חוויה בריטית...

אני מזדהה ( עם הסתייגויות מסוימות)

תשמעי, את צודקת בכך שזה באמת לא כיף גדול לשבת ולשתות כל הערב המזורגג, אבל בישראל זה לא לגמרי שונה. אני זוכרת שכשיצאתי עם מטאליסט כבד (כל החברים שלי מטאליסטים.. השאלה עד כמה זה משפיע על ההתנהגות שלהם) הלכנו תמיד לפאבים, השתכרנו, עישנו בטונות, ישבנו עם אנשים שגם בקושי דיברו אחד עם השני ואפילו לא טרחו לחייך, פרט לכמה מקרים בודדים שהיה דווקא בסדר.. זה פשוט ממש תלוי רק באנשים שאת יוצאת איתם לבלות. אני מכירה אנגלים והם יכולים להיות מאד לבביים, השאלה היא עד כמה את מכירה אותם. אני תומכת באלה שאומרים כאן שאת פשוט צריכה להכיר אתהאנשים הנכונים, כאלו שיש לך איתם תחומי עניין משותפים. שתיה שמשמת כאטרקציה העיקרית היא באמת לא בילוי חביב, במיוחד עם לא מגלגלים תוך כדי זה שיחה נעימה. ניסית לדבר עם החברה שלך על זה? ואגב. ישראל כפי שאני רואה אותה היא לא הבית שלי. הגסות כאן, החרמנות, חוסר העידון.. אני בקושי יכולה לדבר כאן שתי מילים בלי שיתחילו :"מילים גבוהות, הא? מה את חושבת את עצמך, למה מי את בכלל וכו', וכל זה רק זה שאני צועקת בחזרה לנהגים שמציקים. אין כאן כבוד לפרטיות. אין כאן כבוד לנשים. אני לא רואה מקום כזה כבית. אגב. הכתיבה שלך באמת משובחת :) מאיה. נ.ב- שתי שאלות קטנות 1. באיזה איזור את גרה? 2. מהו אותו מקצוע נחשק שדיברת עליו בסוף?

Julia16

New member
תודה:)

אוקיי, אני גרה בניוקאסל, שזה בנורת' איסט של אנגליה. המקצוע הנחשק... תשמעי, זה מאוד ארוך, אז לא אכפת לך שאני יקשר אותך להודעה אחרת שבה אני מספרת עליה, נכון?..
http://www.tapuz.co.il/forums/main/Viewmsg.asp?id=589&msgid=17209746 בקיצור, התקבלתי לקולג' למוזיקה... זה רמה נורא מתקדמת והמקום עצמו הוא נורא מודרני ומשוכלל. יש שם חדרי הפקה, סטודיואים של הקלטה, יהיה לנו הרבה עבודה בקבוצות ונלך להופיע בכל מיני מקומות. בקיצור זה משהו דיי מיוחד שבארץ אין סיכוי לשמוע עליו בכלל.... בסופו של דבר אחרי כזה קורס אני יכולה להתחיל לעבוד בתור מפיקה מוזיקלית או משהו כזה בתחום המוזיקה, כך שמאוד שווה לי להמשיך להיות פה ולעשות את הקורס הזה. בקשר למה שאמרת.תראי, אני יודעת שבארץ יש הרבה גסות, חוסר נימוס ועוד הרבה דברים כאלה...אבל תאמיני לי שלפעמים החוסר נימוס יכול להיות יותר טוב מאובר-נימוס... למשל מתי שהלכתי עם הבנות האלה, אז כל פעם שבמקרה היד של אחת הבנות התחככה טיפה בשלי, אז היא ישר התחילה to frick out והיא כזה:' או, בורי, סורי!..' תגידי, זה אפשרי לחיות עם אנשים כאלה כל יום בלי להשתגע??? כל דבר קטן זה סורי... אם את לא אומרת תודה או בבקשה על כל דבר קטן אז הם ישר מסתכלים עלייך בצורה נדהמת ונעלבת כזאת...כאילו, איזה חסרת נימוס את.. בקיצור, לארץ יש חסרונות, אבל גם הרבה יתרונות שהרבה אנשים אפילו לא יודעים עליהם, פשוט בגלל שהם אף פעם לא גרו בארץ זרה ולא יודעים איך זה במקום אחר.

אין לך מושג מה זה להיות אישה בארץ.

תגידי גיפפו אותך פעם באוטובוס? מה עם צעקות לעברך באמצע הרחוב בנוגע לאברי המין שלך? לדעתי עדיף אובר נימוס על חוסר.. זה ממש משפיל לחיות פה. כל חיל מסכן חושב שזה חובתי הלאומית לתת לו למשש לי את החזה. קשה פה מאד. עוד מעט עוזבים.. יהיה טוב.. אגב בקשר למקצוע, קבלי פירגון חם.

