חוויה בריטית...

SupermanZW

Well-known member
דבר שלא התייחסת אליו

לא התייחסת למרכיב החשוב ביותר במשוואה והוא השכר, אז מה אם 200000€ הם 1000000ILS , השאלה היא איפה יש לך יותר סיכוי לקנות בית במחיר זה, נניח שמחירי הנדל"ן בישראל ובגרמניה הם זהים (למרות שבממוצע בגרמניה דווקא יותר זול), השכר הממוצע בגרמניה הוא 3000€ בחודש והשכר הממוצע בישראל הוא 1000€ בחודש (מדובר בנטו, לשתי המדינות), האם ההפרש לא נראה לך משמעותי משהו? ועוד דבר קטן, € 9 לשעה זה כמו 45 שקל לשעה וזהו שכר המינימום בגרמניה, אז גם אם נניח שעלות המחיה בגרמניה זהה לזו שבישראל (למרות שהמחיה בגרמניה דווקא זולה יותר) כל מי שחי ועובד שם (פרט לפועלים זרים) מצבו טוב. בכלל לא אכפת לי שיש לממשל בישראל הוצאות אדירות על ביטחון, לי אכפת לחיות באיכות חיים גבוהה ולהתפרנס בכבוד מהמקצוע שלי, מבלי לשעבד את עצמי למשכנתא כל חיי ולהתרגז על חוסר הפרופורציה בין השכר להוצאות המחיה, לכן בינתיים אני לומד בישראל וחי אצל ההורים (למרות שהלימודים בגרמניה הם חינם, השכירות בגרמניה ממילא תעלה לי יותר מהלימודים בישראל) ואח"כ כבר אמצא דרך לעבוד בצורה חוקית באחת מהמדינות המפותחות.

kpln

New member
תראה... אמרתי שבתכלס אני מסכים

רק רציתי להעיר בקשר למשהו. אגב, עוד נקודה קטנה כדי להבהיר דברים וכדי שאנשים לא יניחו דברים בקשר אלי שהם לא נכונים: נכון שאני מסכים שדברים פה מתנהלים בצורה לא טובה ולא נכונה ושמי שיכול לשנות לאו דווקא עושה ככל יכולתו כדי לסייע אבל אני עדיין חושב שאין לי ארץ אחרת, דווקא עכשיו מכל זמן אחר.... אני חושב שאתם יכולים לספר לי יותר מאשר אני לכם מה זה אנטישמיות.... אורן

SupermanZW

Well-known member
אנטישמיות

יש ישראלים שהם יותר אנטישמים מהגרמנים (אני מדבר על ההווה ולא על מלה"ע ה-2) ושונאים ישראלים אחרים על רקע מוצא שונה או על רקע דתי ויש כאלו שלא, כמו כן יש גרמנים אנטישמים ויש כאלו שלא, בכל מקום בעולם כולל בישראל תוכל למצוא אנשים שישנאו אותך מסיבה זו או אחרת (לאו דווקא היותך יהודי) וגם כאלו שלא, הדבר תלוי לא רק במדינה בה תבחר לגור אלא בגורמים רבים, ובעיקר ב-DIVERSITY של האוכלוסיה בשכונת המגורים הספציפית בה אתה בוחר לגור.

kpln

New member
בארץ זה גזענות טהורה ../images/Emo5.gif

אני לא חושב שאפשר לקרוא לזה אנטישמיות. אני יודע שיש יותר אנשים גזענים בארץ מאשר בגרמניה אבל אני חושב שפה יש לפחות משהו שמאחד אותך יותר מאשר כל דבר אחר שהגרמנים יכולים לטעון שיש להם. אני לא טוען שפה יש פחות גזענות - אני טוען שצריך מדינה לשמור עלינו מפני דברים כמו שהיו ושאני חושב שאין מקום אחר שאתה יכול לגור בו עם הבטחון הזה שלרוב האנשים אכפת באופן כללי מקיום המדינה.... אני חושב שאם אתה הולך לגור במקום מלא צביעות ורמת חיים עם גיוון אוכלסין זה פחות שווה מאשר לגור פה בגלל שפה אתה לפחות יודע מי חושב מה ובדרך כלל גם למה. בחו"ל ובשכונות מנומסות אתה לא יכול לדעת שקורה משהו או שלא אוהבים אותך עד שקורה משהו. אורן

kit k@t

New member
maybe its just me

but ill take polite, and quiet people over loud, and mean any day.... i got sick sick of people in israel being in my face all day long.. i dont miss it, sorry but i dont. i dont miss israel, and i dont want to go back there. kids that move from israel save a perfect image of it in their minds. they think that the country will always be like they remember it. its like what julia (i think it was her, if not, sorry) said about Israeli kids not drinking, israeli kids drink a lot, its just that she left at the age of 14... kat

סנדי012

New member
אתה יודע ?

