חוויה...

BravoMan

Active member
חוויה...

בעקבות הדיונים כאן בפורום, החלטתי שהידע שלי בנוגע לכמה היבטים של מכשירי iOS לוקה בחסר, וצריך רענון.
אז השאלתי מחבר iPhone 3GS מעודכן שאינו בשימוש, כדי לאוכל לאפס אותו ולעבור את חווית האקטיבציה.

ואני לא מתבייש להודות: הופתעתי לטובה!

כמובן, שבניגוד למכשירי Android עליהם אני רגיל, ה-iPhone עדיין דורש SIM לפני שהוא יסכים לתת לי לגעת בו.
נכון, המכשיר הוא גם טלפון, אבל זו רק פונקציה אחת מיני רבות, וזו שהכי פחות מעניינת אותי, אז למה אי אפשר לדלג על השלב הזה? (שאלה רטורית, כי ככה אמר הבוס הגדול
)

אז אחרי הכנסת SIM, וחיבור ל-WiFi, שבניגוד לפעם שעברה עבר חלק, המכשיר דיבר עם הבעלים האמתי שלו (Apple, לא החבר שכביכול רכש את המכשיר במיטב כספו), והחליט שהוא מסכים להמשיך.
כאן הגיע ההפתעה הנחמדה הראשונה: במסך הכנסת חשבון iTunes היית אפשרות לדלג! לא האמנתי אבל הוא לא ניסה להכריח אותי לפתוח חשבון.
כמובן, שדווקא הייתי מעוניין לפתוח חשבון, וכאן הגיע ההפתעה הנעימה השנייה: למרות שהכנתי מבעוד מועד חשבון Gmail לא הייתי צריך אותו. המכשיר הציע לי תיבת דוא"ל בחינם ב-i-ענן.
נחמד שאחרי 6 שנים משתמשי Apple סוף סוף יכולים לוותר על תלות בשירותים חיצוניים כדי להוריד אפליקציות למכשירים שלהם...

כאן אני חייב התנצלות ל-Lepton: הוא אכן צדק בוויכוח האחרון - אם יוצרים חשבון במסכי אקטיבציה, אין שום דרישה או אפילו בקשה לכרטיס אשראי.
חבל רק, שהסיבה לכך היא שהחשבון הזה הוא חסר תועלת.

שאר האקטיבציה עבר בשקט ובשלום, אבל כאשר פתחתי את ה-AppStore וניסיתי להוריד יישום חינמי, היגיע סוף להפתעות הנעימות, והפרצוף המכוער של מוצרי Apple חשף את עצמו בפני:
החנות שאלה אותי באיזה חשבון iTunes להשתמש, למרות שלפני רגע בדיוק פתחתי חשבון כזה דרך המכשיר.

הייתי יכול להבין את ההיגיון, אם החשבון שפתחתי לא היה מצורף לחנות אוטומטית, ורק הייתי צריך לבחור אותו, אבל העניין לא היה כזה פשוט.
אחרי שהכנסתי שם משתמש וססמה (בפעם השנייה ב-2 דקות האחרונות), הוא שאלה אותי באיזו מדינה אני.
החלטתי ללכת על ארה"ב מתוך מחשבה שהתוכן בחנות הישראלית עלול להיות מוגבל.

וכאן התחילו הצרות!
ראשית, החנות החליטה ששמי שרשמתי בעברית מכיל תווים לא חוקיים. מסתבר, שע"פ Apple, הא-ב העברי הוא מחוץ לחוק. אנטישמים נבלות!

החלפתי את השם לאנגלית, אבל זה לא הספיק: הוא רצה גם את קידומת השם שלי (Mr, Mrs וכו'), הוא רצה כתובת, טלפון, ואפילו מיקוד. מיקד!!!!
ורק להשוואה: כשפתחתי את חשבון ה-Gmail לניסיון הזה, חשבון שאחרי הזנה חד פעמית בכל מכשיר Android יאפשר לי בלי שום בעיה להוריד כל יישום חינמי מהחנות הרשמית, לא נדרשתי לאף אחד מהפרטים האלה!

וכשכל זה הסתיים וסוף סוף יכולתי להוריד את היישום החינמי, מה קיבלתי?
בקשה לססמה, בפעם השלישית ב-5 דקות האחרונות! בשביל יישום חינמי! אחרי שלפני רגע סיימתי להגדיר את החשבון!