היי, הגעתי לפה מעמוד השער

סתם שאלה: קורס המוזיקה הזה שאת מדברת עליו, התחלת אותו כבר? כי לי זה נראה, שתפגשי הרבה אנשים שאת יכולה להתחבר איתם, יהיו לכם תחומי עניין משותפים, ונראה לי גם שעם כל העבודה הרבה בקבוצות משותפות שדיברת עליה, מן הסתם תתקרבו קצת יותר מעבר ל"היי", "היי", "נגן". אני מקווה שתהני שם ועם האנשים החדשים יותר מעם "חברותייך" הישנות... ועוד דבר: מאיפה את מכירה את האחרות? כלומר, ללכת לבר ביחד לא מצריך *איזושהי* היכרות מוקדמת? איזה קשר היה לך איתן קודם? אולי פשוט תזמיני אותן הביתה או משהו?

Julia16

New member
תשובות....

את הקורס עוד לא התחלתי, הוא מתחיל בספטמבר, אז נראה כבר מה יהיה. אני לא מצפה לכלום כדי לא להתאכסב, כי בכבר התאכזבתי פה המון. אולי בגלל זה גם דרך המחשבה שלי היא קצת שלילית, בגלל שאני מעדיפה לצפות לרע, ולהיות מופתעת לטובה, מאשר לקוות לטוב ולהתאכזב. מהבנות האלה אני מכירה רק אחת, את ג'ני היהודייה. אני מכירה אותה מהקהילה היהודית הפצפונת שיש פה.היא אחת מהבנות היהודיות היחידות בגילי שיש פה. את הבנות האלה אין סיכוי שנאי יזמין לאן שהוא. אני ניסיתי להכיר אותם במפגש הזה וליצור שיחה, והם כמעט שלא אמרו כלום על עצמן ובטח שלא שאלו כלום. הם פשוט לא רגילים ליצור שיחות ולהתחיל שיחות עם אנשים, אני לא יודעת למה, אבל ככה פשוט האנגלים, בעיקר בני הנוער האנגלים. אין להם את הקטע הזה של להיות חברותיים וידידותיים וליצור קשרים ולהכיר לעומק אנשים. הם לגמרי כמעט מתעלמים מאנשים שהם לא מכירים, אלה אם כן יש להם אינטרס להכיר אותו.

Odish16

New member
המממ ליבי...

קדום כל הערב הזה שהיה לך- לא היתי מתנגדת לאחד כזה, רע לך כי את משווה הכל לישראל..אבל ניוקאסל זה לא ישראל!! זה מה יש תתמודדי עם זה..יש לך יותר מחצי מהאנשים כאן..אפילו אם זה "חברים" עם חיוכים מזוייפים! לא הייתי מתנגדת לזה.. אל תיחיי בעולם ה-אם..לא ייצא לך מזה כלום אלא רק דיכאון וסבל..קחי דברים ביותר קלילות..הרי את כבר יודעת את ה'מנטליות' שלהם..ואת יודעת עוד המון דברים..הרי את שם 3 שנים.. אני חושבת שאת סתם מדכאת את עצמך..יש אנשים שאין להם לאן לצאת בכלללל..וגם אין עם מי..אז תסתפקי במה שיש..זה מה שהולך להיות לך עוד שנתיים.. אם תמשיכי להשוות דברים לארץ או להמשיך לחשוב אם היית בארץ היה ככה ככה וככה את עוד תפלי לדיכאון יותר עמוק..וזה באמת חבל.. לא טוב לך עם החברים האלה? תמצאי לך חדשים..אני בטוחה שאין רק אותם שם אלא יש עוד המון אנשים שאת יכולה להכיר ואת גם תכירי שנה הבאה.. אל תכניסי את עצמך לסתם דיכאון חסר כל טעם.. מקווה שיהיה יותר טוב בהמשך..

Odish16

New member
אה..שכחתי להגיד...

כאן בכלל אין קהילה יהודית (בעיר שאני נמצאת) הרבה יהודים נספו כאן בשואה..אמנם לא כמו יהודים במקומות אחרים..אבל במידה מסויימת נספו כאן הרבה אם תסתכלו על זה שאין כאן כמעט יהודים..אנחנו ממש מיעוט בנורבגיה..אבל ממש..! וישראלים? חיחיחיחיחי משעשע..3 משפחות שגרות בברגן..אולי 4 משפחות..שזה ממש קצת..ברגן היא עיר גדולה..(השניה בגודלה בנורבגיה אם אני לא טועה) אבל בכל זאת.. ומעדונים? לגילי אין בכלל.. ומה שעושים כאן זה מתנחלים אצל חברים, שותים , מעשנים, או יוצאים לפיצה..עלוב עלוב..אבל זה מה יש..וגם זה אין. אין לי עם מי לצאת וגם לא ממש לאן..אבל כמו שנראה לי שאמרתי..תמיד אפשר לסדר משהו..אפילו אם זה ללכת לקולנוע לראות סרט לבד.. ואולי אפילו להכיר אנשים.. אי אפשר לדעת..אלא אם כן מנסים בכל מקרה ליבקוש- שיהיה לך בהצלחה מבחינה חבריתית..ושיהיה לכולכם בהצלחה עם זה..כי אני יודעת שזה קשה..(לפחות לרובנו) יום טוב כולכם..:)

Julia16

New member
אודליה...

