חוויותי מבן שמן

dror679

New member
חוויותי מבן שמן

יום שישי בבן שמן. הכל ירוק, הסינגלים מהודקים פיקס , מזג אוויר 5:5 - אידאלי.
עד שמונה פחות או יותר היער די ריק ואז היער מתחיל להתמלא.
אני מוביל קבוצה די גדולה בסינגל הכחול , לא איטית במיוחד אני מוכרח לציין.
עוד אציין כי הרבה מאד זמן לא יצא לי להגיע לבן שמן ויכול להיות שדברים השתנו.
אני מתדרך לפני לפנות את השביל לרוכבים וזה גם מתבצע, אבל לא מספיק מהר לטעמם של חלק מלוחמי סוף השבוע.
אני יכול לכתוב ספר ציטוטים נבחרים.
איזו גסות רוח , איזו שחצנות !!!
בשלב מסויים אני עם שלושה רוכבים מתדרך ירידת מדרגת סלע. - השביל אגב פנוי ומספיק רחב על מנת לעבור בזהירות ועדינות מהצד.
מאי שם מגיחים הרובוטריקים : מיגון מסיבי, קסדות פולפייס ומזלגות בגובה של עזריאלי. - כמעט מעיפים את הרוכב שמנסה לרדת - שומו שמיים עיכבתי את הבחור בקפיצ הדרופ.
לשם הגינות
אז כמה הערות לסדר היום של משתמשי הדרך :
השביל הכחול והאודם הם שבילי קק"ל לרכיבת קרוס קאונטרי. באת לקפוץ ולהתחרע - יש את הרומני ופילו. הגעת בכל זאת לכחול - כבד את הכללים.
כללי נימוס ותרבות בסיסיים , השביל הוא ציבורי וגם אם מישהו חוסם אותו לפרק זמן אתה חייב להשלים עם זה.
צר לי לראות איך נראה הרוכב הישראלי. הרוכבים שהבאתי אשר להם זה מפגש ראשון עם התרבות הזאת יצאו המומים.

שורה תחתונה, לבן שמן אשתדל לא להגיע בקרוב.

Kozmo Kramer

New member
מי שלא מכבד את הכללים זה אתה. אתה החוצפן

השביל מיועד לרכיבה או שהשכרת אותו לשימוש פרטי? חשבת על זה שאתה זה שמפריע להם ברכיבה ומסכן אותם? קח לך פינה שלא בשביל ותשתעשע שם כמה שאתה רוצה. אל תחסום את השביל כמו שלא תעצור באמצע כביש.

ומה קשור הלבוש שלהם והאורך של המזלגות? רובוטריקים?
ההתנשאות שלך היא חוצפה

BENY S

New member
אתה רוצה להדריך ?

ולחסום את הסינגל לפרק זמן(ואתה לא מציין קצר)אז יש לך את כל השבוע ולא בשישי שבת שהיער מלא ברוכבים !

dror679

New member
אם אני השקעתי בכתיבה, ראוי להשקיע בקריאה

דייקתי מאד! במילותי
אף לא לרגע אחד !!! חסמתי את השביל ובוודאי שלא סיכנתי איש!!! אני מספיק מנוסה ואחראי.
ובשבילכם גם ציטוט מדבריי : "...בשלב מסויים אני עם שלושה רוכבים מתדרך ירידת מדרגת סלע. - השביל אגב פנוי ומספיק רחב על מנת לעבור בזהירות ועדינות מהצד...".
האטתי את קצב התנועה ? אולי .אבל זה שימוש סביר בשביל . להעביר הודעה בטור הרוכבים לפנות את השביל לוקח זמן. בקטעי עלייה זה גם לעיתים בלתי אפשרי.
השביל הוא של כולם ובשביל כולם .
רוכב כמעט נפגע בגלל רוכב אחר גס רוח ואלים
אבל אני הוא החצוף.
דיברתי על תרבות רכיבה , מ.ש.ל

puber

New member
דרור, מבין אותך אך עם זאת...

היי דרור,
אני מבין אותך אך עם זאת אני גם לא מסכים איתך.
השביל הכחול אמנם זורם ולא טכני אך משמש סגנונות רכיבה מגוונים.
אם אתה מעוניין להדריך קבוצה, יש איזורים רבים ברחבי היער לעשות כן, למשל איזור תל חדיד הדליל יותר ברוכבים.
הכחול והאדום עמוסים בסופ"ש, חלק רוכבים XC, חלק AM, חלק XM וחלק משתוללים, איש איש וסגנונו.
אתה גם לא יכול לקבוע לאחרים שיעברו מהצד כי אתה בדיוק מדריך שם קבוצה - חלק באים בדיוק בשביל הקפיצות הללו כי זה מה שהם אוהבים.
שנית..מסכים איתך אבל גם תחשוב מעבר לקופסא.
להדרכות ראשוניות אם מפריעה לך ההתנהלות בסופ"ש, אני יכול להמליץ לך על על תל חדיד, הצד הצפוני של 443, ואפילו יער שוהם שיש בו גם דרופים קטנים וגם ירידות סלעים טכניות בחלק הקרוב לכביש 6
זה מה שאני עשיתי כשלקחתי רוכבים לא מנוסים לטעום שטח.

