ'יפס

קודם כל, לא הייתי ממליץ לך לקבל לעבודה אף אחד שראית רק עבודה אחת שלו... דבר שני, את אף אחד לא היה מעניין לראות איך בוגרי ACC מוכרים את מקדונלדס. ככה זה, בשביל לעניין צריך לחדש גם רעיונית אבל בעיקר בנושא. הבוגרים של ACC קיבלו נושא לעבודת גמר, את המועמדים לעבודה אצלך את יכולה לבחון כנגד המותגים שאת צריכה לשווק. - קוראים לזה קופיטסט. (בטח שמעת על זה משהו), ואני מניח שכל אחד רציני שיבוא להתראיין אצלך, יביא לך תיק עבודות שלא יתבסס על האחיתופלים. אז למה ככה...? אחלה סופ"ש שיהיה לך. Z.
 
קופי זה בהחלט מילים שמבטאות רעיון

וקופי זה לא רק לפרסם קוטג' או במבה או גרביים או תחתונים. קופי זה קודם כל רעיון ונראה שלבוגרים של ACC היה צ'אנס אחרון לבטא רעיון - במילים, ולא בויז'ואלים שמחפים עליהם, רעיון שלא בהכרח מוכר מוצר, אלא חשיבה וביטוי. קופירייטר הוא לא בהכרח עובד של משרד פרסום, ובית ספר לקופירייטינג הוא לא בית חרושת לייצור עובדים. וגברת ציפס היקרה, כנראה שמרוב חוסר שימוש במילים, שכחת שאחיתופל כותבים עם ת', לא ט', ואומרים "שם" ולא "שמה". עם עברית כזאת, אני לא הייתי מקבלת אותך לעבודה. פולי.
 

latrin

New member
צ'יפס צודקת. הבעיה היא בבריף

ובאופן כללי בכל תרגילי הסיום המטופשים האלה - שלא קשורים בכלום לעבודת הקופירייטר.
 

Zברע

New member
מהתגובה שלך נובעת הבנה עמוקה

בתחום. בלי ספק, אתה איש עם ראיה רחבה ועמוקה. ההכרזות אכן ראויות למשמעותו של הניק שלך. Z.
 

latrin

New member
אוי זברע, האינטלגנציה ממש נשפכת ממך

אני בסך הכל חיזקתי את מה שצ'יפס כתבה ולא הרגשתי צורך להרחיב. אבל אתה יודע מה, ברגע שאני אסיים כמה דברים שאני עובד עליהם, אני אשתדל להתפנות לכתיבת מאמר קצת יותר מעמיק בנושא "עבודות הגמר המופרכות של ACC, כיצד הן תורמות במאום להתפתחותו של קופירייטר בתחילת דרכו". עד אז, תתעסק במשמעות הניק שלך לשם שינוי.
 

MooHoo

New member
חידשו שם ועוד איך

הם לא מכרו משהו שאף אחד לא מכר לפניהם, להפך!! הם לקחו נושאים שרוב האנשים מתייחסים אליהם כאמיתות שאין עליהן עוררין, וניסו לשכנע אותנו שזה לא כך, ולשנות דעת קהל מגובשת זה הרבה יותר קשה. מטרת התערוכה (כמו כל תערוכת סיום) הייתה לאפשר לתלמידים להוכיח את יכולת החשיבה שלהם, וכן את יכולת הכתיבה. מי שהיה בתערוכה ראה שהיו סוגים שונים של עבודות, חלקן פנו לנושא בצורה הומוריסטית יותר, חלקן בצורה פילוסופית יותר, מה שמראה על חשיבה יצירתית, ורובן אף הצליחו לשלב בין התקופות ולהפוך את הסיפורים התנ"כיים לאקטואלים. אני אישית למדתי מהעבודה על הפרויקט, שפיתחתי את היכולת לצדד בדברים שאני לא מאמין בהם, ומצד שני, להתנגד לדברים שהאמנתי בהם כל חיי. אז אולי זו יכולת שמיוחסת בד"כ לפוליטיקאים, אבל אני חושב שזו תכונה מאד חשובה גם לקופיריטרים, והיא מצביעה על ליברליות, פתיחות מחשבתית ויצירתיות.
 

johny_abola

New member
זו נקודה מעניינת

האם לתת עבודות סיום רלוונטיות ורציניות או לתת עבודות הזויות שמאפשרות לבטא יצירתיות. אני הייתי מעדיף לקבל קופי שיש בתיק שלו עבודות למק' מאשר לאחיטופולים.
 
למעלה