חודש טוב

פבפ

New member
אני בן

אנשים רוצים להיות שייכים כי אחרי הכל הם נולדו לתוך עם עם מסורת ומורשת מגובשת.

נכון- במידה מסויימת

אבל זה לא מסביר נגיד למה הם צמים דווקא ביום כיפור- חוץ מהעובדה שזה רק פעם בשנה (יש עוד חגים שיש אותם רק פעם בשנה...) אני כן מאמינה שהם מאמינים- אתה יכול לחלוק עליי כי אפאחד לא יכול להוכיח שהוא צודק... אבל אני מאמינה שהמצב הוא כזה שאנשים מאמינים- כן לא דווקא בקב"ה זה שנתן לנו את התורה אבל בקב"ה שנמצא למעלה ומסתכל עלינו- עובדה שהמון פעמים כשאנשים נמצאים בסכנת מוות- הם אומרים שמע ישראל או שהם אומרים איזה פרק תהילים שהם זוכרים מהגן...

פבפ

New member
מעשה שהיה

חבר שלי נכשל כבר בארבעה טסטים. אמרתי לו, שבפעם הבא שהוא יגש אני אקרא בשבילו תהילים (יש לציין שחבר שלי הוא כופר שאפילו לא צם ביום כיפור) והוא אמר לי שאני אנסה אולי זה יעזור. מה למדנו ממעשה זה? שאנשים בשעות מצוקה מחפשים להשען על משהו ובין היתר נשענים גם על הקב"ה. ראי לדוגמא, איך נתפתחה תרבות הקמיעות וכו': חרף האמונה בקב"ה סיגלו לעצמם האנשים כל מיני קמעות נגד פורענויות למינהן (ראי לדג' כמה קמעות היו בעבר נגד ליליות ושאר מרעין בישין שיכולים להתרחש בשעת הלידה)

אומנם גם אבל..

יש כאלה שרק עליו. הסביבה שלי הכי ממחישה את זה, אין פה קהילה דתית ענפה, אבל לאחרונה יש מספיק. חרדים יש עוד פחות והרוב המוחץ הוא חילוני שנוטה לכיוון המסורת. יש הרבה אנשים שיוצא לי לדבר איתם כאן סתם ככה ואתה שומע בכל מילה שלהם, בצורת דיבור ובהכל ממש את האמונה שלהם. אמונה חזקה שלא מתבטאת ע"י שומדבר. כאילו, הם מאמינים וזה מספיק, לא מקיימים יותר מדי, יש את האלה ששומרים לא ליסוע בשבת ולא לעשן ושות', ויש את אלה שביוהכ"פ הם בביכ"נ, צמים? ברור. אין מצב שלא צמים. הזיקה לדת ממש חזקה כאן, ללא קשר לקמיעות. מאידך יש את האנשים שאומרים- מה זה יזיק לי פרק תהילים? ממילא עבר לידי חתול שחור אז ננסה, מה כבר יקרה? יש ויש.

עטרה ש

New member
טוב- לדעתי לפחות

אנשים כן מאמינים ולא סתם מחפשים לעצמם במה להשען כי אדם לא יגיד לך לנסות אם הוא לא חושב שבאיזושהיא צורה הדבר יעזור כי אז הוא היה אומר לך לשכוח מזה- במיוחד אם הוא כופר- ז"א אם היית אומר לו את זה לפני הטסט הראשון הוא אולי היה אומר לך עזוב את זה- אני לא מאמין לשטויות האלו וכו' אבל עכשיו הוא לא אמר לך את זה כי הוא כן חושב, מאמין שזה אולי יעזור כי הוא יודע שזה עוזר וזה עזר להרבה אנשים- ועוד פעם זוהי דעתי אולי אני משלה את עצמי בא אני אתן לך תגובה- אחד המתפללים בביה"כ של אבא שלי תרם סכום נכבד של כסף לבניית ביה"כ והוא חילוני לכל דבר- מה שיצא לו מזה זה שרשום את השם של אבא שלו כחלק משם ביה"כ (היכל אאברהם- לאביו קראו אברהם...) מה זה חשוב לו אם לבי"כ יקראו על שם אבא שלו? וכמה חילונים אני רואה שבאים יומיום לתפילה שלוש פעמים ביום (אפילו אני לא עושה את זה) בתקווה לטוב ורק טוב...

lali37

New member
זה הרבה דברים שנשארו מהבית של אבאמא

והרבה זה המסורת....

חודש טוב גם לכם ו.......

ב"ה "יהי החודש הזה סוף וקץ לכל צרותינו תחילה וראש לפדיון נפשנו כי בעמך ישראל בחרת מכל האומות" אמן.

למעלה