אז מה למדתי:
א) Apple פוגעת (או לפחות מנסה לפגוע) בפרטיות המשתמשים לא פחות, וכנראה הרבה יותר מ-Google.
ב) השימוש ב-iPhone היום יותר פשוט מבעבר, אבל עדיין לא מתקרב לפשטות שימוש ב-Android.

כדי להשלים את החוויה התקנתי את המשחק Subway Serfer אותו אני מכיר היטב וניסית על מספר מכשירי Android שונים.
למרות שהחוויה עם המשחק היא יותר באחריות המפתחים של המשחק ולא ממש קשורה ל-Apple, גם כאן היו לי כמה תובנות מעניינות.

ראשית, המשחק רץ הרבה יותר חלק על iPhone 3GS הישן, מאשר על 2 מכשירי Android הרבה יותר חדשים ויותר חזקים מבחינת מפרט (אם כי עדיין מכשירים זולים של ZTE).
מצד שני, הגרפיקה היית הרבה יותר מפוקסלת ומכוערת מאשר על מכשירי Android, וב-Android יצא לי לראות את המשחק הזה על כל מיני רזולוציות, החל מאחת נמוכה כמעת כמו זו של 3GS, ועד ל-Full HD של Galaxy S4.
מוזר מאוד שאותה פרגמנטציה אגדית לא הפריע למפתחים על Android לתמוך יפה במגוון הרזולוציות השונות, בעוד שעל iOS ששם יש רק מספר מאוד קטן של רזולוציות המשחק יצא מכוער להפליא.

אז זהו, פעלתי לפי המנטרה הידועה - דע את האויב.
עכשיו רק צריך לראות מה יצא ב-10 לספטמבר

Y. Welis

New member
ברכות על ההתנסות!

באשר לסיסמה - לדעתי היא מראה על רגישות לאבטחה. מה שנקרא 'חצי הכוס המלאה'.

את המיקוד אתה יכול למלא במה שתרצה. אין חובה לדייק. 90210 למשל.

יש אכן בעיה עם הדרישה לכרטיס אשראי, והשיטה שכנראה עדיפה (כפי שגם נועה הסכימה) היא להכניס מס', לאשר ואח"כ לחזור שוב ולמחוק את המס'.

אפליקציית שליטה בחשבון האפל גם מתבקשת, כי חלק מהפעולות מחייבות דפדפן.

BravoMan

Active member
אין לי בעיה עם רגישות יתר לאבטחה, אבל

מה שלא ברור זה:
אם יצרתי חשבון במהלך האקטיבציה, למה כשאני נכנס לחנות בפעם הראשונה אני צריך להזין פרטי חשבון כאילו לא יצרתי אותו במכשיר לפני רגע?

אי אפשר היה לפשט את זה?

אני לא מדבר על סתם הכנסת ססמה כשמורידים אפליקציה, אלא על זה שיוצרים חשבון במכשיר, בתור משתמש חדש, אבל החנות מתעלמת מהפעולה ודורשת להזין חשבון כאילו לא עשינו כלום...

וכן - הוא קיבל מיקוד 12345 וגם טלפון באותו נוסח.
הוא אפילו האמין שאני גר ב-Wall Street, אבל למה בכלל צריך את כל זה אם אני מגדיר אמצעי תשלום None ומעוניין להוריד אפליקציה חינמית?

הרי זה לא שאני הולך לדרוש מ-Apple החזרים כספיים, או אחריות או משהו.

אז למה לדרוש פרטים מיותרים?

עצל Google זה הרבה יותר פשוט ומהיר.

טוב, אולי גם Apple תלמד עד iOS 8, אם הם יהיו בעסקי הניידים עד אז...

Y. Welis

New member
אולי יש להם עדיין הפרדה בין הדאטהבייסים

של החשבון (apple ID), של החנות ושל הענן (iCloud).

יש לקוות שגירסה 7 תפשט את התהליך. כבר יש בטא שישית. סימן טוב שמריצים הרבה מהן לפני הסופית.

noa_f

New member
קודם כל, מי אמר שאתה לא הולך לדרוש מאפל

אחריות?
רוב האנשים כן דורשים מאפל אחריות. והיא גם נותנת אותה. לא סתם היא יוצאת בראש רשימות ה"הכי טובה בשירות" כבר הרבה שנים...
(מגוגל אולי דורשים אחריות -אנשים שזו אולי הפעם הראשונה שלהם - אבל לא תקבל כלום)

שנית, לגבי המיקוד (עשיתי את זה כ"כ מזמן אז אני כבר לא זוכרת): האם היית צריך להכניס גם כתובת וגם מיקוד? או שהם חסכו לך וביקשו מיקוד ולפי זה מילאו את הכתובת שלך? זה משהו מאוד מקובל ובמיוחד לא רע במוצר שההקלדה בו פחות נוחה מאשר במקלדת גדולה.

