חוויה בריטית...

kpln

New member
ובתור אמריקאי אני מוצא שיש הרבה

על מה לצחוק ואני גם ישראלי אז יש לי גם מה לצחוק עלינו ואת האמת - אני לא חושב שיש למישהו רשות לצחוק על אחרים לפני שהוא יודע לצחוק על עצמו או על אלה שמשלו.... אורן

Julia16

New member
תסלח לי מאוד אדון 3223!

יש לך איזה שהוא מושג על מה אתה מדבר? איי פעם חיית פה באנגליה? אני בטוחה שלא. מהדיבורים שלך אני יכולה לתאר לעצמי שהיית בביקור או שניים, וסביר להניח שבלונדון, ולא בניוקאסל. אז קודם כל, כן, בלונדון יש הרבה יותר בתי קפה מאשר פה, ובעצם יש שם הכל. פה בניוקאסל, כמעט שאין בתי קפה, וגם אלה שיש פתוחים רק עד אחרי צהריים ובערב אין אף בית קפה פתוח. המקומות הפתוחים היחידים בערב הם מועדונים ופאבים. אין שום בתי קפה, לא בערבים. האנגלים פתוחים? חה! הצחקת אותי. אבל אני לא מתכוונת אפילו להתווכח עם מישהו שאין לו שום מושג בעניין. אני ניסיתי להעביר לקוראים חוויה שעברתי, חוויה אמיתי. זה לא משהו שהמצאתי. אם אתה לא רוצה להאמין, בבקשה. ואני רק הגיד לך שלבוא לבקר במקום מסויים ולהיות בו כמה שבועות, זה ממש ממש לא כמו לגור באותו המקום. זה שאולי במקרה אתה נפגשת, במקום שהיית בו, עם אנשים יותר פתוחים ויותר מבינים, אז זה מזל שלך וזה גם בדרך כלל מה שקורה כשבאים למקום מסויים לביקור. אבל תאמין לי שאם הייתה גר פה זה לא מה שהיית חושב ולא מה שהיית עובר.

2lonestar

New member
היי ג'ולייה

גם אני כמוך נמצאת בחברה שהיא זרה לי מתוך בחירה מקצועית. מבינה עד מאוד את הצורך בחברה אוהבת ונאהבת. כשהגעתי לכאן הייתי בהלם תרבותי חברתי ענק, חודשיים הסתובבתי בחיפוש נואש אחר הקירבה שהכרתי, כל יום היה נדמה שאעלה על מטוס שיחזיר אותי הביתה, אל המשפחה, החברים ובכלל הסביבה שכל כך אהבתי. עצתי אלייך בכדי להקל על התחושה, נסי לבחור את החברות שלך ולא שהן יבחרו אותך. זה אכן תהליך והזמן, הזמן הוא שמשגע

סנדי012

New member
היי לכל החבר'ה...