Kozmo Kramer

New member
נו? חסמת, אז מה אתה רוצה?

מכל הכיוונים קראתי. חסמת והפרעת.
כדאי שתקרא שוב את מה שאתה כתבת.

ניחא, אם היית שם "למד" על הקסדות.

nonis

New member
בהנחה שהתאור של דרור נכון....

בהנחה שהתאור של דרור נכון (ולא שמענו את הצד השני) גם אם ההחלטה להדריך קבוצה בימי שישי במקום הזה היא מוטעית, רכיבה מסוכנת וחסרת סבלנות איננה במקומה.
היה עדיף בהרבה אם היו מבקשים ממנו בנימוס לעבור לאחד האתרים שמוצעים למעלה.

Amnon Hayman

New member
אתה רציני

"השביל הוא ציבורי וגם אם מישהו חוסם אותו לפרק זמן אתה חייב להשלים עם זה."
על אותו משקל אתה יכול גם לחסום את הכביש הציבורי, נניח בחנייה כפולה או משהו דומה, ואז לכתוב בפורום איזה חוצפנים האנשים חסרי "כללי נימוס ותרבות בסיסיים " שהעזו לצפור לך באלימות כדי שתפנה את הדרך.

ואני דווקא רוכב "קרוס קאונטרי" נינוח ללא "מיגון מסיבי, קסדות פולפייס ומזלגות בגובה של עזריאלי". אבל וואלה לא אכפת לי שהחברים שלי רוכבים עם מיגון וקופצים, גם בכחול וגם ביום שישי
.
אבל כבר הבטחת "שורה תחתונה, לבן שמן אשתדל לא להגיע בקרוב."

yosi53

New member
אמנון,היית רוצה שיתנהגו בשבילים כמו בכבישים?

הרי אנחנו באים להרגע קצת ולהוציא מרץ ביער.
אני יכול לקבל חלק מהטענות שהועלו כאן לגבי חסימה/חסימה חלקית/השביל של כולם/ניער לא שלך/וכדומה, רק מפריעה לי תרבות הדיבור של חלק מהרוכבים כאן וביער.
אבל למה שנשלה את עצמנו שאנחנו הרוכבים קצת יותר טובים, קצת יותר סובלניים, הרי זו אותה אוכלוסיה שנוהגת גם בכבישים ...יש ויש.

ronenal10

New member
נוצר הרושם שבבן שמן מתנהגים כמו בג'ונגל

נוצר הרושם מהתגובות למעלה,שמותר להעיף רוחב במידה וזה מעכב אותך.
מזל שלא ניסית את זה עלי.
הייתי רודף אחריך ומעיף אותך לירח.
אין מקום להתנהגות בריונית בשום שביל אופניים.
כלל לא משנה מה אתה חושב, משנה איך אתה מתנהג.

dror679

New member
לכולם

אני רוכב בלא מעט סינגלים ולא נתקלתי המון זמן בכזו התנהגות מצד רוכבים.
ולא, זו לא הייתה הדרכה, זו הייתה רכיבה זורמת תוך פינוי השביל כאשר מגיעים מאחור רוכבים. בנקודה אחת שומו שמיים שהייתה מספיק רחבה הרשיתי לעצמי לתמוך ולעזור לשלושה רוכבים לרדת מדרגת סלע - וואו- אסון.
מה לעשות לפעמים זה לוקח קצת זמן לפנות את השביל. הרוב באמת מתנהג בצורה מסבירת פנים ואפילו מברך בבוקר טוב.
הבעיה שלי היא עם אותם ביריונים , ומתנצל על ההיסחפות בתיאור המזלגות, שלא משנה כמה בסדר תשתדל להיות הם יהיו אגרסיביים במקרה הטוב ומסוכנים במקרה הרע.
ההשוואה לחניה כפולה היא מופרכת, חניה כפולה היא מנוגדת לחוק (וגם לצפור) בעוד שרכיבה בסינגל גם במהירות איטית או להתעכב במעבר מכשול היא לגיטימית **לחלוטין*
כל מטרת הפוסט הייתה לשקף את תמונת המצב העצובה המצטיירת אצל מי שלא מגיע לעיתים תכופות לבן שמן.

Kozmo Kramer

New member
ללא ספק. בריונות החוצה!

מהפוסט הראשון נשמעת אתה הבריון. אני מניח שבזמן הכתיבה עוד היית נסער.
אין שום ספק שלבריונות אין מקום בכל מקום וצריך להוקיע אותה.

מצד שני, מי שזמנו קצוב ובא להוציא את המיטב מכמה שעות שאישתו נתנה לו פס מסתכל עליך/עליכם כהפרעה בדרך ומאוד יתכן שבמהלך ה"שוונג" לא שם לב שהוא קרוב מדי או שהוא מסכן מישהו.

למעלה