חוויה לא נעימה

ella bella1

New member
חוויה לא נעימה

שלום לכולם! אתמול טיפלתי בפעם הראשונה בחיי באנשים זרים לי. אמנם אלו היו טיפולים קצרים, של רבע שעה עד 20 דקות במסגרת יריד לימודים אבל בכל זאת... פעם ראשונה עם אנשים שאני לא מכירה. האמת היא שמאוד נהניתי וקיבלתי פידבקים מאוד חיוביים. אבל, (איך אפשר סיפור בלי אבל...) אז הגיע משה. משה הוא גבר בשנות הארבעים המאוחרות של חייו... עשה את עצמו מתעניין בשיאצו. התחלתי טיפול. הוא שכב על הגב... טיפלתי בו והכל היה טוב ויפה עד שבשלב כלשהו, ברוב חוצפתו הוא החליט לשלוח ידיים!!! כזה חצוף! אני מטפלת לו ביד והוא שולח אותה לעבר החזה שלי!!! בלי שום בושה!!! הייתי בשוק! לא ידעתי מה לעשות. עברתי משם למקום שיהיה לו פחות נוח לשלוח את הידיים שלו. התחלתי לעשות לו טיפול פנים- ראש- צוואר. התחלתי ותוך כמה דקות הרגשתי את היד שלו שוב. הפעם מלטף אותי בירך ועולה לכיוון הישבן. באותו הרגע הפסקתי את הטיפול. קמתי ואמרתי לו תודה רבה. הוא עוד העיז לשאול אותי אם אני מקבלת מטופלים הביתה... אני עדיין קצת מזועזעת מזה. אבל, מה שרציתי, זה לשמוע מה עושים במצב כזה... הפעם זה היה מטופל שאין לי שום קשר אליו אז לא הייתה לי בעיה להעיף אותו. אבל אני מניחה שזה קורה גם עם מטופלים שבאים לסדרת טיפולים. אז מה עושים? מפסיקים את הטיפול ומבקשים ממנו לא לחזור יותר? אומרים לו שזה מפריע וממשיכים בטיפול? מה עושים? אשמח לשמוע על דרכים להתמודדות במצבים כאלו... תודה, אלה.

רק לא נעימה?

חוויה מזעזעת. אני קצת עייפה מהסיכום החודשי, אז ברשותך אגיב יותר באריכות מאוחר יותר. בינתיים אני מצרפת תגובה שפעם כתבתי.

ella bella1

New member
תודה מיכל

קראתי את כל השרשור... החכמתי!

0 אור 0

New member
חד משמעית מפסיקים את הטיפולים

כל רמז לכך שאת משלימה עם המצב יביא להסלמה (שטח משוחרר לא יוחזר) אם תפתחי קליניקה עצמאית או תלכי לתת טיפולים בבתי אנשים, תהיי חייבת להקדיש זמן לבעית הבטחון שלך, בין אם על ידי פיתוח כלים לסינון הסוטים למיניהם מראש, ובין אם אמצעי הגנה (אגב - אם יש למישהו רעיונות מעשיים , מה עושה מטפלת שעובדת לבד בקליניקה שלה עם מישהו מאיים שלא מרפה - זה המקום לפרט) למקרים של שולחי ידיים שאינם תוקפניים: מספיק לומר באדיבות ובתקיפות שאת אינך מספקת טיפולים מסוג זה ואת מבקשת ממנו לצאת)

ella bella1

New member
מבקשת לצאת ו...

אם הוא ירצה לקבוע עוד טיפול מה אז?? אם הוא יבטיח לי שלא יעשה זאת שוב? האם זה אפשרי להפסיק טיפול באמצע? אני מבינה ששום דבר לא שווה את הבטחון והפרטיות שלי... אבל, איך באמת מתמודדים?

כן! להפסיק טיפול באמצע, ושלא יחזור!

למטפלת הבאה שלו, הוא יגיע עם תחושה יותר ברורה של גבולות. למטופל הבא שלך, את תגיעי עם תחושה יותר ברורה של גבולות. כל פעם שמוותרים על הגבולות, מחלישים אותם.

0 אור 0

New member
אני מצטערת אך אני לא יכולה לטפל בך

אני מציעה שתפנה ל X (שם של גבר) הוא מטפל מצוין, שיוכל לסייע בבעייתך.