Julia16, אני מבינה כל מילה ומילה שכתב כי בעצמי חוויתי את אותו האסון כשהייתי בטיול משלחות בגרמניה..... התארחתי במשפחה מאוד נחמדה..... אבל המאחרת שלי , במקרה הטוב הייתה שותה בירה בארוחת הבוקר , ואלי מקנחת בוויסקי במימיה שהיא הייתה לוקחת לבית הספר היא בשנה ה 12... כלומר על פי הארץ זה י"ב ... והם לומדים שם י"ג ו י"ד , ואז מתגיסים בהתנדבות אם בא להם ואם לא אז עושים שרות לאומי.... אין ערך לחיים כי אצלם החיילים לא מתים בזרועות חבריהם ... הם לא מעריכים שום דבר , האלכוהול הסיגריות והסקס זה העיקר... בגרמניה, האלכוהול חופשי! מגיל 16 הם יכולים להכנס לכל פאב ולהזמין כמה משקאות שבראש שלהם למעט טקילה וודקה שזה מגיל 18.... (כן בטח.) על הסיגריות לא נדבר , כל הטינאג'רים מעשנים שם בשרשרת רק כי זה מותר! ברחוב שולי , רחוק ממרכז העיר תוכלו למצוא לפחות שלוש מכונות למכירת סיגריות . כל צוציק בן 12 ניגש בחופשיות וקונה חבילה או שתיים ... (זה עולה שם רק 3 יורו , ובמקומות הרחוקים זה עולה בכלל 2.5 יורו ... תכפילו בחמש שקל... זה נורא זול) וגם בקבוק בירה גרמנית ,שבארץ במקרה הטוב בפאב תוכלו לקנות ב 25 שקל , שם תמצאו בשני יורו.... ממש כלום! החיים בגרמניה עוברים בין בקבוק אלכוהול מסיבת סמים .... זכיתי ללכת למסיבת סיום של ה"שמיניסטים" כלומר המסיימים של י"ד ... (ורק שתדעו שלא כולם זוכים לסיים תיכון שם.. הם לרוב נושרים מבתי הספר ובלים את חייהם בשתייה) החשיש והמריחואנה נמכרו שם בירו !!! אתם קולטים ? בחמישה שקלים אתה מסדר את הראש! כלומר הנוער שם גודל בידיעה שהכל מותר, שאין הגבלות... ההגבלה היחידה היא ... שאסור להסתובב אחרי עשר בלילה ברחובות ... (לילדים מתחת לגיל 16 אם אני לא טועה) כמו כן כשהלכנו ליציאה אז הדבר הכי נורמאלי שהחברה הגרמנים לקחו את המשלחת הישראלית היה פאב שבו מכרו אלכוהול.... לא זכינו לבקר כמעט במקומות יציאה כמו שהחברה בישראל נוהגים כמו השנטי בר ,ששם אפשר לשבת עם חברים ולדבר על הכל.... שם אין דבר שנקרא להריץ תחוקים שם מקפיצים טקילות מגלגלים חשיש בסיגריות ... השיחה הממוצאת שנער מישראל ניהל עם אחד הגרמנים הייתה על סוגי הבירה הרבים שיש בגרמניה.... הנוער הגרמני מרוכז ברובו בכדורגל , או בפאב חדש ללכת לתפוס ראש ... המושג צבא לא קיים .... הם משתמטים ולא נענשים .... אין להם את הכבוד לחיים , הם נוסעים במכוניות כמו פורש או BMW שעולות להם גרושים ! כלומר שם אין ערך לכלום, חיים על חשבון המדינה שותים מעשנים .. והכל זורם...... אבל מה הם קמצנים!!!!!!!! מזה קמצנים בטרוף! כן זו הייתה חוויה מפחידה .. .אבל היה שווה לנסוע ולהבין שאין כמו בארץ , באמת!

SupermanZW

Well-known member
גרמניה

בגרמניה יש 13 כיתות ולא 14 (בתיכון רגיל), כיתה 14 היא למעשה כמו מכינה לאוניברסיטה (למי שלא קיבלו ציונים טובים מספיק קודם), כמו כן גם בגרמניה יש מכללות לטכנאים והנדסאים (כאילו כיתה 14 ו-15, אך מדובר במכללה אשר בד"כ אין לה שום קשר לתיכון). הגרמנים לא חייבים לעשות שירות לאומי אם הם בוחרים שלא להתגייס לצבא (שניהם נמשכים שנה בלבד), אך גרמני שמשרת שנה בצבא או בשירות לאומי זכאי למימון שכר דירה במשך לימודיו האקדמיים (אוניברסיטה או מכללה) עד סיום התואר, ובנוסף לכך גם לדמי מחיה. תודי שלמרות שהגרמנים הם שיכורים קמצנים היית רוצה לחיות ברמת החיים שלהם.