ולגבי ה"אי שימוש בחשבון שעכשיו יצרתי":
1. אחד הדברים שהפריעו לי באנדרואיד היה הניכוס האוטומטי של המידע שלי לצורך השימוש. מיד הוא קישר לי את חשבון האימייל, אפילו בלי לשאול - לא רוצה! אני רציתי להפריד בין חשבונות! וגם אחרי שטרחתי במיוחד לפתוח חשבון דמה עבור המכשיר, כיוון שקיבלתי אימיילים לחשבון השני, הוא כבר קישר לי ביניהם ולפעמים פתח את החנות על זה או על זה... זו הגישה של גוגל: אנחנו כבר נעשה עליך "1+1".

2. אל תשכח שבשבילך זהו מכשיר אפל ראשון, אבל לחלק עצום מהמשתמשים הוא לא. יש לאנשים כבר תכנים קנויים ואפילו פה בפורום מדי פעם מגיע מישהו עם שאלה, שהמקור שלה הוא בזה שיש לו תכנים מחשבון אחר. לכן, העובדה שיצרת חשבון חדש למכשיר חדש, לא אומרת בהכרח שזהו החשבון ממנו אתה רוצה לקבל תכנים.
וכמובן, שיטת החשבונאות שלהם, שבה לכל חנות (בכל מדינה) צריך חשבון נפרד, גם היא קשורה. יש להרבה אנשים יותר מחשבון אפל אחד.

ולבסוף: תהנה

BravoMan

Active member
לא הבנת:

לא דיברתי על אחריות על ה-iPhone או כל מוצר Apple אחר.
דיברתי על לדרוש מ-Apple אחריות על המשחק החינמי של חברה אחרת לגמרי שעמדתי להוריד.

הרי רק בשלב הזה התחילו לבקש פרטים.

הכנסתי קודם כל כתובת, כי השדות האלה הופיעו ראשונים, אבל כשניסיתי להמשיך הוא התעקש שאמלא גם את שדה המיקוד. (יחד עם שדה טלפון ושדה כינוי)
למזלי, הוא לא התעקש על מיקוד אמתי וקיבל 12345.

אז לא, זה לא בא לקראתי, ולא קיצר לי כלום, ובנינו - מה יותר סביר שאדם יזכור: את שם הרחוב ומספר הבית שלו, או איזה מספר שרשות הדואר הגדירה לו לפי כללים עלומים?

אישית, אני אף פעם לא זוכר את המיקוד האמתי שלי, ובמקרים הנדירים שמתעורר הצורך בו אני ניגש לחפש אותו באתר דואר ישראל.

לך הכינוס הפריע, אבל לכמה אנשים באמת אכפת?
כמה אנשים מחליפים מכשירים ועל הדרך מחליטים לשים חשבון נקי בלי שום סיבה אמתית, במיוחד אם הם כן רוצים את כל המידע שלהם מהמכשיר הישן?

חשבתי ש-iPhone פונה לרוב, לא למיעוט...

אבל, זה היה אפילו עוד יותר גרוע:
זה לא שהחנות הציגה לי מסך עם החשבון שכבר הזנתי ושאלה אם אני רוצה להשתמש בו או להזין חשבון אחר!
היא פשוט ביקשה שם משתמש וססמה, כאילו בכלל לא עברתי תהליך אקטיבציה.

זה כאילו המפתחים של הממשק לא עשו את המינימום הנדרש ופשוט החליטו לזרוק את כולם, גורף, למסך Login, כי ככה יותר פשוט לכתוב קוד.

ואחרי זה את מספרת לי שהממשק ב-Android נוצר ע"י מתכנתים ולא מומחי ממשק...

ואם כבר הזכרנו Android:
ב-Nexus שלי יש 2 חשבונות:
חשבון אישי שלי שמשמש אותי אך ורק להורדת אפליקציות, וחשבון עבודה שמשמש רק לדוא"ל.
בנוסף, כל אנשי הקשר שלי מאוחסנים לוקלית בלבד ולא מסונכרנים לשום מקום.