בגלל אנשים כמוך, העולם שונא את ישראל . בגלל אנשים כמוך שמתבטאים בצורה כזו בציבור , ועוד בשעה כל כך קריטית לארץ שלנו , ולאוכלסיית היהודים בכל העולם , העולם כולו הופך את עורו ועמוד נגד ישראל בכל החלטה שצריך לקבל לטובתה. ולמה זה ? כאנשים "מבפנים" אנשים כמוך , באים ואומרים שנמאס להם לראות את הפרצופים היהודיים! נו אז מה ?! אז לא כולנו מתורבתים , נו אז מה אז לפעמים אנחנו גזענים לעלייה, וגזענים לדתיים אבל , בדגעים הקריטטים למרות כל הפיגועים ולמרות כל הברוקרטיות , מדינה שלמה תעמוד לעזרה אם יפגעו זכויותיו. לדוגמא : מדינה שלמה נרתמה לחיפוש אולג שייחט כאשר נחטף , עזרות אזרחים וחיילים עזרו בחיפושיו . לדוגמא 2: למרות הרפורמה במס ולמרות מה שנעשה לאמהות חד הוריות , לנכים ולסטודנטים ,יש אנשים שתורמים מכספם האישי ונסים לתת עזרה מימלית לאישה.... (זה לא שאני בעד האמהות החד הוריות , שמתלוננות שאין להם כסף אבל תמיד נראות עם תספורת טיפ טופ, צבע בשיער בלי שורשרים וציפורניים מטופחות-מאיפה הכסף?) אבל לעזעזל , כשאני הייתי בגרמניה, הקור נדף מתוכם, המושג לתרום לא קיים ,המושג להתנדב בלא קבלת שכר , מרוחק ולא מובן.. כמובן שבכל כלל יש יוצאים מן הכלל אבל , בתכלס , כאשר אתה נמצא בגולה ולא בארץ שלך אתה בכל זאת לא מרגיש "בצלחת, בכל זאת אתה "פוחד" מהגזענות , והאנטישמיות..... אז כשאתה נמצא בין האחים שלך , זה לא פוגע בך יותר מידי , אתה מפתח עור פיל ולבסוף אפילו מתידד עם הפוגעים בך ומשנה את כל תפיסת עולמם . שם זה שונה, שם הם לא אחיך ,הם לא בני עמך ולא חייבים לך דבר , הם יעבירו עליך ביקורת מאורי גבך וחייכו לך יוך ערמומי כשתסתובב לא יחששו לצחוק על חשבונך . לא שזה לא קיים כאן אבל אצלינו בתת מודע ידוע שבעת צרה חילוני יעזור לדתי, ערבי תרום איברים ליהודי ולהיפך . שם, שם לא בטוח . אבל אני מקווה שמצאת שם את האנשים שאתה אוהב להתסכל על הפרצופים שלהם , שהם חבריך האמתיים ושאתה נהנה מכל דקה שאתה חיי שם .

kit k@t

New member
lol

you are so lame. first of all im a girl... it amazes me how people talk about stuff they have no idea about. "אז לא כולנו מתורבתים , נו אז מה אז לפעמים אנחנו גזענים לעלייה, וגזענים לדתיים.." you said it, do u really think its normal? who are you kidding? and that sementics abotu that in a time of need anyone will help you, that just wrong. and i lived in israel for 13 years, i know how its like. i dont have to explain myself to you, and i dont. that country is a sick place, its dying. kat

I think

New member
hmm?

i think that ur perspective of israel and israeli culture is somewhat an outcome of ur experience of israel or maybe ur presonality than an objective conclusion of the reality. when r u going to realize that? ur saying israel is a sick place, but hun, israel is loved by so many israelis, ones that live there and ones that dont, people in israel r happy. yes. there r less depressed people in israel then in the united states (in percentage). so many damn people care about israel. the fact that u dont does not reflect on israeli culture, it reflects on you. isnt it the time for u to understand that u r the one conrolling ur happiness?