נעמצי

New member
ליבי,

בכל מקום חוץ מישראל יש מיליארד אנשים מפגרים כמה שיש חברה ילדותיים בארץ- אנחנו הרבה יותר בוגרים מהטינייג'רים בכל העולם ופה, אני יכולה לשתות, ולהשתכר כמו כל החבר'ה בכתה שלי......... אבל בניגוד אליהם זה לא כל מה שמעניין אותי. מעניין אותם רק זה, והפלאפון שלהם ............. הם כל כך לא בוגרים. אני ממש מזדהה. הרמת חיים פה באמת סבבה בגרמניה, אבל הרמה האישית של הטינייג'רים די שואפת לאפס. ואני גרה באיזור נחשב.. לא בשכונת מצוקה..........

SupermanZW

Well-known member
מנקודת מבט שונה

אולי הבעיה היא דווקא אצל הישראלים שמתבגרים מהר מדי בגלל המצב הפוליטי והכלכלי והצורך להתבגר כל כך מהר כדי להתגבר על כל הצרות הפוקדות אותנו בארץ, שיהיה סביר להניח שבן נוער אירופאי ימצא אותן קשות יותר להתמודדות מאשר בן נוער אירופאי. כמו כן בישראל השירות הצבאי הוא חובה ובכל מדינות אירופה הוא שירות בחירה, הצבא גם כן מבגר מאוד (ומהר) את המשרתים בו ואני לא משוכנע שזה כל כך חיוני להתבגר מהר, אולי דווקא הגרמנים השטותניקים השיכורים המכורים לפלאפון שלהם נהנים יותר מהחיים שלהם מאשר אנחנו גם אם אנחנו יותר בוגרים מהם ויותר איכותיים מהם, מה שבאמת קובע הוא מי מאושר יותר ממצבו ומי נהנה יותר מהחיים שלו. מנקודת מבט אובייקטיבית האם היית מעדיפה להיות טפשה ומאושרת או חכמה ומרגישה מבוזבזת כי הפוטנציאל שלך לא ממומש ושהאנשים היחידים שיכולים להתאים לרמה שלך מבוגרים ממך ב-20 שנה, ושהתבגרת מהר רק בגלל שאורח החיים בישראל אילץ אותך? לגרמנים אין דאגות כאלה, ממש לא אכפת להם מה קורה מחוץ למדינה שלהם וטוב להם עם מה שיש להם, אז האם הם לא מאושרים יותר?

SupermanZW

Well-known member
תיקון לסוף המשפט הראשון

מאשר בן נוער ישראלי.

Julia16

New member
אממ, לא ממש הבנת..

אז קודם כל, כן יכול להיות שזה הבני נוער הישראלים שפשוט יותר בוגרים, כי פשוט החיים בישראל מאלצים אותם להתבגר מהר. אבל לא, אני לא חושבת שבנאדם באמת יכול להנות רק מלשתות ולהשתכר ולעשות שטויות כל היום. אני מאמינה שיש יותר לחיים מזה, גם בשביל בן נוער. העניין וא, שזה לא קשור ללהיות חכמה ומבוזבזת או טיפשה ומאושרת... בגלל שאני מאמינה שבישראל הייתי יכולה להיות גם חכמה (ואני חושבת שאתה מתכוון משכילה, לא חכמה, כי חוכמה זה משהו שיש לבנאדם באופן טבעי.השכלה לא) וגם מאושרת. כי היית מוצאת הרבה יותר אנשים כמוני. הייתי מוצאת בני נוער דומים לי, ולא כמו פה שבאמת הבני נוער הם מבחינה מנטאלית נמצאים בכמה שנים טובות מתחתיי. אני מצטערת, אבל אני פשוט לא יכולה להוריד את עצמי מבחינה אנטלקטואלית ורגשית ולהתנהג כמוהם. זה פשוט לא אני.

