היי לכל החבר'ה...
Julia16, אני מבינה כל מילה ומילה שכתב כי בעצמי חוויתי את אותו האסון כשהייתי בטיול משלחות בגרמניה..... התארחתי במשפחה מאוד נחמדה..... אבל המאחרת שלי , במקרה הטוב הייתה שותה בירה בארוחת הבוקר , ואלי מקנחת בוויסקי במימיה שהיא הייתה לוקחת לבית הספר היא בשנה ה 12... כלומר על פי הארץ זה י"ב ... והם לומדים שם י"ג ו י"ד , ואז מתגיסים בהתנדבות אם בא להם ואם לא אז עושים שרות לאומי.... אין ערך לחיים כי אצלם החיילים לא מתים בזרועות חבריהם ... הם לא מעריכים שום דבר , האלכוהול הסיגריות והסקס זה העיקר... בגרמניה, האלכוהול חופשי! מגיל 16 הם יכולים להכנס לכל פאב ולהזמין כמה משקאות שבראש שלהם למעט טקילה וודקה שזה מגיל 18.... (כן בטח.) על הסיגריות לא נדבר , כל הטינאג'רים מעשנים שם בשרשרת רק כי זה מותר! ברחוב שולי , רחוק ממרכז העיר תוכלו למצוא לפחות שלוש מכונות למכירת סיגריות . כל צוציק בן 12 ניגש בחופשיות וקונה חבילה או שתיים ... (זה עולה שם רק 3 יורו , ובמקומות הרחוקים זה עולה בכלל 2.5 יורו ... תכפילו בחמש שקל... זה נורא זול) וגם בקבוק בירה גרמנית ,שבארץ במקרה הטוב בפאב תוכלו לקנות ב 25 שקל , שם תמצאו בשני יורו.... ממש כלום! החיים בגרמניה עוברים בין בקבוק אלכוהול מסיבת סמים .... זכיתי ללכת למסיבת סיום של ה"שמיניסטים" כלומר המסיימים של י"ד ... (ורק שתדעו שלא כולם זוכים לסיים תיכון שם.. הם לרוב נושרים מבתי הספר ובלים את חייהם בשתייה) החשיש והמריחואנה נמכרו שם בירו !!! אתם קולטים ? בחמישה שקלים אתה מסדר את הראש! כלומר הנוער שם גודל בידיעה שהכל מותר, שאין הגבלות... ההגבלה היחידה היא ... שאסור להסתובב אחרי עשר בלילה ברחובות ... (לילדים מתחת לגיל 16 אם אני לא טועה) כמו כן כשהלכנו ליציאה אז הדבר הכי נורמאלי שהחברה הגרמנים לקחו את המשלחת הישראלית היה פאב שבו מכרו אלכוהול.... לא זכינו לבקר כמעט במקומות יציאה כמו שהחברה בישראל נוהגים כמו השנטי בר ,ששם אפשר לשבת עם חברים ולדבר על הכל.... שם אין דבר שנקרא להריץ תחוקים שם מקפיצים טקילות מגלגלים חשיש בסיגריות ... השיחה הממוצאת שנער מישראל ניהל עם אחד הגרמנים הייתה על סוגי הבירה הרבים שיש בגרמניה.... הנוער הגרמני מרוכז ברובו בכדורגל , או בפאב חדש ללכת לתפוס ראש ... המושג צבא לא קיים .... הם משתמטים ולא נענשים .... אין להם את הכבוד לחיים , הם נוסעים במכוניות כמו פורש או BMW שעולות להם גרושים ! כלומר שם אין ערך לכלום, חיים על חשבון המדינה שותים מעשנים .. והכל זורם...... אבל מה הם קמצנים!!!!!!!! מזה קמצנים בטרוף! כן זו הייתה חוויה מפחידה .. .אבל היה שווה לנסוע ולהבין שאין כמו בארץ , באמת!