kit k@t

New member
funny stuff

i never said i am objective. it is clear, that i, as a human being, can not be 100% objective. it's funny how people dont see what is right infront of them. about 60% of the people i know in israel would leave if they had the chance. i dont call it love, i call it lack of choice. about the people that "love" israel but live in other places i have nothing positive to say. for me people that love a coutry need to be willing to support it, even if it will mean them living in worst conditions. in the US the patriotism of the people is horrible. they love their country to the death, and much more. i see it every day at school... i dont believe in patriotism, for me it's just the same as fashism, but please, dont say Americans are depreesed here... they might heare u, and really be hurt... i am the ONLY person controlling my heppiness. i had a not-so-bad life in israel, and i have a not-so-bad life in the US, and just this easely i can have a not-so-bad life in Norway, or France, or England. kat

kpln

New member
זה בדיוק העניין

60% מהאנשים שאת!!! מכירה. אני לא יודע איפה את גרה אבל אני כבר מכיר כל כך הרבה יותר אנשים מאז החברים של גיל 13 ואני חושב שאמנם בישראל יש המון אנשים שרוצים לעזוב לעומת נניח ארה"ב אבל זה בעיקר בגלל שבארה"ב נניח בכלל לא מבינים איך לעזוב מקום שרע להם בו עשוי להועיל - שם יש מדינה ככ גדולה עם ככ הרבה מקומות שונים עם חוקים שונים בכל מקום שהם לא חייבים כלום למקום הספציפי שהם גרים בו - בטח, I Love America, מכיתה ב' למדו אותנו להגיד את זה... אבל תכלס - זה פשוט כי הם לא רואים באירופה או בכל מקום אחר לצורך העניין שום דבר שאין להם אצלם והם לא רואים טעם לעזוב אפילו שרע להם.... אני לא אומר שאת אובייקטיבית או לא כמו אחרים, אני גם לא אומר משהו כזה על עצמי. אוו - מסכניםפ האמריקאים, ישמעו שהם מדוכאים... שטויות במיץ רוב הסקרים מוכיחים בדיוק את מה שאמר הבחור לפני זה - אני יודע שאת שולטת שמה שאת מרגישה אבל העניין הוא לא לחיות חיים לא כל כך גרועים בשום מקום - אלא לחיות את החיים הכי טובים שאת יכולה והכי מלאים ומהנים וטובים שאת יכולה במקום שאת הכי מרגישה קשורה אליו והכי מרגישה שייכת אליו, ולא - אני לא חושב שזה חייב להיות ישראל, אני בכוונה אמרתי 'את' כי את צריכה להחליט איפה זה ואם זה לא בארץ אז אני אומר בעיה שלך או תהני אבל לפחות אל תנסי לדכא אנשים שזוכרים את הדברים הכי טובים מהבית שהיה להם פה ורוצים לחזור למקום טוב ולא למקום מחורבן... טוב די נמאס לי להיות כזה פילוסופי מציק ומעצבן. אורן

kit k@t

New member
i left israel at the age of 17

and i know all sorts of people. rich, poor, fat, pretty, ugly, smart, and stupid. i dont try to depress ppl, and make them hate israel. i am trying to make them realize its not perfect! no place is perfect! deal with it!!!! kat

kpln

New member
if thats the case

אז בבקשה תסלחי לי - אני מקווה שאת מודעת שאני כן רואה שזה לא מקום מושלם. אם היה בכדור הארץ מקום מושלם לא היינו שומעים עליו כי עצם זה שהיינו מגיעים אליו היה הורס אותו - אנחנו לא מושלמים
. אורן