SupermanZW

Well-known member
באמת קשה ככה

מצד אחד לחיות ברמת חיים נהדרת ומצד שני לא למצוא חברים מתאימים מבחינה אינטלקטואלית ולא למצוא שפה משותפת עם בני אותה קבוצת גיל, באמת בעיה, אך בעיה זמנית, הגרמנים (לפי השערתי) מגיעים לרמת הבגרות המנטלית של נער ישראלי בן 18 בגיל 25 ולרמת הבגרות המנטלית של משוחרר צבא ישראלי בן 21 בגיל 31, הכל אצלהם קורה הרבה יותר לאט והרבה יותר רגוע, כמו כן הגרמני הממוצא מתחתן בגיל 34 והגרמניה בגיל 30, רק בשנות ה-30 לחייהם מתחילים הגרמנים ליישר קו עם רמת הבגרות המנטלית של הישראלים בני גילם, אז אני מבין מדוע קשה לך. השאלה היא האם לטווח הארוך עדיף לחיות בישראל עם התאמה מנטלית לבני גילך או להשתלב בחברה שבינתיים אינה תואמת את רמתך המנטלית אך עם ידיעה ברורה שבמקום בו את נמצאת יש לך עתיד טוב יותר ושבעוד מספר שנים תוכלי למצוא אנשים בני גילך שיתאימו לרמתך המנטלית. בנושא ההשכלה, הגרמנים הם דווקא עם מאוד משכיל, כ-40% מהבוגרים בגרמניה הינם אקדמאים (לעומת כ-17% בישראל), רק ההולנדים משכילים יותר מהגרמנים (50% אצלהם), אך כנראה שבגרמניה אין שום קשר בין השכלה לבגרות מנטלית.

Julia16

New member
היי היי היי! מי דיבר על רמת חיים?

אנחנו ממש לא חיים פה ברמת חיים גבוהה. הכל רגיל. אנחנו משלמים על הכל מהכסף שלנו והלימודים פה עולים המון, אז צריך לחסוך בדברים אחרים. הדבר שדיברתי עליו שיש פה יתרון, זה הקרוס הזה, שזה משהו שאין בארץ ולכן שווה לי להיות פה. בקשר לרמת הבגרות זה נכון.

SupermanZW

Well-known member
את מאנגליה, נכון?

אני דיברתי על גרמניה, שם הלימודים הם בחינם, גם האקדמיים. באנגליה הלימודים עולים ביוקר למי שאינם אזרחי אחת ממדינות האיחוד האירופאי, אבל למרות זאת לאחר שתסיימי את לימודייך ולא תצטרכי יותר לשלם עליהם יותר משאת מסוגלת להרוויח אז תוכלי לחיות ברמת חיים גבוהה. בכל מקום בו הלימודים עולים ביוקר הסטודנטים לא יכולים לחיות ברמת חיים גבוהה, אלא אם יש להם הורים עשירים שיממנו את זה, אז אני לא מתפלא על מה שכתבת, בארה"ב לדוגמה כשהלימודים באוניברסיטה ממוצעת עולים $30K לשנה סטודנטים שלא באים ממשפחות מבוססות לוקחים הלוואה ל-15 שנה ע"מ לממן את לימודיהם (כמו משכנתא), אך בסוף ההשקעה משתלמת להם כי המשכורת השנתית שלהם מגיעה עם התואר ל-$60K בשנה, לאומת עבודה ממוצעת ללא תואר שבה פוטנציאל ההשתכרות שלהם (במקרה הטוב) יהיה $28K בשנה, ה-bottom line זה מה שקובע בסוף.

chickensoup

New member
Hi julia

I feel so sorry for you! i think that the real problem is that you live in Newcastle!!! Newcastle is known for the drunkheads I live in London, and i am really enjoying myself my friends and I go to coffee shops and enjoy each other's company. You just need to understand that Newcastle is nothing like London and the South East, it is just a different world

סנדי012

New member
אממממ.... לא !