ומעולם לא נתקלתי בבעיה של ערבוב, חיבור, וכו'.
וזה המכשיר הכי "Google" שיכול להיות.

בטח שבטח מעולם לא קרה לי שהוא נכנס לחנות אם חשבון שונה מהמקורי שהגדרתי למטרה זו.

נכון, הייתי צריך להוריד במפורש V מסנכרון דברים מסוימים כשהגדרתי את החשבון (שייסנכרן רק דוא"ל), אבל הוא לא התנגד, לא כפה עלי שום דבר, ונתן לי לעבוד בצורה שאני רוצה, למרות שאני בטוח שזו ממש לא הצורה הנפוצה, ורוב המשתמשים היו פשוט מאשרים לו לסנכרן הכל ועושים לעצמם חיים קלים.

אז אני רוצה להבין דבר פשוט:
מסכי האקטיבציה נותנים לי ליצור חשבון iTunes חדש.
החשבון הזה אינו חשבון דוא"ל.
אין בו גם שום מידע אחר, היות והוא רק נוצר.

למה לדעתך החשבון הזה אמור לשמש, אם לא לתפעול פונקציונליות המכשיר?
ואם כבר מדברים: בזמנו, כשהתעצבנתי שדרוש SIM לאקטיבציה טענת שזה הגיוני, כי הוא נחוץ לפעילות המלאה של המכשיר (לא משנה שרוב הדברים שם דווקא לא צריכים אותו).
אבל הרי גם חשבון שמאפשר להוריד יישומים נחוץ לפעולה המלאה של המכשיר, אז מה ההיגיון בכך שהוא לא מוגדר במהלך אקטיבציה?

noa_f

New member
זהו, שאפל כן נותנים אחריות מסויימת על התכנים

ולגבי הכנסה של מיקוד: זה בהחלט הליך מקובל בעולם.
העובדה שבישראל הוא לא תפס ואתה לא זוכר אותו... נו, אנחנו רק חושבים שאנחנו מרכז העולם, אבל אנחנו רחוקים מזה.

החשבון של אייטיונז (=אקטיבציה) הוא בדיוק אותו החשבון של הקניות אח"כ. פשוט לא מטריחים אותך בהכנסת עוד פרטים אם לא תקנה/תוריד תכנים. זה דוקא לא רע. אם אתה רוצה להשתמש בחנות (ושוב, רק אם אתה מגיע לתהליך של הורדה/קניה), אתה צריך חשבון שמוגדר לכך.

קניתי השבוע לבן שלי כרטיס אשראי נטען לחו"ל. אפשר להשתמש בו גם ככה, אבל אם אתה רוצה לבצע איתו קניות אונליין - אתה חייב לקשר אליו כתובת. למה? לא יודעת. אולי החוק הישראלי, אולי דרישות של חברות האשראי הבינלאומיות, ממש לא התעמקתי. זה הנתון.
אז אני מניחה שפה הענין דומה.

האם נדרשת לתקתק פיזית גם את שם המשתמש? כי בכל מצב אחרי כן, לא תצטרך (אלא בהחלפת חשבון לאחר). רק את הסיסמא. וכן, יש הרבה הכנסות סיסמא - ככה זה שיש הרבה התעסקות עם כספים ואפשרויות קניה ואבטחה.
אחרת היו הרבה מקרים של הורים שדורשים החזרים "כי הילד הוריד ב-15,000 ש"ח בסופשבוע"

BravoMan

Active member
איזו אחריות בדיוק?

אם משחק חינמי שהורדתי לא מתפקד, הם יתקנו לי אותו?
יחליפו בעותק חדש?

אני מבין שצריך פרטים מלאים כשמתעסקים עם כסף ורכישות, אבל אני לא התעסקתי, ולא התכוונתי להתעסק עם זה.
בסה"כ רוציתי להוריד יישום חינמי!

ב-Google מבינים את זה, ולא צריכים לדעת היכן אני גר בשביל זה.