גם פה אין שום יהודים, זה מה שאני מנסה להסביר כל הזמן.הקהילה היהודית פה בניוקאסל היא פצפונת ומתבססת רק על זקנים. אין שום צעירים יהודים ובטח שלא ישראלים (חוץ מישראלי אחד בן 24 שהכרתי לפני כמה זמן) גם לי אין מש אם מי לצאת, אבל בזמן האחרון דברים קצת יותר מסתדרים ואני קצת יותר יוצאת ונמצאת עם אנשים וזה. וכן, אני מקווה שלכולנו יהיה רק טוב והצלחה בתחום החברתי.

justnoa

New member
וואי

את לא יודעת איך עמדו לי פה דמעות בעיניים כשקראתי את זה והכל ממש ממש לגמרי! תשמעי... אז החברה הזו זה לא את... פעם כתבת שעם המורה שלך לפסנתר יש לך שפה משותפת, הרמה שלך מתאימה למבוגרים יותר, ואני בטוחה שלא כולם עסוקים בבקבוק שלהם ובחיוך המזוייף, תמיד יש יוצאי דופן תנסי להתקרב אלייה יותר אולי, יהיה טוב ובקולג'... בכלל.... אנשים כן משתנים, לפעמים לטובה ולפעמים לרעה, את צריכה למצוא את מי שאת רוצה להיות איתו וזין על השאר! אל תסבלי כשאת יוצאת לבילוי כבר את יכולה לעשות משהו יותר יעיל כמו לשבת על הספה ולראות טלויזיה באמת שזה יותר יעיל מלהיכנס לדיכי כשאת מנסה לבלות ומה שלא יהיה... לא חשוב באיזו סיטואציה את... גם אם יהיה (ממש מקווה שלא ייקרה כמובן!) המצב הכי חרא... תמיד תהיי חיובית ותזכרי שהחיים מורכבים מעליות וירידות וכדי לעלות צריך לעבוד קשה יותר וזה שווה כל טיפת זיעה וכל דבר תבני לעצמך את החיים שאת רוצה שיהיו לך! מתה עלייך! מקווה שהמצב רוח הרע עבר כבר

Julia16

New member
תודה מתוקה!../images/Emo24.gif

את צודקת..החברה הזאת זה לא אני..אף פעם לא הייתי מהאנשים האלה שאהבו לעשות דברי מטורפים וסתם להשתכר ולעשות שטויות. יכול להיות שזה פשוט אני- בנאדם יותר רציני ויותר עמוק מהרבה בחינות וכל הקטע הזה של מועדונים ושתייה זה פשוט שטויות מבחינתי ואני ממש לא נמשכת לזה. אני חושבת שבאמת הרמה שלי יותר מתאימה למבוגרים, ("מבוגרים"... אנחנו מדברים על בני 20+..) ובאמת איתם יש לי יותר שפה משותפת. אני מקווה שבקולג' אני ימצא אנשים כמוני, אבל אני לא יכולה להיות בטוחה בכלום. נחייה ונראה.... וכן, תודה, המצב רוח הרע עבר כבר...אתמול הייתי ביציאה עם ידיד ישראלי שלי והיה לי ממש כיף ונורא נהניתי לדבר ולהיות עם מישהו ישראלי. נראה איך יהיה היום.

kpln

New member
את גורמת לי להרגיש זקן... ../images/Emo6.gif

מבוגרים = 20+? אז אני צריך להתבגר כבר? אבל ממש ממש לא בא לי!
טוב, אני מניח שזה עוד יותר ילדותי להגיד את זה אבל בכל זאת
אני גם מרגיש כאילו אני יותר בוגר ומבוגר מאנשים בסביבה שלי, אה - ולידיעתך, חלק גדול מהאנשים רק נראים כאילו הם מתבגרים. הם נשארי ם תכלס אותם ילדים קטני םשכולנו למדנו להכיר ולשנוא... אורן *מתחיל לתהות אם הוא מדכא את עצמו*