kpln

New member
אני חושב שאת כל כך מגזימה

זה שהמדינה חולה אני לא סותר. זה שהיא גוססת אני חושב שאת ממש טועה, ראיה של ילדה בת 13 זה כל כך לא ראיה של מה שבאמת קורה. אפילו ראיה של מישהו מהגיל שלי - 20 - שלא באמת חופר ומחפש את מה שבאמת קורה היא מפספסת כמעט לחלוטין את המציאות הממשית אבל בכל זאת. בכל זאת אני חושב שזה טעות של בנאדם דכאוני. אני יכול כמעט לזהות את חברה שלי בתוכך ובתוך הכתיבה שלך. מישהו שיש לו בעיות עם העולם בכלל לא צריך לזרוק את זה על מקום מסוים - זה דרך לא רעה להתמודד עם זה אבל זה בדרך כלל לא נכון. אני מקווה שאני לא פוגע כי זאת לא המטרה אבל אני חושב שבתור ילדה בכיתה ז' לא היתה לך כמעט שום אפשרות להגיע למסקנות שהגעת אליהן בהקשר של המדינה. עכשיו לדבר השני בשרשור הזה - אני גם לא חושב שהדברים שאת אומרת הם הסיוט ההסברתי של משרד החוץ אני חושב שלכל אחד יש את דעתו וגם אני כשאני מדבר עם אנשים מחו"ל אני עשוי לתת תדמית לא יפה של הארץ אבל אני לפחות נותן תדמית אמיתית. אין צורך להתעוור ולשקר לאנשים כשהם שואלים על הארץ - ירושלים היא מזמן כבר לא עיר כזו יפה - כמו כל עיר אחרת יש בה מקומות יפים ויפים פחות אבל לאט לאט היא נעשית יותר עיר מטונפת עם מקומות שמנקים אותם קצת לפני שהתיירים מגיעים... נראה לי שכל השיחה הזאת עברה מזמן את גבול הטעם הטוב ושאנחנו קצת מדברים פה על שטויות אבל בתור אחד עם דעה מאוד מאוד מבוססת על הנושאים האלה אין לי בעיה להמשיך לענות פה עד שמישהו יחליט לסגור את הדיון. קאט, לסיכום - תמצאי לי מדינה אחת שלא חולה במידה כזו או אחרת במשהו שיכול לגרום לאנשים לברוח ממנה בגלל ש"נמאס" ו"אין כוח" ואני מרים את הכל ונוסע. אין דבר כזה, וכל עוד אני עם מסורת יהודית ויהודי, אפילו שאני לא מאמין ובקושי מקיים מצוות מעבר לבית כנסת מדי פעם ובר מצווה וכו (אתם יודעים ששרימפס וקלמרי ברוטב לימון זה ממש טעים? גם סושי זה לא רע בכלל) אני מתכוון להשאר פה בארץ ולעשות ככל יכולתי לשפר ולשנות. תודה ולהתראות, אורן

kit k@t

New member
u do know

that u can replay only to one of my msgs? u dont have to write the same things in 2 diff msgs. u dont know me, dont make yourself believe u do. kat

SupermanZW

Well-known member
את פרנואידית?

נשמע כאילו את חיה בגרמניה בתקופת מלה"ע ה-2 ומאיימים על חייך, אך למרבה הצער יש היום הרבה יותר סיכוי למות בפיגוע בישראל מאשר להירצח ע"י נאצי בגרמניה. כאשר ישראלים גזענים כלפי עולים או כלפי בני עדה שונה משלהם זה זהה בדיוק למצב בו מישהו בחו"ל קורא לך "יהודיה מסריחה", אז כאן לא יאמרו לך את זה כי הרוב יהודים אך למצוא סיבות אחרות לשנוא אותך לא חסר, ואם ניתן להיות גזענים כלפיך בישראל או בחו"ל זה לא משנה אם קוראים לך "מרוקאי סכין" או "פולניה פריג'ידר" או "כורדי מטומטם" או "רוסיה זונה", זאת גזענות בדיוק כמו הדוגמה הראשונה, אז צאי מהבועה.

SupermanZW

Well-known member
בטחון?!

בטחון אין בשום מקום, לא בישראל ולא מחוץ לה, בישראל אפשר למות בפיגועים והדבר הרבה יותר סביר משואה שניה, אם לאנשים אכפת או לא מקיום המדינה זה לא מה שיציל את החיים שלנו או ישנה ולו במקצת את היחס לו אנו זוכים בישראל או מחוץ לה, אז כנראה הדבר היחיד שקובע האם נוכל לחוש בנוח הוא איכותם האנושית של האנשים מסביבנו ללא שום אספקט גיאוגרפי.