ושיהיה ברור, התהליך הלך ככה:
1. סיימתי אקטיבציה בהצלחה (ויצרתי חשבון במהלכה).
2. פתחתי את חנות היישומים.
3. בחרתי יישום חינמי, ולחצתי התקנה.
4. נדרשתי להכניס שם משתמש וססמה, ואז הופיע מסך מילוי פרטים.
5. אחרי שסיימתי איתו, חזרתי למסך האפליקציה, והייתי צריך ללחוץ שוב "התקן" כי ההתקנה לא התחילה.

רק אחרי כל זה קיבלתי בקשה לססמה וההורדה התחילה.

אני לא מתלונן על בקשה לססמה, אפילו שלדעתי זה מיותר אם מורידים יישום חינמי, במיוחד שב-iPhone יישום חינמי לא יכול להוציא אוטומטית שיחות או SMS, אז אין סכנה...

אבל תהליך הגדרת החשבון הכפול - למה זה טוב?
אם לפחות הייתי מסיים עם הגדרת חשבון במהלך האקטיבציה, זה היה חצי צרה.

אני דווקא חושב ש-Google עשו חכם בנקודה הזו, והפרידו את ה-Wallet, ככה שלא צריך התעסקות מיותרת למי שרק רוצה יישומים בחינם.

אני יודע, תכף תגידי שככה הם מעודדים פגיע בפרטיות בעוד ש-Apple מעודדת תשלום על יישומים, אבל בינתיים Apple היא זו שביקשה לדעת עלי יותר...

phoenixTheGod

New member
לי היה אייפון 4 עד לא מזמן

אבל נמאס לי לפרוץ אותו כדי לקבל אופציות נוחות מאוד שרוב משתמשי אנדרואיד מקבלים אותם מובנים במערכת.

לגבי ה1 שלך, אני דווקא מאוד מאוד התלהבתי. סוף סוף לא צריך לגבות את האנשי קשר על הסים כדי להעביר לטלפון חדש, תוך שניה הכל כבר על הטלפון. לדעתי זה סופר נוח. חוץ מלגבות תמונות על האייפון, לא הייתי צריכה לעשות עוד כלום.

לגבי 2, באנדרואיד אפשר להוסיף עוד חשבון, ולהוריד דרכו, וגם לא צריך להכניס כל פעם סיסמא ולעבור בין חשבונות. זה ממש שיגע אותי באייפון.

הסמארטפון הראשון שלי היה אייפון 4, ומאז שקניתי HTC One, אין חרטות...

Lepton

New member
איזו בעייה עם הדרישה לכרטיס אשראי?

אפילו בראבו אמר שאין דרישה כזו. אין שום צורך להכניס ולמחוק, פשוט בוחרים None.

Y. Welis

New member
היה מקרה שהוזכר כאן לפני חודש או 2

שמישהי לא הצליחה להפעיל חשבון ללא מס' כרטיס. הפיתרון היה על כן להכניס ולמחוק.

למקרה שבחירה ב-NONE לא עובדצ.

Lepton

New member
אין כזה דבר "הבחירה ב-None לא עובדת"

מה שכן קיים זה - אם עובדים בסדר לא נכון אז הבחירה ב-None לא קיימת. הפיתרון הוא לא להכניס ולמחוק אלא לעבוד לפי הסדר הנכון.

Lepton

New member
אתה בטוח שהוא ביקש ממך לפתוח חשבון אייטיונס

ולא חשבון אייקלאוד? לא ביצעתי אקטיבציה מזמן, אבל אם זכור לי נכון אז בתהליך האקטיבציה אין הגדרת חשבון אייטיונס. אולי אני טועה.

BravoMan

Active member
חד משמעית חשבון iTunes

הוא שאל אותי מאוחר יותר, במסך נפרד אם אני רוצה להתחבר ל-iCloud, וסירבתי בנימוס.
בנוסף, החשבון הזה התקבל ע"י החנות, רק שהיה צורך להכניס עוד כמה שדות שלא הופיעו במסכים הראשונים.

Lepton

New member
אז ככה...

במקרה ביצעתי כרגע איתחול למכשיר. בד"כ אני מודיע באיתחול כזה לבצע שיחזור מגיבוי, אבל הפעם במיוחד בשבילך הגדרתי את המכשיר כמכשיר חדש ועברתי את כל שלבי האיתחול (את השיחזור ביצעתי אח"כ).

