TONJIN
אני לא מנסה להבעיר מדורה ולברוח.
הסיטואציה שבה נכחתי, פגשתי במשהו שבבטן עשה לי רע. הבאתי את זה לכאן להתייעצות... שים לב שאם הייתי רוצה להבעיר מדורה ולברוח, הייתי מפרסם בפומבי את בית הספר, המורה וכו'.
אני אישית חושב כמוך, שיותר קל להזיק לאדם מאשר לעשות לו טובה.
ובדיוק מהסיבה הזו הגעתי לכאן להתייעץ.
תחזור להודעתי השנייה ותבין לעומק את דבריי- האם כשאתה מתאמן בתרגול יחידני (פרטני) ואתה לא עומד בדרישות המאמן שלך הוא מכה אותך?
שוב יש הבדל בין תיקון טכניקה, אפילו בעיטת תרגול לצורך זעזוע הקרקע ולהוכיח חוסר יציבות , דחיפה או אפילו תרגול אגרופים, וכן אם ילד , או בוגר ירגישו "חוסר אונים" מבחינתי זה כחלק מהתרגול והחישול שלהם| לבין הכאה כענישה , תרגול נוסף ושימוש באלימות שלא במסגרת התרגול הלחימתי ,
אני סומך על תחושת הבטן הלא נעימה , המכות שהוא נתן כחלק מהטלת משמעת ולא כחלק ממתודת הוראה, היא מה שמפריעה לי, ברור שאליי הוא לא העז להתנהג כפי שהתנהג לילדים, ועם זאת צריך לתת כבוד להגנת היתר שאנחנו רוחשים כלפי מבוגרים מתוך החשש האישי שלנו להיקלע לסיטואציות דומות, והחשש האישי שלי לפגוע ולהיפגע,
אז במהלך סופ"ש חזרתי לחובת הדיווח, הן באתר המשטרה, הן בחוק , וחובת הדיווח לא מחייבת אותי להביא "חשד סביר", זה תפקיד שירותי הרווחה והמשטרה.
אני גם מוטרד מהמהירות שחלקכם קבע שמדובר באלימות לעומת מי שקבע כמוך שזה לא המקרה... וברור לי שהחשש שכולנו מחר יכולים להיות באותה סיטואציה מטרידה את כולנו, אך לאחר ההבהרה הזו אליך ואל yoja ברור לי שתחושות הבטן שלי לא הטעו אותי. אם הייתי פועל ללא שיקול דעת, הייתי מדווח באותו יום, באותה שעה.
הדברים שנאמרו כאן רק חזקו את תחושתי שראיתי משהו לא בסדר, אם זה היה כמו טענתו של בן , מתוך תרגול, באוירה חיובית ללא כעס, ללא זעם, הייתי נוטה לבדוק עם עצמי שוב מה קרה שם. אבל בדיוק בגלל זה. ובהתחשב בגיל הילדים שיכולת השיפוט שלהם עלולה להטעות אותם, המקרה מצריך בדיקה נוספת של גורמי החוק.
"חליפה/חולצת בית-ספר לאימון זה לא בסדר וכפיה לא מקובלת, ושכל מגע באימון חוץ מסימון הוא "אלימות מיותרת".." , נכון זכותו לחשוב כך, אבל אלו כללי הטקס, ואם בעברי התאמנתי מס' חודשים (ניסיון מועט, מודה) בBJJ , והיו שם מגעים "כואבים" שהיה אפשר וניתן לעצור אותם עם טפיחה על המזרן, אז לדעתי מדובר במגע מבוקר, ולא בחוג שחמט. במיוחד שיש א"ל יותר אגרסיביות שבהן, המגע הינו פחות מבוקר וזה לגיטימי כי אנחנו מדברים לפעמים בסופו של יום על הגנה עצמית, הבחירה היא של המתאמן או ההורים לאיזה "כללי טקס" מתאימים לו. באותה מידה יש כאלה שלקוד בכניסה לדוג'ו זה ייראה מוזר...כן גם לשים כיפה בכניסה לבית העלמין או לבית הכנסת יכול להיות מוזר וכפייה, מה עם להוריד נעליים בכניסת למסגד?
לכל בית יש חוקים משלו וכללי טקס משלו.
מה לעשות שבתרבות בה אנחנו חיים טקסים אלימים הם בעייתיים. דווקא מתוך כבוד לבית, לכלי הטקס, חזרתי הביתה וחשבתי, בדקתי טוב טוב מה ראיתי.
קשיחות, אהבה קשוחה, כל עוד היא מילולית, מכבדת (ללא מילות גנאי) היא יכולה לתרום, ברגע שנוסף לזה מגע שלא במסגרת תרגול, יש כאן בעיה...הבעיה העיקרית שמדובר בחוג לאמנות לחימה, היה יותר קל אם הייתי מספר את אותה סיטואציה תרגולית שראיתי בחוג משחקי כדור, שם אין ויכוח, אסור למדריך\מורה לתת עונשים במגע גופני.
על ענישה במסגרת תרגול נוסף, יש ויכוח חינוכי , אך בגלל שמדובר במשהו שנמצא במחלוקת יותר קל לי לומר שהוא גבולי...(שכיבות סמיכה כעונש משמעתי), על ענישה בהכאה יש לי בעיה וזה מה שדובר כאן , לא על הדרכה באמצעות מגע, לא על הדגמה לתלמיד , לא על דחיפה שהתלמיד נופל וכך מבין שלא היה יציב, לא בבעיטה או אגרוף חזק אך במסגרת תרגול, אלא מחוץ לקונטקסט התרגול הלחימתי באמנות לחימה.