kpln

New member
לא קראת נכון את מה שכתבתי

לא אמרתי בטחון אישי - בכוונה שיניתי את זה. אני כבר לא זוכר את הניסוח המדויק וזה לא משנה. להגיד לך משהו? יש פי כמה וכמה סיכוי להדרס בכביש או למות מתאונה מאשר מפיגוע. עוד משהו - יש סיכוי יותר טוב למות ממחלה מסוכנת מאשר מפיגוע. רק מה - אנשים לא יודעים את זה אז פיגוע הרבה יותר מפחיד. אני אספר לך משהו. הביטחון בארץ הוא לא מפני אנשים אחרים ברחוב או מפני פגעים אחרים בסביבה הקרובה אלא מפני לינץ' על הקהילה שלך בגלל שאתם שונים. על בנאדם אחד לא חסרים מקרים שתוכיח לי כמה טפשים יש בארץ שרבים ומקללים בגלל מוצא או השתייכות קבוצתית אחרת. אבל חוץ משבטיות של קבוצות ספורט לא תמצא סיבה בארץ לקבוצה גדולה לתקוף קבוצה קטנה שחיה בתוכה כבר שנים בלי להפריע. בחו"ל זה כן יכול לקרות, כבר קרה, ועדיין קורה. אוכלוסיות שלמות באירופה עוברות לערים הגדולות או עולות לישראל כדי לקבל את הביטחון שאני מדבר עליו אבל כנראה שאתה עוד לא פגשת כזה חוסר בטחון כדי להבין את זה. אורן

I think

New member
היי

פעם ראשונה שאני קוראת פה בפורום. אני בת 15, גרה בארצות הברית כבר שנתיים. אני יודעת מה זה נוער בישראל ואני יודעת מה זה נוער באמריקה, טוב מאוד דווקא. אני מודה שלא קראתי את כל ההודעות בשירשור הזה, אבל אני חושבת שיש כאן איזשהו בלבול... אנשים הם אנשים. בכל מקום. נכון, התרבות שבה אנשים גדלים יכולה לעוות אותם, מנטליות זה דבר גיאוגרפי. אבל אנשים הם חיה חברתית. נחתתי בבית ספר האמריקני הטיפוסי שלי, וגם אני ראיתי חיוכים מזויפים ודברים בסגנון. הילכתי לי כמה חודשים וחזרתי על המנטרה "אמריקנים הם חלולים, משעמים. באמריקה רע, בישראל טוב". תאמינו לי, אני מכירה רבים... הרבה יותר מדיי אנשים בגילי שחיים על המנטרה הזאת, שנים. זה מובן שכשאדם נשלף מסביבתו הטבעית לסביבה זרה, הוא יחוש עוינות כלפי הסביבה החדשה. בטח, זה ידוע, זה ברור, זה נורמלי, הרשות נתונה. אבל בחייכם... צאו מזה! בני אדם הם אותו הדבר בכל מקום, הם זקוקים לקשרים האנושיים האלה.. כל בנאדם בריא בנפשו, זקוק לקשרים האלה.. זה נראה לכם הגיוני שב*כל* בית הספר שלכם אין לאף אחד אף חבר נפש?! באמת, בטח שכן... חברויות הם לא תופעה גיאוגרפית, הם תכונה אנושית... אז אם עשיתם את המאמצים לתקשר ולא הצלחתם, יכול להיות שתהליך התיקשור שונה בסביבתכם החדשה. לא יודעת, באמת... לא מכירה את אנגליה.. אני יודעת שאני יצאתי מהבועה.. ואני מנהלת חיי חברה עשירים ו*טוב לי*.. ואני לא איזה יצור אופטימי תמידי או משהו בסגנון.. ובקשר לשתיה וסמים ודברים כאלה, ברור שיש את זה בכל מקום בחברה המערבית. אני לא יודעת מה בקשר לאירופה, אבל בתור אחת שבאה ממנטליות ישראלית לגמרי ומכירה טוב מאוד את שתי התרבויות... יש תקווה בארצות הברית. אפשר לתקשר בארצות הברית. אפשר להתחבר בארצות הברית, וכל ההתבכיינות על חיוכים מזויפים וכל זה, פשוט תתגברו על זה, זה כמו שאנשים מתגברים על החוצפה בישראל... לכל מקום המנהגים שלו. תתנהגו כמו רומאים וזהו, אמרו לכם פעם? תהנו מהחיים...:)

למעלה