החשבון שאתה מתבקש להגדיר בעת האיתחול איננו חשבון אייטיונס אלא Apple ID - חשבון המשמש לשירותים שונים באפל. הוא יכול לשמש גם עבור אייטיונס אבל לא חייב. בשלב האיתחול אין שום התייחסות לאייטיונס, למעט שאלה האם אתה מעוניין ב-Applie IDs זהים או נפרדים לאייקלאוד ולאייטיונס. כאשר אתה מבקש להיכנס לאייטיונס בפעם הראשונה ועדיין אינך מחובר לחנות אתה מתבקש להתחבר. ברירת המחדל היא אכן ה-Apple ID שלך אבל זו לא חובה. לאחר שאתה מתחבר, אם המדובר בחשבון חדש, אתה מתבקש להקיש פרטים נוספים שהם ייחודיים לחנות ואינם דרושים בעת הגדרת ה-Apple ID. אין כאן שום כפילות, רק ברירת מחדל.

אחר-כך, לשם בדיקה, ניסיתי להיכנס לפליי סטור של גוגל, והפרצוף המכוער של מוצרי גוגל חשף את עצמו בפני:

בשלב הראשון ניסיתי להגדיר חשבון גוגל חדש לצורך שימוש בחנות. קודם כל הוא לא נתן לי להגדיר שום כתובת דואר אלקטרוני שאינה ג'ימייל (בניגוד לאפל, שם אתה יכול להגדיר כל דוא"ל שבא לך). אחר-כך הוא אמנם לא שאל אותי מה המיקוד שלי אבל שאל הרבה מאוד שאלות אחרות - בסך הכל יותר מסכים מאשר בהגדרת החשבון באפל - כולל מסך של Captcha למרות שאני במכשיר סלולרי (!!!!) - לחלוטין לא ברור.

בשלב הבא ניסיתי להוסיף כרטיס אשראי לחשבון הגוגל פליי שלי. הוא שאל אותי באיזו מדינה אני. החלטתי ללכת דווקא על ישראל כי בארה"ב יש משמעות מיוחדת למיקוד (ר' בהמשך), וכאן התחילו הצרות! הוא רצה כתובת, טלפון, ואפילו מיקוד. מיקוד!!!! (אח"כ ניסיתי גם בארה"ב ושם כמובן הוא דרש מיקוד. הסיבה היא שבארה"ב יש מיסוי שונה על קניות בחנות בכל מדינה, והמיקוד משמש לאימות המדינה שהקשת).

יש אגב היגיון רב בכך שאפל דורשת סיסמה גם להורדת יישומי חינם אם עבר זמן מסויים מאז ההורדה האחרונה. לא רק שיישום חינם יכול לעלות הרבה יותר מיישום בתשלום גם אם לא קונים שום דבר מאייטיונס כי הרבה יישומי חינם מציגים פירסומות, ולא לכל המשתמשים ביקום יש חשבון דאטה בלתי מוגבל, ומי שמשלם לפי נפח תעבורה - בהחלט ייתכן שישלם יותר מאשר היה משלם עבור המהדורה בתשלום נטולת הפירסומות. הרבה יותר חשוב מכך זה שהוספת יישומים למכשיר ע"י מי שאינו בעל המכשיר היא פעולה לא רצוייה, בלי קשר לשאלה האם מדובר ביישום חינמי או בתשלום (היית רוצה שמישהו יוסיף למכשיר של הילד שלך את היישום 3D Sex Positions Free? יש יישום כזה בחנות של אפל). אפל כידוע דואגת לאבטחה של המשתמשים, אפילו אם זה כרוך בהקשת סיסמה לפעמים.

לסיום הורדתי את Subway Surfers, בהתחלה מגוגל. היישום אמר שהוא דורש הרשאה בין השאר לשיחות הטלפון שלי. לשיחות הטלפון !!! WTF !!! וגם (ואת זה רואים רק אם לוחצים על "הצג הכל" !!!) הרשאה לכלי פיתוח (!!!) ולחשבונות שלי (!!!). בכל-זאת התקנתי.

אין לי מכשיר אנדרואיד עם רזולוציה נמוכה (בעצם יש לי, מחובר לטלוויזיה, אבל זה יותר מדי מסובך...) אז הורדתי את היישום גם לאייפון 3GS עם רזולוצייה נמוכה וגם לאייפוד 4 עם רזולוציית רטינה, כדי להשוות. המסקנה פשוטה: האיכות של הגרפיקה מפוקסלת ומכוערת על ה-3GS בגלל - איך להגיד את זה בעדינות - של-3GS יש רזולוציה יותר נמוכה. הרזולוציה במסך הרטינה לא נופלת מזו של האנדרואיד (אולי נופלת טיפה, כי האנדרואיד שלי עדיין ברזולוציה גובהה יותר), והתנועה הרבה יותר חלקה (גם במסך הרטינה) למרות שהמעבד של האנדרואיד בתיאוריה חזק יותר. אם אתה רוצה, אוכל להעלות לכאן צילומי מסך משלושת המכשירים כדי שתוכל להשוות.