אני מעדיפה להשאר עם ה"איכות חיים נחותה" בארץ .... משום מה השכנים לא מחיכים אלי בצביעות ובקרירות בארץ... ואת אותה איכות החיים כמו בגרמניה אפשר למצוא גם בהרצליה פיתוח,קיסריה או רמת אביב ג'.... (כמובם שאם יש כסף...) לא מושך אותי לחיות בגרמניה..... ארץ מנוכרת וזרה ... ולא רק בגלל ההיסטוריה שלה עם היהודים ..... אלא ... שהמנטליות שונה.... לא יודעת אם אוכל להחבר למנטליות שלהם...

SupermanZW

Well-known member
השוואה מעניינת

אני מסכים איתך שאת רמת החיים של גרמניה אפשר למצוא גם בהרצליה פיתוח קיסריה או רמת אביב ג', אך ההבדל הוא שאת איכות החיים הזו ניתן למצוא בכל עיר בגרמניה ואנשים שיש להם שם וילה ברמה של 3 האיזורים שהזכרת לא שילמו עליה מיליונים אלא € 200000 בערך, בתים (לפי הרמה בארץ יש לכנותם ארמונות) שעולים מיליונים בגרמניה אין בשום מקום בארץ, כולל סביון וארסוף, יש כאלה (וגם יותר יוקרתיים) בבוורלי הילס. כל מי שעובד בגרמניה משרה מלאה, ולו במקצוע הפשוט ביותר (לא כולל פועלים זרים, אותם מנצלים בכל מקום) יכול להרשות לעצמו לקנות דירה בעיר נורמלית ולא באיזור מצוקה, ודירת 3 חדרים באיזור סביר (לפי הקריטריונים של ישראל טוב מאוד) עולה בערך € 100000 , באיזורי המצוקה בגרמניה חיים רק פועלים זרים ואנשים שלא רוצים לעבוד (גם גרמניה היא מדינת סעד ולא חסרים בה מפונקים שחושבים שהכול מגיע להם, אבל גם זה משתנה), המשכורות בגרמניה הן גבוהות כמו המשכורות בארה"ב (בהרבה מקרים גם יותר גבוהות מבארה"ב), אך שכר המינימום בגרמניה גבוה מבארה"ב והוא € 9 לשעה, בניגוד לארה"ב שכר המינימום בגרמניה אינו חוק אלא הסכמים קיבוציים בין מעסיקים אשר מציינים שכר מינימלי לפי סוג התעסוקה, בשום סעיף ובשום איגוד לא מצויין שכר הנמוך מ- € 9 לשעה. זה עוד בלי להזכיר שהמחיה שם זולה בהרבה ושאיכות חייו של מנקה הרחובות בגרמניה שמשתכר שכר מינימום גבוהה יותר משל הישראלי המשתכר משכורת ממוצעת בישראל. המנטליות משתנה לא רק ממדינה למדינה אלא גם מאיזור לאיזור כך שבכל מקום תוכלי למצוא אנשים שתוכלי להרגיש בנוח איתם וכאלו שלא.

kpln

New member
אממ טעויות בחישוב למרות שאני מסכים

תראה, הרמת חיים גבוהה אבל אני חושב שאתה מפספס משהו חשוב - 200,000 יורו זה בערך מליון שקלים וזה בערך המחיר של ווילה נורמלית במרכז הארץ (לא משהו בסגנון של בית שיש לו אותו שטח כמו בתים אחרים רק בקומה אחת ועשרים חדרים ובריכת שחיה ואורוות...) שלאת לדבר על שליש מחיר בערך במקומות קטנים בצפון ובדרום. העניין הוא התשתיות, מחיר ההמחיה כמו שכתבת כל כך הרבה, זה שאין הוצאות כל כך אדירות של הממשל על ביטחון בסיסי בצרוף עם כוח שיטור חזק שמרתיע את אוכלוסית הסיכון מפשיעה. (ואם אני טועה אז סליחה מראש כי לא, לא הייתי שם וגם לא עשיתי מחקרים - זה הכל דברים ששמעתי אבל בנוגע למחירים בארץ ובאירופה המערבית לפחות אני כן יודע) אורן

למעלה