אין עוד טיפול

למה לתת למטופלים להתעלל בנו? אין שום סיבה. העובדה שאנו מטפלים באנשים לא אומרת שצריך לדרוך עלינו. להיפך, צריך לכבד אותנו. מטופל שמציק ומטריד אותנו, מקומו לא בקליניקה שלנו וגם לא בקליניקות של אחרים שעוסקים בתחום. לפי דעתי לא צריך להיות מנומסים. "תעוף מפה עכשיו או שאני קוראת למשטרה/צועקת" זה משפט טוב. כמובן שאפשרי להפסיק טיפול באמצע. ולמי אכפת מהבטחות של סוטה מין? שיבטיח, ושיעוף. עכשיו ולא רגע מאוחר יותר.

הוא הטריד אותך מינית ואת אמרת לו "תודה רבה"?!

פעם ראשונה אומרים מייד "תפסיק" חד משמעי. פעם שניה עוצרים את הטיפול, מנתקים מגע, מסבירים בצורה ברורה וחד משמעית שאין לזה מקום כאן. פעם שלישית לוקחים מטאטא ושוברים לו על הראש. אם יש אנשים בסביבה, רצוי להגיד בקול רם "תפסיק לשלוח ידיים". אני חוזר, בקול רם. הוא זה שצריך להתבייש, לא את. גם זה רלוונטי, לצערי: http://www.notes.co.il/kafri/29947.asp

ella bella1

New member
את ה"תודה רבה" אמרתי בציניות מוחלטת!!!

הרי על מה היה לי להודות לו בדיוק??? אני לא מתביישת. לא הפעם! הפעם אני יודעת שזה הוא המטומטם!!! תודה על הקישור לרשומה. כתובה לעניין!!!

זוכרת מה כתבתי לך אז, כששאלת "למה זה קרה?"

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=24&msgid=95992533 נראה לי חשוב להפנים את הנקודה הזו: כשמישהו פוגע בך, הוא זה שלא בסדר. אין שום סיבה להיות נחמדה אליו. המלאך הטוב שיושב לך על הכתף הימנית ואומר "תני לו עוד צ'אנס" הוא בדיוק זה שימנע ממך להתגונן פיזית כשיהיה צורך, כי "בנות לא מרביצות". זה לא מלאך שיושב שם על הכתף, זה החינוך שהחברה שלנו נותנת לנשים - והגיע הזמן להשתחרר ממנו! שימי על הכתף השניה מלאך אחר, שלך, שיאזן את המלאך הבוגד ויגיד לך, כל פעם מחדש: "מי שנוגע בי נגד רצוני, הדבר היחיד שמגיע לו זה בעיטה בביצים!" ושיעוף לך מהעינים, ויפה שניה אחת קודם. אין כאן בכלל מקום לשום שאלה בנושא. מטופל ששולח ידיים מעיפים, מייד ובלי שום פשרות.

ella bella1

New member
../images/Emo45.gifאני מבינה את זה היום

ולומדת באמת להגיב ככה... תודה!

חוויה לא נעימה

הי אלה וערב נפלא לדעבוני זה לא הסיפור הראשון ששמעתי ממספר מטלפות שאני מכיר יש לשים גבולות ברורים עוד לפני הטיפול כבר בשיחות הטלפון הראשונה כי אצלך מקבלים טיפול ולא משהו אחר אל תעני או תיקבעי עם מטופלים מטלפון לא מזוהה אל תקבלי מטופלים חדשים אצלך בבית אם אין אדם נוסף בבית כאשר מטופל שולך ידים אחזי בידו וליחצי לחיצה חזקה בין הבוהן לאצבע עד שיזיל דימעה וסימי את הטיפול כבר באותו הרגע אדם זה בל לקבל משהו אחר ולא עיסוי רפואי אם זה קורה בספה מזעיקים את מנהל הספה ומסימים את הטיפול מיד בכל מקרא של מעבר גבולות אני אישית מפסיק את הטיפול באותו הרגע ולא נותן צנס נוסף אולי אני מגזים אולם גם אני כגבר הפסקתי טיפול מיד כאשר היה מקרא הפוח לא בישביל זה הגעתי לטפל חיבוק אריק

ella bella1

New member
תודה על העידוד!

הפסקת את הטיפול לגמרי? או שהמשכת לטפל בפגישה הבאה (אם הייתה כזו)?

hal767

New member
הפתרון מאד פשוט

1-מפסיקים את הטיפול מיידית. 2-מבקשים ממנו לעוף ולא לחזור. 3-אם ישנם עוד אנשים בסביבה, אפשר לשרבב לו איזו סטירה בפנים. תתיעצי בנושא עם כפרי, זאת המומחיות שלו. 4-ללמוד לקח מהמקרה, ולא לקבל גברים שאינך מכירה או שלא נישלחו ע"י מישהו אמין.

למעלה