Lizusha

New member
hey... here's what i think about it

Well... i know its not going to make you feel better, but i can totally relate... To find real friends here, is close to imposible. although they do go out to a coffee shp and talk, most of their socializong is made in clubs... i feel like all my socail life was left in israel... and the only reason i am staying here is because of academic reasons. On the other hand, i have to agreee with K@t, when i was in israel, we usually went out to pubs on fridays... sometimes coffee shops. But we just wanted to get drunk, or at least dizzy... Although when i came here it all stopped since u have to be 21 and over, and they realllllly check for an ID... but hey whatever- my mom is not worried about me becomong an alcholic anymore

justnoa

New member
אני יכולה להסכים

עם רוב הדברים שאמרת פה כאילו באמת גם בישראל יש את תרבות השתייה וכל החרא הזה, אבל זה באמת לא משהו של שגרה, כי כל פעם זה מתכונן מראש (מה שאני ראיתי לפחות) "בואו ניפגש בשישי ונקנה קצת וודקה, יהיה פצצה", זה לא היה אמיתי לגמרי, לא אצל כולם, ושוב... אני יכולה להגיד רק על הסביבה שלי אני לא הייתי חלק מהעניין הזה של להשתכר והכל כי אני לא אוהבת את זה, וכשאני כן שותה זה באירועים משפחתיים או סתם איזה חג וגם אז ממש טיפה כי רק מלשתות מיץ פטל אני מסוחררת לגמרי אבל זה לא חלק אמיתי מהתרבות שלנו, זה באמת (נראה לי לפחות) משהו של העשור האחרון נגיד, אולי פחות אפילו וזה לא אנחנו, זה לא ישראל באמת פה גם יש תרבות דיי של לשתות הרבה ולמשל בסטסטיסטיקה (לא כתבתי נכון כרגיל) שהייתה בעיתון, אז באיזור שאנחנו גרים בו (שזה יותר נקרא כפר) אחד מכל חמישה נהגים על הכביש שתה אלכוהול לפני שנהג (קצת לא מומלץ לא?) ולמשל כשאנחנו מאחרים אנשים אז קונים לפני קצת בירה כדי שיהיה מה להציע לשתותצ, בישראל היינו מציעים שתייה קרה או חמה, ואם היה איזה אירוע היינו פותחים איזה יין, או אם האורחים היו מביאים ככה ועוד משהו, אנחנו הולכים ועושים מיחזור פעם בשבועיים ככה, ויש שם מיכל ענקי לבקבוקי זכוכית, ואנשים באים לשם ושופכים כמויות ענקיות של בירה, בעיקר כמובן, ממש המווון לא יודעת מה בדיוק הייתה הפואנטה שלי, אולי כרגיל לא הייתה... טה טה!

kpln

New member
וואי!

עוד מישהו שמסכים איתי שתרבות השתייה המסיבית בארץ זה חדש! אני משוכנע שזה לא היה קודם..... טוב כבר בדיוק גמרתי את עצמי על השיחה הזאת עם ליזה באיי סי קיו אז אני אסיים את ההודעה שלי בדיוקק......כאן: אורן

t h e saint

New member
שלוםם..

קראתי את ההודעה שלך , אפילו שהיא קצת ארוכה :) אבל זה בסדר נהנתי לקרוא... רציתי לדעת עליך המון דברים , כמו למה את שם ? מה את לומדת ? למה את לא חוזרת לארץ? מעניין אותי לדעת דברים על אנשים אחרים... אם יש לך איי סיקיו או משהו בסגנון תרשמי תמספר שלך.. תודה

Julia16

New member
שלום לך....

כן, יש לי אייסי- 335539410 ומסנג'ר- [email protected] (זה גם האימייל שלי) על כל השאלות שלך- תקרא את הבלוג שלי (מההתחלה)ותבין... פשוט אם אני יענה לך פה אז תצא לי הודעה מאוד ארוכה... חוץ מזה אתה כמובן מוזמן לדבר באייסי או במסנג'ר. ביי, ליבי

3223

New member
ממש לא נכון !

איזה דבילי זה להגיד שבאנגליה אין בתי קפה ! יש כ"כ הבה בתי קפה והאנגלים מבלים בהם כ"כ הרבה...תראי כמה סטארבאקס יש שם-כל 2 מטר בערך..וכולם מלאים...ויש עוד אלפי דוגמאות! האנגלים פתוחים ואוהבים לדבר...זה פשוט תלוי עם מי...

סטארבאקס זה לא בית קפה...

זה מותג.. לא יושבים בסטארבאקס בשביל הכיף. זה קפה לדרך כזה. זה לא ממש בית קפה.. סתם חרא אמריקאי... (מוות לגלובליזציה!) לקרוא לסטארבאקס בית קפה זה כמו לקרוא למקדונלדס מסעדה. חח..(בתור אחת שעוברת לשם עוד מעט אני נורא אנטי..) מאיה.

CosmikDebris

New member
לא נורא...

זה כיף להיות אנטי, כי אז אפשר לצחוק על אמריקאים ! ויש הרבה לצחוק

למעלה