בקיצור, אני שמח שהחלטת לבדוק את הדברים, ומקווה שתשתכנע שאפל לא ממש מפלצת.

BravoMan

Active member
אוקיי, אני מקבל שטעיתי לגבי סוג חשבון,

אבל זה מעלה עצלי את השאלה:
מה עושים עם Apple ID?

אם הוא לא חשבון iTunes, והוא לא חשבון AppStore ובוודאי שבוודאי הוא לא חשבון דוא"ל, אז מה אני יכול לעשות איתו?

רק להבהרה:
הבנתי שהוא יכול לשמש להרבה דברים עם הגדרות נוספות, אבל בלי אותן הגדרות, בשביל מה בדיוק נתתי ל-Apple שם, תאריך לידה, וכתובת דוא"ל?

ואגב, המשחק אינו מבקש הרשאה לבצע שיחות, הוא רק מבקש הרשאה לדעת מי מתקשר.
אני לא אנסה לשכנע אף אחד שההרשאה המסוימת הזו בסדר - זו אחת ההרשאות הדפוקות ב-Android, והמפתחים של Google היו עושים בחכמה אם היו מפרידים את שימושה העיקרי - זיהוי חד חד ערכי של מכשיר, משימושים נוספים כמו זיהוי שיחות.

(כן, אני יודע, Apple דווקא עשתה טוב למשתמשים בנקודה הזו כשחסמה זיהוי חד חד ערכי של מכשירים).

אבל בדבר אחד אני לא מסכים:
הממשק של 3GS נראה לי סבבה. הוא הותאם לרזולוציה.
כמובן, שאין מה להשוות לרטינה או מסכי HD במכשירי Android, אבל עדיין הממשק והתוכנות המובנות לא נראות מפוקסלות.
המשחק המסוים הזה דווקא כן נראה מפוקסל יתר על המידה, אבל כאמור אני לא מאשים בזה את Apple, אלא את המפתחים של המשחק.

Lepton

New member
Apple ID משמש לכל מה שאתה עושה באפל

הוא משמש לאייטיונס (להבהרה - גם אם יש לך מספר חשבונות אייטיונס, כל אחד מהם הוא Apple ID). הוא משמש ל-iCloud. הוא משמש את מפתחי היישומים לכניסה לחשבונם. הוא משמש ל-Game Center. בדף הזה יש 20 דוגמאות של שימושים ל-Apple ID. אתה יכול להתייחס אליו כאל Single Login.

תאריך הלידה נועד להבטיח שימוש בשירותים מסויימים מוגבלי גיל. הכתובת אינה חלק מה-Apple ID. אתזה זקוק לה רק לצורך אייטיונס, משום שאייטיונס הוא חנות וזקוק למידע הזה (מה שנקרא Billing Address).

בנוגע למשחק, אני לא מאשים לא את מפתחי המשחק ולא אף אחד אחר, כי אני פשוט לא חושב שיש כאן בעייה. כנראה התרגלת לראות את המשחק במסך עם רזולוציה גבוהה ומסך גדול יותר ולא במכשיר בן 4 שנים. אני לא רואה הבדל מהותי בין המשחק במסך רטינה לבין האנדרואיד, למעט מה שנובע מגודל המסך (4 אינץ' לעומת 5.3) והרזולוציה (960 על 640 לעומת 1280 על 720). אני רואה כמובן הבדל מול המסך ברזולוציה הנמוכה, כמו בכל אפליקציה אחרת.

Y. Welis

New member
זה משהו שצריך לתקן ולהאחיד. בטוח שיגיע בהמשך

החברות האלה זזות קצת לאט, אבל זזות.

גם ל-MS נדרשה שנה להבין שאת אופיס אונליין, כדאי לאחד עם livemesh ואח"כ סקיי דרייב (בקרוב שם אחר, כי סקיי האנגלית התרגזה...).

למעלה